Bourse24 Ads 245
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

امروز قیمت نفت بیش از ٣ درصد کاهش یافته و قیمت نفت برنت در سطح ٣٨ دلار قرار دارد. از پیش وضعیت بازار نفت تحت تاثیر همه گیری کرونا بسیار نگران کننده بود و حالا مدتی است فشارها بر بازار بیشتر شده است. برخی تحلیلگران معتقدند پیروزی بایدن در ..

کرونا بازار نفت را به زانو درآورده است؛ شرایط بهتر می شود؟

بورس24 : قیمت نفت تا دو ماه پیش با شیبی ملایم رشد کرد اما طی هفته‌های اخیر عوامل مختلف سبب شده قیمت‌ها در محدوده های پایین تر نوسان کنند و سوال سرمایه‌گذاران این است که با توجه به شرایط حاکم بر بازار، روند تغییرات قیمت ها طی ماه های آینده به چه شکل خواهد بود؟ در ماه مارس به دلیل اقداماتی که دولت ها برای مقابله با همه گیری کرونا انجام دادند یعنی تعطیل کردن فعالیت های اقتصادی، قیمت نفت به شدت کاهش یافت و در آن زمان این تصور وجود داشت که با بازگشایی اقتصاد شرایط به سرعت به حالت قبل از بحران باز خواهد گشت.

این تصور تحقق نیافته و عواملی که بر قیمت‌ها فشار وارد می‌کنند بسیار قدرتمند هستند در نتیجه پیش‌بینی‌هایی که اخیراً درباره وضعیت بازار نفت در سال آینده میلادی مطرح شده چندان خوش‌بینانه نیست. در ماه آوریل تنها تعطیلی اقتصادها بر قیمت ها فشار وارد نکرد بلکه جنگ قیمت که عربستان آن را آغاز کرده بود به سقوط قیمت‌ها کمک کرد.

در نهایت اوپک پلاس برای حمایت از بازار تصمیم گرفت عرضه نفت خود را به میزان 9.7 میلیون بشکه کاهش دهد. این رقم تقریباً همان میزان است که از مصرف نفت کاسته شده بود. در چند ماه اخیر برنامه کاهش عرضه اجرا شده و میزان پایبندی به آن رضایت بخش بوده است. قرار است از ابتدای سال جدید میلادی بر عرضه نفت اوپک پلاس افزوده شود اما با توجه به شرایط بازار به احتمال زیاد عرضه افزایش نخواهد یافت. هنوز در این زمینه تصمیمی گرفته نشده است.

در حوزه عرضه نفت، غیر از برنامه اوپک پلاس، افزایش تولید نفت لیبی و آمریکا هم موثر هستند. در چند هفته اخیر تولید نفت در این دو کشور افزایش یافته و بعید نیست که این روند ادامه پیدا کند در نتیجه ضروری است با توجه به رشد عرضه جهانی نفت، اوپک پلاس برنامه‌هایی برای حفظ تعادل در بازار تدوین کند. مشاهده می شود که در حوزه عرضه نفت شرایط برای رونق بازار نفت مهیا نیست.

در حوزه تقاضا نیز شرایط به شکلی نیست که امکان رشد پایدار قیمت‌ها وجود داشته باشد. در حال حاضر مهمترین عامل فشار بر قیمت نفت، شدت پیدا کردن همه گیری کرونا در اروپا و آمریکا و اعمال محدودیت های جدید برای فعالیت‌های اقتصادی است. از پیش روند بهبود شرایط اقتصادی در این دو اقتصاد چندان قدرتمند نبود و حالا به دلیل بحران کرونا، دولت‌های اروپایی مجبور شده اند فعالیت بخش هایی از اقتصاد را تعطیل کنند. این تدابیر چند هفته اجرا خواهد شد و اثر آن در داده هایی که ماه های آینده منتشر می‌شود آشکار می‌شود.

در واقع شدت پیدا کردن بحران کرونا به معنای تعویق در رشد محسوس تقاضا برای نفت و حتی کاهش مصرف این ماده خام است. طبیعی است که این عامل سبب افت قیمت‌ها می‌شود زیرا عرضه به میزان کافی وجود دارد. مصرف نفت در چین افزایش یافته اما میزان خرید نفت از سوی این کشور در ماه های آوریل و می که قیمت ها پایین بود به شدت افزایش یافت در نتیجه برای مدتی چین نفت کمتری خواهد خرید. این عامل نیز در چند ماه آینده بر قیمت‌ها اثر منفی خواهد داشت.

عواملی که بیان شد نشان می دهد وضعیت بازار نفت خوب نیست و شاید برای مدتی قیمت‌ها در سطوح پایین تر از حالا نوسان کند البته یک عامل دیگر هم وجود دارد که بر بازار اثر می‌گذارد و آن انتخابات ریاست جمهوری آمریکاست. با آن که در نظرسنجی‌ها بایدن از ترامپ جلوتر است اما مشخص نیست چه کسی در انتخابات پیروز خواهد شد. برخی تحلیلگران معتقدند پیروزی بایدن به رشد قیمت نفت منجر خواهد شد زیرا از یک سو سبب کاهش ارزش دلار می‌شود و از سوی دیگر از تولید نفت آمریکا می کاهد.

تحلیلگران بانک گلدمن ساکس معتقدند پیروزی بایدن موانع فعالیت شرکت‌های نفت و گاز را بیشتر می‌کند یعنی بر مالیات ها و مقررات افزوده خواهد شد و اکتشاف های جدید ممنوع می شود. برنامه او این است که سهم انرژی های تجدیدپذیر در کل انرژی مصرفی آمریکا را بالا ببرد البته همواره باید به این واقعیت توجه داشت که اجرای برنامه‌های مورد نظر بایدن زمان‌بر خواهد بود. در نهایت، میزان بالای ذخیره نفت در آمریکا یک مانع رشد قیمت هاست.

در مجموع می توان گفت در کوتاه مدت و در بلندمدت، افق بازار نفت مثبت نیست. باید دید در ماه های آینده چه تحولاتی در اقتصاد جهان و بازار نفت رخ می‌دهد. امروز قیمت نفت بیش از 3 درصد کاهش یافته و قیمت نفت برنت در سطح 38 دلار قرار دارد.

در زیر نمودار تغییرات قیمت هر بشکه نفت برنت در شش ماه گذشته نشان داده شده ست:

منبع خبر: سازمان خبری تحلیلی بورس 24

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 242


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 246
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 247
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 32
تبلیغ بورس24