Bourse24 Ads 245
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

بیمه سینا وابسته به بنیاد مستضعفان، یکی از شرکت های دارای مجوز از بیمه مرکزی است که با سهم ١.٨ درصدی از بازار بیمه یکی از شرکت های کوچک در این صنعت به شمار می رود. معاملات سهم این شرکت در بازار پایه فرابورس انجام می شود و نوسانات قیمتی آن از ابتدای سال بازدهی ١٢٨ درصدی را به همراه داشته است...

چند سطری درباره بنیادی بیمه سینا

بورس24 : بیمه سینا وابسته به بنیاد مستضعفان، یکی از شرکت های دارای مجوز از بیمه مرکزی است که با سهم 1.8 درصدی از بازار بیمه یکی از شرکت های کوچک در این صنعت به شمار می رود. معاملات سهم این شرکت در بازار پایه فرابورس انجام می شود و نوسانات قیمتی آن از ابتدای سال بازدهی 128 درصدی را به همراه داشته است. با توجه به قوانین بازار پایه «وسین» الزامی به انتشار ماهانه اطلاعات خود ندارد و آخرین اطلاعات شرکت به صورت های مالی شش ماهه منتهی به شهریور مربوط است.

شرکت بیمه سینا در شش ماهه نخست سال جاری موفق شده 581 میلیارد تومان حق بیمه جذب نماید که بیش از نیمی از آن به بیمه درمان مربوط است. نکته قابل توجه آن که عملیات بیمه ای شرکت در این رشته زیان ده بوده است. این امر در کنار زیان ده شدن فعالیت شرکت در رشته های بیمه عمر (اندوخته دار) و بیمه مهندسی و همچنین سودآوری نه چندان قابل قبول از دیگر رشته های بیمه ای باعث شده تا سود «وسین» از محل عملیات بیمه ای خود در شش ماهه تنها 27 میلیارد تومان باشد که در مقایسه با شرکت های هم اندازه در گروه، عملکردی نه چندان مطلوب است. زیان انباشته شرکت حکایت از آن دارد که این عملکرد در سال های قبل نیز ساری و جاری بوده است.

بررسی ها نشان می دهد مهم ترین دلیل ضعف سودآوری عملیات بیمه ای شرکت، عدم توازن در ترکیب دارایی هاست. ترازنامه شرکت در پایان شهریور ماه نشان از آن دارد که حدود نیمی از دارایی های شرکت به مطالبات (عمدتا از بیمه گذارن و نمایندگان) اختصاص دارد. این موضوع به آن معناست که وجه مربوط به حق بیمه های صادره به موقع وارد شرکت نشده و علیرغم شناسایی، در طبقه مطالبات دسته بندی می شوند؛ موضوعی که تاخیر در سرمایه گذاری وجوه مزبور را به همراه دارد. این در حالی است که قرارداد بیمه منعقد شده و شرکت متعهد به پرداخت خسارت های احتمالی شده است. لذا در بسیاری از مواقع شرکت می بایست خسارتی را بپردازد که حق بیمه آن را هنوز دریافت نکرده است.

نکته قابل توجه دیگر در سبد دارایی های این شرکت عدم توازن سبد بیمه ای با سبد دارایی هاست. بررسی ها نشان می دهد بیمه های زندگی بیش از 15 درصد از کل سبد بیمه ای شرکت را به خود اختصاص داده اند. از آن جا که این رشته بیمه ای تعهدات بلندمدت برای شرکت های بیمه ایجاد می کند می بایست حق بیمه دریافتی از این محل در دارایی های بلند مدت و کم ریسک سرمایه گذاری شوند. این در حالی است که سهم سرمایه گذاری های بلندمدت از کل دارایی های آن تنها حدود 3 درصد است.

این موضوعات باعث شده تا بیمه سینا از معدود شرکت های بیمه ای باشد که در سطح دو توانگری مالی (نسبت توانگری بین ۷۰ تا ۱۰۰ درصد) قرار می گیرد. مطابق آیین نامه توانگری مالی شرکت های حاضر در توانگری مالی سطح دو، می بایست برای رسیدن به شرایط مطلوب، وضعیت مالی خود را ترمیم و تقویت کنند. شایان ذکر است این شرکت در سال 97 برای چهارمین سال پیاپی این سطح را دارد و نتوانسته خود را به سطح یک توانگری برساند. این موضوعات باعث فشار بیمه مرکزی به این شرکت برای افزایش سرمایه و بهبود این نسبت شده است.

ناهمگونی های اشاره شده در مورد مقایسه سبد بیمه ای با سبد دارایی ها، عملکرد نه چندان دلچسب در حوزه فعالیت های بیمه ای و عدم توانایی در زمینه کسب سطح توانگری پس از 4 سال باعث سوالاتی زیادی در زمینه عملکرد بیمه سینا می شود. با این وجود، هر چند شرکت در شش ماهه سود خالص حدود 30 میلیارد تومانی گزارش کرده و اندکی از زیان انباشته خود کاسته، اما باید درباره این شرکت و تصمیم به سرمایه گذاری در آن تامل بیشتری کرد.

منبع خبر: سازمان خبری - تحلیلی بورس 24

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 242


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 246
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 247
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 32
تبلیغ بورس24