Bourse24 Ads 245
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

شرکت معدنی و صنعتی چادرملو یکی از دوقلوهای بزرگ معدنی بازار سرمایه است که از ابتدای سال بازدهی حدود ۴۶ درصدی به سهامداران خود اعطا کرده است.

دلایل بنیادین حرکت رو به بالای چادرملو

بورس24 : شرکت معدنی و صنعتی چادرملو یکی از دوقلوهای بزرگ معدنی بازار سرمایه است که از ابتدای سال بازدهی حدود 46 درصدی به سهامداران خود اعطا کرده است.

مهم ترین نکته قابل توجه در مورد چادرملو آن که شرکت در حال تکمیل حلقه های زنجیره تولید بوده به گونه ای که از استخراج و فرآوری سنگ آهن تا تولید و فروش نورد و مقاطع فولادی را در اختیار داشته باشد. این موضوع به آن معناست که این شرکت درآینده ای نزدیک یکی از بالاترین زنجیره های ایجاد ارزش افزوده را در میان شرکت های بورسی خواهد داشت.

بررسی عملکرد چادرملو در سال های اخیر حکایت از جهش گسترده در درآمدهای عملیاتی دارد. نکته مهم تر در این زمینه آن که کچاد به سرعت در حال برنامه ریزی، سرمایه گذاری و تکمیل طرح های جدید است. نمودار روند درآمدهای عملیاتی شرکت نشان می دهد در سه سال گذشته، شرکت هر سال یک محصول به سبد محصولات خود اضافه کرده که عمدتا در راستای تکمیل زنجیره تولید و جلوگیری از خام فروشی بوده است. اضافه شدن فولاد در سال 96، برق در سال 97 و آهن اسفنجی در سال 98 علامتی بارز از پیشرفت های گسترده چادرملو در سال های اخیر است.

نرخ فروش محصولات شرکت به صورت مستقیم و غیرمستقیم تابعی از قیمت فولاد است، به گونه ای که علاوه بر تاثیرپذیری مستقیم از بازار در حوزه فروش محصولات فولادی، نرخ فروش کنسانتره و گندله شرکت نیز تابعی از نرخ های فروش فولاد مبارکه و فولاد خوزستان است. پیش بینی می شود با توجه به توافق حاصل شده بین آمریکا و چین و به تبع آن رشد قیمت های فولاد در سطح بین المللی و داخلی، میانگین نرخ فروش محصولات شرکت در ماه های آینده با افزایش همراه شود. (از ابتدای مرداد ماه سال جاری، نرخ فروش هر تن کنسانتره به فولاد مبارکه از 14.5 به 16 درصد افزایش و نرخ فروش هر تن کنسانتره به فولاد خوزستان از 15 به 16 درصد افزایش یافت.) لذا با در نظر گرفتن افزایش همزمان مقدار و نرخ فروش، رشد چشمگیر در درآمدهای عملیاتی شرکت در ماه های آینده و سال بعد، امری تعجب آور نیست.

در بخش بهای تمام شده، با توجه به آن که سنگ آهن مصرفی، توسط خود شرکت استخراج می گردد ریسک قابل توجهی کچاد را در حوزه تامین مواد اولیه تهدید نمی کند. همچنین افزایش نرخ بهره مالکانه از 1500 میلیارد تومان در سال 98 به 2800 میلیارد تومان در بودجه سال 99 نیز نمی تواند نشانه ای از افزایش هزینه بهره مالکانه شرکت باشد. (بهره مالکانه شناسایی شده چادرملو در شش ماهه نخست سال بیش از 400 میلیارد تومان بوده است.) بهره برداری از نیروگاه شرکت و همچنین پیشرفت قابل توجه در طرح انتقال آب از خلیج فارس موجب می شود تا ریسک افزایش هزینه های انرژی شرکت نیز کاهش یابد. این موضوعات باعث می شود حاشیه سود ناخالص کچاد در سال های بعد به روند رشد فزاینده خود ادامه دهد. هرچند چادرملو هم اکنون نیز با ثبت حاشیه سود ناخالص (و خالص) حدود 50 درصدی، یکی از بیشترین نسبت های حاشیه سود را در میان شرکت های بورسی دارد.

در حوزه فعالیت های غیرعملیاتی هزینه های عمومی و اداری شرکت نسبت به مدت مشابه با رشد تنها حدود 10 درصد روبرو بوده که این عدد در قیاس با نرخ تورم و رشد تعیین شده برای حقوق از سوی وزات کار، قابل تقدیر است. این موضوع به آن معناست که بهبود نسبت ها در کچاد علاوه بر حوزه های عملیاتی در حوزه های غیرعملیاتی نیز در جریان است.

همچنین به منظور حذف هزینه مالی ایجاد شده در شرکت و همچنین جبران مخارج سرمایه گذاری های انجام شده و احداث و بهره برداری از معادن جدید و جبران مخارج مشارکت در افزایش سرمایه های شرکت های سرمایه پذیر، هیئت مدیره در نظر دارد نسبت به انجام مرحله دوم افزایش سرمایه از مبلغ 4400 میلیارد تومان به مبلغ 6000 میلیارد تومان از محل مطالبات حال شده سهامداران و آورده نقدی اقدام نماید.

وزن بخش سرمایه گذاری ها و شرکت های زیرمجموعه نیز در کچاد بسیار سنگین است. مالکیت حدود 43 درصدی شرکت آهن و فولاد ارفع و 65 درصدی آهن و فولاد سرمد ابرکوه و 22 درصدی تامین و انتقال آب خلیج فارس از مهمترین سرمایه گذاری های شرکت هستند. شرکت در شش ماهه نخست سال از محل این سرمایه گذاری ها حدود 360 میلیارد تومان سود شناسایی کرده که در مقایسه با سود 95 میلیارد تومانی سال قبل با رشد قابل توجه مواجه شده است. این در حالی است که سود سهام شرکت هایی همچون تامین سرمایه امید، توسعه معادن و فلزات و نوین الکترود اردکان هنوز شناسایی نشده است. سود ده شدن شرکت هایی همچون آهن و فولاد سرمد ابرکوه و کاوند نهان زمین و همچنین بهره برداری از طرح های توسعه ای دیگر شرکت های زیر مجموعه باعث می شود تا انتظار جهش در سود سرمایه گذاری های کچاد در سال های بعد چندان دور از انتظار نباشد.

با این تفاسیر شناسایی سود خالص حدود 4500 میلیارد تومانی از سوی چادرملو در پایان سال 98 دور از ذهن نیست. همچنین وجود طرح های توسعه ای در زمینه ایجاد ارزش افزوده برای محصولات (همچون گسترش فعالیت ها در حوزه فولاد و نورد)، کاهش بهای تمام شده (همچون افتتاح طرح تولید برق و انتقال آب از خلیج فارس) و سرمایه گذاری ها ( همچون سود ده نمودن شرکت آهن و فولاد سرمد ابرکوه) همگی باعث به تصویر کشیدن چشم اندازی روشن و درخشان از چادرملو در سال های آینده شده و سیگنال های خرید قابل توجهی با دید بلندمدت صادر می نماید.

منبع خبر: سازمان خبری - تحلیلی بورس 24

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 242


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 246
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 247
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 32
تبلیغ بورس24