Bourse24 Ads 245
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

شرکت طی صورت‌های مالی ٩٧، برای هر سهم خود سود خالص ٧٩۶ریال اعلام نموده که این سود از مبلغ فروش ٧٠۴٠۴٣٩٠میلیون ریال حاصل‌شده است. طی سال ٩٧، حاشیه سود ناخالص شرکت در حدود ٣٧درصد و حاشیه سود خالص ٣٨درصد بوده که این افزایش در سود ناشی از .....

از افزایش نرخ محصولات تا اعمال عوارض ٢۵ درصدی بر صادرات در "کچاد"

بورس24 : شرکت معدنی و صنعتی چادرملو در خرداد ماه 1371 تحت شماره 2257 در دفتر ثبت شرکت‌های شهرستان یزد به ثبت رسیده است. سپس به موجب مصوبه مجمع عمومی فوق‌العاده مورخ 16-08-1377 مرکز شرکت به تهران منتقل و به شماره 145857 در اداره کل ثبت شرکت‌ها و مؤسسات غیرتجاری تهران به ثبت رسیده است.

طبق صورت‌جلسه مجمع عمومی فوق‌العاده مورخ 01-02-82 ارزش اسمی سهام از مبلغ 10 هزار ریال به هزار ریال کاهش و شخصیت حقوقی شرکت از سهامی خاص به سهامی عام تغییر یافت. در سال 1382 پس از انجام اقدامات لازم در جهت پذیرش سهام شرکت در بورس اوراق بهادار تهران، نهایتاً در تاریخ 12-07-1382 به عنوان سیصد و پنجاه و ششمین شرکت پذیرفته شده در بورس در گروه "استخراج کانه‌های فلزی" و با نماد  “کچاد” در فهـرست نرخ‌های سازمـان بورس درج گـردید و در حال حاضر نیز سهام شرکت در بازار مورد معامله قرار می‌گیرد. همچنین قابل ذکر است که طی سال 97 با افزایش نرخ ارز و همچنین نرخ محصولات مرتبط با نرخ دلار، ارزش سهام شرکت نیز افزایش یافت به‌گونه‌ای که طی یک سال گذشته سهام شرکت رشد 48 درصدی را تجربه نموده است. روند افزایش ارزش سهام شرکت و همچنین حجم سهام مورد معامله طی دوره مذکور به صورت زیر می‌باشد:

موضوع فعالیت شرکت عبارت است از : اکتشاف و استخراج و بهره‌برداری از معادن سنگ‌آهن و تولید کنسانتره از آن و تولید گندله، تولید سنگ‌آهن (لامپ اور) تولید محصولات فولادی، نصب و راه‌اندازی و نگهداری و تعمیرات و بازرسی فنی سرویس تجهیزات و ماشین‌آلات موردنیاز شرکت، خرید و تهیه انواع و اقسام ماشین‌آلات و تجهیزات و تأسیسات و مصالح موردنیاز برای انجام موضوع فعالیت شرکت، انجام خدمات مهندسی، مشاوره، آموزش مدیریت و فراهم نمودن دانش فنـی از داخل و یا خـارج برای تحقق موضـوع فعالیت شرکت. مشارکت و سرمایه‌گذاری با اشخاص حقیقی و حقوقی و بانک‌ها و مؤسسات اعتباری داخلی و خارجی در سایر شرکت‌ها و طرح‌های معدنی و صنعتی، انعقاد قراردادهای پیمانکاری به منظور ارائه خدمات فنی و مهندسی و بهره‌برداری از معادن و فرآوری آن و مبادرت به کلیه امور بازرگانی از قبیل خرید و فروش، صادرات و واردات و کلیه امور عملیاتی که به طور مستقیم و یا غیرمستقیم در جهت اجرای موضوع شرکت ضرورت داشته باشد. انتشار فروش اوراق قرضه و اوراق مشارکت وفق قوانین و مقررات مربوطه مشارکت و سرمایه‌گذاری در ایجاد شرکت‌های جدید در داخل و خارج از کشور و هر نوع خرید و فروش سهام اوراق بهادار، اخذ تسهیلات مالی و خدماتی از بانک‌ها و مؤسسات اعتباری غیر بانکی طبق قوانین و مقررات مربوطه، انجام هر نوع عملیات و معاملات که برای حصول به مقاصد شرکت ضروری باشد..

شرکت طی صورت‌های مالی 97، برای هر سهم خود سود خالص 796ریال اعلام نموده که این سود از مبلغ فروش 70404390میلیون ریال حاصل‌شده است. طی سال 97، حاشیه سود ناخالص شرکت در حدود 37درصد و حاشیه سود خالص 38درصد بوده که این افزایش در سود ناشی از سایر درامدهای عملیاتی به مبلغ 1191697 میلیون ریال و 1005531 میلیون ریال از سایر درامدهای غیرعملیاتی شرکت بوده است. تولید شرکت طی این سال در حدود 8میلیون و 880 هزار تن کنسانتره خشک بوده که در حدود 62درصد آن به‌صورت خام فروخته و باقی در چرخه تولید شرکت به سایر محصولات تبدیل‌شده است..

آمار تولید و فروش طی سال 97 و همچنین 5ماهه نخست سال جاری به صورت زیر می‌باشد:

بر اساس اطلاعات جدول فوق، میانگین تولید ماهانه طی 5ماهه در مقایسه با سال مالی قبل 22 درصد افزایش یافته است.ولی با توجه به کاهش مقدار فروش در برخی محصولات و کاهش خام فروشی در شرکت و افزایش تولید محصولاتی همچون فولاد، میزان فروش کل کاهش 4 درصدی را نشان می‌دهد. با این حال با افزایش 78 درصدی در میانگین نرخ فروش محصولات طی سال جاری با وجود کاهش 4 درصدی در مقدار فروش، میانگین درآمد ماهانه در مقایسه با سال قبل افزایش 31 درصدی را نشان میدهد.

همچنین در سال ۱۳۹۸ شرکت برنامه تولید کنسانتره تر به میزان ۹ میلیون و ۱۰۰ هزار تن معادل 8میلیون و 190 هزار تن کنسانتره خشک ، تولید ۵۰۰ هزار تن محصول سنگ‌آهن دانه‌بندی ، تولید ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تن گندله ، تولید ۱ میلیون و ۲۵۰ هزار تن آهن اسفنجی و تولید ۱میلیون تن شمش فولاد  را پیش‌بینی نموده است. همچنین شرکت در سال ۱۳۹۸ فروش ۵ میلیون و ۶۰۰ هزار تن کنسانتره تر (معادل ۵ میلیون و ۶۸ هزار تن کنسانتره خشک) فروش ۳۷۵ هزار تن سنگ‌آهن دانه‌بندی و فروش ۱ میلیون تن شمش فولاد را هدف‌گذاری نموده است. همچنین شرکت اعلام نموده که از مجموع تولید کنسانتره تر تولیدی در سال ۱۳۹۸ ، مقدار ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار تن ، به همراه ۲۰۰ هزار تن کنسانتره بازیافتی خریداری جهت تولید گندله به کارخانه گندله منتقل و از مجموع ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تن گندله تولیدی ، ۱ میلیون و ۷۵۰ تن برای تولید آهن اسفنجی به کارخانه آهن اسفنجی انتقال می‌گردد. کل تولید آهن اسفنجی در سال ۱۳۹۸ ، برای تولید شمش فولاد به کارخانه فولاد مصرف می‌گردد.

طی سال جاری با توجه به افزایش تولیدات شرکت و همچنین کاهش در خام فروشی محصولاتی همچون کنسانتره و گندله، ترکیب سبد فروش محصولات تغییر نموده است. نمودار زیر تغییرات طی سال جاری در هر گروه محصول را در مقایسه با سال قبل بر اساس میانگین ماهانه نشان میدهد:

با توجه به اطلاعات قبل می‌توان دید که با فروش محصولاتی همچون نرمه گندله و آهن اسفنجی در سرفصل‌های جداگانه، مقدار فروش سایر گروه‌ها کاهش یافته است. ولی این کاهش با افزایش در نرخ فروش محصولات تا حدی جبران شده و باعث افزایش درآمدهای شرکت گردیده است. مقایسه تغییرات در میانگین درآمد ماهانه در سال جاری و سال 97 به صورت نمودار زیر می باشد:

همان‌طور که می‌توان دید در محصول گندله افزایش نرخ نیز نتوانسته کاهش در مقدار فروش را جبران نماید و شرکت در این گروه با کاهش درآمد مواجه است. ولی طی تیر ماه خبری مبنی بر افزایش نرخ این محصول و همچنین نرخ کنسانتره در بازار منتشر شد که شرکت نیز در سامانه کدال آن را منتشر نمود. بر اساس این گزارش افزایش نرخ فروش هر تن گندله به شرکت فولاد مبارکه از 14.5 درصد به 16 درصد و افزایش نرخ فروش هر تن کنسانتره به شرکت فولاد خوزستان از 15 درصد به 16 درصد و با فرض نرخ قبلی فروش هر تن شـمش شرکت فولاد خوزستان می‌باشد که بر اساس پیش‌بینی خود شرکت در این گزارش باعث خواهد شد که سود شرکت به میزان2378500 میلیون ریال در سال 1398 نسـبت به گذشته افزایش یابد. بر اساس افزایش نرخ‌های اعمال شده، نرخ گندله از 8695013 ریال در هر تن در تیر ماه به 8710872 ریال و نرخ کنسانتره نیز از 5403762 ریال بر تن به 5423503 ریال در مرداد ماه افزایش یافته است.

حال با توجه به موارد مذکور، خلاصه تغییرات در سال جاری و مقایسه آن بال سال قبل به صورت جدول زیر می‌باشد:

برای درک بهتر چگونگی تاثیر این تغییرات در نرخ و مقدار فروش بر درآمد فروش هر گروه محصول، نمودار زیر نیز بر اساس اطلاعات فوق ترسیم شده است:

همان‌طور که می‌توان دید طی سال جاری با افزایش نرخ و همچنین افزایش در مقدار فروش محصول آپاتیت، درآمد حاصل از این محصول رشدی بالغ بر 257 درصد داشته است ولی با توجه به سهم کم این محصول و در حدود 1 درصد طی سال جاری، درآمدهای شرکت از این محل در کل 3 درصد افزایش یافته است. همچنین در محصولات سنگ دانه‌بندی و گندله با کاهش مقدار فروش و با وجود افزایش نرخ، درآمدهای شرکت با کاهش مواجه گردیده است.

در نهایت در خصوص سودآوری نیز می‌توان گفت که طی دوره سه ماهه نخست شرکت با سرمایه 44هزار میلیارد ریال، برای هر سهم خود سود خالص 344 ریال گزارش نموده که در مقایسه با دوره مشابه سال قبل و با در نظر گرفتن سرمایه حال حاضر، افزایش 219 درصدی را نشان می‌دهد. عمده این افزایش ناشی از افزایش 66 درصدی در درآمدهای عملیاتی می‌باشد که با افزایش تنها 11 درصدی بهای تمام‌شده، سود ناخالص را 188 درصد افزایش داده است. قابل ذکر است که با افزایش بیشتر در درآمدهای عملیاتی نسبت به بهای تمام‌شده، توان سودآوری شرکت نیز افزایش یافته چنانکه حاشیه سود ناخالص از 31 درصد در دوره مشابه سال قبل و 38 درصد در کل سال 97 به 54 درصد در سه ماهه نخست سال جاری افزایش یافته که با افزایش نرخ محصولات از مرداد ماه، این حاشیه سود نیز افزایشی بیشتری خواهد یافت چراکه طی سال جاری تغییر محسوسی در هزینه‌های تولید رخ نداده است و در نتیجه بهای تمام‌شده نیز تغییر چندانی نمی‌یابد و افزایش نرخ فروش مستقیماً بر توان سودآوری شرکت تأثیرگذار خواهد بود.

در خصوص بازار فروش نیز قابل ذکر است که طی سه ماهه دوره مشابه سال 97 شرکت هیچ گونه صادراتی نداشته ولی طی سال جاری در حدود 3 درصد از مقدار فروش به صورت صادراتی بوده که از این محل 2 درصد از درآمد این دوره محقق شده است که دلیل آن را می‌توان افزایش نرخ سنگ‌آهن در بازارهای جهانی با کاهش در مقدار تولید کشور برزیل و همچنین افزایش نرخ دلار طی سال 97 دانست که باعث افزایش نرخ فروش صادراتی محصول نسبت به فروش داخلی و در نتیجه افزایش سودآوری فروش صادراتی با افزایش حاشیه سود ناخالص از این محل شده است و این در حالی است که طی 5ماهه گذشته با تصمیم دولت، صادرات تا حداقل ممکن کاهش یافته بود و در نتیجه شرکت‌های فولادی از این اختلاف قیمت با فروش محصولات خود بر اساس نرخ‌های جهانی و حتی بیشتر در بازارهای داخلی بهره‌مند شده بودند. ولی طی ماه اخیر انتشار خبر آزادسازی صادرات محصولات معدنی باعث افزایش تقاضا در بازار برای شرکت‌هایی همچون چادرملو شد چراکه فروش محصولات به صورت صادراتی سودی بسیار بیشتر از فروش‌های داخلی دارد که در نتیجه باعث افزایش توان سودآوری این شرکت‌ها خواهد شد و همچنین با افزایش درآمدهای عملیاتی، سود خالص هر سهم شرکت نیز افزایش خواهد یافت ولی افزایش عوارض سنگ آهن و اعمال احتمالی آن از مهر ماه با اعمال هزینه بر صادرات باعث کاهش سود حاصل از صادرات خواهد شد. بر اساس آخرین اخبار عوارض 25 درصدی منتظر تصویب هیئت ویزیران به منظور جلوگیری از خام فروشی و کاهش صادرات می باشد که در صورت تصویب دوباره این سود به جیب شرکت های فولادی سرازیر خواهد شد.

منبع خبر: سازمان خبری تحلیلی بورس24

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 242


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 246
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 247
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 32
تبلیغ بورس24