قیمت نفت در هفته های اخیر نوسان های بزرگ داشته و این هفته عملکرد بازار مثبت بوده است. با توجه به تغییراتی که در شرایط بازار پدید آمده سوال سرمایه گذاران این است که آیا باید از سهام نفتی خارج شویم یا نه؟
بورس24 : روز گذشته قیمت نفت رشد یک درصدی داشت و علت این رشد، پدید آمدن امیدهایی به پیشرفت در مذاکرات تجاری بین چین و آمریکا بود البته وضعیت روابط تجاری دو کشور تنها یکی از عوامل موثر بر قیمت نفت است در نتیجه حتی اگر شاهد کاهش تنش های تجاری بین چین و آمریکا باشیم احتمال آنکه بازار نفت رونق پایدار پیدا کند زیاد نیست. امروز نوسان قیمت نفت بسیار محدود بوده اما عملکرد هفتگی بازار مثبت است.
روز گذشته سخنگوی وزارت بازرگانی چین اعلام کرد: "این کشور مایل است اختلافات تجاری با آمریکا با آرامش رفع شود و مخالف تشدید تنش های تجاری است. هیئت های تجاری دو کشور ارتباط موثر داشته اند. چین ابزارهای متعدد برای مقابله با اقدامات تجاری آمریکا دارد اما در شرایط کنونی موضوعی که باید مورد بحث قرار گیرد لغو تعرفه های جدید بر ۵۵۰ میلیارد دلار کالاهای صادراتی چین به آمریکاست تا از این طریق از تشدید تنش ها جلوگیری شود."
ترامپ چند روز قبل تهدید کرده بود تعرفه بر ۲۵۰ میلیارد دلار کالاهای صادراتی چین به آمریکا را از ۲۵ به ۳۰ درصد بالا می برد و تعرفه بر ۳۰۰ میلیارد دلار دیگر از کالاهای صادراتی چین بجای ۱۰ درصد ۱۵ درصد خواهد بود. سخنگوی وزارت بازرگانی آمریکا گفت: "ما بیشتر از آنکه به اقدامات تلافیجویانه علاقه داشته باشیم به مذاکره تمایل داریم." در حال حاضر اظهارنظرهای متعدد درباره آینده وجود دارد و تنها با گذشت زمان مشخص میشود شرایط به چه شکل خواهد بود.
در گذشته بارها دو طرف مذاکره کرده اند اما در آخرین مرحله توافقی حاصل نشده است. طی ماه های اخیر گاه امید به توافق بسیار زیاد و گاه بسیار کم بوده است و اخبار مربوط به این مذاکرات و توییت های ترامپ بر بازار نفت اثر مستقیم گذاشته است.
عامل دیگری که بر بازار نفت اثر می گذارد تصمیم های اوپک پلاس است. اوپک و چند کشور دیگر از جمله روسیه از ابتدای سال جاری برنامه کاهش 1.2 میلیون بشکه ای نفت را آغاز کرده اند و در نشست اخیر تصمیم گرفتند تا پایان سه ماهه نخست سال آینده این برنامه را ادامه دهند. این همکاری در حمایت از قیمتها موثر بوده اما ضعف در اقتصاد جهان سبب شده قیمت ها کاهش پیدا کند. تحلیلگران معتقدند ضروری است میزان کاهش عرضه بیشتر شود اما تنها عربستان حاضر است از عرضه نفت خود بکاهد در نتیجه عملا امکان عمل به این پیشنهاد وجود ندارد.
از سوی دیگر تولید نفت شیل در آمریکا در حال افزایش است و نیاز این کشور به نفت اوپک کمتر شده است. با آنکه کاهش عرضه نفت اوپک به افت ذخیره نفت آمریکا کمک کرده اما در هر حال آمریکا با دستیابی به میزان بالاتری نفت شیل قدرت چانه زنی بیشتری دارد. هفته گذشته ذخیره نفت آمریکا ۱۰ میلیون بشکه کاهش یافته بود اما این عامل به رشد شدید قیمتها منجر نشد. خریداران نفت به تصویر کلی بازار اهمیت می دهند و تا وقتی ضعف در شاخص های اقتصاد جهان باقی است احتمال رشد قیمت ها کم است. در سه ماهه دوم سال جاری میلادی اقتصاد آلمان کوچک شده و وضعیت شاخص های اقتصادی در بسیاری از کشورها نگران کننده است.
اوپک و آژانس بین المللی انرژی در گزارش های اخیر پیش بینی خود از رشد تقاضای جهانی برای نفت را کاهش داده اند. موضوع مهم دیگر این است که به تدریج تقاضای جهانی برای نفت اوپک کاهش پیدا میکند. بسیار محتمل است که در آینده نزدیک ضعف بیشتری در اقتصاد جهان مشاهده شود و این به معنای تداوم فشار بر قیمت نفت است. و موضوع بعدی که فعالان بازار باید به آن توجه کنند این است که احتمال رفع تنش های تجاری بین چین و آمریکا یا از میان رفتن ضعف در اقتصاد جهان در ماههای آینده بسیار کرده است.
در زیر نمودار تغییرات قیمت هر بشکه نفت برنت در یک ماه اخیر نشان داده شده است:
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.