این شرکت ها که از یک سو بازار رقابتی نسبتا تنگاتنگی دارند، از محل واردات برخی مواد افزودنی و با توجه به کیفیت روغن، نرخ های متفاوتی را برای محصولات درج می کنند اما عمده تولید آنها در رده روغن هایی با ویسکوزیته متوسط و درجه میانی قرار می گیرند ...
- پالایش نفت (روغن)
گروهی از شرکت های پالایشگاهی در حوزه تولید روغن فعال هستند. این شرکت ها که از یک سو بازار رقابتی نسبتا تنگاتنگی دارند، از محل واردات برخی مواد افزودنی و با توجه به کیفیت روغن، نرخ های متفاوتی را برای محصولات درج می کنند اما عمده تولید آنهادر رده روغن هایی با ویسکوزیته متوسط و درجه میانی قرار می گیرند که بیشترین میزان تقاضا برای این نوع روغن ها می باشد. در ادامه به شرایط بنیادی این صنعت شامل 4 شرکت بزرگ خواهیم پرداخت.
در بررسی بنیادی زیر تلاش می شود شرکت های صنعت صرفا از بالا نگاه شوند تا مزایای کلی و شرایط بودجه این شرکت ها در مقایسه با یکدیگر با ابزاری یکسان ارزیابی شوند. در این جدول در قدم نخست تلاش شده است تا از سه فاکتور مهم حاشیه سود برای مقایسه استفاده شود. لازم به ذکر است که
- هرچقدر حاشیه سود (ناخالص، عملیاتی و خالص) بیشتر باشد عموما بهره وری در شرکت بالاتر است.
- از میانگین سه ساله اخیر برای مقایسه گزارش فعلی استفاده شده است تا برای هر شرکت ملاک درستی از قیاس در اختیار باشد.
- هرچه اختلاف حاشیه سود های سه ساله با آنچه در جدول وجود دارد بیشتر باشد نشان از بودجه محتاطانه یا جسورانه شرکت است و در صورت نزدیک بودن این اعداد به یکدیگر عملا بودجه واقعی پیش بینی شده است.
- شرکت های در حال توسعه که حاشیه سود کمی دارند می توانند با جهش سودآوری همراه گردند.
شرایط سودآوری و حاشیه سود به شرح زیر قابل تفسیر است:
در نمودار زیر بازدهی حقوق صاحبان سهم (ROE)، نسبت (P/E)،(P/B) و (P/S)را مشاهده می نمایید. لازم به ذکر است که برای شرکت ها عموما هرچه حقوق صاحبان سهم بالاتر باشد عملا ریسک های سودآوری کمتر خواهد شد و برای سه نسبت دیگر هرچه کمتر باشند ـ بسته به شرایط هر شرکت ـ می تواند نشانه پتانسیل بالاتر در رشد قیمتی به واسطه فعالیت عملیاتی شرکت گردد.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.