در پی توقف نماد پالایشگاه لاوان از دوم اسفند، این شرکت فرابورسی اولین سود هر سهم سال مالی اسفند آینده را با سرمایه بیش از ١١۴ میلیارد تومانی ، ٢٧٨ ریال پیش بینی کرد که نسبت به سود ٢٠٧ ریالی سال جاری ، ٣۴ درصد رشد نشان می دهد...
پالایشی : در پی توقف نماد پالایشگاه لاوان از دوم اسفند، این شرکت فرابورسی اولین سود هر سهم سال مالی اسفند آینده را با سرمایه بیش از 114 میلیارد تومانی ، 278 ریال پیش بینی کرد که نسبت به سود 207 ریالی سال جاری ، 34 درصد رشد نشان می دهد. پالایشگاه تهران 1.6 هزار میلیارد تومانی نیز که از اول اسفند دور از تابلوی معاملات شده، در عملکرد 9 ماهه، سود هر سهم با 94 درصد نسبت به سود 180 ریالی در عملکرد 6 ماهه ، 349 ریال پیش بینی کرده و از این رقم 81 درصد معادل 281 را پوشش داده است. با این اوصاف باید منتظر توضیحات مدیران این دو پالایشگاه و سپس بازگشایی نماد در روزهای آینده بود.
خودرویی: رئیس انجمن قطعه سازان از تشکیل کمیته ای با حضور خودروسازان، قطعه سازان و وزارت صنعت برای توقف تولید برخی خودروهای قدیمی خبر داد و گفت:بحث توقف تولید پراید و پژو 405 مطرح است ولی تولید پژو پارس ادامه خواهد یافت. به گفته رضایی، در حال حاضر قطعات پراید، پژو 405 و پژو 206 به ترتیب بیشترین سهم فروش را در صنعت قطعه سازی به خود اختصاص دادهاند. مازیار بیگلو، دبیر انجمن قطعه سازان گفت: در آخرین جلسه شورای سیاست گذاری صنعت خودرو در مورد به روز رسانی استانداردهای صنعت خودروسازی بحث شد. وی تصریح کرد: اگر خودروسازان بتوانند پلت فرم های خود را به روزرسانی کنند، تولید خودرو بر روی این پلت فرم ها ادامه خواهد یافت ولی خودروسازان به دنبال جایگزینی خودروهای جدید هستند. وی با اشاره به درخواست قطعه سازان از وزارت صنعت برای بازنگری در 100 ردیف تعرفه وارداتی مربوط به صنعت قطعه سازی برای سال 96 گفت: در زمینه همکاری با خودروسازان خارجی نیز بیش از 100 واحد قطعه سازی به شرکتهای ایکاپ، رنو پارس و ماموت معرفی شده اند. بیگلو با بیان اینکه در مورد هیوندایی هنوز مشخص نشده که چه خودروهایی قرار است در ایران تولید شوند، افزود : شرکت سیتروین 3 خودرو را برای تولید در ایران پیشنهاد کرده ولی هنوز استعلام قیمتی از قطعه سازان گرفته نشده است. دبیر انجمن قطعه سازان با اشاره به بازدید نمایندگان پژو از 150 شرکت قطعه سازی ایران، گفت: امیدواریم بیش از 100 شرکت قطعه ساز در فاز اول و دوم با شرکت پژو همکاری کنند. وی اظهار داشت: شرکت فولکس واگن هم در حال انتخاب سازنده است که 50 شرکت را به آنها معرفی کرده ایم. به گفته وی خط تولید محصولات فولکس واگن اواخر سال 96 ایجاد و کار تولید 3 خودرو از سال 97 آغاز خواهد شد. بیگلو ادامه داد: کارخانه تولید محصولات فولکس واگن در هشتگرد ایجاد خواهد شد. رضایی رئیس انجمن قطعه سازان از دستور جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور برای واردات مواد اولیه مورد نیاز صنعت قطعه سازی بر مبنای ارز مبادله ای خبر داد و گفت: در جلسه ای که با جهانگیری داشتیم موضوع افزایش قیمت تمام شده تولید قطعات را مطرح کردیم که وی دستور ملاک قرار دادن ارز مبادله ای را در این بخش صادر کرد. وی توضیح داد: این دستور در قالب نامه ای به وزیر صنعت اعلام شد و قرار است وزیر صنعت نیز این موضوع را در نامه ای به وزیر اقتصاد پیگیری کند. رضایی همچنین در مورد وضعیت مطالبات قطعه سازان از خودروسازان گفت: در حال حاضر ایران خودرو طلب قطعه سازان را 120 روزه پرداخت می کند اما این مدت زمان در مورد سایپا به 5 تا 6 ماه می رسد و در برخی موارد نیز بیشتر طول می کشد که البته قول داده اند این مشکل را تا پایان سال برطرف کنند.
خودرو – خگستر : درگروه خودرویی اظهارنظرها در مورد عدم معامله بلوک گسترش سرمایهگذاری ایران خودرو ادامه داشت. براساس برخی خبرها این بلوک مجددا در هفته آینده عرضه خواهد شد. در این گروه معاون مالی مدیرعامل ایران خودرو درباره اولین گزارش پیشبینی سود سال ۹۶ این شرکت که با کاهش 7/ 14 درصدی سود هر سهم همراه شد، توضیح داد: بازگشایی نماد «خودرو» منوط به ارائه اطلاعات معوق است؛ارائه اطلاعاتی همچون صورتهای مالی 6 ماهه و گزارش حسابرسی شده 6 ماهه به همراه آمار تولید و فروش.
خپارس : طبق اعلام قبلی ، امروز شرکت پارس خودرو 16.5 درصد سهام حق تقدم را به رغم اعتراض جمعی از سهامداران، عرضه می کند. این بلوک شامل بیش از 3.7 میلیارد سهم است که به قیمت هر سهم یک تومان بعلاوه 100 تومان قیمت اسمی ، از سوی کارگزاری بانک ملی عرضه خواهد شد. در این میان جمعی از سهامداران این شرکت در نامه ایی به رئیس سازمان بورس ، با طرح 6 سئوال، خواهان لغو این عرضه و شفاف سازی در مورد زمان قرارداد با سیتروئن و مالکیت 50 درصدی سهم سایپا کاشان و ارزشگذاری صحیح شده اند.
فولاد : معاون اقتصادی و مالی فولاد مبارکه با بیان دلایل افزایش 53درصدی سود سال مالی آینده، یکی از نکات بارز بودجه سال 96 بزرگترین شرکت بازار سهام ایران را اعلام کرد. براساس گزارش بورس پرس، امیرحسین نادری درباره سود هر سهم مالی آینده فولادمبارکه که با 53 درصد افزایش نسبت به سود سال جاری، 253 ریال پیشبینی و منجر به توقف نماد از 28 بهمن شده، گفت: فولاد مبارکه برای سال آینده، ۶ میلیون و ۹۷۹ هزار تن فروش انواع محصول را به ارزش 11 هزار و 993 میلیارد تومان پیشبینی کرده که نسبت به فروش سال جاری، 11 درصد بیشتر است. همچنین پیشبینی ارزش فروش محصولات سال 96 با رشد 21 درصدی همراه شده است. وی قیمت فروش محصولات را عامل اصلی اثرگذار بر سودآوری دانست و اظهار امیدواری کرد در صورت ثبات قیمتهای فروش در محدوده فعلی، چشمانداز سودآوری شرکت در سال آتی بسیار روشن باشد. وی افزود: با توجه به بهرهبرداری از ماشین ریختهگری شماره 5 در سال جاری و اضافه شدن محصولات این خط به سبد محصولات در سال آتی، مقدار تولید و فروش در بودجه سال 96 نسبت به 95 افزایش یافته است. در این میان تمرکز شرکت بر تامین محصول مورد نیاز مشتریان داخلی و حفظ مشتریان خارجی از دیگر عوامل اثرگذار بر این مهم است. بهطوریکه 76 درصد میزان فروش پیشبینی شده برای مشتریان داخلی و 24 درصد از کل فروش برای صادرات در نظر گرفته شده است. نادری با بیان اینکه پیشبینی شرکت برای سال 96، دستیابی به سود خالص89/ 1هزار میلیارد تومانی پس از کسر کلیه هزینهها است، ادامه داد: این میزان سود نسبت به سال جاری رشدی 53 درصدی را نشان میدهد. وی افزود: یکی از نکات بارز بودجه سال 96 «فولاد»، پیشبینی بودجهای به میزان 1/ 1 هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرحهای توسعه است که در صورت بهرهبرداری و تکمیل ظرفیت طرحهای توسعهای مذکور از جمله توسعه گندلهسازی سنگان، امکان افزایش سودآوری از محل طرحهای نامبرده برای مجموعه فولاد مبارکه به وجود خواهد آمد.
وپست : با تصویب مجلس ، افزایش سرمایه پست بانک تا سقف ٥٠٠ میلیارد تومان و از فروش اموال غیر منقول وزارت ارتباطات قطعی شد. درحالی مدیران پست بانک در مجمع 22 آبان از حتمی بودن انجام افزایش سرمایه خبر داده بودند که محل و میزان آن مشخص نشده بود اما با تصویب دیروز مجلس مقرر شد این بانک بورسی به همراه بانکهای توسعه تعاون، از محل فروش اموال غیر منقول وزارت ارتباطات تا سقف ٥٠٠ میلیارد تومان افزایش سرمایه دهد. نمایندگان مجلس در جریان برررسی بخش درآمدی جزئیات لایحه بودجه سال 96 با بند الحاقی 5 تبصره 17 این لایحه موافقت کردند. طبق این بند"به هریک از وزارتخانههای تعاون،کار ورفاه اجتماعی و ارتباطات و فناوری اطلاعات اجازه داده می شود تا سقف5هزارمیلیارد (5.000.000.000.000) ریال اموال غیرمنقول مازاد خود را که واگذاری آن مشمول سیاست های کلی اصل چهل و چهارم (44) قانون اساسی نمیباشد با رعایت قوانین و مقررات مربوطه بهفروش برسانند و منابع حاصله را به حساب خاصی نزد خزانهداری کل کشور واریز نمایند تا پس از تصویب هیأت وزیران برای افزایش سرمایه بانکهای توسعه تعاون و پست بانک اختصاص یابد.
حسیر : بلوک ۲۰ درصدی ریل سیر کوثر که توسط یکی از ۶ سهامدار حقیقی آن عرضه شده بود ، عرضه و بدون رقابت به فروش رسید. درحالی هر سهم ریل سیر کوثر با عرضه 10 درصد سهام به روش ثبت سفارش در 22 دی ،209 تومان کشف قیمت شد که دیروز بلوک 20 درصدی آن در فرابورس ، از سوی حمید عزت آبادی پور عرضه و به ارزش 1.27 میلیارد تومان به فروش رفت. این بلوک شامل 94 میلیون و 364 هزار و 62 سهم بود که به همان قیمت پایه 450 تومانی هر سهم ، توسط کارگزاری ارگ هومن عرضه و از سوی کارگزاری مفید خریداری شد. هنوز نام خریدار این بلوک مشخص نشده است.
انبوه سازی : رییس انجمن انبوه سازان استان تهران گفت : پیش بینی من این است که دولت رونق را جایگزین سیاست های انقباضی اقتصادی کند و در این زمینه باید از بخش مسکن شروع کند. حسن محتشم گفت : به نظر می رسد بازار مسکن در سال 96 نسبت به سال 95 تغییر قابل قبولی داشته باشد؛ زیرا سال 96 با استفاده از اجرایی شدن برجام ورود سرمایه گذاران خارجی محتمل است. وی افزود: در آستانه انتخابات ریاست جمهوری 96 چندان قابل قبول نیست که دولت به صورت انقباضی اقتصاد را پیش ببرد. انتظار می رود برای جلوگیری از جهش قیمت مسکن در سال آینده شاهد تغییرات قابل قبولی در عرضه و تولید و نیز بازار مسکن باشیم. رئیس انجمن انبوه سازان استان تهران با بیان اینکه دوره رکود بخش مسکن و ساختمان وارد سال چهارم می شود گفت: در سیستم انقباضی که بر اقتصاد حاکم شده، تولید مسکن کاهش یافته است. این نه تنها خوشایند نیست بلکه جای نگرانی و دغدغه دارد؛ زیرا طبق طرح جامع مسکن که از سوی وزارت راه و شهرسازی مطرح شده، کشور به سالیانه یک میلیون واحد مسکونی نیاز دارد اما در شرایط رکود این نیاز انباشته شده است. محتشم، دو اقدام دولت برای خروج از رکود مسکن را ضروری دانست و گفت: اولین اقدام این است که قدرت خرید متقاضیان با استفاده از تسهیلات، بالا بردن درآمد سرانه و سایر روش ها بالا ببرد. وی ادامه داد: دومین کاری که باید صورت گیرد افزایش ساخت و ساز است. اگر تولید، تکافوی تقاضا را ندهد افزایش قیمت مسکن در سال های آینده قطعی است. به همین دلیل فکر می کنم دولت نسبت به این موضوع بی توجه نخواهد بود. رئیس انجمن انبوه سازان استان تهران پیش بینی کرد: دولت در سال آینده برای رونق بخشی به اقتصاد، در سیاست های قبلی تجدیدنظر می کند و اصراری بر تک رقمی بودن نرخ تورم نخواهد داشت. او گفت: برای رونق بخشی در اقتصاد کلان هم باید از بخش مسکن شروع کند؛ زیرا به دلیل وابستگی صنایع داخلی به بخش مسکن، اگر این بخش تقویت شود می تواند مقدمه ای برای رونق بخشی به اقتصاد باشد. محتشم با اشاره به وظایف دولت درخصوص تامین مسکن 7 دهک کم درآمد و متوسط جامعه گفت: دهک های 1 تا 4 مختص اقشار آسیب پذیر است که قرار است مسکن این گروه از طریق 150 هزار واحد مسکن اجتماعی تامین شود. این خبری خوب و تصمیمی بجاست که امیدواریم وزارت راه و شهرسازی آن را اجرا کند و در این صورت بخشی از متقاضیان را پاسخ می دهد. وی درخصوص بخش های میان درآمدی نیز گفت: نیاز مسکن بخش های 5 تا 7 باید به صورت ساخت و سازهای متوسط قیمت و کوچک متراژ پاسخ داده شود. متقاضیان در این گروه درآمدی باید توان خرید پیدا کنند. انبوه سازان و سازندگان هم آمادگی ساخت و ساز دارند. رئیس انجمن انبوه سازان تصریح کرد: بخش های مرفه که دهک های 8 و 9 و 10 هستند می توانند راسا اقدام به خرید واحدهای لوکس و نیمه لوکس کنند و نیازی به کمک دولت ندارند.
ستران : در گروه سیمانی اولین گزارش پیشبینی درآمد هر سهم سال مالی منتهی به 29 اسفند 96 شرکت سیمان تهران منتشر شد. بر مبنای اطلاعات دریافتی از شرکت سیمان تهران درآمد هر سهم برای سال مالی منتهی به سال آینده مبلغ 229 ریال بهطور خالص پس از کسر مالیات پیشبینی شده است. سود این شرکت نسبت به گزارش قبلی 25 درصد کاهش یافته است. براساس اطلاعیه سامانه کدال کاهش میزان تولید و فروش نسبت به پیشبینی قبلی ناشی از تداوم سهمیهبندی تحویل سیمان در سال آینده از سوی انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان مطرح شده است. کاهش هزینههای مالی نسبت به بودجه اولیه به دلیل پیش بینی تغییر ساختار تسهیلاتی و تبدیل قرارداد مشارکت به فروش اقساطی درخصوص وام واحد نهم صورت گرفته است. تغییر ایجاد شده در سرفصل خالص سایر درآمدهای غیرعملیاتی به دلیل تغییر در درآمد فروش سرمایهگذاریها ناشی از برگزاری مزایده فروش حدود 20 درصدی از سهام شرکت پیوندگستر پارس (نیروگاه قم) و عقد قرارداد با خریدار سهام بوده است.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.