Bourse24 Ads 245
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

باز هم دلار کار دست بازار فولاد داد و شاهد جهش اعجاب آور قیمت ها در روز شنبه بودیم که به نسبت اوایل هفته گذشته ، حتی از رشد قیمت هایی بالاتر از ٧ درصد نیز دریغ نشد. این در حالی بود که در هفته گذشته به صراحت از پتانسیل رشد قیمت ها سخن گفتیم ولی این حجم از جهش قیمتی واقعاً کم سابقه بوده آن هم پس از دورانی که بازار از رشد قیمت ها فارغ شده و هنوز پتانسیل برای رشد نرخ های تجمیع نگردید ولی مجدداً با اهرم دلار و خوش بینی به آینده بازار فولاد در کنار ترس از دلار بالاتر از ۴٠٠٠ تومان ، باز هم شاهد جهش قیمت ها بودیم...

این بازار بوی دلار گرفت

بورس24 :نگرانی های از رشد مجدد قیمت دلار باعث شد تا بازارهای کالایی به سمت رشد نرخ ها متمایل شود و این بار نه فقط بازار فولاد بلکه غالب بازارهای کالایی به سمت افزایش قیمت ها متمایل شدند. با توجه به افزایش قیمت در آغازین روز هفته همچنین پس از هفته ای نیمه تعطیل ، باید نگران بازاری هیجانی در هفته جاری بود که بسیاری از داده های بنیادین در بازار را تحت الشعاع خود قرار می دهد.

جهش قیمت در بازار فولاد با تحقق پیش بینی بورس24

باز هم دلار کار دست بازار فولاد داد و شاهد جهش اعجاب آور قیمت ها در روز شنبه بودیم که به نسبت اوایل هفته گذشته ، حتی از رشد قیمت هایی بالاتر از 7 درصد نیز دریغ نشد. این در حالی بود که در هفته گذشته به صراحت از پتانسیل رشد قیمت ها سخن گفتیم ولی این حجم از جهش قیمتی واقعاً کم سابقه بوده آن هم پس از دورانی که بازار از رشد قیمت ها فارغ شده و هنوز پتانسیل برای رشد نرخ های تجمیع نگردید ولی مجدداً با اهرم دلار و خوش بینی به آینده بازار فولاد در کنار ترس از دلار بالاتر از 4000 تومان ، باز هم شاهد جهش قیمت ها بودیم.

در معاملات روز شنبه بخش بزرگی از افزایش قیمت ها از سوی عرضه کنندگان اصلی صورت گرفت یعنی تولیدکنندگان قدرتمندی به جهت حمایت از بازار ، قیمت های خود را چنان افزایش دادند که کمتر خریداری جرأت خرید برای مصرف شخصی داشته و تنها چند معامله انباری بین فعالان بازار به ثبت رسید. این موارد نگرانی از عقب گرد خریداران را جدی تر از پیش جلوه می دهد همچنین ضعف نسبی تقاضای مؤثر را هم دو چندان ساخته و تردید بیشتری را به بازار تزریق خواهد کرد. نمی توان در خصوص دورنمای بازار اظهارنظر قاطعی داشت و بهتر است همچون سال های قبل به انتظار جهت گیری قیمت دلار بنشینیم و سپس بازار فولاد را تحلیل کنیم آن هم در شرایطی که اظهارات ضد و نقیض مقامات ارزی در بانک مرکزی به نگرانی ها دامن می زند. بسیاری بر این عقیده هستند که این قبیل التهابات ارزی مقطعی بوده و مجدداً شاهد ثبات نسبی قیمت ها خواهیم بود ولی همین رفتارها در کنار سیگنال های غربی به برجام ، بیشتر خاطره دولت قبل را زنده می کند که همین خاطرات به تنهایی برای ادامه التهاب در بازارهای مختلف کافی است.

گزارش بازار به نقل از برخی کانال های تلگرامی

اصفهانی از کارشناسان بازار فولاد معتقد است: امروز با ادامه افزایش نرخ دلار و عبور آن از 3850 تومان ( حتی 3900 تومان ) در بازار غیر رسمی؛ افزایش قیمت در حوزه ورق و بخصوص ورق وارداتی دور از انتظار نبود؛ بطوریکه دیده شد؛ امروز انواع ورق 2 در ابتدا با افزایش 25 تا 40 تومانی با عرضه محدود در بازار اعلام شد که پایدار نمانده و فروش متوقف شد؛ بنظر میرسد که این روند افزایشی در این حوزه همچنان ادامه داشته باشد.

در خصوص بازار قوطی و پروفیل هم وضعیتی مشابه بازار ورق اتفاق افتاد؛ بطوریکه ابتدای روز با 20±2370 تومان بازار این حوزه بازگشایی شد اما در ادامه و به دلیل عدم توقف روند افزایشی ورق؛ تا 2400 تومان هم شنیده شد اما این پایه قیمتی هم با عرضه محدود و محافظه کارانه مبادی فروش مواجه گردید؛ تا اینکه سرانجام در آخر وقت شنیده شد اکثر تولیدکنندگان این حوزه فروش خود را متوقف و به بعد تعطیلات موکول نمودند.

در خصوص بازار ناودانی و نبشی، در ابتدای روز بازار این حوزه تقریبا ثابت اعلام شده و تعییرات خاصی نداشت، اما با توجه به تحرکات امروز بازار میلگرد، در میانه روز اکثر مبادی این حوزه فروش خود را با نوید افزایش قیمت بسته و به بعد تعطیلات موکول کردند. بطوریکه شنیده شد فولاد ناب تبریز که امروز بدون تغییر سبد کالای خود را به بازار عرضه کرده بود؛ با افزایش 50 تومانی مجددا فروش خود را بازگشایی کرد.

بازار تیرآهن ذوبی، امروز در انبار و مبدا بدون تغییر و ثابت شنیده شد. در خصوص تیرآهن های متفرقه اما برخی مبادی میانه روز با افزایش مواجه شد.

امروز با وجود نیمه تعطیل بودن بازار؛ با فراهم شدن مقدمات شروع مجدد موج افزایشی، همانطوریکه که تقریبا قابل پیشبینی بود؛ با ادامه افزایش فزاینده نرخ دلار؛ این انگیزه در مبادی فروش تقویت شده و نهایتا افزایش قیمت در بازار امروز میلگرد کلید خورد. بطوریکه شاهد بودیم، بازار میلگرد در ابتدا با افزایش 0~30 تومان در مبادی مختلف آغاز گردید که بنا بر رسم تکراری این بازار، به محض تغییر جهت قیمتها، حواله هایی که در دست واسطه ها در انتظار بود و "تقاضاهای در صف، به امید قیمتی ارزانتر"؛ بصورت انفجاری روانه مبادی خرید شد، به گونه ای که افزایش قیمت در برخی از مبادی تا مرز 100 تومان ادامه پیدا کرده و نهایتا متوقف و به روز بعد کاری موکول شد.

برخی از تغییرات صورت گرفته در بازار پر هیجان امروز در حوزه میلگرد شامل موارد زیر بود؛ شدت تغییرات به گونه ای بود که در خلال تدوین این گزارش، تعدادی از مبادی همچنان روند افزایش قیمت محصولات خود را ادامه دادند و یا فروش محصولات خود را به روز بعد کاری موکول کردند که از نظر نویسنده دور ماند.

فولاد کویر کاشان : ثابت

فولاد قزوین و پارس آرمان : ثابت؛ میانه روز 20 تومان افزایش قیمت

فایکو : برخی مبادی رسمی 30 تومان افزایش قیمت

فولاد خراسان : برخی مبادی رسمی 30 تومان افزایش قیمت و توقف فروش. برخی از مبادی غیر رسمی تقریبا ثابت اعلام شده بود که مجددا افزایش یافت.

ذوب آهن اصفهان : برخی مبادی رسمی 30 تومان افزایش قیمت و توقف فروش.

صنایع فولاد کرمان (بردسیر) : ابتدا ثابت ولی در ادامه 20 تومان افزایش قیمت.

فولاد شاهرود : 10 تومان افزایش قیمت

فولاد ابهر : 5 تا 15 تومان افزایش قیمت؛ مجددا 20 تومان افزایش قیمت

فولاد ارگ تبریز : ثابت و در ادامه 35 تومان افزایش قیمت

صبا فولاد زاگرس شهرکرد : ثابت ؛ 20 تومان افزایش قیمت در میانه روز

فولاد شمس سپهر : ثابت

نورد فولاد گلستان : ثابت

10 خرمدشت : 15 تومان افزایش قیمت

فولاد آریا ذوب : 20 تومان افزایش قیمت

فولاد بافق یزد : 20 تومان افزایش قیمت؛ مجددا در میانه روز 20 تومان افزایش قیمت

فولاد آذر چلیک تبریز : 20 تومان افزایش قیمت

پولاد نورد شیراز : ثابت ولی در ادامه افزایش نامشخص قیمت

مجتمع فولاد ظفر بناب : 10 تومان افزایش قیمت؛ مجددا 10 تومان افزایش قیمت در میانه روز؛ مجددا و پس از دقایقی 10 تومان افزایش قیمت

فولاد احرامیان یزد : ثابت

مجتمع فولاد گیلان (حسن رود) : 25 تا 35 تومان افزایش قیمت

فولاد سپهرایرانیان : 40 تومان افزایش قیمت

پرشین فولاد : 25 تومان افزایش قیمت؛ مجددا 10 تومان افزایش قیمت

فولاد اردبیل : 15 تومان افزایش قیمت؛ فروش بسته شد.

آریان فولاد : 70 الی 80 تومان افزایش قیمت

فولاد امیرکبیر : 15 الی 20 تومان افزایش قیمت و توقف فروش؛ مجددا بازگشایی با 25 تومان افزایش قیمت و مجددا توقف فروش

آذر فولاد امین تیکمه داش : 30 تومان افزایش قیمت؛ مجددا در میانه روز 20 تومان افزایش قیمت؛ مجددا 30 تومان افزایش قیمت

سیما فولاد جهان : 45 تومان افزایش قیمت و مجددا 10 تومان افزایش قیمت

فولاد آذربایجان : برخی مبادی 80 تومان افزایش قیمت از انبار میانه اعلام کرده اند.

پولاد نورد شیراز : 20 تومان افزایش قیمت؛ مجددا افزایش قیمت در میانه روز

رویش ، زایش ، ریزش در بازار آهن

واژه های رویش ، زایش . ریزش از واژه های پر کاربرد رسانه ای است که در تحلیل ها نیز یا بصورت صرف و مطلق و یا بصورت مترادف مانند افزایش ، انتظار و کاهش بکار می رود در بازار اهن کشور نیز می توان از این واژه ها استفاده کرد بحث روز نوسانات بازار اهن است که فعلا نقل محافل است و گاهی اعداد و ارقام مبهم و یا متعجبانه جلوه می کند داستان رویش قیمت ها ( افزایش ) از زمانی شروع شد که قیمتها در کورس رقابت ناسالم بشدت ریزش داشت تا جایی که توان و صبر را برده بود پس گروهی از فولادی ها آستین همت را بالا زده و نقشه راهی تحت عنوان هم اندیشی تدبیر کردند و گرچه جاده لغزنده و ناهموار می نمود و در طول مسیر موانعی چون عدم تبعیت ، ناهمگونی ، تکروی و گاهی خدعه و فریب هم دیده می شد ولی بالاخره در یک حرکت جمعی توانستند نه تنها از مهلکه جان بدر ببرند بلکه توانستند قیمت ها را کمی بهبود ببخشند و امید ها را به بازار مدیریت شده بازگردانند در این اثنا روایت چین ظهور کرد و پدیده رویش نه تنها دچار تحول شد بلکه در این مرحله زایش نیز ایجاد شد یعنی بازار به فاز انتظار رفت انتظار بهبود شرایط و کسب سود بیشتر و برگشت حیات به جامعه فولادی.

روایت چین توام شد با پدیده ترامپ و نوسانات ارزی از یکسو و تعطیلات مذهبی پی در پی بازار این دو جریان به نظر می رسد بازار را از مدیریت قبلی خود جدا کرد و علیرغم هماهنگی های ضعیف ایجاد شده نتوانست سر منزل و مقصد مناسبی برای او فراهم آورد به نظر می رسد بازار رها شده و فقط گهگاهی مصاحبه یا خبری از گفتگوی چند نفره بگوش رسید که اگر متولیان برای آن چاره ای نیاندیشند فاز بعدی ریزش خواهد بود که البته این ریزش به دلیل نبود تقاضای موثر فعلی قابل اغماض و گذشت نخواهد بود و متضرران زیادی خواهد داشت

القصه بازار فعلی چون در بخش نهایی دچار تحول نشده و همراهی موثری با وضعیت زایش قیمت ها در بخش داخلی خود نمی بیند مترصد دستاویز ها و بهانه هایی برای توجیه عملکرد خود است یک روز دست به دامن افزایش قیمت فولاد در چین ، روسیه ، آمریکا و ترکیه است ، یک روز سنگ آهن را بهانه می کند ، روزی به سراغ ارز می رود و دیگر روز فاصله قیمتی ورق و مقاطع نوردی طویل را مطرح می کند و قص الهذا

اینگونه است که بی هیچ دلیل موجه ای قیمت شمش از 1300 تومان در طی 2 روز کاری به کانال 1500 تومان وارد می شود اینگونه است که میلگرد در یک روز بین 70 تا 100 تومان رشد قیمت می یابد .

آنچه مشهود است در حوزه واردات محصولات فولادی تاثیر پذیری ما در دو مقوله نرخ های جهانی و ارز قابل انکار نیست ولی اگر دقت داشته باشید هوشمندی این گروهها سبب شده که خیلی هم بازار را به رکود نکشانند و طوری عمل کنند که به اصطلاح بازار کشش داشته باشد اما در مقاطعی که هیچ سنخیتی با معادلات جهانی ندارند مشاهده می کنیم که بی محابا و تا جایی که تیغ شان می برد قصد دارند تمام مصایب و مشکلات خود را مرتفع سازند و اصلا توجهی به ادامه زنجیره و اینکه چه بر سرشان می اید ندارند این رفتار در نهایت به ضرر خودشان تمام خواهد شد چرا که گزارشات حکایت از وجود دپوی کالا در بعضی انبارهای عرضه کنندگان اصلی دارد و قطعا انباشت بیشتر کالا و عدم کشش بازار میزان تهدید و خسارت را قزاینده تر خواهد کرد

مواردی که ذکر شد بر اساس گزارشات درون گروهی از تولید کنندگان و عرضه کنندگان بوده و محتملا رئوسای فولادی اگاهی و اشراف بیشتری نسبت به موارد مطروحه دارند به نظر می رسد تا دیر نشده و کاسه صبر و انتظار مصرف کننده بسر نیامده . یا دولت وارد کارزار نشده باید اقدام عاجلی از سوی برگزار کنندگان نشست ها انجام گیرد چرا که فردا ممکن است دیر باشد به عنوان مثال با اعلام نرخ بهره آمریکا که قرار است در روزهای آینده رخ دهد محتملا بازارهای کامودیتی تغییر وضعیت خواهند داد آن وقت باید از بزرگان فولادی انتظار داشت که همگام با ریزش قیمت های جهانی ، قیمت های خود را کاهش دهند آیا به همین سرعت که افزایش دادند حاضرند کاهش دهند ؟؟؟؟

بازار پتروشیمی :

رشد قیمت دلار پس از بازار فولاد ، بازار محصضولات پتروشیمی را نیز درنوردید که در نهایت موجب شد با وجود عدم ثبت معاملاتی جذاب و مهم در بورس کالا ، بازار داخلی پلیمرها با افزایش نرخ رو به رو شود که باید به صراحت عنوان داشت که باز هم پای دلار در میان است. به نظر می رسد با توجه به رشد قیمت های پایه در هفته گذشته ، بازار پلیمرها نیز مستعد رشد قیمت هایی محسوس باشد اگرچه وضعیت کلی داد و ستد ها از عدم رونق حجم معاملات حکایت داشته همچنین رشد قیمت ها از این پس می تواند به عقب نشینی فعالان بازار کمک کند. در هر حال بازار روز شنبه را نمی توان معرفی برای کل بازار پلیمرها قلمداد کرد ولی در نهایت از وجود پتانسیل التهاب در این بازار حکایت می کند. به نظر می رسد برای شفافیت اوضاع بهتر باشد تا رفتارهای قیمتی را در روزهای آینده رصد کنیم.

۶۱ هزارتن پلیمر معامله شد/معرفی ۷ کالای جذاب شیمیایی

حجم معاملات محصولات پلیمری طی هفته گذشته در بورس کالا به ۶۱ هزار و ۴۳۲ تن رسید. به گزارش «پایگاه خبری بورس کالای ایران»، البته با توجه به تعطیلات هفته گذشته، محصولات پلیمری و شیمیایی در روز سه شنبه مورد معامله قرار گرفتند، به این ترتیب عرضه محصولات پلیمری ۷۱ هزار و ۴۶۴ تن و محصولات شیمیایی نیز بالغ بر ۲۵ هزار و ۱۵۴ تن بود.

در گروه محصولات پلیمری کالاهایی همچون پلی پروپیلن های نساجی و شیمیایی، برخی از گریدهای پی وی سی، پلی اتیلن های ترفتالات بطری و نساجی و پلی استایرن های معمولی و مقاوم و انبساطی در کانون توجه خریداران قرار داشته و با رقابت مورد معامله قرار گرفتند.

به این ترتیب برخی از گریدهای پی وی سی ها با توجه به افزایش قیمت جهانی این کالا همچنان جذاب بوده و برخی دیگر نیز به دلیل کمبود در بازار داخل با رقابت معامله شدند. از این رو در گروه پی وی سی ها گرید ۶۵ پتروشیمی اروند با عرضه ۱۲۹۸ تنی به میزان ۱۸۹۲ تن تقاضا داشت، قیمت پایه این کالا ۳ هزار و ۲۲۹ تومان و میانگین نرخ خرید آن هم ۳ هزار و ۲۵۰ تومان رقم خورد.

پلی پروپیلن های نساجی و شیمیایی هم در معاملات هفته گذشته مورد توجه خریداران قرار داشته و با تقاضای بالایی روبه رو شدند، به طوری که پلی پروپیلن شیمیاییZR۲۳۰Cاین مجتمع هم با حجم عرضه ۶۳۰ تن به میزان ۶۶۳۶ تن تقاضا داشت، قیمت پایه این کالا ۳ هزار و ۸۶۳ تومان و نرخ خرید آن هم ۴ هزار و ۲۴۹ تومان بود. پلی پروپیلن شیمیاییZB۳۳۲Cاین مجتمع هم با حجم عرضه ۲۱۰ تن ۹۸۷ تن تقاضا داشت، این کالا هم با قیمت ۴هزار و ۲۴۹ تومان مورد معامله قرار گرفت.

همچنین پلی پروپیلن نساجیZH۵۵۰Jنویدزرشیمی با حجم عرضه ۴۲۰ تن به میزان ۱۸۰۶ تن تقاضا داشت، قیمت پایه این کالا ۳ هزار و ۳۶۶ تومان و نرخ خرید آن هم ۳ هزار و ۷۰۳ تومان رقم خورد.

در همین حال در گروه محصولات پلیمری پلی اتیلن سبک فیلم ۰۰۷۵، پلی اتیلن سنگین بادی ۰۰۳۵، پلی اتیلن سبک فیلم ۰۲۰ و پلی اتیلن های سبل فیلم پتروشیمی لاله و پلی اتیلن سبک خطی ۲۰۹ شازند، پلی اتیلن سنگین فیلمF۷۰۰۰ ایلام و پلی اتیلن سنگین بادیBL۳ پلیمر کرمانشاه وارد سیستم مچینگ شدند.

۷ کالای جذاب شیمیایی

در گروه محصولات شیمیایی هم ۷ کالا بیش از مابقی محصولات مورد توجه خریداران بودند. به این ترتیب حجم معاملات محصولات شیمیایی نیز ۱۵ هزار و ۶۰۰ تن رقم خورد.

منومروینیل استات، منواتیلن گلایکول و دی اتیلن گلایکول، سودکاستیک، اسیداستیک، دی اتیل هگزانول و استایرن منومر جز کالاهای مهم تالار پتروشیمی در هفته گذشته بودند.

به این ترتیب سودکاستیک پتروشیمی اروند هم با حجم عرضه ۷ هزارتن به میزان ۱۰۵۲۵ تن تقاضا داشت، قیمت پایه این کالا ۶۰۸ تومان و میانگین نرخ خرید آن هم ۶۲۲ تومان رقم خورد.

همچنین منومر وینیل استات پتروشیمی شازند با حجم عرضه ۵۵۰ تن به میزان ۲۰۴۶ تن تقاضا داشت، قیمت پایه این کالا ۲ هزار و ۸۵۰ تومان و میانگین نرخ خرید آن هم ۲ هزار و ۸۱۶ تومان معامله شد.

بورس انرژی:

فردا عرضه 56،500 تن گاز مایع در رینگ بین الملل بازار فیزیکی بورس انرژی ایران

در جریان معاملات روز جاری بورس انرژی ایران (‌شنبه 13 آذر ماه 95) در بازار فیزیکی، کالاهای آیزوریسایکل و آیزوفید پالایش نفت تبریز، متانول پتروشیمی زاگرس و نفتای سبک پالایش نفت بندرعباس در رینگ داخلی و حلال 402 پالایش نفت تبریز در رینگ بین‌الملل مورد عرضه قرار گرفتند که کل معاملات صورت گرفته در این عرضه‌‌‌ها و عرضه‌های مازاد معادل 6،465 تن به ارزشی بیش از 92 میلیارد و 914 میلیون ریال بود.

در جریان معاملات روز جاری در تابلوی سلف موازی استاندارد برای قراردادهای با سررسید یکسال و بیشتر در بازار مشتقه بورس انرژی ایران، در کلیه نمادهای فعال 13،128 قرارداد با ارزش 49 میلیارد و 191 میلیون ریال مورد معامله قرار گرفت.

امروز همچنین بازار برق بورس انرژی ایران نیز، شاهد معامله 4،765 قرارداد معادل 47،180 مگاوات ساعت به ارزشی بیش از 43 میلیارد و 769 میلیون ریال بود. لازم به ذکر است در آغاز جلسه معاملاتی امروز، نمادهای بار پیک روزانه، بار پایه روزانه، میان باری روزانه و کم باری روزانه 95/10/10، 95/10/11، 95/10/12 و 95/10/13 و بار پیک هفتگی، بار پایه هفتگی، میان باری هفتگی و کم باری هفتگی 95/10/11 گشایش یافتند و در پایان جلسه معاملاتی امروز نمادهای بار پیک روزانه، بار پایه روزانه، میان باری روزانه و کم باری روزانه 95/09/17 در پایان جلسه معاملاتی متوقف شده و فرآیند تحویل آن ها آغاز گردید.

در مجموع ارزش کل معاملات امروز در بورس انرژی ایران به 185 میلیارد و 874 میلیون ریال بالغ گردید.

شایان ذکر است در جلسه معاملاتی آتی (یکشنبه 14 آذر ماه 95)، علاوه بر معاملات مستمر در بازار قراردادهای سلف موازی استاندارد برق و قراردادهای سلف موازی استاندارد با سررسید یکسال و بیشتر در بازار مشتقه، کالاهای حلال 400،402،406 و 410 پالایش نفت اصفهان، حلال 402، 410 و نفتای سبک پالایش نفت شیراز و برش سنگین پتروشیمی شازند در رینگ داخلی و گاز مایع صنعتی پتروشیمی بندر امام (محموله های دریایی کوچک) و گاز مایع مجتمع گاز پارس جنوبی در رینگ بین‌الملل عرضه خواهند شد.

گفتنی است فردا قرار است برای نخستین بار 50،000 تن گاز مایع مجتمع گاز پارس جنوبی و 6500 تن گاز مایع صنعتی پتروشیمی بندر امام (محموله های دریایی کوچک) در رینگ بین‌الملل بورس انرژی ایران عرضه گردد که خریداران می‌توانند جهت کسب اطلاع از شرایط عرضه، اطلاعیه عرضه منتشر شده بر روی سایت بورس انرژی ایران را ملاحظه نمایند.

خبر:

راه اندازی بازار آتی ارز از الزامات اقتصاد ایران است

علاوه بر تک نرخی شدن ارز، راه اندازی بازار آتی ارز نیز از الزامات مهم اقتصاد ایران است به طوریکه همزمان با انجام تلاش ها برای تک نرخی شدن، باید برنامه ریزی و اقداماتی همچون دستورالعمل ها، زیر ساخت های قانونی و نرم افزاری بازار آتی ارز انجام شود که در این بین بورس کالای ایران برای راه اندازی بازار آتی ارز اعلام آمادگی کرده است.

به گزارش«پایگاه خبری بورس کالای ایران»، سعید اسلامی بیدگلی، دبیر کل کانون نهادهای سرمایه گذاری در گفت و گو با ایسنا در خصوص لزوم راه اندازی بازار آتی ارز گفت: بانک مرکزی راه اندازی بورس آتی ارز را وابسته به سیاست تک نرخی شدن ارز دانسته است و بر این اساس مسئولان بازار سرمایه نیز اعلام کردند که امکان راه اندازی بورس آتی ارز بعد از تک نرخی شدن ارز فراهم شده است، اما هنوز ارز تک نرخی نشده است.

وی افزود: تک نرخی شدن ارز جزو الزامات اقتصاد کشور بوده و باید راه اندازی شود اما متاسفانه تاکنون عملیاتی نشده و عملیاتی شدن آن تا پایان سال نیز کار راحتی نیست و به عزم جدی و برنامه ریزی و همچنین اعلام موضع دقیق بانک مرکزی نیاز دارد.

وی تاکید کرد: علاوه بر تک نرخی شدن ارز، راه اندازی بازار آتی ارز نیز از الزامات مهم اقتصاد ایران است به طوریکه همزمان با انجام تلاش ها برای تک نرخی شدن، باید برنامه ریزی و اقداماتی همچون دستورالعمل ها، زیر ساخت های قانونی و نرم افزاری بازار آتی ارز انجام شود تا به محض فراهم شدن پیش شرط بانک مرکزی، بازار آتی ارز امکان راه اندازی پیدا کند.

اسلامی بیدگلی به مزیت های راه اندازی بازار آتی ارز اشاره کرد و افزود: بازار آتی ارز به پوشش ریسک فعالان اقتصادی کمک کرده و برای سرمایه گذارانی که درآمدها و هزینه های ارزی دارند اطمینان ایجاد می کند که بتوانند ریسک های اصلی خود را پوشش دهند ، علاوه بر این به فعالان بازار ارز همچون صرافان و بانکها نیز کمک می کند تا بتوانند از این طریق معاملاتشان را انجام دهند.

دبیر کل کانون نهادهای سرمایه گذاری با بیان اینکه بازارهای مالی نیاز به ابزارهای مدرن دارند، خاطرنشان کرد: اگرچه بازار آتی ارز حجم کمتری نسبت به بازار اصلی ارز در معاملات جهانی دارد اما تاکید می کنم جزو نبازهای اقتصاد کشور بوده و از ابزارهای مدیریت ریسک است و باید راه اندازی شود؛ اما راه اندازی آن مستلزم سیاست گذاری درست در سایر بخش های مربوط به ارز است به طوری که مسئله کلیدی در این حوزه، شفافیت در حوزه سیاست ارزی دولت و بانک مرکزی است که تاثیر عمیقی در قیمت گذاری ابزارهای مشتقه ارزی دارد.

اسلامی بیدگلی با بیان اینکه بورس کالای ایران آمادگی خود را برای راه اندازی بازار آتی ارز اعلام کرده است، عنوان کرد: بورس کالا از آمادگی خود برای اجرایی کردن بازار آتی ارز با اعلام سیاست های بانک مرکزی اعلام کرده است تا پس از معاملات سکه طلا، ارز نیز در بخش بازار مشتقه بورس کالا جای بگیرد.

به گفته وی، بانک مرکزی اعتقاد ویژه ای به بازارهای مالی کشور ندارد اما در کل هنوز پیش شرط لازم نیز برای راه اندازی بازار آتی ارز نیز فراهم نشده است زیرا تک نرخی شدن ارز موضوعی پیچیده بوده و ممکن است افزایش قیمت ارز به واسطه تک نرخی شدن فراهم شود.

منبع خبر: سازمان خبری-تحلیلی بورس 24

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 242


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 246
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 247
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 32
تبلیغ بورس24