Bourse24 Ads 245
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

در بازار پلیمرها شاهد عرضه های جذابی در بورس کالا بودیم که باعث شد تا معاملات جذابی را تجربه کرده و افزایش قیمت های بسیاری در بورس کالا به ثبت برسد. این در حالی بود که رفتار معامله گران از رونق نسبی بازار خبر داده ولی با توجه به آرامش معاملاتی در روزهای گذشته ، اندکی غیرمنتظره به نظر می رسید...

بندبازی میلگرد / پلیمر جذاب شد

بورس24 :معاملات پلیمرها در بورس کالا جانی تازه در کالبد بازارهای کالایی دمید تا جایی که می توان به تقویت مجدد قیمت ها در بازار آزاد خوش بین بود. این در حالی است که بازار فولاد هنوز روند کاهشی خود را حفظ کرده و به جز تیرآهن ، سایر مصنوعات فولادی میل خود به کاهش قیمت ها را نشان داده اند. به نظر می رسد بازار فولاد هنوز هم روند کاهشی فعلی را ادامه دهد. آمارهای انجمن فولاد جهانی از رشد حجم تولید فولاد خام در ماه اکتبر حکایت می کند که سیگنالی تأثیر پذیرفته از رشد قیمت های جهانی فولاد محسوب می شود. به نظر می رسد بر خلاف بازارهای داخلی ، قیمت جهانی فولاد روند افزایشی قیمت های خود را ادامه دهد.

سردی بازار فولاد داخلی ادامه یافت

باز هم شاهد ادامه کاهش قیمت ها در بازار فولاد بودیم ولی این باز حتی بهای ورق نیز به سمت افت حرکت کرد. این در حالی بود که بهای تیرآهن در بازار تهران ثابت بود که از شرایط خاص این بازار در مواجهه با کاهش قیمت ها در بازار فولاد حکایت می کند. به نظر می رسد سرمای هوا و مشکلات حمل و نقل هم در جهت گیری کاهشی و سرمای بازار فولاد تأثیرگذار بوده تا جایی که باز هم کاهش قیمت میلگرد به ثبت رسید و به نظر نمی رسد حداقل در کوتاه مدت ، این بازار به ثبت برسد. این در حالی است که با توجه به تعطیلات هفته آینده و بی رمقی معاملات پیش رو ، بهتر است آغاز به کار جدی بازار و یا حتی ثبات نسبی قیمت ها را در دو هفته آینده جستجو کنیم تا شاید تا آن زمان بازار فولاد هم رنگ بهتری به خود ببینند.

به جرأت می توان گفت که بورس24 اولین و شاید تنها سازمان رسانه ای بود که میلگرد 1800 تومانی را پیش بینی کرد ولی پس از رسیدن به این سطح از قیمت ها شاهد سقوط محسوسی در بهای میلگرد بودیم تا جایی که هم اکنون بهای این کالا مثلاً تولیدات میلگرد نیشابور در بازار تهران به 1670 تومان کاهش پیدا کرده است. این در حالی است که قیمت 1800 تومانی بیشتر از واقعیت های بازار از جریان روانی بازار تبعیت کرد که در گزارش های پیشین به آن اشاره کرده بودیم و البته این کاهش قیمت ها نیز مورد پیش بینی قرار گرفته بود که هم اکنون در حال مشاهده آن هستیم. به نظر می رسد بازار از هم اکنون با شتاب کمتری با کاهش قیمت ها رو به رو شده و در سطوحی نزدیک به 1600 تومان وارد یک فاز با ثبات شود که می تواند پاسخگوی نیاز خریداران و فروشندگان باشد و منافع تولیدکننده را هم تأمین نماید. همین سطوح قیمتی نیز به خودی خود موفقیتی برای بازار تلقی خواهد شد زیرا به نسبت ابتدای ماه گذشته از رشدی نزدیک به 100 تومان در هر کیلوگرم روایت کرده که می تواند در این قیمت ها ، ثبات شکننده ای را در بازار به ثبت برساند.

ارائه گزارش انجمن بین المللی فولاد و دورنمای ابهام آمیز بازارهای جهانی

گزارش انجمن بین المللی فولاد از حجم تولید فولاد خام در ماه اکتبر منتشر شد که شرایط تولید در 65 کشور عضو را نشان می دهد. در این گزارش حجم تولید فولاد خام در جهان در ماه اکتبر 136.5 میلیون تن برآورد شده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 3.3 درصد رشد را نشان می دهد. این در حالی است که تولید کنندگان فولاد جهانی در ماه سپتامبر2016 میلادی، 132 میلیون و 909 هزار تن فولاد خام تولید کردند که نسبت به میزان تولید مدت مشابه سال گذشته میلادی (130 میلیون و 272 هزار تن)، 2 درصد رشد نشان می دهد. به عبارت ساده تر در ماه اکتبر به نسبت ماه سپتامبر 4.5 میلیون تن افزایش حجم داشته ایم.

در ماه اکتبر حجم تولید فولاد خام در چین در 68.5 میلیون تن بوده که در مقایسه با دوره مشابه در سال قبل از افزایش 4 درصدی حجم تولید حکایت می کند. این در حالی است که در همین وضعیت شاهد هستیم که حجم تولید فولاد در آلمان 3.7 درصد کاهش داشته همچنین امریکا با عقب نشینی 2.5 درصدی و اوکراین با کاهش 6.1 درصد و همچنین برزیل و کره جنوبی با عقب نشینی 8.8 و 2.1 درصدی حجم تولید فولاد خام رو به رو بوده اند. از سوی دیگر افزایش 12.3 درصدی حجم تولید فولاد خام در هند ، رشد 8.6 درصدی تولید در ترکیه و افزایش 23.9 درصدی تولید فولاد خام در ایران نیز از رخدادهای مهم صنعت فولاد به شمار می آید. همین موارد نشان می دهد که وضعیت تقاضا در بازار داخلی هر کشور ، سیگنال مهمی برای حجم تولید آن کشور محسوب شده که نشان دهنده تلاش کشورها برای حفظ بازارهای داخلی خودشان است.

از سوی دیگر استفاده از ظرفیت نصب شده در اکتبر سال جاری در مجموع اعضاء 69.6 درصد بوده که به نسبت مدت مشابه در سال قبل 1.4 درصد افزایش یافته است. از سوی دیگر استفاده از ظرفیت نصب شده در ماه اکتبر در مقایسه با ماه سپتامبر سال جاری 0.6 درصد کاهش یافته که خود نشان دهنده عقب نشینی تولید در ماه اکتبر به شمار می آید.

این آمارها نشان می دهد حجم تولید در ماه اکتبر افزایش یافته ولی شواهدی از کاهش حجم تولید فولاد خام در ماه نوامبر ( ماه میلادی جاری ) در دسترس است که می تواند به ابهام در بازارهای جهانی دامن بزند. این در حالی است که در بازارهای جهانی مدتی است که شاهد رشد قیمت ها هستیم ولی این روند افزایشی در تمامی بازارهای به یک گونه نبوده است. به عنوان مثال قیمت ورق چینی در بازارهای شرقی کاهش یافته ولی بهای تولیدات آرسلورمیتال افزایش یافته است که به همین ابهام در بازارهای جهانی دامن می زند. در هر حال بازارهای جهانی به سمت رشد قیمت ها متمایل شده و به نظر می رسد این روند افزایشی ادامه یابد.

با توجه به این شرایط می توان این گونه استناد کرد که پس از پایان یافتن زمان ملتهب فعلی در بازار داخلی فولاد ، می توان به رشد قیمت ها باز هم خوش بین بود که این بار افزایش قیمت های جهانی هم به کمک بازار آزاد فولاد خواهد آمد.

حجم تولید فولاد خام در کشورهای عضو انجمن جهانی فولاد در ماه اکتبر

کشور

حجم تولید – میلیون تن

درصد تغییر به نسبت سال قبل

چین

68.5

4

ژاپن

9

0.6

هند

8.3

12.3

آلمان

3.5

3.7-

ایتالیا

2.1

10.5-

ترکیه

3

8.6

روسیه

5.9

2

اوکراین

1.9

6.1-

امریکا

6.4

2.5-

برزیل

2.7

8.8-

ایران

1.64

23.9

آرژانتین

0.377

19.66-

کره جنوبی

5.961

2.1-

مجموع اعضاء

136.523

3.3

گزارش بازار فولاد داخلی به نقل از برخی کانال های تلگرامی

اصفهانی از کارشناسان بازار فولاد معتقد است: حوزه ورق هم امروز از کاهش دما و سرمای حاکم بر جو کشور مصون نمانده است؛ بطوریکه شنیده شد، با وجود تسلط، کنترل و هدایت بازار توسط عرضه کنندگان این حوزه؛ ورق 2 وارداتی و برخی از سایزهای ورق فولاد مبارکه امروز حدود 5~10 تومان در برخی از مبادی و انبار تهران کاهش داشته است، همچنین کاهش 10 الی 25 تومانی ورق روغنی در لیست برخی از فروشندگان این حوزه دیده میشود.

ورق گیلان هم امروز در برخی از مبادی و برای برخی از سایزها با کاهش قیمت 10 تومانی مواجه شد.

بازار قوطی و پروفیل هم با اینکه نسبت به روز قبل همچنان ثابت اعلام شده ولی گزارشات رسیده حکایت از معاملات توافقی در این حوزه دارد.

شنیده شد تیرآهن ذوبی در مبدا و انبار امروز در اکثر مبادی فروش تقریبا ثابت و بدون تغییر اعلام شده است.همچنین در حوزه تیرآهن های متفرقه هم تغییرات خاصی دیده نشد؛ بطور مثال فولاد ناب تبریز، احرامیان یزد و آریان فولاد امروز نرخ تیرآهن های تولیدی خود را بدون تغییر اعلام کردند.

در حوزه ناودانی و نبشی هم امروز ثبات برقرار بود و تغییرات خاصی مشاهده نشد؛ بطوریکه شنیده میشود معاملات این حوزه هم توافقی گزارش شده است.

بازار میلگرد اما فعلا و چند روزی است که در کما به سر میبرد، بطوریکه سرما و افزایش برودت هوای امروز هم مزید علت شده و با وجود خبرهای خوبی که امروز کامودیتی در خصوص افزایش نرخ جهانی فولاد منتشر کرد که می توانست بهانه خوبی، حداقل برای توقف روند کاهشی باشد؛ همچنان شاهد کاهش قیمت به واسطه سیگنالهای بسیار ضعیف تقاضا در یکی دو روز اخیر در این حوزه هستیم.

برخی از تغییرات قیمتی صورت گرفته امروز در حوزه میلگرد شامل موارد زیر بودند :

فولاد کویر کاشان : ثابت

فولاد آناهیتا : ثابت

فولاد گیلان (حسن رود) : ثابت

فولاد آذربایجان : ثابت

نورد فولاد گلستان : ثابت

فولاد کاوه تیکمه داش : ثابت

فولاد احرامیان یزد : ثابت

فولاد قزوین و پارس آرمان : 12 تومان کاهش قیمت

فولاد ابهر : 15 الی 20 تومان کاهش قیمت

آریان فولاد : 20 الی 25 تومان کاهش قیمت

فولاد سپهرایرانیان : 10 تا 20 تومان کاهش قیمت

صبا فولاد زاگرس : 20 الی 30 تومان کاهش قیمت

صنایع فولاد کرمان (بردسیر) : 10 تومان کاهش قیمت

ذوب آهن اردبیل : 10 الی 55 تومان کاهش قیمت

فولاد امیرکبیر خزر : 5 الی 15 تومان کاهش قیمت

پرشین فولاد : لیست رسمی ثابت ولی اعلام غیر رسمی 15 تومان کاهش قیمت

مجتمع فولاد صنعت بناب : 20 تومان کاهش قیمت

ذوب آهن نورد کرمان : 25 تومان کاهش قیمت

فایکو : برخی مبادی فروش دیروز و برخی دیگر امروز در اعلام رسمی خود 50 تومان کاهش قیمت اعلام کردند.

ذوب آهن اصفهان : مبادی فروش رسمی و غیر رسمی : 5 تا 30 تومان کاهش قیمت

فولاد خراسان : برخی مبادی رسمی 10 تومان و مبادی غیر رسمی بیش از 10 تومان کاهش قیمت و بیشتر توافقی است.

فولاد شمس سپهر : 20 تومان کاهش قیمت

فولاد البرز تاکستان : 10 تومان کاهش قیمت

مجتمع فولاد ظفر بناب : 5 تا 15 تومان کاهش قیمت

فولاد هیربد : شنیده شد امروز علیرغم اینکه کاهش قیمت داشته ولی پایه مشخصی اعلام نکرده است.

افزایش قیمت‌های جهانی، آهن را گران کرد

رئیس اتحادیه فروشندگان آهن با بیان اینکه قیمت هر کیلو آهن ۸۰ تا ۱۰۰ تومان افزایش پیدا کرده است، گفت: این امر قیمت تمام شده کالاهای صنعتی را افزایش خواهد داد.

محمد آزاد با اشاره به افزایش ۳۵ تا ۴۰ دلاری هر تن آهن در بازارهای جهانی، اظهار داشت: این امر باعث شده تا قیمت آهن در بازار داخلی هم با رشد روبه‌رو شود به نحوی که قیمت هر کیلو آهن ۸۰ تا ۱۰۰ تومان افزایش پیدا کرده است.

رئیس اتحادیه فروشندگان آهن با بیان اینکه علت افزایش قیمت آهن در بازارهای جهانی را باید افزایش قیمت ۲۵ دلاری در زغال سنگ و ۲۲ دلاری در سنگ آهن دانست، افزود: در حال حاضر کشور چین هم متأثر از این موضوع قیمت‌ها را تا ۲۵ دلار افزایش داده است.

وی اضافه کرد: این افزایش قیمت‌ها در حالی در بازار داخلی به وجود آمده که همچنان صنایع با کمبود تقاضا مواجهه هستند.

آزاد با اشاره به این که این موضوع قیمت تمام شده کالاهای صنعتی را افزایش خواهد داد، گفت: هم اکنون قیمت هر کیلو میلگرد از ۱۵۵۰ هزار تومان به ۱۶۵۰ هزار تومان و هر کیلو آهن از ۱۶۰۰ تومان به ۱۷۳۰ هزار تومان رسیده است.

رئیس اتحادیه فروشندگان آهن اظهارداشت: باید برای مدیریت قیمت مواد اولیه کارخانجات صنعتی تدبیر مناسبی اتخاذ شود.

بازار پتروشیمی :

در بازار پلیمرها شاهد عرضه های جذابی در بورس کالا بودیم که باعث شد تا معاملات جذابی را تجربه کرده و افزایش قیمت های بسیاری در بورس کالا به ثبت برسد. این در حالی بود که رفتار معامله گران از رونق نسبی بازار خبر داده ولی با توجه به آرامش معاملاتی در روزهای گذشته ، اندکی غیرمنتظره به نظر می رسید.

این وضعیت معاملاتی خود نشان می دهد که بازار پتانسیل جذب مواد اولیه را داراست ولی این حجم تقاضا غالباً از سمت صنایع مصرف کننده در بورس کالا ثبت شده که خود سیگنالی برای حمایت از تولید به شمار رفته و در کنار آن واسطه گری جذابیت کمتری پیدا می کند. البته این واقعیت را بایستی مرهون عرضه های نسبتاً جذاب در بورس کالا به شمار آورد که میل خرید در بازار آزاد را کاهش داده و شفافیت بیشتری به بازار پلیمرها عرضه کرده است.

نگاهی به جدول زیر نشان می دهد که شرایط کلی معاملاتی پلیمرها در بورس کالا وضعیت مطلوبی را نشان می دهد ولی باز هم هجوم خریداران برای برخی عرضه های جذاب خود نشان دهنده نیاز بازار به عرضه های بیشتری است ولی در هر حال هنوز هم پتانسیل سفته بازی و واسطه گری در بورس کالا وجود داشته که از رونق کلی این بازار خبر می دهد. در هر حال بازار پلیمرها با محوریت تولید در صنایع پایین دستی و مصرف کننده پلیمر حال و روز خوبی دارد اگرچه رکودی نسبی نیز در داد و ستد بازار آزاد حاکم است. این رکود همان گونه که به آن اشاره کردیم به دلیل مراجعه خریداران به بورس کالاست ولی وضعیت این بازار باز هم نشان می دهد که تولید در واحدهای تولیدی کوچک که غالباً مواد اولیه مورد نیاز را از بازار داخلی تأمین می کنند ، چندان جالب و جذاب نیست.

برخی از مهمترین معاملات محصولات پلیمری در بورس کالای ایران

نام کالا

تولید کننده

نوع قرارداد

قیمت پایه عرضه ریال

قیمت پایانی میانگین ریال

عرضه تن

تقاضا تن

حجم معامله تن

پلی اتیلن سبک خطی 0209AA

پتروشیمی امیرکبیر

نقدی

38,785

39,622

4400

5984

4400

پلی استایرن مقاوم 7240

پتروشیمی تبریز

نقدی

43,042

49,893

750

1650

750

پلی استایرن معمولی 1540

پتروشیمی تبریز

نقدی

41,415

43,226

1000

2560

1000

پلی استایرن انبساطی 200

پتروشیمی تبریز

نقدی

42,960

49,513

100

250

100

پلی استایرن انبساطی 300

پتروشیمی تبریز

نقدی

42,960

50,315

100

350

100

پلی استایرن انبساطی 400

پتروشیمی تبریز

نقدی

41,708

43,457

50

110

50

پلی اتیلن سنگین دورانی 3840UA

پتروشیمی تبریز

نقدی

37,884

39,295

850

1230

850

پلی پروپیلن نساجی HP550J

پلی پروپیلن جم

نقدی

33,179

36,496

660

5346

660

پلی پروپیلن شیمیایی EP440L

پلی پروپیلن جم

نقدی

38,076

39,848

220

726

220

پلی پروپیلن فیلم HP525J

پلی پروپیلن جم

نقدی

33,524

36,876

3014

8602

3014

پلی پروپیلن نساجی HP510L

پلی پروپیلن جم

سلف

33,179

36,496

770

5676

770

پلی پروپیلن شیمیایی EP548R

پلی پروپیلن جم

نقدی

38,076

41,883

330

3740

330

پلی اتیلن سنگین تزریقی 52518

پتروشیمی جم

نقدی

36,252

39,877

506

2904

506

پلی اتیلن سبک فیلم 0075

پتروشیمی بندرامام

نقدی

43,267

43,472

1000

1330

1000

استایرن بوتادین رابر تیره 1712

پتروشیمی بندرامام

نقدی

54,769

54,769

630

1134

630

پلی پروپیلن نساجی RG1102XL

پتروشیمی رجال

نقدی

33,179

36,496

651

6636

651

پلی اتیلن سنگین تزریقی HI0500

پتروشیمی بندرامام

نقدی

36,252

37,780

300

670

300

پلی وینیل کلراید S60

پتروشیمی بندرامام

نقدی

32,648

34,297

286

1122

286

پلی اتیلن ترفتالات بطری BG781

پتروشیمی تندگویان

سلف

31,053

34,158

1210

17578

1210

پلی اتیلن ترفتالات نساجی TG645

پتروشیمی تندگویان

سلف

28,661

31,527

550

3421

550

پلی اتیلن ترفتالات نساجی TG641

پتروشیمی تندگویان

سلف

28,661

31,527

1254

14971

1254

پلی اتیلن ترفتالات بطری BG732

پتروشیمی تندگویان

سلف

30,128

33,140

77

2585

77

پلی وینیل کلراید S65

پتروشیمی اروند

نقدی

31,093

31,093

2002

2772

1650

پلی وینیل کلراید S65

پتروشیمی اروند

نقدی

31,093

31,093

300

520

20

پلی اتیلن ترفتالات بطری BG821

پتروشیمی تندگویان

سلف

32,593

35,443

1452

3663

1452

پلی پروپیلن نساجی V30S

پتروشیمی مارون

نقدی

33,179

33,956

2024

2640

2024

پلی پروپیلن شیمیایی MR230C

پتروشیمی مارون

نقدی

38,076

41,883

660

11726

660

پلی اتیلن سنگین لوله CRP100N

پتروشیمی مارون

نقدی

39,077

40,416

2024

4730

2024

پلی پروپیلن نساجی C30S

پتروشیمی مارون

نقدی

33,179

36,496

660

8844

660

پلی وینیل کلراید S57

پتروشیمی آبادان

سلف

34,203

35,923

500

820

500

پلی وینیل کلراید S57

پتروشیمی آبادان

سلف

34,203

34,823

500

1080

500

پلی وینیل کلراید S65

پتروشیمی غدیر

نقدی

31,093

32,014

500

1140

500

پلی پروپیلن نساجی Z30S

پتروشیمی مارون

سلف

33,179

35,043

2024

4114

2024

PET گریدهای بطری و نساجی در صدر پرتقاضاترین های تالار

حجم معاملات محصولات پلیمری امروز در بورس کالای ایران به ۳۸ هزار و ۲۷ تن رقم خورد. به گزارش «پایگاه خبری بورس کالای ایران»، عرضه محصولات پلیمری ۴۹ هزار و ۲۱۷ تن و تقاضای آن هم بالغ بر ۱۳۹ هزار و ۵۵۷ تن رقم خورد. به این ترتیب پلی پروپیلن ها، پلی استایرن های معمولی، مقاوم و انبساطی ، برخی از گرید پلی اتیلن های سبک فیلم، برخی از گریدهای پی وی سی و پلی اتیلن های ترفتالات درتالار پتروشیمی با رقابت از سوی معامله گران خریداری شدند.

پلی اتیلن های ترفتالات گرید بطری مانند هفته های گذشته همچنان در کانون توجه قرار دارند، به طوری که گرید ۸۲۱ با ۱۴۵۲ تن عرضه ۳۶۶۳ تن تقاضا داشت، قیمت پایه این کالا ۳ هزار و ۲۵۹ تومان و میانگین نرخ خرید آن هم ۳ هزار و ۵۴۴ تومان رقم خورد.

همچنین ۷۳۲ نیز با حجم عرضه ۷۷ تن ۲۵۸۵ تن تقاضا داشت، قیمت پایه این کالا ۳ هزار و ۱۲ تومان و نرخ خرید آن هم ۳ هزار و ۳۱۴ تومان بود.

به گفته کارشناسان بازار پتروشیمی حجم محدود عرضه هایپلی اتیلن های ترفتالات گرید بطری و نساجی از دلایل ثبت رقابت های بالا برای خرید این محصولات محسوب می شود.

در همین حال پلی اتیلن های ترفتالات گرید نساجی هم با حجم بالای تقاضا در امروز روبه رو شدند، به طوری که گرید ۶۴۵ با عرضه ۵۵۰ تنی ۳۴۲۱ تن تقاضا داشت، قیمت پایه این کالا ۲ هزارو ۸۶۶ تومان بود و با قیمت ۳ هزار و ۱۵۲ تومان توسط کارگزاران خریداری شد، گرید ۶۴۱ هم با حجم عرضه ۱۲۵۴ تن به میزان ۱۴۹۷۱ تن تقاضا داشت، این کالا با قیمت ۳ هزار و ۱۵۲ تومان معامله شد.

پی وی سی ۶۵ پتروشیمی بندرامام و اروند نیز وارد سیستم مچینگ شد، اما عرضه ۵۰۰ تنی پی وی سی ۶۵ پتروشیمی غدیر به میزان ۱۱۴۰ تن تقاضا داشت، قیمت پایه این کالا ۳ هزار و ۱۰۹ تومان و نرخ خرید آن هم ۳ هزار و ۲۰۱ تومان بود. گرید ۵۷ پتروشیمی آبادان هم با تقاضا بیشتری از عرضه روبه رو شده و با رقابت مورد معامله قرار گرفت.

پلی استایرن مقاوم پتروشیمی تبریز هم با حجم ۷۵۰ تن ۱۶۵۰ تن تقاضا داشت، قیمت پایه این کالا ۴ هزار و ۳۰۴ تومان و میانگین نرخ خرید آن هم ۴ هزار و ۹۸۹ تومان رقم خورد. پلی استایرن معمولی این مجتمع با حجم عرضه ۱۰۰۰ تن ۲۵۶۰ تن تقاضا داشت، قیمت پایه این کالا ۴ هزار و ۱۴۱ تومان و میانگین قیمت خرید ۴ هزار و ۳۲۲ تومان بود. همچنین پلی استایرن های انبساطی ۲۰۰ و ۳۰۰ و۴۰۰ هم با رقابت از سوی معامله گران خریداری شدند.

بورس انرژی:

فردا؛ شروع معاملات ثانویه قراردادهای سلف موازی استاندارد برق سنندج مپنا در بورس انرژی ایران

در جریان معاملات روز جاری بورس انرژی ایران (سه‌شنبه 2 آذر ماه 95)، در بازار فیزیکی، متانول پتروشیمی فن آوران، متانول پتروشیمی شیراز، پنتان پلاس پتروشیمی پارس و میعانات گازی پتروشیمی رازی در رینگ داخلی و گاز مایع خام پالایش گاز ایلام، نفت گاز(گازوئیل) شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران از انبار نفت تبریز به مقاصد عراق و جمهوری نخجوان و سوخت هوایی (اِی تی کی) شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران از انبار نفت اراک به مقصد ارمنستان مورد عرضه قرار گرفتند که کل معاملات صورت گرفته در این عرضه‌‌‌ها و عرضه‌های مازاد معادل 2,699 تن به ارزشی بیش از 21 میلیارد و 445 میلیون ریال بود.

امروز همچنین بازار برق بورس انرژی ایران نیز، شاهد معامله 2,255 قرارداد معادل 24,440 مگاوات ساعت به ارزشی بیش از 8 میلیارد و 804 میلیون ریال بود. لازم به ذکر است در آغاز جلسه معاملاتی امروز، نمادهای بار پیک روزانه، بار پایه روزانه، میان باری روزانه و کم باری روزانه 95/10/02 گشایش یافتند و در پایان جلسه معاملاتی امروز نمادهای بار پیک روزانه، بار پایه روزانه، میان باری روزانه و کم باری روزانه 95/09/06 و نمادهای بار پیک هفتگی، بار پایه هفتگی، میان باری هفتگی و کم باری هفتگی 95/09/06 متوقف شده و فرآیند تحویل آن ها آغازگردید.

در مجموع ارزش کل معاملات امروز در بورس انرژی ایران به 30 میلیارد و 250 میلیون ریال بالغ گردید.

شایان ذکر است در جلسه معاملاتی آتی (چهارشنبه 3 آذر ماه 95)، علاوه بر معاملات مستمر در بازار قراردادهای سلف موازی استاندارد برق و قراردادهای سلف موازی استاندارد با سررسید یکسال و بیشتر در بازار مشتقه، کالاهای حلال 410 پالایش نفت آبادان و میعانات گازی پالایش گاز ایلام در رینگ داخلی بورس انرژی ایران عرضه خواهند شد. از نکات حائز اهمیت روز معاملاتی آتی می‌توان به شروع معاملات ثانویه قراردادهای سلف موازی استاندارد برق سنندج مپنا در بازار مشتقه بورس انرژی ایران اشاره نمود.

بازار آتی و سپرده کالایی سکه طلا

همراهی سکه و اونس در مسیر افزایش قیمت

طی روز دوشنبه در حالی سکه در بازار نقدی و آتی بورس کالای ایران روند صعودی به خود گرفت که ارزش دلار آمریکا در بازار آزاد کاهش یافته و سکه تنها به واسطه افزایش قیمت اونس جهانی رشد داشته است. به گزارش«پایگاه خبری بورس کالای ایران»، دیروز به دنبال کاهش ارزش دلار آمریکا در بازارهای بین المللی قیمت جهانی هر اونس طلا با افزایش۴.۱۰ دلاری روبرو شد و به بیش از ۱۲۱۲ دلار رسید.

به این ترتیب روز گذشته سکه تحویل دی ماه با رشد ۰/۰۸ درصدی به قیمت یک میلیون ۱۱۶ هزار تومان رسید. از سویی قرارداد تحویل اسفند نیز با قیمت یک میلیون و ۱۳۳ هزار تومان معامله شد و ۰/۲ درصد افزایش داشت. سکه تحویل اردیبهشت سال آتی نیز با رشد قیمت ۰/۱۳ درصدی با نرخ یک میلیون و ۱۴۹ هزار تومان به فروش رسید. همچنین سررسید تیر سال آینده با نرخ یک میلیون و ۱۶۷ هزار تومان معامله شد و افزایش ۰/۱۶درصدی را به ثبت رساند و در پایان نیز سر رسید شهریور ماه با رشد ۰/۱۶ درصدی با قیمت یک میلیون و ۱۸۷ هزار تومان معامله شد.

همچنین حجم معاملات آتی سکه در بورس کالای ایران طی روز شنبه به رقم ۳ هزار و ۲۰۰ قرارداد و ارزش آن به ۱۲۹ میلیارد ریال رسید.

در بازار نقدی چه گذشت؟

علی رغم کاهش نرخ دلار در بازار نقدی، سکه نقدی در معاملات دیروز با افزایش قیمت مواجه شد. به این ترتیب در اولین روز آذرماه سکه رشد اندکی را تجربه کرد و هر قیمت بهار آزادی با قیمت یک میلیون و ۹۰ هزار تومان به فروش رسید. همچنین هر نیم سکه و هر ربع سکه نیز به ترتیب با قیمت های ۵۵۴ هزار تومان و ۲۹۴ هزار تومان معامله شد.

بازار گواهی سپرده سکه طلا

همچنین حجم معاملات گواهی سپرده سکه طلا در بورس کالای ایران طی معاملات امروز به ۲۲ سکه به ارزش ۲۴۱ میلیون ریال رسید.

نگاهی به تابلوی معاملات نیز نشان می دهد که آخرین سفارش خرید سکه در سامانه بر خط سهام یک میلیون و ۹۲ هزار تومان و آخرین سفارش فروش درج شده در سامانه یک میلیون و ۱۰۱هزار تومان ثبت شده است.

معاملات سکه در کنار سهام در سامانه برخط معامله گران سهام یکی از جذابیت معاملات گواهی سکه در بورس کالاست به طوریکه سرمایه گذاران می توانند سکه و سهام را در کنارهم در پرتفوی خود مشاهده کننده و در هر لحظه از نوسانات و سود و زیان خود مطلع شوند.

خبر:

تالار نمایندگی کارگزاران بورس کالا در منطقه آزاد ارس افتتاح شد

تالار نمایندگی کارگزاران بورس کالای ایران در منطقه آزاد ارس صبح امروز با هدف رونق فضای کسب و کار، تامین نیاز فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان، تامین مالی صنایع، رشد صادرات و امکان جذب سرمایه گذاری خارجی افتتاح شد.

به گزارش«پایگاه خبری بورس کالای ایران»، تالار معاملات کارگزاران بورس کالای ایران در منطقه آزاد ارس، با حضور محسن خادم عرب باغی مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس و مجید عشقی قائم مقام مدیرعامل بورس کالای ایران افتتاح شد.

بر اساس این گزارش، در پی تصویب ضوابط صدور مجوز تاسیس و فعالیت دفاتر پذیرش و تالار معاملات کارگزاری های عضو شرکت بورس کالای ایران توسط هیات مدیره این بورس، شرایط لازم برای تاسیس تالار نمایندگی کارگزاران بورس کالای ایران در سطح کشور فراهم شد و با کسب مجوز شرکت کارگزاری اقتصاد بیدار برای راه اندازی تالار معاملات کارگزاران بورس کالا در منطقه آزاد ارس، این تالار روز سه شنبه افتتاح شد.

رونق فضای کسب‌وکار در منطقه آزاد ارس

مدیرعامل منطقه آزاد ارس در آیین افتتاح تالار اختصاصی بورس کالای ارس گفت: نهادینه کردن فرهنگ معامله در بورس، رونق اقتصادی را تحقق می بخشد.

وی در این مراسم گفت:با توجه به مشکلات بزرگ تولیدکنندگان از جمله کمبود نقدینگی و مشکلات مربوط به فروش محصولات افتتاح تالار بورس کالا در ارس می تواند زمینه ساز ایجاد فرصت های رشد صادرات در ارس شود.

عرب باغی در ادامه گفت: در تالار نمایندگی کارگزاران بورس کالا در منطقه آزاد ارس، معاملات کلیه کالاهای پذیرفته شده در بورس کالای ایران صورت می‌پذیرد و این تالار آماده ارایه خدمات به تجار، بازرگانان و سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی و تولیدکنندگان محدوده منطقه آزاد ارس است.

وی گفت: این تالار در واقع قرار است که ضمن کمک به امکان جذب سرمایه‌گذاری خارجی، در راستای رونق فضای کسب‌وکار اقتصادی در منطقه آزاد ارس فعالیت کند.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس در ادامه از زحمات بی شائبه نماینده مردم جلفا و مرند در مجلس شورای اسلامی در اخذ مجوز تالار بورس کالای ارس تشکر ویژه کرد و گفت:با افتتاح این تالار و با اعتقاد راسخ تولید کنندگان و سرمایه گذاران منطقه و با همکاری آنها بسیاری از مشکلات در زمینه فروش محصولات و تامین مواد اولیه در ارس مرتفع خواهد شد.

رشد صادرات محصولات کشاورزی و پتروشیمی

مجید عشقی، قائم مقام شرکت بورس کالای ایران نیز در این مراسم گفت: افزایش صادرات محصولات تولیدی بخش کشاورزی و پتوشیمی و استانداردسازی محصولات صادرات محور از مهمترین برنامه های پیش روی بورس کالای منطقه آزاد ارس به شمار می رود.

وی در آئین افتتاح تالار بورس کالای منطقه آزاد ارس خاطرنشان کرد: با توجه به موقعیت منحصر به فرد ارس در زمینه های سرمایه گذاری، زیرساخت و نزدیکی به کشورهای حوزهCIS، ارس را دارای موقعیتی راهبردی و منحصر به فرد در توسعه مبادلات تجاری با بازار سیصد میلیونیCISعنوان کرد.

وی با اشاره به اینکه شرکت بورس کالای ایران در سه حوزه عرضه و مبادله محصولات صنعتی، معدنی، فراورده‌های نفتی، پتروشیمی و محصولات کشاورزی فعال است، اذعان داشت: بر این اساس در نظر داریم با افتتاح این تالار شرکت های فعال در ارس و اطراف آن را از نظر تهیه مواد اولیه و فروش محصولات بدون دلالان واسطه ای حمایت کنیم.

وی همچنین یکی از مهمترین مزیت های ایجاد این تالار را استانداردسازی محصولات برای صادرات عنوان کرد و افزود: درصدد هستیم در این راستا برخی از محصولات را در نقاط مختلف کشور بصورت انحصاری صادرات داشته باشیم. در عرصه اقتصادی معمولا کشورهایی که در کالایی دارای مزیت نسبی هستند، نقش اول تحولات آن را بازی می‌کنند؛ اما یکی از مشکلات کشور این است که در تعیین قیمت کالاهایی که در تولید آن دارای مزیت نسبی هستیم نقشی نداریم به طوریکه این کالاها در جای دیگری کشف قیمت می‌شود. به این ترتیب کمک به کشف قیمت کالاهایی که در آن مزیت نسبی داریم مهم‌ترین چیزی است که در مناطق آزاد پیگیری می‌شود.

ابزارهای بورس کالا مسیری برای تامین مالی

عشقی یکی از دغدغه‌های بزرگ فعلی در بخش تولید را تامین سرمایه در گردش عنوان کرد و گفت: این در حالی است تامین مالی از طریق سیستم بانکی دشواری‌های زیادی را به همراه دارد و از این رو تالار نمایندگی کارگزاران بورس کالا در منطقه آزاد ارش، در زمینه بهبود فضای کسب و کار، تامین مالی و توسعه صادرات بازار نظام یافته ای را ایجاد می کند.

وی در خصوص توسعه ابزارهای مالی در بورس کالا عنوان کرد: راه‌اندازی «ابزار سلف موازی استاندارد» یکی دیگر از مزیت‌هایی است که بورس کالا می‌تواند در راستای تامین مالی تولیدکنندگان ایجاد کند.

قائم مقام مدیرعامل بورس کالای ایران در پایان با اشاره به مزیت‌های رونق معاملات محصولات کشاورزی در بورس کالا گفت: بررسی‌ها نشان می دهد، آن کشورهایی که بورس کالایی پیشرفته در بخش کشاورزی داشته‌اند، با رشد صادرات و توسعه بخش کشاورزی روبه رو شده اند.

لازم به ذکر است تالار نمایندگی کارگزاران بورس کالای ارس به عنوان تنها مرکز مبادلات بورس فعال در آذربایجان شرقی صبح امروز با حضور جمعی از سرمایه گذاران این منطقه آزاد آغاز بکار کرد. هدف از راه اندازی تالار بورس کالا در منطقه آزاد ارس با بیش از ۱۲۰ شرکت فعال ایرانی و خارجی در عرصه تولید و صدها شرکت فعال در عرصه های دیگر، در راستای تامین نیاز فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان این منطقه است. گفتنی است در تالار معاملات کارگزاران بورس کالا در منطقه آزاد ارس ، معاملات کلیه کالاهای پذیرفته شده در بورس کالای ایران صورت می پذیرد و این تالار آماده ارائه خدمات به تجار، بازرگانان و سرمایه گذاران داخلی و خارجی است و ضمن کمک به امکان جذب سرمایه گذاری خارجی، در راستای رونق فضای کسب و کار اقتصادی در منطقه آزاد ارس فعالیت خواهد کرد.

منبع خبر: سازمان خبری-تحلیلی بورس 24

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 242


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 246
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 247
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 32
تبلیغ بورس24