Bourse24 Ads 245
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

ظاهرا سوز و سرمای روزهای پاییزی به بازار سهام هم سرایت کرده و شاهد یخ زدگی معاملات در بازار سهام هستیم. اتفاقی که هر کس به زعم خود آن را به موضوعی ربط می دهد. یکی انتخاب ترامپ را دلیل شل شدن بازار می داند ، دیگری تعطیلات متعدد نیمه اول آذر را عامل اصلی شرایط کنونی عنوان می کند. گروهی هم ...

چرت «پاییزی»

آنچه گذشت...

طی معاملات روز گذشته شاخص کل که در یک ساعت ابتدایی حدود 80 واحد رشد را تجربه کرده بود ، در پایان با رشد 40 واحدی در سطح 79318 واحد به کار خود پایان داد. کگل ، فملی و جم بیشترین تاثیرات مثبت و منفی را به روی نماگر بازار بورس داشتند. نکته قابل تامل معاملات روز گذشته ارزش معاملات خرد بود که در حدود 120 میلیارد تومان بود! اگر این پارامتر را با روزهای قبل انتخابات امریکا مقایسه کنیم متوجه می شویم که این رقم کاهش قابل توجهی نسبت به چند هفته اخیر داشته و تقریبا به نصف کاهش یافته است!

روز دوشنبه بازار بورس تهران در حالی کار خود را آغاز کرد که از همان قابل پیش بینی بود که روز کم حجم و سردی در انتظار بازار است. هر چند تلاش هایی برای مثبت کردن بازار شکل گرفت اما حجم خریدها آنچنان نبود که از قدرت کافی برخوردار باشد. از سوی دیگر خراب مجدد هسته معاملات و ثبت نشدن برخی سفارشات در سامانه معاملات باعث شد تا قدرت خریدار بیش از پیش تحلیل رود و در ادامه شاهد عقب نشینی بازار باشیم. البته خوشبختانه فشار فروش آنقدر نبود که اوضاع را وخیم کند اما اگر این روند 2 – 3 روز دیگر ادامه داشته باشد ، قطعا شرایط سخت تر خواهد شد.

پیش بینی بازار امروز

ظاهرا سوز و سرمای روزهای پاییزی به بازار سهام هم سرایت کرده و شاهد یخ زدگی معاملات در بازار سهام هستیم. اتفاقی که هر کس به زعم خود آن را به موضوعی ربط می دهد. یکی انتخاب ترامپ را دلیل شل شدن بازار می داند ، دیگری تعطیلات متعدد نیمه اول آذر را عامل اصلی شرایط کنونی عنوان می کند. گروهی هم از افزایش نرخ بهره بانکی به عنوان دلیل اصلی این اتفاق یاد می کنند. به هر حال هر چه که هست باعث شده تا پول های درشت بار دیگر از گود خارج شوند و صرفا نظاره گر تحولات بازار باشند. به عنوان جمع بندی باید گفت که با شرایط کنونی نمی توان انتظار خاصی از بازار ( حداقل در نیمه اول آذر ماه) داشت.

اما برای امروز مهمترین تغییر بازار  نسبت به روز گذشته رشد قیمتی نفت و احتمالا توجه بیشتر اهالی بازار به گروه پالایشی خواهد بود. البته مادامیکه ارزش معاملات خرد در این حوالی باشد نمی توان انتظار خاصی از بازار داشت و قیمت ها راه دوری نخواهند رفت. شاید بازی هایی روی نمادهای کوچک شکل بگیرد اما در سهم های بزرگ قاعدتا خبری نخواهد بود! در مجموع بازار امروز می تواند سر و شکل بهتری نسبت به روز گذشته داشته باشد. البته اگر هسته معاملات اجازه دهد!

حواشی بازار

* به گزارش بلومبرگ، شرکت هواپیماسازی ایرباس اعلام کرد در حال ارزیابی تبعات رأی کنگره آمریکا به ممنوعیت فروش هواپیماهای ایرباس و بویینگ به ایران است اما فرایند تکمیل قرارداد ٢٧‌میلیارددلاری فروش هواپیما به تهران را نیز متوقف نکرده است.   کلاود براندس، معاون رئیس شرکت ایرباس در امور تأمین مالی مشتریان در خاورمیانه گفت: ایرباس منتظر خواهد ماند تا ببیند سنا و رئیس‌جمهور باراک اوباما چه واکنشی به تصمیم اخیر مجلس نمایندگان نشان می‌دهند. حتی اگر توقف فروش هواپیما به ایران رأی نیاورد رأی اولیه مجلس نمایندگان در شرایطی که ایرباس در حال مذاکره درباره شرایط نهایی قرارداد است، یک وضعیت بلاتکلیفی به وجود آورده است.   وی افزود: تصمیم نهایی هرچه باشد از نظر زمانی برای این قرارداد خوب نیست. ما باید واکنش ایران را ببینیم. چه اوباما مصوبه مجلس نمایندگان را وتو کند و چه نکند روی‌کارآمدن دونالد ترامپ حکایت از وضعیت خوبی ندارد. اگر ایران پول را نقدا پرداخت کند ایرباس ممکن است بتواند تا قبل از پایان سال کار تحویل یک هواپیمای باریک‌پیکر ‌ای ٣٢١ به ایران را پیش ببرد، هرچند این یک فروند به‌عنوان بخشی از یک بسته مورد مذاکره قرار گرفته و هنوز باید قرارداد نهایی امضا شود. براندس گفت: شرکت ایرباس همچنین درباره فروش چهار فروند هواپیمای پهن‌پیکر ‌ای ٣٣٠ با ایران رایزنی کرده است. حتی اگر قرارداد ایرباس از مخالفت جمهوری‌خواهان جان سالم به در ببرد، بعید است به یک قرارداد قطعی برای فروش همه ١١٨ فروند هواپیمای اعلام‌شده تبدیل شود، زیرا ایران پنج ماه بعد از توافق با ایرباس، برای خرید ١٠٩ فروند هواپیما از بویینگ توافق کرده است. تعداد نهایی فروش هواپیما از سوی این دو شرکت به ایران هنوز مشخص نیست.  
وی ادامه داد: تعداد نهایی هواپیماها احتمالا پس از موفقیت ایران در تأمین مالی قراردادها مشخص خواهد شد که با توجه به حساسیت‌های سیاسی نسبت به قرارداد به امری پیچیده تبدیل شده است.  

هرچند خزانه‌داری آمریکا در ماه سپتامبر مجوزی را برای فروش ١٧ فروند هواپیمای ایرباس به ایران صادر کرد، اما ایران به دنبال تأمین مالی این قرارداد از شرکت دوبی ایروسپیس انترپرایز است که مستلزم صدور مجوز دیگری است. با این‌حال صنعت هواپیمایی ایران فرسوده شده و ایران نیاز به ٥٠٠ هواپیمای مسافری نو برای جایگزینی با هواپیماهای فرسوده خطوط هوایی کشور دارد و مسئولان در فکر تعمیق مذاکرات و نهایی‌کردن آن با غول‌های هواپیماساز جهان هستند.  به نوشته بلومبرگ، همان‌طور که ایران مذاکرات خود را با میتسوبیشی ژاپن هم ادامه می‌دهد، عجیب به نظر نمی‌رسد اگر مذاکرات خود با دیگر هواپیماسازان جهان را نیز در دستور کار قرار دهد، اما بعید است در این میان، چین جایگاه ویژه‌ای داشته باشد.

* جلسه فوق‌العاده هیات دولت برای بررسی لایحه بودجه سال ۹۶ کل کشور تشکیل شد، ریاست این جلسه به عهده حسن روحانی، رئیس‌ جمهوری اسلامی ایران بود. بر این اساس در این جلسه، تعدادی از تبصره‌های لایحه بودجه سال ۹۶ کل کشور در هیات دولت به تصویب رسید.

*به گزارش روز دوشنبه ایرنا از شاخص قیمت کالاها و خدمات مصرفی خانوارهای شهری که از سوی مرکز آمار ایران انتشار یافته است، شاخص کل در آبانماه امسال عدد233.6 را نشان می‌دهد که نسبت به ماه قبل 0.3 درصد افزایش نشان می‌دهد. همچنین افزایش شاخص کل نسبت به ماه مشابه سال قبل(تورم نقطه به نقطه)6.1درصد است که نسبت به همین اطلاع در ماه قبل یعنی6.6 درصد 0.5 واحد درصد، کاهش نشان می‌دهد.  شاخص گروه عمده خوراکی ها، آشامیدنی ها و دخانیات در آبان ماه امسال به رقم 271.6 رسید که نسبت به ماه قبل 0.3درصد افزایش داشته است. شاخص گروه اصلی خوراکی ها در ماه مورد بررسی به عدد 269.2 رسید که نسبت به ماه قبل0.3 درصد افزایش داشته است. شاخص گروه اصلی خوراکی ها نسبت به ماه مشابه سال قبل 8.3 درصد افزایش نشان می دهد و نرخ تورم دوازده ماهه این گروه 6.7 درصد است.  شاخص گروه عمده خوراکی ها، آشامیدنی ها و دخانیات نسبت به ماه مشابه سال قبل 8.4 درصد افزایش نشان می دهد و درصد تغییرات این گروه در دوازده ماه منتهی به آبانماه 1395 نسبت به دوره مشابه سال قبل 6.8 درصد است که نسبت به همین اطلاع در مهرماه 1395 (6.8 درصد) بدون تغییر مانده است. گزارش مرکز آمار ایران حکایت از این دارد که شاخص گروه عمده کالاهای غیرخوراکی و خدمات در مهرماه 1395 به رقم 220.6 رسید که نسبت به ماه قبل0.3 درصد افزایش داشته است. میزان افزایش شاخص گروه عمده کالاهای غیرخوراکی و خدمات نسبت به ماه مشابه سال قبل5.2 درصد بوده و نرخ تورم دوازده ماه منتهی به آبانماه 1395 نسبت به دوره مشابه سال قبل این گروه 7.8 درصد است که نسبت به تورم دوازده ماهه منتهی به مهرماه 1395 (8.4 درصد)،0.6 واحد درصد کاهش یافته است.

منبع خبر: سازمان خبری - تحلیلی بورس24

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 242


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 246
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 247
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 32
تبلیغ بورس24