Bourse24 Ads 245
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

اصفهانی از کارشناسان بازار فولاد معتقد است: مطابق با اعلام سندیکای تولیدکنندگان لوله و پروفیل کشور؛ امروز میانگین قیمت اعلامی فروشندگان این حوزه در محدوده ١٠±٢٢٨۵ تومان اعلام شده بود؛ که با توجه به قیمت روز پنجشنبه افزایش ٣٠~٢٠ تومانی مشهود بود؛ اما در آخر وقت همزمان با شدت گرفتن شیب افزایشی بازار میلگرد؛ بصورت جسته و گریخته از برخی مبادی زمزمه افزایش قیمت به گوش رسید که آمار دقیق آن به گزارش فردا موکول می گردد...

خداحافظی با میلگرد ارزان / امروز ١٧٠٠ تومان

بورس24 :بازار فولاد باز هم با سوخت گیری جدیدی وارد فاز افزایشی مجددی شد که می تواند به سطوح بالاتری دست یابد. این رشد مجدد قیمت ها را باید جدی گرفت زیرا این بار پس از تأثیرپذیری از رفتار عرضه کنندگان اصلی ، از بازارهای جهانی و رشد قیمت ها در بازارهای کالایی مخصوصاً فلزات و فولاد نیز تأثیر گرفته است. همین موارد تاکنون موجب شده است که یک گام بزرگ به پیش بینی بورس24 برای تحقق میلگرد 1800 تومانی نزدیک تر شویم.

در ابتدای فعالیت بازار شاهد رشد قیمت ها از سوی عرضه کنندگان اصلی مخصوصاً فروشندگان میلگرد قزوین و یا محصولات میلگرد نیشابور و یا ذوب آهن اصفهان بودیم هرچند که در ادامه فعالیت بازار باز هم قیمت ها یک گام دیگر افزایش یافت تا جایی که برخی از فروشندگان کانال فروش خود را بسته و برخی دیگر با رشد قیمت ها ، اجناس خود را عرضه می کردند. معامله به صورت پول پیش و کاملاً نقدی بوده هرچند که محموله های چندانی در بازار برای فروش وجود ندارد. عرضه کنندگان شمش نیز تمایلی به فروش نداشته هرچند که ممکن است برخی از کارخانجات کالای موجود خود را برای فروش عرضه نکنند که همین مطلب می تواند به افزایش بیشتر قیمت ها کمک کند.

هم اکنون بهای میلگرد نیشابور و ذوب آهن اصفهان در بازار تهران به بیش از 1700 تومان رسیده که نشان می دهد بهای این کالا رقمی نزدیک به 150 تومان افزایش نرخ داشته و فاصله چندانی تا 1800 تومان ندارد. هنوز بازار به رشد بیشتر قیمت ها خوش بین است و همین واقعیت تاکنون یکی از مهمترین محرک های بازار فولاد بوده هرچند که تلاش های ادامه دار شرکت های تولیدکننده نیز در این امر مؤثر بوده است.

البته باید به این نکته نیز اشاره کرد که در روز آینده شمش فولاد خوزستان با قیمت 1410 تومان و برای تحویل در پایان آذرماه عرضه خواهد شد. در صورتی که این معامله با جذابیت همراه شود ، می توان به افزایش بیشتر قیمت ها در هفته جاری خوش بین بود. در هر حال بدنه تصمیم سازی در بازار فولاد تاکنون موفق شدند که قیمت ها را افزایش داده ولی از این به بعد شاید به رشد بیشتر نرخ ها چندان هم خوش بین نباشند. این در حالی است که هنوز هم رشدی نزدیک به 50 تومان در بازار منطقی به نظر رسیده ولی باز هم ابهاماتی وجود خواهد داشت.

گزارش بازار به نقل از برخی کانال های تلگرامی؛

اصفهانی از کارشناسان بازار فولاد معتقد است: مطابق با اعلام سندیکای تولیدکنندگان لوله و پروفیل کشور؛ امروز میانگین قیمت اعلامی فروشندگان این حوزه در محدوده 10±2285 تومان اعلام شده بود؛ که با توجه به قیمت روز پنجشنبه افزایش 30~20 تومانی مشهود بود؛ اما در آخر وقت همزمان با شدت گرفتن شیب افزایشی بازار میلگرد؛ بصورت جسته و گریخته از برخی مبادی زمزمه افزایش قیمت به گوش رسید که آمار دقیق آن به گزارش فردا موکول میگردد.

با رصد قیت های اعلامی تیرآهن اصفهان در بنگاه تهران مشاهده میشود که بطور میانگین؛ سایز 14 تا 18 حدود 1 تا 3 هزار تومان افزایش و سایز 20 و 22 حدود 2 تا 4 هزار تومان کاهش به ازای هر شاخه؛ در ابتدای امروز اعلام شده بود که مجددا در آخر وقت از برخی مبادی شنیده شد، مجددا سایزهای 14 تا 18 در انبار با افزایش قیمت 2 الی 3 هزار تومانی به ازای هر شاخه مواجه شده است.

بازار ناودانی و نبشی هم در ابتدا آرام و بدون تغییر بود که در ادامه بدلیل جو افزایشی بوجود آمده در بازار میلگرد افزایشی شد. بطور مثال فولاد ناب تبریز سبد دوم اعلامی خود را با 20 تومان افزایش مجددا اعلام کرده و مس از دقایقی فروش را بست.

بازار میلگرد هم با توجه به افزایش پر شتاب قیمت فولاد در یک ماه و بخصوص سه چهار روز اخیر؛ همانطوریکه در گزارش قبلی توضیح داده شد؛ امروز در اکثر مبادی این حوزه، در ابتدا حدود 10~30 تومان افزایش قیمت به چشم میخورد تا اینکه موج افزایشی به تدریج شدت گرفت بطوریکه بعضی از مبادی از مرز 70 تومان افزایش قیمت عبور کردند و نهایتا" در بیشتر مبادی، فروش متوقف و به فردا موکول گردید.

برخی از مبادی که امروز اعلام قیمت کرده و مشاهده شدند؛ شامل موارد زیر بودند :

فولاد قزوین و پارس آرمان : ابتدا ثابت و بعد از گذشت ساعتی 10 تومان افزایش قیمت. و مجددا 10 تومان دیگر افزایش قیمت.

فولاد بافق : ثابت مجددا 30 تومان افزایش قیمت؛ مجددا 10 تومان افزایش قیمت. نهایتا" توقف فروش.

فولاد آذر امین تیکمه داش : ثابت و در ادامه 10 تومان افزایش قیمت و نهایتا توقف فروش

فولاد حسن رود : 5 تومان افزایش قیمت و مجددا افزایش قیمت و توقف فروش

فولاد درپاد تبریز : ثابت و در ادامه توقف فروش

آریان فولاد : 10 تومان افزایش قیمت و مجددا 30 تومان افزایش قیمت و در آخر توقف فروش.

فولاد سپهرایرانیان : ثابت و در ادامه 10 تومان افزایش قیمت و در آخر توقف فروش.

فولاد صدر خرم آباد : 20 تومان افزایش قیمت

فولاد کاوه تیکمه داش : ثابت و بعد از دقایقی توقف فروش

گروه ملی اهواز : 10 تا 20 تومان افزایش قیمت

صبا فولاد زاگرس شهرکرد : 10 تومان افزایش قیمت و نهایتا توقف فروش

پولاد نورد شیراز : 30 تومان افزایش قیمت

فایکو : 10 تومان افزایش قیمت و در نهایت توقف فروش

فولاد ارگ تبریز : 30 تومان افزایش قیمت

فولاد البرز تاکستان : 20 تومان افزایش قیمت و در ادامه 20 تومان دیگر افزایش قیمت.

مجتمع فولاد ظفر بناب : در مجموع 5 تا 20 تومان افزایش قیمت.

فولاد آذربایجان :در مجموع 30 تا 50 تومان افزایش قیمت.

شایان ذکر است که برخی از این مبادی به دلیل سرعت تغییرات بوجود آمده، بدون اعلام در سامانه رسمی خود، قیمت اعلامی محصولات خود را مجددا افزایش داده و یا فروش را متوقف نمودند که از نظر نویسنده دور ماند.

شانه‌های خروج فولاد از رکود دیده می‌شود ؛ پیش به‌سوی فولاد رقابتی

نشانه‌های خروج فولاد از رکود دیده می‌شود. البته این پیش‌بینی است که گزارش‌های جهانی مدعی آن شده‌اند و دست‌اندرکاران و کارشناسان فولاد در داخل کشور نیز بر آن صحه گذاشته‌اند که سال آینده می‌توان شاهد رونق فولاد در داخل و خارج از کشور بود.

عوامل خارجی و داخلی رونق فولاد

این موضوع که نشانه‌های خروج فولاد را بر چه مبنایی می‌توان تعریف کرد، مدیرعامل شرکت ملی فولاد ایران در گفت‌وگو با روزنامه گسترش صمت آن را توضیح می‌دهد. محمد خان‌داداش‌پور در این‌باره اظهار کرد: براساس پیش‌بینی‌های مطرح‌شده در سطح بین‌الملل، فولاد به‌تدریج در حال خارج شدن از رکود است. براساس گزارش‌های کنفرانس فولاد که این اواخر در دوبی برگزار شد و براساس گزارش‌های بین‌المللی می‌توان نشانه‌های خروج از رکود را در این بازار مشاهده کرد. خان‌داداش‌پور با اشاره به مهم‌ترین دلایل بین‌المللی خروج از رکود بازار فولاد گفت: از جمله مهم‌ترین دلایل خروج از رکود می‌توان به تغییر رویکرد کشور چین در زمینه صادرات فولاد اشاره کرد، چراکه این کشور تصمیم بر کاهش صادرات خود در سطح بین‌المللی گرفته است. از این‌رو با توجه به این رویکرد، بازار جهانی تا حد قابل‌توجهی از صادرات بی‌حد چین ایمن خواهد ماند. وی در ادامه با اشاره به علائم داخلی خروج از رکود فولاد خاطرنشان کرد: از سوی دیگر در بعد داخلی نیز نشانه‌هایی برای خروج از رکود اقتصادی در حال نمایان شدن است و باید اذعان کرد که نشانه‌های رشد اقتصادی به سمت مثبت شدن در حال حرکت است. خان‌داداش‌پور باتوجه به رویدادهای خارجی و داخلی پیش‌آمده عنوان کرد: می‌توان نشانه‌های خروج از رکود بازار فولاد را پیش‌بینی کرد. این اوضاع به‌طور یقین نشان از این است که وضعیت فولاد هم در سطح جهان و هم در سطح کشور بهتر خواهد شد. مدیرعامل شرکت ملی فولاد ایران برای رقابتی شدن فولاد در دوران رونق فولادی عنوان کرد: از این‌رو با توجه به شرایط پیش‌آمده باید به سمت تولید فولاد رقابتی پیش رفت. در حال حاضر برخی ظرفیت‌ها در چشم‌انداز پیش‌روی فولاد در کشور وجود دارند و برخی طرح‌ها نیز در زنجیره فولاد در حال اجرایی شدن هستند اما موضوع قابل‌توجه این است که عمده طرح‌ها و کارخانه‌های در حال بهره‌برداری، طرح‌هایی برای تولید فولاد معمولی به‌شمار می‌روند، درحالی‌که برای رقابتی‌تر شدن فولاد باید به سمت تولید فولاد آلیاژی، ویژه و کیفی گام برداشت.

حرکت سینوسی بازار فولاد

موضوع رکود فولاد بیش از آنکه از بعد داخلی نشأت گرفته باشد، ناشی از شرایط بین‌المللی است. در این‌باره بهروز رادفر معاون برنامه‌ریزی شرکت ملی فولاد در گفت‌وگو با صمت عنوان کرد: قیمت‌ها در سطح بین‌المللی در حال افزایش هستند و می‌توان نشانه‌های خروج از رکود بازار فولاد را برای سال آینده پیش‌بینی کرد. چندین گزارش بین‌المللی نیز حکایت از افزایش قیمت فولاد در سطح بین‌المللی دارد. رادفر در ادامه توضیح داد: البته همواره بازار فولاد و محصولات آن بر مبنای خط سینوسی دارای نوسان‌های قیمتی هستند. به عبارت دیگر، پس از طی یک دوره افت، بازار فولاد رونق و صعود را تجربه خواهد کرد. بنابراین موضوع رکود فولاد بیش از آنکه یک موضوع داخلی باشد یک موضوع بین‌المللی است که در هر صورت با یک تاخیر ۶ماهه رکود یا رونق آن به بازار ما نیز خواهد رسید. وی در پاسخ به این پرسش که برای تولید فولاد رقابتی در دوران رونق چه اقدام‌هایی می‌توان درپیش گرفت، عنوان کرد: مهم‌ترین موضوع در این‌باره در اولویت قرار دادن افزایش میزان بهره‌وری در صنعت فولادسازی کشور است. از این‌رو نخستین و البته مهم‌ترین گام برای افزایش میزان بهره‌وری فولادسازی در کشور، مدرن کردن فناوری‌های واحد فولادسازی در کشور است. البته مدرن کردن فناوری‌های واحدهای فولادسازی بستگی به برداشتن کامل تحریم‌ها دارد تا در یک ارتباط آزاد و باز با دنیا بتوان این فناوری‌ها را روزآمد کرد

نیازمند روزآمد شدن فناوری هستیم

معاون برنامه‌ریزی شرکت ملی فولاد با توجه به شرایط مناسب داخلی برای تولید فولاد تاکید کرد: می‌توان ادعا کرد که برای تولید فولاد باکیفیت هم کارخانه بزرگ، هم معدن و سنگ‌آهن و هم انرژی ارزان‌قیمت چون گاز داریم اما تنها نیازمند روزآمد شدن فناوری در این زمینه هستیم. رادفر در ادامه افزود: برای مثال هرچند ممکن است شرکت‌هایی چون فولاد خوزستان یا فولاد مبارکه را تا حدی مدرنیته کرده باشیم، ولی طراحی فولاد خوزستان مربوط به دهه ۹۰ میلادی است یا طراحی فولاد مبارکه به اوایل سال ۲۰۰۰میلادی بازمی‌گردد. البته بازسازی‌ها و ارتقای کیفی کوره‌ها در این واحدها اتفاق افتاده است اما باید اذعان کرد که مجهز به روزآمدترین فناوری دنیا نیستیم. وی ادامه داد: از این‌رو بزرگترین مشکل ما درحال حاضر مدرن کردن خطوط تولید و پایین بودن میزان بهره‌وری است. البته این موضوع تنها به‌واسطه نبود نیروی متخصص و ماهر در این زمینه نیست، چراکه ما حدود ۴۸ سال است فولادسازیم و هر چه برچسب‌های تنبلی و بی‌تخصصی بر ما زده شود، در این زمینه مصداق ندارد اما مدرن شدن فناوری‌های واحدهای فولادی در کشور ما همانند دنیا نیست و برای رفع این مشکل باید تمام موانع ارتباطی با دنیا برداشته شود. معاون برنامه‌ریزی شرکت ملی فولاد درباره لزوم کیفیت فولاد برای رقابتی شدن عنوان کرد: تاکنون واحدهای فولادی در کشور نیاز مصرف‌کننده را به خوبی پاسخ داده‌اند. هرچند برخی مدعی می‌شوند که باید به سمت کیفی شدن پیش رفت که البته ادعای درستی است اما باوجود این، وضعیت تولیدات موجود واحدهای فولادی مانند شمش و ورق معمولی در سطح مطلوبی قرار دارد و در این زمینه نیز حرف‌های بسیاری برای گفتن داریم.

به سمت بازارهای جذاب

رادفر اظهار کرد: با توجه به تمام شرایط گفته شده، کارخانه‌های فولادسازی بزرگ ما بازار مناسب و مشترهای ثابتی دارند که با کوچکترین تحرک در بازار فولاد دنیا، تولید آنها نیز همگی به فروش می‌رسد. این در حالی است که برخی نگاه تحقیرآمیز به فولادسازی‌های ما دارند که به‌هیچ عنوان نگاه درستی نیست، در حالی‌که در کشور ما کارخانه‌های فولادی هستند که در رده بزرگترین تولیدکننده خاورمیانه به‌شمار می‌روند و چرخ آنها با توجه با تمام رکودها همچنان می‌چرخد و در این بازار بی‌رحم توانسته‌اند تولیدات‌شان را به فروش برسانند و در این زمینه مشکلی وجود ندارد اما اگر قرار بر این باشد که به پیشواز بازارهای جذاب رفت باید مجهز به فناوری روز دنیا نیز بود. وی در پاسخ به این پرسش که برای بهره گرفتن از این رونق پیش‌رو باید چگونه عمل کرد، گفت: ما شرایط را برای تولید رقابتی داریم از این‌رو برای بهره‌گیری از این بازار باید بیش از پیش به سمت فولاد رقابتی پیش برویم

بازار آتی و سپرده سکه طلا

گزارش هفتگی؛ در معاملات گواهی سپرده سکه چه گذشت؟

هفته اخیر در مجموع ۱۳۶ قطعه سکه بهار آزادی به ارزش یک میلیارد و ۵۲۵ میلیون ریال در قالب گواهی سپرده در بورس کالا مورد معامله قرار گرفت که نسبت به دو هفته ما قبل رشد ۴ درصدی داشت. به گزارش«پایگاه خبری بورس کالای ایران»، هفته گذشته ۱۳۶ سکه در ۲۹ نوبت معاملاتی مورد معامله قرار گرفت که بررسی معاملات بیانگر آن است که در پنج روز معاملاتی هفته گذشته قیمت ها در سه روز صعودی و طی دو روز نزولی بوده است.

بر این اساس طی هفته گذشته بیشترین حجم معاملات در روز چهارشنبه با انعقاد ۳۰ سکه طلا به ارزش ۳۴۰ میلیون ریال اختصاص داشت. این در شرایطی است که کمترین حجم معاملات طی روز شنبه و یکشنبه هفته گذشته با ۲۴ معامله و ارزش حدود ۲۹۱ میلیون ریال ثبت شد.

همچنین امروز نیز حجم معاملات گواهی سپرده سکه طلا در بورس کالای ایران به ۲۶ سکه و ارزش ۲۹۱ میلیون ریال رسید.

به اعتقاد کارشناسان، معاملات سکه در بورس کالا در بستری امن، شفاف و آنلاین، می تواند در بین معمله گران و فعالان بازار طلا اطمینان خاطر ایجاد نماید و دغدغه حمل و نگهداری فیزیکی سکه طلا که یکی از نگرانی های مهم دارندگان سکه طلا است را برطرف کند. از سویی معامله این اوراق نیز بدون هر گونه مراجعه فیزیکی به فروشندگان سکه طلا صورت می گیرد که می تواند بعضاً نگرانی های حاصل از جعل و تقلبی بودن سکه را نیز کاملا مرتفع کند.

حجم معاملات آتی سکه ۱۲۸ درصد رشد کرد

حجم معاملات آتی سکه طی هفته اخیر در بورس کالای ایران به ۵۳ هزار و ۳۳۱ قرارداد و ارزش آن به بیش از۶ هزار و ۳۵۷ میلیارد ریال رسید که رشد ۱۲۸درصدی را نسبت به معاملات هفته قبل تجربه کرد، چرا که حجم معاملات در هفته مذکور ۲۳ هزار و ۳۱۰ قرار داد رسیده بود.

به گزارش«پایگاه خبری بورس کالای ایران»، هفته گذشته نتایج انتخابات آمریکا، بازار سکه و دلار را با نوسان قیمت مواجه کرد. رفت و برگشت اونس و نوسان دو درصدی آن هیجان در بازار سکه را دو چندان که به طوری که حجم معاملات آتی سکه نیز با افزایش رو به رو شد.

به این ترتیب در بین سررسیدهای فعال بازار آتی سکه، بیش‌ترین حجم معاملات با ۲۹ هزار و ۹۲۶ قرارداد به معاملات تحویل تیر ماه سال آینده اختصاص داشت تا ارزش این سررسید به بیش از ۳ هزار ۵۷۷ میلیارد ریال برسد. این در شرایطی است که سررسید شهریور ماه سال جاری با ۱۰ هزار و ۷۵۴ قرارداد و ارزش بیش یک هزار و ۳۱۵ میلیارد ریال در جایگاه دوم قرار گرفت. همچنین سکه تحویل اردیبهشت ماه سال آتی نیز با حجم ۵ هزار و ۹۳۱ قرارداد و به ارزش بیش ۶۹۷ میلیارد ریال در جایگاه سوم ایستاد.

سکه تحویل آبان ماه نیز با ۲ هزار و ۸۵ تن قرارداد و ارزش بیش از ۲۳۴ میلیارد ریال در جایگاه چهارم و همچنین سکه دی ماه با ۲ هزار و ۷۴۵ قرارداد به ارزش بیش از ۳۱۳ میلیارد ریال در جایگاه پنجم معاملات قرار گرفت. همچنین سر رسید اسفند ماه نیز با یک هزار و ۸۹۰ قرارداد با ارزش ۲۱۹ میلیارد ریال معامله شد.

تک روی سررسید دی ماه در آخرین روز هفته

نگاهی به آمار معاملات بازار آتی سکه در روز پایانی هفته گذشته نشان می دهد که این بازار تحت تاثیر اخبار مربوط به انتخابات آمریکا و روند نوسانی اونس جهانی قرار گرفته بود . به این ترتیب بهای سکه در آخرین روز معاملاتی هفته گذشته (پنج شنبه) پس از کاهش هیجانات بازار همراه با بهای اونس روند نزولی در پیش گرفت به طوری که قیمت ها در سررسیدهای مختلف با افت همراه شد؛ بر همین اساس سکه تحویل آبان با قیمت یک میلیون و ۱۲۶هزار تومان به فروش رسید که کاهش۰/۹۱ درصدی را در این روز به ثبت رساند.

قرارداد تحویل دی با قیمت یک میلیون و ۱۴۲ هزار تومان معامله شد و افت۰/۷۴ درصدی را در این روز تجربه کرد. این در شرایطی است که سکه تحویل اسفند با قیمت یک میلیون و ۱۵۸هزار تومان مورد معامله قرار گرفت و با کاهش۰/۱۹ درصدی نسبت به پنجشنبه گذشته رو به رو شد. از سویی سکه سررسید اردیبهشت ماه با افت ۰/۲۵ درصدی با قیمت یک میلیون و۱۷۶هزار تومان معامله شد. همچنین سکه تحویل تیر ماه سال آینده با نرخ یک میلیون و ۱۹۶ هزار تومان، کاهش ۰/۳۳ درصدی را تجربه کرد. این در شرایطی است که سکه تحویل شهریور ماه سال آتی با افت ۰/۲۴ درصدی قیمت یک میلیون و ۲۱۷ هزار تومانی را تجربه کرد.

در بازار سکه نقدی چه گذشت؟

در سومین هفته آبان ماه، قیمت ها نوسان زیادی را شاهد بودند اما این در شرایطی است که در روز پایانی هفته و مشخص شدن نتایج انتخابات آمریکا بازار مجدد آرام گرفت البته این آرامش در نهایت منجر به افت قیمت ها شد بر همین اساس روز پنج‌شنبه سکه تمام بهار آزادی در مسیر کاهشی قرار گرفت. سکه که چهارشنبه با افزایش ۱۶ هزار تومانی به قیمت یک میلیون و ۱۳۵ هزار تومان رسیده بود، روز پنج‌شنبه ۱۱ هزار تومان از ارزش خود را از دست داد و با بازگشت به کانال یک میلیون و ۱۲۰ هزار تومان به قیمت یک میلیون و ۱۲۴ هزار تومان رسید. کاهش بهای اونس در بازارهای جهانی و بازگشت به زیر مرز هزار و ۳۰۰ دلار مهم‌ترین عاملی بود که جهت سکه را معکوس کرد.

خبر:

برنامه ریزی پتروشیمی ها برای تولید با انعقاد قراردادهای بلندمدت

با امکان انعقاد قراردادهای بلند مدت در بورس کالا،‌ تولیدکنندگان مطمئن هستند و می دانند چه کالایی را در چه بازه زمانی تولید کنند و به این ترتیب در زمان های رکودهای فصلی با مشکل مواجه نمی شوند. به گزارش«پایگاه خبری بورس کالای ایران»، بورس کالای ایران طی چند سال اخیر در تلاش بوده تا با تنوع فعالیت ها و طراحی ابزارهای جدید، امکان عرضه موثر کالاهای مختلف را بر مبنای عرضه و تقاضا ایجاد کند. از همین رو تا کنون فعالیت ها گسترده ای در این بورس صورت گرفته است. از مهمترین فعالیت‌های بورس کالا در سال‌های اخیر می‌توان به تامین مالی تولیدکنندگان از طریق انتشار اوراق سلف موازی اشاره کرد. برای آشنایی بیشتر با کارهای انجام شده در این مورد با حامد سلطانی نژاد،‌ مدیرعامل بورس کالا به گفتگو نشسته ایم که در زیر می‌خوانید.

در خصوص تامین مالی از طریق انتشار اوراق سلف موازی تاکنون بورس کالا اقداماتی را انجام داده که بیشتر به شرکت‌های پتروشیمی مربوط می شود. ادامه این روند در بورس کالا به چه شکل خواهد بود؟

تا کنون چندین شرکت پتروشیمی از جمله پتروشیمی آبادان، ‌پتروشیمی پردیس و پتروشیمی شیراز تجربه انتشار اوراق سلف موازی در بورس کالا را دارند که از این نحوه تامین مالی نیز رضایت داشتند.

در ادامه این روند پتروشیمی برزویه هم تقاضا داده که از طریق این اوراق بتواند تامین مالی انجام دهد. در مجموع به نظر می رسد که انتشار این اوراق کمک می‌کند تا تامین مالی پتروشیمی‌ها بسیار آسان‌تر از تامین مالی از کانال سیستم بانکی و سیستم‌های دیگر صورت گیرد زیرا این تامین مالی دقیقا به پشتوانه تولید واحدهای پتروشیمی انجام می‌شود.

از طرف دیگر این اوراق سلف موازی که اکنون وجود دارد منجر به تحویل کالا نمی‌شود اما اگر بتوانیم اوراق سلفی که منجر به تحویل کالا می‌شود را نیز طراحی کنیم می‌توان امیدوار بود یک بازار روزانه در بورس کالا شکل بگیرد.

در این روش، افرادی که اوراق را خریداری می کنند افرادی خواهند بود که کالا را برای مصرف تحویل می‌گیرند و می‌توانیم مطمئن باشیم بازار روزانه‌ای برای محصولات مانند محصولات پتروشیمی در بورس کالا خواهیم داشت.

همچنین در تلاشیم تا انواع دیگری از قراردادها مانند قراردادهای فوروارد را برای محصولات پتروشیمی در بورس کالا طراحی کنیم و در این زمینه بر روی فروش محصولات پی وی سی به شکل قرارداد آتی تا کنون کارهایی انجام شده است. در این راه نیز به منظور استفاده از تجربیات دیگران با بورس تایوان مذاکراتی انجام شده تا از الگوی بورس مشتقه آن استفاده شود.

در خصوص انعقاد قراردادهای بلندمدت چه کارهایی انجام شده است؟

مقدمات لازم برای رفع نیاز تمام شرکت‌ها به منظور عرضه بلند مدت کالاهایشان را آماده کرده‌ایم. شرکت‌ها متمایل بودند تا به منظور توانایی برای برنامه ریزی بلند مدت تولید، وارد قراردادهای بلند مدت شوند و کالاهایی را تولید کنند که مشتری داشته باشد و این را با قراردادهای بلند مدت تضمین کنند. با قراردادهای بلند مدت،‌ تولیدکنندگان مطمئن هستند و می دانند چه کالایی را در چه بازه زمانی تولید کنند و به این ترتیب در زمان های رکودهای فصلی با مشکل مواجه نمی شوند.

از طرف دیگر،‌ عرضه کنندگان محصول در بورس کالا، نگرانی برای تعیین قیمت در قراردادهای بلند مدت داشتند که این موضوع نیز در بورس کالا مرتفع شده است. به این شکل که قرارداد بلند مدت با مصرف کننده بسته می‌شود و قیمتش هم قیمتی است که برای بازارعمده فروشی در بورس کالا استخراج شده است.

مقرر بود تا خودرو نیز در بورس کالا عرضه شود. سرانجام این طرح به کجا رسید؟

پیشنهادعرضه خودرو در بورس کالا از اینجا شروع شد که خودرو سازان به دنبال تامین مالی در بورس کالا بودند و به دلیل آنکه روش تامین مالی در بورس کالا ، تامین مالی از طریق سلف موازی است مقرر شد تا خودرو در بورس کالا عرضه شود.

از آنجا که قیمت اوراق سلف موازی در بازار ثانویه تحت تاثیر دو عامل نرخ سود بانکی و قیمت دارایی پایه ای که بر مبنای آن اوراق سلف موازی منتشر شده است،‌تعیین می شود بنابراین ما نیازمند آن بودیم که یک بازار نقد متشکلی را برای آن کالا داشته باشیم. خودرو نیز از این امر مستثنی نیست و اگر بخواهند به پشتوانه کالا که در اینجا خودرو است اوراق سلف موازی منتشر کنیم باید حتما بازار نقد آن نیز وجود داشته باشد.

کارهای اولیه برای عرضه خودرو انجام شد اما در میانه کار عنوان شد که خودرویی که می خواهند به واسطه آن تامین مالی کنند کالایی است که مشمول قیمت گذاری است و از آنجا که کالایی که به بورس وارد می شود نباید مشمول قیمت گذاری باشد و بر اساس عرضه و تقاضا قیمتش تعیین شود این کار انجام نشد اما اگر خودرویی باشد که مشمول قیمت گذاری نباشد بورس کالا این آمادگی را دارد که هم بازار نقد و هم بازارسلف آن را راه‌اندازی کند.

کار ایجاد بازار مشتقه ارزی به کجا رسیده است؟

اتفاقی که برای ارز در بورس کالا قرار است بیافتد، ایجاد بازار مشتقه ارزی است. تصور برخی کارشناسان و مسئولان به اشتباه این است که بورس کالا می خواهد وارد معاملات اسکناس ارز شود که این اتفاق قرار نیست بیافتد بلکه بورس کالاقراردادهای مشتقه ارز را راه اندازی کند.

در بازار مشتقه ارز بسیاری از این قرادادها ممکن است منجر به تحویل ارز نشود بنابراین نگرانی از این بابت که اختلالی در بازار ارز ایجاد شود وجود ندارد بلکه بر عکس بازار مشتقه ارزی می تواند ریسک بازارهای نقد را خنثی کند.

بورس انرژی:

فردا عرضه‌های پالایش نفت شیراز در رینگ داخلی بورس انرژی ایران

در جریان معاملات روز جاری بورس انرژی ایران (‎‎شنبه 22 آبان ماه 95)، در بازار فیزیکی کالاهای برش سنگین، گاز مایع، بوتان و پروپان صنعتی پتروشیمی بندر امام، متانول پتروشیمی زاگرس، پنتان پالایش نفت کرمانشاه در رینگ داخلی و هیدروکربور هیدروژنه شده (آ92) پتروشیمی شازند به مقصد افغانستان در رینگ بین الملل مورد عرضه قرار گرفتند که کل معاملات صورت گرفته در این عرضه‌‌‌ها و عرضه‌های مازاد معادل 6,391 تن به ارزشی بیش از 59 میلیارد و 387 میلیون ریال بود. از نکات حائز اهمیت روز جاری می‌توان به رقابت خریداران گاز مایع صنعتی پتروشیمی بندر امام در رینگ داخلی اشاره نمود.

امروز همچنین بازار برق بورس انرژی ایران نیز، شاهد معامله 6,088 قرارداد معادل 107,704 مگاوات ساعت به ارزشی بیش از 38 میلیارد و 388 میلیون ریال بود. لازم به ذکر است در آغاز جلسه معاملاتی امروز، نمادهای بار پیک روزانه، بار پایه روزانه، میان باری روزانه و کم باری روزانه 95/09/20، 95/09/21 و 95/09/22 و بار پیک هفتگی، بار پایه هفتگی، میان باری هفتگی و کم باری هفتگی 95/09/20 گشایش یافتند و در پایان جلسه معاملاتی امروز نمادهای بار پیک روزانه، بار پایه روزانه، میان باری روزانه و کم باری روزانه 95/08/26 در پایان جلسه معاملاتی امروز متوقف شده و فرآیند تحویل آن ها آغاز گردید.

امروز در تابلوی سلف موازی استاندارد برای قراردادهای با سررسید یکسال و بیشتر در بازار مشتقه بورس انرژی ایران، در کلیه نمادهای فعال 3 قرارداد با ارزش 7 میلیون ریال مورد معامله قرار گرفت.

در مجموع ارزش کل معاملات امروز در بورس انرژی ایران به 97 میلیارد و 782 میلیون ریال بالغ گردید.

شایان ذکر است در جلسه معاملاتی آتی (یکشنبه 23 آبان ماه 95)، علاوه بر معاملات مستمر در بازار قراردادهای سلف موازی استاندارد برق و قراردادهای سلف موازی استاندارد با سررسید یکسال و بیشتر در بازار مشتقه، کالاهای آیزوریسایکل، حلال 404، نفتای سنگین تصفیه نشده و بلندینگ نفای حلال 410 پالایش نفت شیراز در رینگ داخلی بورس انرژی ایران عرضه خواهند شد.

منبع خبر: سازمان خبری-تحلیلی بورس 24

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 242


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 246
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 247
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 32
تبلیغ بورس24