Bourse24 Ads 245
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

ارشناسان معتقدند افزایش یا کاهش قیمت طلای جهانی در هفته آینده به میزان نرخ بهره در آمریکا بستگی دارد. همچنین هرچقدر به تاریخ انتخابات ریاست جمهوری امریکا نزدیک‌تر می‌شویم تاثیرپذیری بازارهای مالی از این مسئله افزایش می‌یابد. البته این در شرایطی است که همچنان میزان تقاضا و دادوستد در بازار نقدی طلا و سکه پایین است...

جهش قیمت فولاد و تحقق پیش بینی بورس ٢۴

افزایش محسوس قیمت میلگرد در بازار آزاد را باید مهمترین رخداد این روز ابتدایی هفته جاری به شمار آورد تا جایی که شاهد افزایش 4 درصدی قیمت میلگرد در بازار بودیم که تحقق پیش بینی بورس24 را در مورد دورنمای بازار فولاد را ترسیم کرد. به نظر می رسد این روند رو به رشد باز هم ادامه داشته و بازار فولاد می تواند قیمت های بالاتری را نیز تجربه کند. البته هنوز تغییر چندانی در حجم تقاضا را شاهد نیستیم ولی تقاضای سفته بازی ، از این پس می تواند به محرک بزرگی در بازار فولاد تبدیل شود.

تحقق پیش بینی بورس24 با رشد قیمت ها در بازار فولاد:

جهش محسوس قیمت ها در بازار آزاد را باید مهمترین رخداد در بازار فولاد با محوریت میلگرد به شمار آورد تا جایی که بسیاری از شرکت ها فروش خود را متوقف کرده همچنین با افزایش قیمت های پیشنهادی ، به افزایش نرخ در بازار آزاد دامن زدند. این وضعیت در نهایت باعث شد تا بازاری شتابان تجربه شده همچنین تلاش برای رشد قیمت ها و مدیریت بازار از سوی عرضه کنندگان اصلی به سرانجام برسد. هنوز نمی توان اظهارنظر قاطعی در مورد آینده بازار ابراز داشت ولی بازار فولاد خود را برای سطوح قیمتی بالاتر آماده می کند. به نظر می رسد آینده مبهم بازار در روزهای پیش رو شفاف شده اما باید منتظر قیمت های بالاتری بود. همین رخداد یعنی افزایش قیمت ها به صراحت صحت پیش بینی بورس24 را از افزایش قیمت ها در بازار داخلی تأیید می کند. هم اکنون اولین گام تحقق پیش بینی بورس24 محقق شده ولی برای ترسیم دورنمای بازار به شواهد بیشتری نیاز است اگرچه رشد بیشتر قیمت ها چندان دور از ذهن نیست ولی مشخص هم نیست که این رشد نرخ تا کجا ادامه خواهد یافت. به نظر می رسد پس از 3 هفته رکود نسبی در بازار ، پتانسیل افزایش قیمت های بیشتری در بورس و بازار فراهم شده باشد.

گزارش بازار فولاد در برخی از کانال های تلگرامی ( اصفهانی ):

حوزه های قوطی و پروفیل، ناودانی و نبشی و تیرآهن ذوب آهن اصفهان در انبار، امروز ثابت و بدون تغییرات قابل توجه اعلام شده است. شنیده شد برخی از تولیدکنندگان خصوصی تیرآهن در برخی از سایزها افزایش قیمت داشته اند. بطور مثال آریان فولاد امروز تیر 18 خود را 5 هزار تومان افزایش و تیر 20 را 2 هزار تومان کاهش داد. احرامیان یزد هم 5 تا 20 تومان تیرآهن 14 و 18 خود را افزایش داده است.

در حوزه میلگرد امروز و در آغاز بازار، شاهد عدم هماهنگی بین عرضه کنندگان بودیم به گونه ای که هر سه خط مشی کاهش/ثبات/افزایش در مبادی دیده شد اما به تدریج با گذشت چند ساعت در میانه روز بازار حالت افزایشی به خود گرفت و مبادی که ثابت و یا با کاهش قیمت اعلام کرده بودند، یا فروش خود را متوقف کردند و یا قیمت کالای خود را افزایش دادند. در مجموع امروز و تا این لحظه بطور میانگین حدود 10 الی 20 تومان افزایش قیمت در اکثر مبادی غیر دولتی محرز شده و برخی از مبادی این حوزه هم فروش خود را به فردا موکول کردند.

در خصوص ذوب آهن اصفهان نیز 5 تا 25 تومان برخی سایزها در برخی از مبادی رسمی با افزایش قیمت شنیده شد و این در حالی است که در بازار زیر زمینی و غیر رسمی، این کالا ابتدای روز قیمت ثابت بود ولی به تدریج با افزایش 10 الی 15 تومانی مواجه شد.

مبادی توام با افزایش قیمت تا ساعت 13:30

آذر فولاد امین تیکمه داش : 10 تومان کاهش قیمت و در میانه روز توقف فروش

فولاد قزوین و پارس آرمان : 10 تومان افزایش قیمت

فولاد آناهیتا گیلان : ثابت ولی در ادامه تغییر و افزایش قیمت

فولاد ابهر : 10 تومان افزایش

آریان فولاد : 10 تومان افزایش قیمت

فولاد ظفر بناب : 5 تومان کاهش قیمت ولی در میانه روز 10 تومان افزایش قیمت

پرشین فولاد : 5 تومان افزایش قیمت؛ مجددا در میانه روز 10 تومان افزایش قیمت. در مجموع 15 تومان افزایش.

فولاد حسن رود : 15 الی 25 تومان کاهش قیمت ولی در ادامه تغییر و افزایش قیمت

فولاد بافق یزد : 20 تومان افزایش قیمت

فولاد نیشابور : مبادی غیر رسمی تقریبا ثابت و برخی از مبادی رسمی حدود 10 تومان افزایش قیمت

فولاد امیرکبیر خزر : 10 تومان افزایش قیمت و در ادامه توقف فروش

ذوب آهن و نورد کرمان : 50 تومان افزایش قیمت

فولاد هیربد : نسبت به روز چهارشنبه حدود 30 تومان افزایش قیمت

ذوب آهن اصفهان : 5 تا 25 تومان برخی سایزها در برخی از مبادی رسمی با افزایش قیمت شنیده شد. مبادی غیر رسمی هم ابتدا ثابت ولی در ادامه با افزایش همراه شد.

فایکو : 10 تومان افزایش قیمت

فولاد بردسیر : ابتدا ثابت ولی در ادامه 10 تومان افزایش قیمت.

فولاد شمس سپهر : ثابت ولی در ادامه توقف فروش

باز هم جلسه در انجمن تولیدکنندگان فولاد؛

سیزدهمین جلسه هم اندیشی تولیدکنندگان میلگرد صبح امروز در دفتر انجمن برگزارشد. در این جلسه تولیدکنندگان به ارائه نقطه نظرات خود و بررسی روند بازار پرداختند. به گزارش استیل ایران در پایان این جلسه، احمد خوروش عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران گفت: با توجه به هیجانات بازار در هفته گذشته قرار شد حجم زیادی از محصولات در انبار واحدهای بزرگ با یک روند قیمتی منطقی به بازار عرضه شود تا در حق مصرف کننده نیز اجحاف نشود که در راستای این امر قرار شد نمایندگانی از رسته میلگرد با حضور در جلسه رسته ذوب یک هماهنگی برای وحدت روند قیمتی ایجاد کند.

وی همچنین با تاکید بر لزوم تهیه یک گزارش از زنجیره فولاد عنوان کرد: وقتی ما در جلسه یک رسته دور هم جمع می شویم، فقط برای ان رسته تصمیم گیری نمی کنیم بلکه می خواهیم تصمیماتی بگیریم که کل زنجیره فولاد از سنگ آهن تا محصول نهایی ارائه شده در بازار در یک ریل مطمئن و منطقی حرکت کند.

وی همچنین افزود: به همین منظور در رسته های مختلف نسبت هایی تعریف شده اند که حفظ این نسبت ها از اهمیت خاصی برخوردار است. این یعنی بین مواد اولیه تا محصولات نهایی نسبت های قیمتی ارائه شود که ضمن این که کارخانه بتواند به حیات خود ادامه دهد به بازار نیز فشار نیاید تا مصرف کننده نیز متضرر نشود.

گزارش هفتگی بازار های فولاد :

به گزارش ایفنا؛ مقاطع هفته پر سئوالی را پشت سر گذاشت . روز شنبه میانگین قیمت میله گرد قطر 14 تا 25 میلیمتر در اصفهان 16000 ریال ( با 9 درصد مالیات ارزش افزوده ) بود که در آخر هفته به 16380 ریال رسید. این روند در مورد تیرآهن هم تجربه شد متوسط قیمت تیرآهن 14 تا 18 روز شنبه 17400 ریال در اصفهان بود که در آخر هفته به 17850 ریال رسید. روند صعودی مقاطع از روز یکشنبه شروع شد و روز سه شنبه با روشن شدن افزایش قیمت شمش در بورس تقویت شد، این روند در مورد دیگر مقاطع مثل نبشی و ناودانی هم دیده شد. افزایش قیمت باعث تحرک در بازار شد، ولی حجم معاملات تغییری نکرد و بازار همچنان در رکود بود. این رکود، آخر هفته که قیمت های جدید تثبیت شد بیشتر دیده شد، هدایت قیمت تیرآهن و میله گرد با بازارسازی ذوب آهن بود. افزایش قیمت دیگر مقاطع متاثر از بالاتر رفتن قیمت شمش در بورس بود ولی هیچ کدام اینها ناشی از فاکتورهای واقعی حاکم بر عرضه و تقاضا نبود. برای افزایش قیمت یا باید تقاضا بالا میرفت یا هزینه های تولید، هیچ کدام این عوامل در بازار دیده نمی شود از طرف دیگر تولیدکننده های شمش ظرفیت خالی بالای 30 درصد دارند همینطور تولیدکنندگان مقاطع، این افزایش قیمت ظرفیت های خالی را پر نخواهد کرد چون تقاضا نیست و تنها به افزایش قیمت قراضه دامن خواهد زد، در این میانه بازنده ها کارخانه های کوچک هستند که باید قراضه را گرانتر بخرند . روز چهارشنبه شاهد بودیم که قیمت اعلامی کارخانه ها تا 20 تومان بالاتر اعلام شد ولی کارخانه ها تخفیف 20 تا 30 تومانی را هنگام دریافت سفارش میدادند. در هر حال بازی کردن با قیمت در بازار بسیار راکد فعلی به یک جور سرگرمی می ماند تا یک واقعیت اقتصادی. بعضی از دست اندرکاران افزایش قیمت را متاثر از روند جهانی میدانند اما مقاطع در ایران ربطی به مقایسه با بازار جهانی ندارد چون تمام زنجیره تولید در کشورمان وجود دارد. هزینه تولید هم تغییر نکرده تقاضا هم همچنان پائین است، پس چرا قیمت ها بالا رفته ؟؟

ورق

افزایش هزینه تولید و محدودیت عرضه باعث شد قیمت ورق گرم در بازار داخلی اروپا تا 500 یورو هر تن درب کارخانه شود و تا سال آینده میلادی نیز صعودی برآورد شده است.

ورق گرم تولید ژانویه در بازار داخلی ترکیه 460 تا 470 دلار هر تن درب کارخانه بدون 18 درصد مالیات بر ارزش افزوده شد در حالی که هفته قبل 450 تا 465 دلار بود.

ورق گرم سی آی اس تا 15 دلار رشد هفتگی داشته 430 دلار هر تن فوب شد.

در بازار داخلی امریکا ورق گرم در 507 تا 518 دلار هر تن درب کارخانه حمل نوامبر ثبت شد. البته کارخانه ها قیمت های جدید را تا 33 دلار بالا برده اند. شاید چند هفته پس از انتخابات امریکا تغییراتی در تقاضا و قیمت ها در بازار ورق این کشور مشاهده شود.

قیمت پیشنهادی ورق گرم صادراتی چین 415 تا 425 دلار هر تن فوب بود که 25 تا 30 دلار نسبت به هفته قبل رشد داشته است. در بازار داخلی چین نیز اخیرا ورق گرم تا 7 دلار رشد داشته و فعالان بازار معتقدند رشد قیمت های اخیر به دلیل افزایش تقاضا بوده است.

ورق در بازار ایران

قیمت ورق گرم ضخامت 2 میلیمتر رول از اول هفته رو به بالا بود روز شنبه این کالا در انزلی 2020 تومان ( با 9 درصد مالیات ارزش افزوده ) هر کیلو پیشنهاد میشد و تا روز چهارشنبه به 2080 تومان رسید ولی از چهارشنبه به بعد بازار شروع به بازگشت کرد و تا 2060 تومان اعلام شد. علت این افزایش قیمت محدودیت فروش از سی آی اس عنوان شد ، قیمت وارداتی این کالا به 470 دلار سی اف آر بنادر شمالی رسیده است اما محموله هایی که قبلاً در قیمت پائین خریداری شده در پایه 450 دلار هر تن آماده به حمل، پیشنهاد شده است ضمن آنکه بعد از حدود سه ماه محصول چین در بندرامام خمینی در قیمت 2020 تومان هر کیلو عرضه شده است بیشتر دست اندرکاران معتقدند که به علت بالا رفتن قیمت در خارج از ایران و وقفه دو ماهه در واردات، قیمت این کالا کاهش نخواهد یافت از طرف دیگر مبارکه قیمت ورق گرم B را که 16370 ریال بود در این هفته به 17341 ریال رساند ورق گرم C از 15963 ریال به 16545 ریال افزایش داد همین عامل باعث دلگرمی واردکننده هاست

به گزارش ایفنا؛ هفته گذشته سنگ آهن خلوص 62 درصد وارداتی در چین با 2 دلار رشد از 65 دلار هر تن سی اف آر نیز گذشت. با توجه به افت ارزش یوان چین شاید قیمت بالاتر نیز برود. این ماده اولیه از اواخر سپتامبر افت قیمتی نداشته است. البته فعالان بازار معتقدند شاید قیمت سنگ آهن تا پایان سال 2016 بالای 60 دلار نماند و میانگین قیمت به حدود 55 دلار هر تن سی اف آر خواهد رسید.

در ادامه باید گفت:در بازار داخلی ، ورق های ضخامت 2.5 تا 15 میلیمتر همچنان با محدودیت عرضه و افزایش قیمت روبرو بود مبارکه ورق گرم را با 80 تومان افزایش عرضه کرد و موفق به فروش شد. البته انتظار افزایش قیمت کاملاً منطقی بود چون قیمت ورق گرم در خارج از ایران نسبت به دو ماه قبل حداقل 50 دلار هر تن بالا رفته است مبارکه در شرایط فعلی می تواند کالا را به جای عرضه در بازار داخلی صادر کند ، از طرف دیگر واردات این کالا با قیمت 470 دلار هر تن سی اف آر و حقوق گمرکی فعلی اصلاً مقرون به صرفه نیست. به همین دلیل بازار با توجه به محدودیت عرضه پذیرای این افزایش قیمت بود. ورق های ضخامت 15 میلیمتر به بالا شدیداً با کمبود روبروست، محصول کاویان در بازار کمتر دیده میشود تنها دو سایز 10 و 15 میلیمتر با اما و اگر عرضه میشد ولی محصول اکسین با عرضه قطره چکانی روبروست تمام کسانی که کالا از این کارخانه خریده اند ناراضی هستند، این محدودیت عرضه باعث شد تا قیمت ورق اکسین با افزایش روبرو شود و به میانگین 1900 تومان هر کیلو ( با 9 درصد مالیات ارزش افزوده ) برسد در حالیکه دو هفته قبل پایه قیمت 1800 تومان هر کیلو ( با 9 درصد مالیات ارزش افزوده ) بود واردات این کالا به صرفه نیست پایه قیمت سی اف آر 470 دلار هر تن است و با احتساب حقوق گمرکی قیمت تمام شده بالاتر از 2000 تومان خواهد بود. ادامه شرایط فعلی بسیار بحث انگیز است یا دولت مجبور به رسیدگی در مورد تولید خواهد شد یا باید حقوق گمرکی را پائین بیاورد تا رقبای خارجی کمبود داخلی را جبران نمایند. در شرایط فعلی که تقاضا بسیار ضعیف است عرضه از تقاضا عقب افتاده اگر تقاضا تحریک شود شرایط بازار چگونه خواهد شد؟؟

ورق سرد از اول هفته ساز بالا رفتن را میزد. روز دوشنبه فولاد مبارکه قیمت پایه را به هر کیلو 18980 ریال بالا برد با این اقدام بازار منفجر شد فروشنده ها دست از عرضه کشیدند و همین امر باعث شد تا قیمت کالاهای وارداتی تا هر کیلو 200 تومان افزایش یابد. بازار بهم ریخته شد تا جائی که قیمت ها با 100 تومان اختلاف صحبت شد. ولی از روز چهارشنبه بازار کمی آرامش یافت. با این حال قیمت های جدید حداقل 100 و حداکثر 200 تومان بالاتر از اول هفته بود. حجم واردات در دو ماه گذشته پائین بوده و قیمت های وارداتی با قیمت های فروش فعلی تفاوت جدی ندارد بالطبع واردکننده ها با احتیاط موجودی خود را عرضه می کنند چون نمی توانند کالای فروش رفته را جایگزین کنند.

ورق گالوانیزه نیز در هفته گذشته با محدودیت عرضه روبرو شد. عرضه ورق سرد که پایه اولیه تولید این کالاست با محدودیت روبروست به همین دلیل قیمت این کالا بین 30 تا 100 تومان افزایش یافت . اکثر دست اندرکاران انتظار افزایش بیشتر قیمت را دارند چون روی هم در دنیا گران شده و تولیدکنندگان این کالا در داخل هم بسیار محدود شده اند

قراضه

هفته گذشته جو بازار فولاد ترکیه خوب بود از این رو خرید قراضه ادامه داشت. قیمت قراضه صادراتی سی آی اس صعودی بود و در ترکیه قراضه آ3 روسیه با کمی رشد به 230 دلار هر تن سی اف آر رسید. قراضه 25-75 اروپا نیز تا 10 دلار رشد داشته 234 دلار هر تن سی اف آر معامله شد. معاملات بعدی قراضه سنگین 20-80 در 240 تا 245 دلار هر تن سی اف آر خواهد بود در حالی که پیش از این تا 235 دلار بوده است. انتظار می رود به زودی قیمت قراضه 20-80 حوزه دریای بالتیک 250 دلار هر تن سی اف آر شود.

چند هفته اخیر قیمت قراضه در بازار داخلی آلمان به طور میانگین 7.18 یورو هر تن افت داشته است.

متوسط قیمت قراضه سنگین کلاس 2 در بازار داخلی ژاپن به طور میانگین 50 سنت افت داشته 175 دلار هر تن ثبت شده است. قراضه صادراتی ژاپن نیز 198 دلار هر تن فوب شنیده شد که حدود 14 دلار نسبت به دو هفته قبل رشد داشت.

قراضه سنگین کلاس یک امریکا 235 دلار هر تن سی اف آر کره جنوبی بود و خریداری نداشت. قراضه 20-80 کانتینری امریکا نیز در تایوان 212 تا 215 دلار هر تن سی اف آر بود در حالی که قراضه سنگین کلاس 2 ژاپن 223 تا 228 دلار هر تن سی اف آر ثبت شد.

بیلت

بیلت صادراتی سی آی اس هفته گذشته از 350 دلار هم گذشت و از 345 دلار به 353 دلار هر تن فوب رسید. قراضه رو به بالاست و روند صعودی بازار بیلت نیز تداوم دارد. در ترکیه آخرین معاملات در 355 دلار هر تن سی اف آر نهایی شده و مصر نیز در 365 دلار هر تن سی اف آر خرید کرد.

بیلت در بازار داخلی ترکیه 23 دلار در یک هفته بالا رفته 363 تا 268 دلار هر تن درب کارخانه شد.قیمت بیلت در بازار داخلی چین 6 دلار رشد داشته که در راستای افزایش هزینه تولید و تقاضا بود. در بازار صادرات چین بیلت350 دلار هر تن فوب بود که 8 دلار در یک هفته رشد داشته در بازار داخلی نیز قیمت تا 10 دلار بالا رفته 334 دلار هر تن درب کارخانه شد.

بیلت_ در_بازار_ایران

قیمت بیلت در هفته گذشته روند صعودی به خود گرفت. فولاد خوزستان شمش خود را با 20 تومان بالاتر از هفته های قبل در قیمت 1270 تومان پایه عرضه کرد. ظاهراً این معامله قبلاً بسته شده بود اما این پایه ای است برای عرضه هفته های آینده. به دنبال این معامله شمش همه کارخانه ها با افزایش قیمت روبرو شد. شمش فولاد خوزستان یا ارفع که در هفته های قبل تا 1285 تومان معامله میشد در بازار تا 1340 تومان هم گفته شد ولی معاملاتی در قیمت 1320 تومان هر کیلو ( با مالیات ارزش افزوده) بسته شد. این افزایش قیمت تنها ناشی از جو روانی بازار و انتظار برای تغییر قیمت بود. تقاضا همچنان محدود است و عرضه کننده های شمش به دنبال خریدار می گردند شمش سایز 125 میلیمتر تا 1320 تومان ( با 9 درصد مالیات ارزش افزوده ) عرضه شد در حالیکه بالاترین قیمت آن در هفته های قبل 1290 تومان ( با 9 درصد مالیات ارزش افزوده ) بود.

مقاطع

در هفته ای که گذشت تقاضای میلگرد صادراتی ترکیه مطلوب نبود ولی قیمت 5 تا 10 دلار دیگر بالا رفته 410 تا 415 دلار هر تن فوب شد و برخی تا 430 دلار نیز پیشنهاد می دادند. در بازار داخلی ترکیه نیز قیمت میلگرد 409 تا 422 دلار هر تن درب کارخانه بدون 18 درصد مالیات بر ارزش افزوده بود.میلگرد چین صعودی بود و از 350 تا 370 دلار به 360 تا 375 دلار هر تن فوب رسید. در بازار داخلی نیز 5 تا 6 دلار بالا رفت.

میلگرد صادراتی سی آی اس 375 تا 385 دلار هر تن فوب بود که تغییر چندانی نداشت. در مصر آخرین قیمت میلگرد اوکراین 400 دلار هر تن سی اف آر بود.

میلگرد تولید اکتبر در جنوب اروپا 365 تا 375 یورو هر تن درب کارخانه بود که 5 یورو در دو هفته رشد داشت. هفته گذشته قیمت میلگرد در بازار داخلی امریکا 22 دلار هر تن بالا رفت

بازار پتروشیمی ها

در بازار آزاد پتروشیمی ها شاهد بودیم که پس از جهش حجم معاملات ، قیمت ها به مسیر کاهش قیمت ها وارد شد ولی از روند عمومی نسبتاً آرام و البته فراگیری تبعیت کرد. این وضعیت کاملاً منطقی به نظر می رسد زیرا بازار خود را برای تعدیل و تثبیت آماده کرده و با ورود محموله های جدید ، بسیاری از کالاها با رشد عرضه رو به رو شده بنابراین با کاهش قیمت ها همراه شده است. این وضعیت در بورس کالا نیز قابل رهگیری بود تا جایی که آرامش نسبی در معاملات حاکم شد.

برخی از مهمترین معاملات محصولات نفتی و پتروشیمی در بورس کالای ایران

نام کالا

تولید کننده

نوع قرارداد

قیمت پایه عرضه ریال

قیمت پایانی میانگین ریال

عرضه تن

تقاضا تن

حجم معامله تن

گوگرد گرانوله

پالایش نفت تبریز

نقدی

2,746

2,746

300

740

300

وکیوم باتوم

پالایش نفت تبریز

نقدی

7,020

7,604

10000

26740

10000

پلی اتیلن ترفتالات نساجی Super Bright TG641

پتروشیمی تندگویان

سلف

29,502

31,869

154

3443

154

بازار پتروشیمی ها در هفته ای که گذشت...

به گزارش کارگزاری آبان؛ بازار محصولات پتروشیمی در مسیر بهبودی محسوس قرار گرفته است که این روند رو به رشد را می توان از افزایش حجم معاملات در بورس کالا تشخیص داد. به نظر می رسد این وضعیت مطلوب که با رکوردشکنی حجم معامله محصولات شیمیایی در بورس کالا خودنمایی کرده ، با تقویت حجم تولید در صنایع پایین دستی همراه بوده باشد.

در بازار پلیمرها شاهد بودیم که حجم عرضه ها 20.04 درصد افزایش یافته و همچنین تقاضا نیز 23.39 درصد کاهش یابد. رشد عرضه و کاهش تقاضا روندی طبیعی به شمار می آید زیرا با رشد عرضه ها ، جذابیت واسطه گری کاهش می یابد بنابراین خریداران بیشتری می تواند اجناس مورد نیاز خود را به صورت مستقیم و بدون واسطه خریداری کنند. در هر حال رشد عرضه ها باعث شد تا حجم معاملات 23.28 درصد افزایش یافته که بیشترین حجم معامله از ابتدای مردادماه تاکنون به شمار می رود. وجود تقاضا از سوی صنایع پایین دستی ، رشد قیمت های پایه ، سخت تر شدن فرآیند صادرات با افزایش عرضه توسط شرکت های رقیب منطقه ای ، افزایش سخت گیری ها برای تأمین نیاز داخلی و قیمت های جذاب را می توان از دلایل رشد حجم معاملات محسوب کرد.

مهمترین رخداد در بازار محصولات پتروشیمی در هفته گذشته را می توان رکوردشکنی حجم معامله محصولات شیمیایی در بورس کالا دانست تا جایی که یکی از بیشترین حجم معاملات در سال های اخیر را به ثبت رساند. افزایش 26.52 درصدی حجم عرضه و ثبت یکی از بالاترین عرضه ها در سال های اخیر را باید دلیل اصلی این رشد معاملات به شمار آورد که البته عرضه 12 هزار تن سود کاستیک از طرف پتروشیمی اروند و همچنین عرضه دو محموله 1100 تنی دی اتیل هگزانول به صورت سلف از طرف پتروشیمی شازند را می توان از مهمترین دلایل رشد عرضه ها محسوب کرد. این در حالی بود که با وجود رشد محسوس عرضه ها ، باز هم این قبیل کالاها با جذابیت و رقابت معامله شدند.

در بازار آزاد محصولات پتروشیمی با توجه به رشد انتظاری قیمت دلار همچنین افزایش آرام قیمت های جهانی شاهد هستیم که نگاه بازار به سمت افزایش قیمت ها معطوف شده همچنین ترس از کاهش نرخ نیز به ندرت دیده می شود. این موارد در کنار وجود تقاضا از سوی صنایع پایین دستی در بازار آزاد و خوش بینی نسبت به دورنمای بازار نیز باعث شده که اغلب فعالان این عرصه و تولیدکنندگان مختلف تمام تلاش خود را برای خرید به کار بگیرند تا جایی که شرایطی جذاب و حتی کم نظیر در این بازار به ثبت برسد. هم اکنون شاهد هستیم که حجم تولید در صنایع پایین دستی افزایش یافته و همچنین می توان به وجود تقاضا در هفته های آینده نیز خوش بین بود بنابراین خرید از بورس کالا در هفته های پیش رو نیز به نسبت جذاب باقی خواهد ماند.

مهمترین رخدادها در بازار محصولات پتروشیمی در هفته ای که گذشت:

  • افزایش 20.04 درصدی حجم عرضه پلیمرها در بورس کالا و عرضه 63 هزار و 402 تن در هفته گذشته و ثبت بالاترین حجم عرضه از اوایل شهریورماه تاکنون
  • کاهش 23.39 درصدی حجم تقاضا در بورس کالا به دلیل رشد عرضه ها و کاهش جذابیت سفته بازی و واسطه گری
  • افزایش 23.28 درصدی حجم معامله پلیمرها و ثبت بیشترین حجم معامله از ابتدای مردادماه تاکنون
  • ثبت 2.86 برابری تقاضا در برابر عرضه ها که رقمی منطقی ، معمول و حتی طبیعی به شمار می آید.
  • معامله 93.93 درصدی عرضه پلیمرها در بورس کالا که بیشترین حد در بیش از یکسال اخیر بوده و نشان دهنده وجود تقاضا در صنایع پایین دستی و برای اغلب گریدها و گونه های پلیمری است.
  • افزایش محسوس قیمت پلی استایرن در بورس کالا که برای برخی گریدها حتی تا 34 درصد رشد را شاهد بودیم که دلیل اصلی آن را باید در ضعف عرضه ها در برابر تقاضا دانست آن هم پس از چند هفته عرضه های بسیار ضعیف
  • کاهش عرضه پت بطری و رشد جذابیت و رقابت برای این گروه کالایی
  • تقویت محسوس حجم تقاضا در بورس و بازار که دلیل اصلی آن را باید در افزایش حجم تولید در صنایع پایین دستی جستجو کرد.
  • ادامه التهاب در بازار پلی پروپیلن های نساجی همچون گذشته در حالی که برای برخی گریدها شاهد التهاب بیشتری نسبت به قبل بوده ایم.
  • پذیرش پلی استایرن انبساطی شرکت پلی استایرن انبساطی سهند و همچنین پذیرش پلی استایرن معمولی شرکت شرکت پتروشیمیایی تخت جمشید پارس عسلویه
  • افزایش نسبی قیمت بسیاری از پلیمرها در بازار آزاد هرچند که اوج رشد قیمت ها را در ابتدای هفته گذشته شاهد بودیم.
  • پذیرش اتیلن گلایکول پتروشیمی مروارید در بورس کالا
  • معرفی سامانه سایا یا همان سامانه خرید شرکت های تعاونی حاضر در بورس کالا هرچند که هنوز اجرایی نشده و خرید اعضای تعاونی ها از این پس صرفا با سامانه سایا انجام خواهد گرفت.
  • انتظار برای افزایش تعداد عرضه کنندگان گریدهای مختلف پلی استایرن در بورس کالا
  • افزایش قیمت های پایه محصولات پتروشیمی در بورس کالا در هفته گذشته
  • افزایش 26.52 درصدی حجم عرضه محصولات شیمیایی در بورس کالا و ثبت رقم 38 هزار و 185 تن که یکی از بیشترین حجم های عرضه در سال های اخیر است.
  • افزایش 2 درصدی حجم تقاضای محصولات شیمیایی در بورس کالا و ثبت رقمی نزدیک به 53 هزار و 796 تن که باز هم یکی از بالاترین حجم عرضه ها در سال های اخیر است.
  • رشد 34.9 درصدی حجم معامله محصولات شیمیایی در بورس کالا که باز هم یکی از بالاترین حجم معاملات در سال های اخیر به شمار می آید.
  • رشد حجم عرضه و تقویت محسوس حجم معامله دی اتیل هگزانول و سود کاستیک که احتمال واردات این کالا توسط تولیدکنندگان برتر را مطرح کرده که البته رخداد بسیار مطلوبی برای این بازار به شمار می آید.
  • عدم وجود نگرانی در مورد کاهش احتمالی قیمت ها که جذابیت خرید را افزایش داده و همچنین به تقویت حجم معاملات و خودنمایی هر چه بیشتر خریداران منجر شده است.
  • الزام شرکت های پتروشیمی و پالایشگاهی به ثبت اطلاعات فروش در سامانه ثامن که امکان فرار مالیاتی را به حداقل رسانده و شفافیت بیشتری را در بازار حاکم خواهد کرد.
  • احتمال افزایش محدود قیمت ها در بازار آزاد در شرایطی که این رشد قیمت ها محدود بوده و انتظار داریم تا بازار در هفته پیش رو در وضعیت با ثباتی به سر ببرد.

دورنمای بازار در هفته پیش رو:

با توجه به تقویت حجم معاملات در بورس کالا همچنین رشد قیمت های پایه می توان به تقویت نسبی بهای پلیمرها و حتی محصولات شیمیایی در بازار آزاد خوش بین بوده ولی این رشد نرخ چندان هم قدرتمند نخواهد بود. با توجه به وجود تقاضا در بازار و همچنین انتظار تغذیه محسوس بازار داخلی از معاملات بورس کالا ، پس از رشد قیمت ها می توان به تثبیت بازار امیدوار بود یعنی بازار آزاد محصولات پتروشیمی تا تثبیت نرخ ها و تقویت حجم معاملات ، فاصله چندانی نخواهد داشت. با توجه به رشد معاملات در هفته گذشته در بورس کالا ، کاهش این حجم در هفته پیش رو چندان هم دور از ذهن نیست.

بازار گواهی سپرده و آتی سکه طلا:

طی دومین هفته آبان ماه رقم خورد؛ ۲۳درصد رشد با انعقاد ۲۳هزار قرارداد آتی سکه

حجم معاملات آتی سکه در بورس کالای ایران طی هفته گذشته به ۲۳هزار و ۳۱۰ قرارداد و ارزش آن به بیش از دو هزار و ۷۳۴میلیارد ریال رسید. به گزارش«پایگاه خبری بورس کالای ایران»، حجم معاملات آتی سکه در دو هفته گذشته در بورس کالای ایران به ۱۸هزار و ۸۰۰ قرارداد رسیده بود که این میزان با رشد ۲۳درصدی به ۲۳ هزار و ۳۱۰ قرارداد در هفته گذشته افزایش یافت.

از سویی طی هفته اخیر در بین سررسیدهای فعال بازار آتی سکه، بیش‌ترین حجم معاملات با ۱۶ هزار و ۲۳۳ قرارداد به معاملات تحویل تیر ماه سال آینده اختصاص داشت تا ارزش این سررسید به بیش از یک هزار و ۹۲۶ میلیارد ریال برسد. این در شرایطی است که سررسید آبان ماه با ۲ هزار و ۷۵۵ قرارداد، ارزش ۳۰۷ میلیارد ریالی را تجربه کرد و جایگاه دوم را کسب کرد.

همچنین سررسید اردیبهشت سال آتی نیز با دو هزار و ۷۰۳ قرارداد و ارزش بیش ۳۱۵ میلیارد ریال در جایگاه سوم قرار گرفت. از طرفی سکه تحویل دی ماه با حجم ۹۴۲ قرارداد و به ارزش بیش ۱۹۶ میلیارد ریال در جایگاه چهارم ایستاد. این در شرایطی است که سر رسید اسفند ماه با کسب جایگاه پنجم حجم ۶۷۷ قرداد و ارزش ۷۷ میلیارد ریالی را تجربه کرد.

قیمت جهانی طلا نیز در هفته ای که گذشت با رشد ۲ درصدی روبرو شد که علت اصلی آن نگرانی های مربوط به خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا و در پیش بودن انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بوده است.

روند معاملات آتی سکه در آخرین روز هفته

نگاهی به آمار معاملات بازار آتی سکه در آخرین روز هفته گذشته (پنجشنبه) نشان می دهد که این بازار تحت تاثیر کاهش ارزش طلای جهانی و نوسان رو به پایین بهای دلار با افت قیمت رو به رو شد، به طوری که بهای سکه تحویل آبان با قیمت یک میلیون و ۱۲۰ هزار تومان معامله شد و کاهش۰/۱۳ درصدی را در این روز تجربه کرد. این در شرایطی است که سکه تحویل دی سال جاری با قیمت یک میلیون و ۱۳۳هزار تومان مورد معامله قرار گرفت و با افت۰/۱۹ درصدی نسبت به چهارشنبه گذشته رو به رو شد. از سویی سکه سررسید اسفند ماه با کاهش ۰/۲۶درصدی با قیمت یک میلیون و۱۴۸ هزار تومان معامله شد. این در حالی است که سکه تحویل اردیبهشت ماه سال آتی با نرخ یک میلیون و ۱۶۷ هزار تومان، افت ۰/۲۶ درصدی را تجربه کرد. در پایان نیز سکه تحویل تیر ماه سال آینده با نرخ یک میلیون و ۱۸۶ هزار تومان، کاهش ۰/۲۵ درصدی را به ثبت رساند.

کارشناسان معتقدند افزایش یا کاهش قیمت طلای جهانی در هفته آینده به میزان نرخ بهره در آمریکا بستگی دارد. همچنین هرچقدر به تاریخ انتخابات ریاست جمهوری امریکا نزدیک‌تر می‌شویم تاثیرپذیری بازارهای مالی از این مسئله افزایش می‌یابد. البته این در شرایطی است که همچنان میزان تقاضا و دادوستد در بازار نقدی طلا و سکه پایین است.

بورس انرژی:

معامله بیش از 14 هزار تن انواع حاملهای انرژی در رینگ بین‌الملل بورس انرژی ایران

در جریان معاملات روز جاری بورس انرژی ایران (‎شنبه 15 آبان ماه 95)، در بازار فیزیکی، کالاهای آیزوفید، آیزوریسایکل و حلال 402 پالایش نفت تبریز، متانول پتروشیمی زاگرس، گاز پروپان صنعتی، گاز بوتان صنعتی و گاز مایع صنعتی پتروشیمی بندر امام در رینگ داخلی و حلال 402 پالایش نفت تبریز، گاز مایع خام پالایش گاز ایلام، نفت گاز(گازوئیل) شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران از انبار نفت تبریز و اصفهان به مقاصد عراق و ترکیه در رینگ بین‎الملل مورد عرضه قرار گرفتند که کل معاملات صورت گرفته در این عرضه‌‌‌ها و عرضه‌های مازاد معادل 14,139 تن به ارزشی بیش از 170 میلیارد و 230 میلیون ریال بود. از نکات قابل توجه معاملات بازار فیزیکی می‎توان به معامله پنج هزار تن نفت گاز(گازوئیل) شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران به مقصد افغانستان و همچنین معامله بیش از سه هزار تن گازمایع خام پالایش گاز ایلام در رینگ بین‌الملل اشاره نمود. از دیگر نکات مهم معاملات امروز می‌توان به رقابت خریداران حلال 402 پالایش نفت تبریز در هر دو رینگ داخلی و بین‌الملل اشاره کرد. در مجموع امروز رینگ بین‌الملل بازار فیزیکی شاهد معامله بیش از 14،000 تن انواع حاملهای انرژی بود.

امروز همچنین بازار برق بورس انرژی ایران نیز، شاهد معامله 3,758 قرارداد معادل 51,492 مگاوات ساعت به ارزشی بیش از 18 میلیارد و 374 میلیون ریال بود. لازم به ذکر است در آغاز جلسه معاملاتی امروز، نمادهای بار پیک روزانه، بار پایه روزانه، میان باری روزانه و کم باری روزانه 95/09/13، 95/09/14 و 95/09/15 و بار پیک هفتگی، بار پایه هفتگی، میان باری هفتگی و کم باری هفتگی 95/09/13 گشایش یافتند و در پایان جلسه معاملاتی امروز نمادهای بار پیک روزانه، بار پایه روزانه، میان باری روزانه و کم باری روزانه 95/08/19 متوقف شده و فرآیند تحویل آن‌ها آغاز گردید.

در مجموع ارزش کل معاملات امروز در بورس انرژی ایران به 188 میلیارد و 605 میلیون ریال بالغ گردید.

شایان ذکر است در جلسه معاملاتی آتی (یکشنبه 15 آبان ماه 95)، علاوه بر معاملات مستمر در بازار قراردادهای سلف موازی استاندارد برق و قراردادهای سلف موازی استاندارد با سررسید یکسال و بیشتر در بازار مشتقه، کالاهای آیزوریسایکل پالایش نفت تهران و بندرعباس، حلال 402 و 410 پالایش نفت شیراز و میعانات گازی پالایش گاز ایلام در رینگ داخلی و میعانات گازی مجتمع گاز پارس جنوبی، گاز مایع پالایش گاز فجر جم به مقصد افغانستان، سوخت هوایی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران از انبار نفت اراک به مقصد ارمنستان و نفت سفید شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران از انبار نفت کرمانشاه به مقصد عراق در رینگ بین‎الملل بورس انرژی ایران عرضه خواهند شد.

منبع خبر: سازمان خبری-تحلیلی بورس 24

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 242


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 246
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 247
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 32
تبلیغ بورس24