آژانس بین المللی انرژی پیش بینی کرده میزان تولید نفت از سوی کشورهای غیرعضو اوپک امسال با ٩٠٠ هزار بشکه کاهش به ۵۶.۶ میلیون بشکه در روز برسد. سال آینده تولید این کشورها ۴٠٠ هزار بشکه در روز افزایش خواهد یافت.
قیمت نفت در دو هفته اخیر یعنی از زمان برگزاری نشست غیررسمی اوپک در الجزایر تاکنون رشدی قابل ملاحظه داشته و فعالان بازار بر اخبار منتشر شده از این حوزه تمرکز کرده اند.
روز گذشته قیمت نفت برنت و نفت آمریکا رشد کرد زیرا ولادیمیر پوتین، رییس جمهوری روسیه اعلام کرد کشورش با برنامه تثبیت عرضه نفت که اعضاء اوپک بر سر آن توافق کرده اند همراهی خواهد کرد. قیمت نفت با آنکه امروز کاهش یافته اما در بالاترین میزان در یک سال اخیر قرار دارد.
امروز آژانس بین المللی انرژی گزارشی منتشر کرده و در آن آورده است، "اگر روسیه و اعضاء اوپک از تولید نفت خود بکاهند تعادل بین عرضه و تقاضا زودتر از آنچه پیش بینی شده بود تحقق خواهد یافت. البته مشخص نیست دقیقا چه زمانی این تعادل برقرار می شود."
دو هفته پیش اعضاء اوپک در نشست اجزایر توافق کردند از ماه نوامبر از تولید نفت خود به میزان 300 هزار تا 700 هزار بشکه در روز بکاهند قرار است در نشست پایان ماه آینده میلادی، سیستم سهمیه بندی احیاء شود. به نظر می رسد روسیه قصد دارد با این برنامه همراهی کند تا از مازاد عرضه کاسته شود و قیمت ها افزایش یابد.
مازاد عرضه سبب شده از اواسط سال 2014 تاکنون قیمت نفت بیش از 50 درصد کاهش یابد. اواسط ماه ژانویه امسال، قیمت هر بشکه نفت به 27 دلار رسید اما از آن زمان تاکنون روند تغییرات قیمت ها صعودی بوده است.
آژانس بین المللی انرژی در گزارش دو ماه پیش خود اعلام کرده بود تقاضای جهانی برای نفت سال آینده 1.2 میلیون بشکه افزایش خواهد یافت. ماه پیش نیز همین پیش بینی از سوی این نهاد بین المللی مطرح شد. از دید این نهاد امسال تقاضای جهانی برای نفت 1.2 میلیون بشکه افزایش می یابد.
در گزارش آژانس بین المللی انرزی آمده است، "با آنکه ذخیره نفت در اقتصادهای بزرگ در حال کاهش است اما اگر تغییری در عرضه نفت پدید نیاید، تا اواسط سال آینده میلادی مازاد عرضه از میان نخواهد رفت. اگر اوپک و روسیه از عرضه نفت خود بکاهند تعادل زودتر برقرار خواهد شد. افزایش تولید نفت لیبی و نیجریه ثبات می کند برای برقراری تعادل بین عرضه و تقاضا باید میزان کاهش عرضه بیشتر باشد."
پایان ماه آینده میلادی نشست اوپک برگزار خواهد شد و انتظار می رود در آن، سهمیه هایی برای تولید اعضاء تعیین شود اما پیش بینی می شود لیبی، نیجریه و ایران از این سیستم خارج باشند.
آژانس بین المللی انرژی پیش بینی کرده میزان تولید نفت از سوی کشورهای غیرعضو اوپک امسال با 900 هزار بشکه کاهش به 56.6 میلیون بشکه در روز برسد. سال آینده تولید این کشورها 400 هزار بشکه در روز افزایش خواهد یافت.
ذخیره جهانی نفت برای نخستین بار از ماه مارس کاهش یافته است. میزان ذخیره با 10 میلیون بشکه به 3.092 میلیارد بشکه رسیده است. در ماه ژوییه ذخیره یاد شده به رقم بی سابقه 3.111 میلیارد بشکه رسیده بود.
کاهش ذخیره نفت در تمامی کشورهای عضو سازمان توسعه و همکاری اقتصادی رخ داده و میزان کاهش در منطقه آسیا اقیانوسیه بیشتر بوده است. میزان ذخیره فرآورده های نفتی در کشورهای عضو سازمان توسعه و همکاری اقتصادی افزایش یافته زیرا پالایشگاه ها در ماه آگوست با حداکثر ظرفیت کار کرده اند.
آزانس بین المللی انرزی اعلام کرده "رشد تقاضا برای نفت در فصول اخیر یعنی از سه ماهه سوم سال گذشته میلادی پیوسته کاهش یافته است. در سه ماهه سوم امسال میزان رشد تقاضا 800 هزار بشکه در روز بود که پایین ترین میزان در 4 سال اخیر است."
در زیر نمودار تغییرات قیمت هر ببشکه نفت برنت در شش ماه اخیر نشان داده شده است:
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.