Bourse24 Ads 245
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

البته برخی گزارش ها نیز از اقتصاد این کشور منتشر می شود اما سرمایه گذاران منتظر نتیجه نشست و سخنان جانت یلن، رییس بانک مرکزی آمریکا پس از نشست هستند. تحلیلگران معتقدند احتمال افزایش نرخ های بهره در این نشست بسیار کم است.

عوامل هراس سرمایه گذاران افزایش یافته است

هفته پیش وضعیت بازارهای مالی و بازار نفت خوب نبود و یک عامل مهم این عملکرد منفی، ابهام درباره آینده است. از یک سو در آستانه نشست کمیته سیاستگذاری بانک مرکزی آمریکا قرار داریم و مشخص نیست در آن چه تصمیمی در باره نرخ های بهره گرفته می شود و از سوی دیگر، پیش بینی شده تعادل بین عرضه و تقاضا در بازار نفت بزودی برقرار نخواهد شد. البته مسیر حرکت بانک های مرکزی اروپا، ژاپن و انگلستان مشخص است. روسای این بانک ها همواره اعلام کرده اند که از رونق اقتصاد حمایت می کنند. در هفته پیش رو، نشست بانک مرکزی آمریکا بیشترین توجهات را به خود معطوف خواهد کرد. احتمال افزایش نرخ های بهره در این نشست 25 درصد است اما مانند نشست های قبلی، سرمایه گذاران منتظر اظهارنظر این نهاد درباره وضعیت اقتصادی و زمان مناسب برای بالا بردن نرخ های بهره هستند. هفته آینده بانک مرکزی ژاپن نیز نشست دارد و پیش بینی شده در آن تغییری در سیاست های حمایتی داده نخواهد شد.

افول هفتگی قیمت ها

روز جمعه در پایان معاملات هفته در بازارهای جهان، قیمت نفت برنت و نفت آمریکا کاهش یافت و رشد ارزش دلار یک عامل این کاهش بود. با آنکه 10 روز دیگر نشست برخی تولیدکنندگان نفت در الجزایر برگزار می شود و احتمال دارد در این نشست تدابیری برای بالا بردن قیمت نفت اتخاذ شود اما به نظر می رسد سرمایه گذاران توجه زیادی به این موضوع ندارند. این رویکرد طبیعی است زیرا کارشناسان پیش بینی کرده اند حتی اگر عرضه ثابت باقی بماند بازار نفت تا سال آینده میلادی با مازاد عرضه مواجه خواهد بود. همچنین میزان تولید نفت در برخی کشورها از جمله نیجریه و کانادا در حال افزایش است. از سوی دیگر در هفته های اخیر بر تعداد چاه های نفتی فعال در آمریکا افزوده شده و احتمال ادامه پیدا کردن این روند زیاد است. بدین ترتیب دلیل بزرگی برای رشد پایدار قیمت نفت وجود ندارد. چند هفته پیش تلاش هایی که برای بالا بردن قیمت نفت انجام می شد تا اندازه ای از قیمت ها حمایت کرد اما شاخص های بنیادی بازار نشان می دهند افق قیمت ها خیلی امیدوارکننده نیست. در هفته ای که گذشت، قیمت نفت آمریکا و نفت برنت با 1.5 دلار کاهش به 46 دلار و 43.2 دلار در هر بشکه رسید. در زیر نمودار تغییرات قیمت هر بشکه نفت برنت در هفته گذشته نشان داده شده است:

اختلاف نظر در باره افق بازار

روز گذشته قیمت طلا کاهش یافت و عامل آن رشد ارزش دلار بود. قیمت طلا در سطح 1310 دلار در هر اونس قرار گرفت. قیمت نقره و پلاتین به ترتیب با 17 سنت و 12 دلار کاهش به 18.8 دلار و 1021 دلار رسید. قیمت پالادیوم با 17 دلار افزایش به 675 دلار رسید. در هفته پیش رو مهمترین عامل موثر بر قیمت طلا، نشست کمیته سیاستگذاری بانک مرکزی آمریکاست. نتیجه این نشست روز چهارشنبه مشخص می شود و از آنجا که اکثر اعضاء این کمیته با افزایش نرخ های بهره در آینده نزدیک موافق هستند ارزش دلار رشد کرده و فشار بر قیمت طلا بیشتر شده است. البته احتمال افزایش نرخ های بهره در این نشست بسیار کم است اما سرمایه گذاران پیش بینی کرده اند که در بیانیه پایانی نشست و سخنان جانت یلن، رییس بانک مرکزی آمریکا پس از نشست، بر آماده بودن شرایط برای افزایش نرخ های بهره تاکید می شود. اگر چنین شود قیمت طلا در مسیر کاهش به حرکت خود ادامه خواهد داد. برخی کارشناسان معتقدند در هفته های آینده و با نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا بازار طلا حمایت خواهد شد. در میان مدت یعنی تا پایان سال دو ریسک بزرگ وجود دارد که از رشد قیمت طلا حمایت می کند. انتخابات ریاست جهموری در آمریکا در ماه نوامبر یعنی دو ماه دیگر و تبعات خروج انگلستان از اتحادیه اروپا. هر دو عامل بر ضعف اقتصاد جهان خواهند افزود. در هفته ای که گذشت، قیمت طلا با بیش از یک درصد کاهش به محدوده 1310 دلار در هر اونس رسید. در زیر نمودار تغییرات قیمت هر اونس طلا در هفته گذشته نشان داده شده است:

تداوم ضعف بازارهای مالی

آسیا. روز جمعه شاخص های مالی در برخی بازارهای بزرگ آسیا رشد کردند اما تغییرات قیمت سهام نشان داد سرمایه گذاران ترجیح می دهند با احتیاط رفتار کنند. همچنین کاهش قیمت نفت سبب ریسک گریزی سرمایه گذاران شده است. برخی کارشناسان می گویند وضعیت اقتصاد چین که عاملی مهم در تصمیم گیری سرمایه گذاران است تغییر بزرگی نخواهد کرد. این ادعا منطقی به نظر می رسد و داده های اقتصادی احیر این کشور آن را تایید می کند. این هفته نشست بانک مرکزی ژاپن برگزار می شود و نتیجه آن بر وضعیت بازارهای مالی آسیا تاثیر خواهد داشت. این نهاد از ابزارهای غیرمتعارف از جمله نرخ های منفی بهره استفاده کرده است.

اروپا. روز گذشته شاخص های مالی در بازارهای بزرگ اروپا کاهش یافتند. کاهش قیمت نفت و نگرانی در باره محدود شدن سیاست های حمایتی در آمریکا سبب شده سرمایه گذاران با احتیاط رفتار کنند. هفته پیش شاخص های مالی در برخی اقتصادهای بزرگ منطقه یورو کاهش یافتند و این درحالیستکه داده های اقتصاد این منطقه چندان نگران کننده نبود. به همین دلیل تحلیلگران معتقدند بازارهای مالی اروپا از عوامل بیرونی تاثیر می پذیرند.

آمریکا. روز گذشته شاخص های مالی در بازار آمریکا کاهش یافتند. تاثیر نشست هفته آینده کمیته سیاستگذاری بانک مرکزی آمریکا بر رفتار سرمایه گذاران کاملا مشهود است. با آنکه احتمال افزایش نرخ های بهره در این نشست بسیار پایین است اما ابهام درباره جهت سیاست های پولی بانک مرکزی سبب ریسک گریزی سرمایه گذاران شده است. روز گذشته کاهش قیمت نفت نیز در افول شاخص های مالی تاثیر داشت. در هفته ای که گذشت، شاخص استاندارد اند پورز نوسان هایی داشت اما در پایان معاملات تغییری نسبت به ابتدای هفته پیدا نکرد. در زیر نمودار تغییرات این شاخص در هفته گذشته نشان داده شده است:

قیمت فلزات پایه حمایت شد

روز گذشته قیمت فلزات پایه نوسانی محدود داشت و قیمت برخی از این فلزات کاهش یافت. رشد ارزش دلار سبب شد فشار بر قیمت ها بیشتر شود. البته در مقیاس هفتگی، قیمت ها رشد کردند. در هفته پیش رو برخی گزارش ها از اقتصاد چین منتشر می شود که انتظار می رود بر قیمت فلزات پایه تاثیر بگذارد. البته همانطور که قبلا اشاره شده است سرمایه گذاران دیدگاه مثبتی نسبت به افق بازار این فلزات ندارد زیرا بعید است تقاضا به میزانی قابل ملاجظه افزایش یابد. همچنین احتمال افزایش نرخ های بهره زیاد است و اگر چنین شود شاهد کاهش قیمت ها خواهیم بود. روز گذشته قیمت نیکل و آلومینیوم به ترتیب با 0.2 درصد و 0.3 درصد افزایش به 9650 دلار و 1570 دلار در هر تن رسید. قیمت روی و سرب به ترتیب با 0.8 درصد و 0.5 درصد کاهش در سطح 2230 دلار و 1940 دلار قرار گرفت. در هفته ای که گذشت، قیمت مس با 140 دلار افزایش به 4750 دلار در هر تن رسید. در زیر نمودار تغییرات قیمت هر تن قلع در یک ماه اخیر نشان داده شده است:

دلار در مسیر رشد حرکت کرد

روز جمعه ارزش دلار در برابر یورو افزایش یافت و این رشد حاصل انتشار گزارش مثبت از اقتصاد آمریکا بود. روز گذشته اعلام شد نرخ تورم در آمریکا در ماه گذشته میلادی در مقیاس ماهانه و سالانه بالاتر از پیش بینی اقتصاددان ها بوده است. نرخ تورم اهمیت بالایی دارد زیرا بانک مرکزی آمریکا افزایش آن را یک شرط برای بالا بردن نرخ های بهره اعلام کرده است. هفته پیش گزارش وزارت کار آمریکا نیز مثبت بود و در هفته پیش رو مهمترین عامل موثر بر ارزش دلار نشست روزهای سه شنبه و چهارشنبه کمیته سیاستگذاری بانک مرکزی آمریکاست. البته برخی گزارش ها نیز از اقتصاد این کشور منتشر می شود اما سرمایه گذاران منتظر نتیجه نشست و سخنان جانت یلن، رییس بانک مرکزی آمریکا پس از نشست هستند. تحلیلگران معتقدند احتمال افزایش نرخ های بهره در این نشست بسیار کم است. در هفته ای که گذشت، ارزش دلار در برابر یورو رشد کرد و نسبت یورو به دلار از 1.124 به 1.1150 رسید. در زیر نمودار تغییرات نسبت یورو به دلار در هفته گذشته نشان داده شده است:

منبع خبر: سازمان خبری تحلیلی بورس 24

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 242


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 246
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 247
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 32
تبلیغ بورس24