Bourse24 Ads 245
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

امروز همچنین شنیده شد، فولاد میانه، صورت کالا اعلام نکرد و این موضوع باعث شد تا بصورت منطقه ای در اواسط روز در قیمت‌گذاری رقبای این کارخانه کمی اثر گذار باشد...

کامودیتی ها به سمت آرامش و تعادل / تثبیت میلگرد و تیرآهن

بورس24 :بازارهای کالایی شرایط چندان مساعدی ندارند هرچند که رفت و برگشت قیمت ها حالت نسبتاً متعادلی به خود گرفته و می توان به دورنمای قیمت ها امیدوار بود. به نظر می رسد بازارهای مختلف خود را برای ورود به شرایط بهتر آماده می کنند بنابراین می توان به آینده بازارهای کالایی خوش بین بود.

در بازار محصولات پتروشیمی شاهد کاهش آرام قیمت ها هستیم هرچند که هنوز غالب گریدهای پلیمری و یا شیمیایی وارد یک فاز افت نرخ شدید نشده اند. در هفته گذشته حجم معامله پلیمرها در بورس کالای ایران نزدیک به 10 درصد افزایش یافته که این رخداد به معنی افزایش عرضه به بازار داخلی است. همین مطلب خود سیگنال مهمی برای ادامه کاهش قیمت ها خواهد بود هرچند که انتظار برای اعلام قیمت های پایه جدید که در روز آینده اعلام خواهد شد ، می تواند در برابر این جهت گیری مقاومت کند.

در بازارهای جهانی شاهد افزایش آرام قیمت ها هستیم یعنی اعلام افزایشی قیمت های پایه چندان هم دور از انتظار نخواهد بود اما با توجه به پایان یافتن زمان اوج تقاضای فصلی با کاهش آرام دمای هوا ، التهاب از بازار نیز رخت بر خواهد بست ولی این رخداد به سرعت محقق نخواهد شد. با توجه به این موارد و حتی در صورت اعلام افزایشی قیمت های پایه ، باز هم بازار داخلی میل چندانی به صعود نداشته یعنی ثبات و کاهش قیمت ها ، می تواند به جهت گیری نرخ ها در هفته جاری منتهی شود.

در خصوص PVC باید گفت که التهاب موجود باز هم ادامه خواهد یافت ولی اوج تقاضا و التهاب بازار به اتمام رسیده و در هفته های آینده دیگر خبری از کش و قوس های عرضه کنندگان و مصرف کنندگان باقی نمی ماند. بنابراین از ابتدای پاییز یعنی دو هفته دیگر این آشوب های قیمتی نیز متعادل خواهد شد.

معاملات محصولات پتروشیمی در هفته گذشته

افزایش حجم عرضه ها در بورس کالای ایران، عقب نشینی تقاضای واسطه گری و سفته بازی، محدودشدن کدهای معاف ازمالیات توسط بورس کالا، تلاش برای پایش سامانه بهین یاب و به روزرسانی آن ها و نیز تقویت تولید در صنایع بالادستی و پایین دستی محصولات پتروشیمی را می توان از واقعیت های بازار برشمرد.

به گزارش نیپنا، هرچند التهاب در بازارPVCبه خبر اول رسانه های مرتبط در روزهای اخیر تبدیل شده ولی واقعیتی که در پشت این التهاب نهفته است را باید در ثبات نسبی بهای سایر گریدهای پلیمری دانست تا جایی بازار این گروه های کالایی به سرعت به سمت آرامش به پیش می رود. بخش بزرگی از تقاضای غیرواقعی در بورس کالا به گریدPVC-Sمربوط بوده که متأسفانه در آمارها قابل شناسایی نیست.بر اساس این گزارش ، در بورس کالای ایران در هفته گذشته، رشد 6.87 درصدی عرضه محصولات پلیمری و ثبت رقم 68 هزار و 288 تن که بالاترین حد از اواخر خردادماه تاکنون است ، کاهش 26.45 درصدی حجم تقاضای پلیمرها و ثبت رقمی نزدیک به 148 هزار و 547 تن که کمترین حد از اواسط تیرماه تاکنون است و همچنین افزایش 9.96 درصدی حجم معامله پلیمرها در بورس کالا و ثبت رقمی نزدیک به 57 هزار و 400 تن که کمترین حد از اوایل مردادماه تاکنون را می توان مهمترین ویژگی های معاملات این گروه کالایی به شمار آورد که نشان دهنده بازگشت ثبات به این بازار است.

این گزارش می افزاید: اگر معاملاتPVCرا در نظر نگیریم می توان این گونه در نظر گرفت که بازار پلیمرها ثبات از دست رفته را باز یافته و همچنین خود را برای ورود به شرایطی متعادل آماده می کند، افزایش حجم عرضه ها در بورس کالا، عقب نشینی تقاضای واسطه گری و سفته بازی، محدودشدن کدهای معاف از مالیات توسط بورس کالا، تلاش برای پایش سامانه بهین یاب و به روزرسانی آن ها و همچنین تقویت تولید در صنایع بالادستی و پایین دستی محصولات پتروشیمی را می توان از واقعیت های این بازار برشمرد که مسیر تعدیل و تثبیت بازار را ترسیم می کند. در هفته گذشته شاهد معامله 84 درصد حجم عرضه پلیمرها در بورس کالا بوده ایم که وضعیت نسبتاً مطلوبی را نشان می دهد.

تعادل نسبی در بازار پتروشیمی چندان مشهود نیست و باید این موضوع را اینگونه تفسیر کرد که التهاب موجود در بازارPVCباعث شده تا تقاضای کاذب بزرگی به بازار تزریق شود. یعنی برای خرید رقمی نزدیک به 10 هزار تنPVC، بیش از 50 هزار تن تقاضا بر روز تابلو ثبت شد. این در حالی است که خریدPVCسلف برای تحویل در دو هفته آینده با هیچ گونه جذابیت خاصی رو به رو نشده و تنها برای خرید 7000 تن از این کالا 7300 تن تقاضا بر روی تابلو ثبت شد یعنی به صورت شکننده ای با رقابت همراه شد. این بدان معناست که بخش اعظم تقاضایPVCرا گروهی واسطه گر بر عهده دارند و حتی تحویل این کالا برای دو هفته آینده را نیز مورد توجه قرار نمی دهند زیرا در هر حال برای آن ها ریسک معامله را به همراه خواهد داشت.

با توجه به موارد مورد اشاره نمی توان چندان هم به التهاب در بازارPVCبا اهمیت زیادی نگریست، زیرا این امر ساخته و پرداخته واسطه گری است. بنابراین به سرعت به سمت آرامش حرکت خواهد کرد. با توجه به رفت و آمد نامطلوب عرضهPVCدر بورس کالا باید یک پای این التهاب را باید در رفتار برخی از پتروشیمی ها جستجو کرد.

جست و خیز بهای فولاد

بازار فولاد پس از یک فاز ابهام وارد شرایطی کاهشی شد یعنی این بازار مخصوصاً برای قیمت های میلگرد ، به سمت افت نرخ ها تمایل پیدا کرد. این در حالی بود که قیمت تیرآهن و ورق از این روند تبعیت نکرده و باز هم میل به افزایش قیمت ها راز از خود بروز داد. به نظر می رسد سومین جرقه رشد قیمت ها در بازار فولاد به افول خود نزدیک شده ولی همین عقب نشنی نیز شتاب چندانی نداشته و ندارد.

متأسفانه باز هم عدم انسجام جدی بین تولیدکنندگان برتر کشور خودنمایی کرد هرچند که فعالان کوچکتر نیز از این رویه تبعیت کردند زیرا نوسان بهای شمش نیز به واقعیتی تبدیل شد که به چندگانگی بازار فولاد دامن زد. در هر حال ابتدای فعالیت ها آن هم در روز ابتدایی هفته نمی تواند مصداق درست و دقیقی برای روند عمومی بازار به شمار بیاید هرچند ضعف تقاضای مؤثر باز هم به عنوان پاشنه آشیل اصلی در بازار فولاد خودنمایی کرد.

در هر حال فاصله قیمتی بین نرخ های داخلی و قیمت های جهانی واقعیتی غیرقابل انکار است یعنی اگر یک واردکننده بخواهد هر نوع مصنوع فولادی را به کشور وارد کند آن هم در کنار رشد نرخ تعرفه ، قیمت تمام شده بالاتر از نرخ های داخلی خواهد بود بنابراین بازار هنوز فضا برای افزایش قیمت ها را از دست نداده است.

در هر حال میل به رشد قیمت ها هنوز هم در ذهن بسیاری از فعالان بازار وجود دارد هرچند که خرید شمش در روزهای گذشته باعث شده است تا کارخانجات مجبور به رشد قیمت های خود بوده و یا حداقل در برابر کاهش قیمت ها مقاومت کنند. مشخص نیست که جریان غالب در بازار به چه سمتی به پیش رود ولی مؤسسه تحقیقاتی بورس24 امیدوار است که جلسات ادامه دار در انجمن تولیدکنندگان فولاد نهایتاً مثمر اثر واقع شده و به بهبود واقعی بازار منجر شود هرچند که عقب نشینی فعلی می تواند به ایجاد یک حاشیه امن برای قیمت ها منتهی شده و نرخ ها را در سطوح امنی تثبیت کند تا فضا برای رشد قیمت های بیشتر فراهم شود. با توجه به افزایش آرام بهای تیرآهن و ورق در روزهای اخیر می توان باز هم به ادامه رشد قیمت ها ولی با شتابی محدود و در طی زمان امیدوار بود. در هر حال بسیاری از فعالان بازار از اعلام گسترده نرخ ها خودداری کرده اند که باز هم نشان دهنده بیم و امید در بازار فولاد است ولی مشخص نیست که در صورت وجود تقاضای واقعی ، چه قیمتی ثبت خواهد شد.

قیمت میلگرد در انبار تهران – تومان بر هر کیلوگرم

نوع میلگرد –سایز–انبار تهران

شنبه

8قزوین

1562

10 قزوین

1502

12قزوین

1502

16ذوب آهن اصفهان

1575

16فولاد نیشابور

1563

18ذوب آهن اصفهان

1565

18فولادنیشابور

موردی

20ذوب آهن اصفهان

1580

20فولاد نیشابور

1555

22ذوب آهن اصفهان

موردی

22 فولاد نیشابور

1555

قیمت های فوق یکی از کمترین نرخ ها در بازار است.

به گزارش یکی از کانال های تلگرامی در بازار فولاد؛ بازار امروز دچار عدم وحدت رویه شد و به همین دلیل نمیتوان روند و جریان مشخصی را گزارش داد؛ گروهی قیمت محصولات خود را کاهش دادند، عده ای محصولات تولیدی خود را با افزایش قیمت اعلام کردند و تعدادی هم با ثبات اعلام قیمتی توام بودند؛

گروهی هم در این آشفته بازار دچار سردرگمی شده و حتی دیده شد تا 3 بار قیمت اعلامی خود را بالا و پایین کردند.امروز همچنین شنیده شد، فولاد میانه، صورت کالا اعلام نکرد و این موضوع باعث شد تا بصورت منطقه ای در اواسط روز در قیمت‌گذاری رقبای این کارخانه کمی اثر گذار باشد.از جمله مبادی بدون تغییر و یا با تغییرات اندک، ذوب آهن اصفهان،نیشابور و کویر کاشان بود که در کل تغییرات محسوسی نداشتند.

قطعاً قیمت های فعلی میلگرد مورد رضایت عرضه کنندگان داخلی نبوده و لذا تلاش زیادی می کنند تا با مدیریت عرضه، قیمت های پایه بازار را کنترل نمایند؛ این گروه معتقدند که این قیمتها حداقل حاشیه سود آنها را برآورده نساخته و حتا در مواردی توام با ضرر است. اما بزرگترین مانع در مقابل برنامه ریزی های صورت گرفته این عده، پیرامون نشست ها و جلسات متعدد آنها؛ حداقل تا لحظه انتشار این گزارش، "ضعف تقاضا" و "ظرفیت مازاد" تولید بوده است؛ دو عاملی که نه تنها بازار داخلی بلکه کل دنیا درگیر آن هستند و سعی در مدیریت آن دارند.

از طرفی خبرهای خوشی به گوش میرسد، ظاهرا" اثرات برجام بصورت آرام آرام در حال خودنمایی در پایه های اقتصادی کشور بوده و نمیتوان منکر این بازسازی و اثرات پسابرجام شد؛ اما همانطوریکه آقای دکتر رنانی؛ کارشناس برجسته مسائل اقتصادی؛ در اظهارات خود پیرامون سوالی که از ایشان در خصوص وضعیت بازار مسکن بعد از برجام شد؛ عنوان فرمودند، اگر المانهای مختلف اقتصادی مملکت را به مثابه چرخ لنگرهای مختلف اقتصادی کشور در نظر بگیریم؛ چرخ مسکن، آخرین و بزرگترین چرخی است که بر اثر نیروی محرک چرخهای کوچکتر به حرکت درخواهد آمد؛ و بطور حتم بزرگترین محرک بازار فولاد، بازار مسکن است؛ لذا نمیتوان انتظار کوتاه مدتی را برای ترمیم این بازار متصور بود.

از گوشه و کنار هم شنیده شد عده ای از اندیشمندان سیاسی و اقتصادی کشور بر این باور هستند که ادامه رشد و سمت و سوی اقتصادی کشور بستگی زیادی به نتایج انتخابات آتی ریاست جمهوری ایران و آمریکا دارد و تا آن موقع نمیتوان نظر قاطع و روشنی در خصوص ثبات اقتصادی کشور داد.

سه هدفی که در پنجمین جلسه هم اندیشی تولیدکنندگان میلگرد دنبال شد

یکی از مهم ترین دستاوردهای جلسات هم اندیشی در رسته مقاطع طویل انجمن تولیدکننندگان فولاد، هماهنگی و اتفاق نظر در بین واحدهای تولیدکننده در بازار بوده است.

احمد خوروش، عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در گفت و گو با خبرنگار چیلان در خصوص پنجمین جلسه هم اندیشی رسته مقاطع طویل گفت: هماهنگی قیمت ها مدنظر تمامی واحدهای تولیدی است تا به حاشیه سود و تفاوت قیمت های مورد نظر دست یابند و این موضوع اولویت اصلی این جلسات است.

مدیرعامل فولاد کویر کاشان افزود: سه هدف و موضوع در این جلسات پیگیری شد، اولین هدف جلوگیری از سقوط قیمت ها بود که در دو تا سه هفته نخست از تشکیل این جلسات محقق شد. حل موضوع تفاوت قیمت تمام شده محصول و قیمت مواد اولیه و منطقی کردن این تفاوت، هدف دوم جلسات هم اندیشی بود و در این جلسات، به این هدف نیز تا حدودی دست پیدا کردیم.

عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد سومین هدف جلسات هم اندیشی را که به عنوان هدف نهایی نیز شناخته می شود، بهره مندی کل زنجیره تولید فولاد از این هماهنگی دانست و ادامه داد: بازار برای تحقق این اهداف، ما را همراهی کرده است و به گونه ای برخورد شده که مشکلی برای مصرف کننده ایجاد نشود و شیب ملایمی در بین تولید تا مصرف در نظر گرفته شود.

وی در پاسخ به این سوال خبرنگار چیلان که روند قیمتی در بازار تا چه میزان تحت تاثیر این جلسات واقع شده گفت: یکی از اقداماتی که در این جلسات به آن پرداخته می شود هماهنگی و اعتمادسازی در بازار است به گونه ای که بازار به سمت مصرف منطقی کشیده شود و این موضوع با کنترل دقیق بازار امکان پذیر است. البته درمورد قیمت ها تغییر زیادی صورت نگرفته و هدف رسیدن به قیمت های قبل از ماه رمضان (دو ماه گذشته) است که هنوز محقق نشده و چنانچه برسیم به هدف اصلی خود دست پیدا کرده ایم.

خوروش در خاتمه به تشکیل جلسات به صورت مداوم اشاره کرد و اظهار داشت: این روند تا زمانی که بتوانیم همه واحدها را به سمت تولید منطقی برسانیم ادامه خواهد یافت.

مدیر جلسه هم اندیشی واحدهای تولیدکننده میلگرد ابراز امیدواری کرد که در آینده شاهد تعطیلی هیچ واحدی نباشیم اما این موضوع نیازمند حمایت های دولت و اعطای تسهیلات از سوی دولت برای واحدها است تا از این بحران خارج شوند. وی به خبرنگار ما گفت: بسیاری از واحدها در بازپرداخت تسهیلات خود مشکل دارند اما اگر دولت کمک کند و در آینده نزدیک شاهد راه اندازی طرح های عمرانی باشیم، مصرف افزایش خواهد یافت. درحال حاضر مصرف در بخش فولاد باید به بیش از ۱۲ میلیون تن برسد اما اکنون تنها ۶۰ تا ۶۵ درصد این رقم است.جلسات هم اندیشی تولیدکنندگان نورد مقاطع طویل در راستای ارائه راهکارهای مدیریت بازار میلگرد از اواسط مرداد ماه در انجمن تولیدکنندگان فولاد برگزار می شود.

برگرفته از : پایگاه خبری انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران

منبع خبر: سازمان خبری-تحلیلی بورس 24

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 242


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 246
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 247
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 32
تبلیغ بورس24