شرکت مخابراتی اورنج فرانسه به منظور افزایش حضور خود در خارج از مرزهای این کشور، در حال گفت و گو با شرکت ارتباطات سیار است تا در بازار ایران فعالیت کند. این اپراتور فرانسوی در حال مذاکره بر سر موضوع های کاری و حوزه های بالقوه همکاری با بزرگترین شرکت ارائه دهنده ارتباطات بی سیم ایرانی است.
خساپا : سعید مدنی درباره قرارداد 300 میلیون یورویی سایپا با سیتروئن و تولید 3 مدل سیتروئن تا پایان سال جاری میلادی و با هدف جایگزین شدن تیبا 2 و پراید طی 5 سال آینده و توقف تولید تیبا به تسنیم گفت: هر زمان که صحبت به ورود و خروج یک محصول میشود باید بازده دو تا سه سال را در نظر گرفت. وی ادامه داد: در حال حاضر ظرفیت تولید تیبا افزایش یافته تا به تدریج جایگزین پراید شده و خط تولید آن متوقف شود. البته ظرفیت تیبا هم به مرور کاهش یافته و محصول جدید دیگری جایگزین آن خواهد شد. این مدیر سابق سایپا با اشاره به اینکه تولید محصول جدید سیتروئن زمان می برد و به این زودی جایگزین تیبا 2 نخواهد شد، گفت: تا خط تولید ایجاد و توسعه محصول انجام شود دو تا سه سال زمان می برد و داستانهای خودش را دارد. این در حالی است که منحنی تولید پراید رو به نزول و منحنی تیبا رو به صعود است و به تدریج با گذشت زمان پایین و متوقف خواهد شد. مدنی با اعلام اینکه باید به تدریج برای خطوط پراید مشتری پیدا کرد، تصریح کرد: در این مسیر باید حواسمان به قطعه سازان داخلی هم باشد چرا که اگر خط تولید پراید یک مرتبه متوقف شود قطعه سازان با مشکلات متعددی روبه رو خواهند شد. به این دلیل باید از طریق انتقال خطوط مونتاژ فکر قطعهسازان داخلی هم باشیم.
کرماشا : شرکت پتروشیمی کرمانشاه در سه ماه نخست توانسته 23 درصد سود عملیاتی و 22 درصد سود خالص را پوشش دهد. با توجه به p.e کرماشا و اینکه تعدیل منفی نخواهد داشت، هرگونه افزایش در قیمت اوره جهانی می تواند فرصتی برای این شرکت باشد. پیگیری قیمت جهانی اوره با توجه به اطلاعاتی که در هفته های اخیر در خصوص مصرف اوره منتشر شده با اهمیت است چون بخش بسیار مهمی از اوره دنیا توسط چین با ذغال تولید می شود فلذا اگر ذغالسنگ 40% فقط در یک ماه اخیر رشد کرده نتیجتا اوره نمی تواند در این محدوده بماند چون بخش اعظم بهای تمام شده اوره گاز و ذغالسنگ است که هر دو روند صعودی دارند.
شپترو : در حالی پی وی سی سازها تقاضای لغو سقف ۱۰ درصدی قیمت این کالا را در بورس دارند که قیمت پی وی سی در بازار آزاد به ۴ هزار و ۳۰۰ تومان رسیده است. بورس کالا اعلام کرده است که با لغو سقف ۱۰ درصدی قیمت به شرط عرضه هفتگی ۱۰ هزارتن پی وی سی موافقت خواهد کرد، با این حال عرضه پی وی سی ها که به امروز موکول شده است همچنان با سقف ۱۰ درصدی قیمت انجام خواهد شد. درخواست لغو سقف ۱۰ درصدی قیمت در حالی از سوی پی وی سی سازها مطرح شده است که تعهدات آنها افزایش یافته است و مشکلات بازار پی وی سی تا بازگشت کامل پتروشیمی اروند به بازار پی وی سی ادامه خواهد داشت. بیشترین قیمت پی وی سی پیشنهاد شده به ایرانی ها در حال حاضر ۹۵۰ تا ۱۰۰۰ دلار در هر تن است که با نرخ دلار آزاد هر کیلو پی وی سی ۳ هزار و ۶۰۰ تومان تمام می شود، حال آنکه قیمت پی وی سی در بازار آزاد به ۴ هزار و ۳۰۰ تومان رسیده است.
زاگرس : شرکت متانکس (Methanex) به عنوان بزرگترین تولیدکننده متانول جهان، قیمت پیشنهادی خود را برای قاره های مختلف اعلام کرد. قیمت پیشنهادی متانول را برای منطقه آسیا و اقیانوسیه، ۲۷۵ دلار در هر تن اعلام کرده که اعتبار آن برای بازه زمانی اول تا ۳۰ سپتامبر است. این شرکت قیمت پیشنهادی متانول را برای منطقه اروپا برای بازه زمانی اول جولای تا ۳۰ سپتامبر ۲۰۱۶ ، عددی معادل ۲۴۰ دلار در هر تن عنوان کرده است. متانول عرضه شده در بازار آمریکای شمالی ۲۷۶ دلار در هر تن برای بازه زمانی اول تا ۳۰ سپتامبر است و امکان کاهش قیمت برای این منطقه وجود دارد.
شپدیس : مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری غدیر، از افتتاح فاز سوم طرح آمونیاک و اوره مجتمع پتروشیمی پردیس تا دو ماه آینده خبر داد. وی گفت: تا دو ماه آینده طرح پتروشیمی پردیس با ۱۶۰۰ میلیارد تومان سرمایه به بهره برداری خواهد رسید.
اخابر : شرکت مخابراتی اورنج فرانسه به منظور افزایش حضور خود در خارج از مرزهای این کشور، در حال گفت و گو با شرکت ارتباطات سیار است تا در بازار ایران فعالیت کند. این اپراتور فرانسوی در حال مذاکره بر سر موضوع های کاری و حوزه های بالقوه همکاری با بزرگترین شرکت ارائه دهنده ارتباطات بی سیم ایرانی است. اورنج در ایمیلی که به بلومبرگ فرستاد اعلام کرد که انتظار دارد ظرف یکی دو ماه آینده این مذاکرات نهایی شود. در بازار ارتباطات همراه فرانسه رقابت بر سر نرخ مکالمه و دیتا بوده و دسترسی به بازار 80 میلیونی ایران می تواند منبع درآمد جدیدی برای اورنج به شمار رود. یک منبع آگاه که خواست نامش فاش نشود به بلومبرگ گفت که اورنج ترجیح می دهد با طرف ایرانی شراکت کند تا آنکه سهام آن را خریداری نماید. روزنامه وال اسرتیت ژورنال چهارشنبه گذشته گزارش داد که اورنج و دیگر شرکت های اروپایی مذاکراتی پیرامون سرمایه گذاری در شرکت ارتباطات سیار ایران انجام داده اند. اورنج به همراه شرکت های اروپایی و آسیایی که در حوزه مخابرات فعال هستند ، قرار است در کنفرانس دو روزه ایران کانکت که هفته آینده در تهران برگزار می شود شرکت کنند. محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به تازگی در مورد همایش ایران کانکت خبر داد . در این همایش که از 15 سال گذشته ، هرساله برگزار می شود، شرکت های بزرگ دولتی و خصوصی فناوری اطلاعات و ارتباطات گردهم می آیند . امسال نیز تعداد زیادی شرکت خارجی در این همایش حضور خواهند یافت. همایش ایران کانکت 2016 قرار است روزهای 16 و 17 شهریور به میزبانی مشترک شرکت کپسیتی میدیا (Capacity Media)، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و شرکت ارتباطات زیرساخت برگزار شود.
فملی : مهندس احمد مرادعلیزاده مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران در نشست ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان کرمان گفت : بعد از برجام مشکل صادرات رفع شدو توانستیم با شرکتهای مختلف دنیا قرارداد ببندیم./این شرکت 13 هزار میلیارد ریال بدهی بانکی داشت اما امروز فقط چهار هزار میلیارد ریال به بانکها بدهکار هستیم . /توانستیم هزینه تولید مس را سال94به4250دلار کاهش دهیم امسال نیز هزینه تولید به4هزار دلار کاهش یافته ./تولید مس از حدود 200 هزار تن به 280 هزار تن رسیده و با اجرای طرحهای مختلف به ویژه در استان کرمان، تا سال 98، ظرفیت تولید به 400 هزار تن خواهد رسید./فاز 2 کارخانه تولید کنسانتره طی مدت یک سال به بهره برداری رسید و امروز با 100 درصد ظرفیت کار می کند./ پروژه ذوب و پالایشگاه خاتون آباد در حال کار هستند و امروز بیش از 800 میلیون یورو پروژه اصلاحی جدید آماده افتتاح است.
وپارس : کورش پرویزیان در پاسخ به این سوال که آیا بانکها در خصوص اثرات منفی کاهش نرخ سود سپرده به بانک مرکزی نامه نوشتهاند گفت: کانون بانکهای خصوصی و شورای هماهنگی بانکهای دولتی نامهای درباره نرخ سود بانکی به بانک مرکزی ارسال نکردهاند. وی همچنین از احتمال ارسال نامه در این باره از سوی یک بانک یا چند بانک ابراز بیاطلاعی کرد. این مقام مسئول در کانون بانکهای خصوصی درباره کفایت سرمایه پایین برخی بانکهای خصوصی، گفت: بانک مرکزی سیاستهای مناسبی برای افزایش نسبت کفایت سرمایه بانکها در دست اجرا دارد و بخشنامههای آن هم ابلاغ شده است. این برنامه جنبههای مختلفی را در برمیگیرد، به طوری که در صورت عدم تحقق نسبت 8 درصد در بازه زمانی مشخص شده (سه سال) فرایند ادغام یا تملک در انتظار بانک خواهد بود. پرویزیان با اشاره به ورشکستگی موسسات میزان و ثامن الحجج، تصریح کرد: ساماندهی این دو موسسه پس از ورشکستگی تجربه خوبی برای بانک مرکزی بود. از طرف دیگر این نهاد ناظر را در رعایت استانداردهای در سطح بانکها جدیتر کرد. مدیرعامل بانک پارسیان با اشاره به ضرورت افزایش کفایت سرمایه بانکها، گفت: از سال 91 و 92 مساله کفایت سرمایه بانکها جدیتر شده و به همین دلیل در چند سال اخیر افزایش سرمایه در اغلب بانکها انجام شده و همچنان در حال انجام است. پرویزیان افزود: برای بانک پارسیان هم مجوز افزایش سرمایه (از 2.3 هزار میلیارد تومان کنونی) به 5 هزار میلیارد تومان را گرفتهایم و اگر سازمان بورس مجوز نهایی را صادر کند، این موضوع در مجمع بانک تصویب و از محل آورده سهامداران اعمال خواهد شد. کفایت سرمایه بانک پارسیان هماکنون حدود 8 درصد است که به دنبال آن هستیم به 12 درصد برسد.
رکیش/رتاپ : شرکت شبکه الکترونیکی پرداخت کارت،شاپرک، برای آنچه تصحیح نظام کارمزد خدمات پرداخت الکترونیکی میداند، مدل جدیدی برای انتقال بخشی از کارمزد استفاده از کارتخوان ها به پذیرندگان تدوین کرده است. بر این اساس بابت واریز مبالغ به حساب استفاده کنندگان از دستگاه بر اساس زمان واریز، وجوهی به پذیرنده پرداخت می شود.
ولصنم : شرکت لیزینگ صنعت و ومعدن مالکیت 9.2درصد از وصنعت و 12.5درصد واتی را در اختیار دارد. بهای تمام شده هر سهم وصنعت 1717ریال و بهای تمام شده واتی 1370ریال است. با توجه به اینکه قیمت سهام وصنعت همکنون به قیمت 1660ریال رسیده و در 31خرداد( تاریخ گزارش) 1420ریال بوده و همچنین واتی همکنون 3700ریال و در تاریخ 31خرداد (تاریخ گزارش) 2540ریال بوده بنابراین ولصنم می بایستی ذخائر کاهش ارزش را در گزارش 9 ماهه آزاد کند. مجموع ذخائر اخذ شده در حساب ها 347میلیارد ریال ( 173ریال به ازای هر سهم ولصنم ) است، نتیجه اینکه با توجه به بند 4 گزارش حسابرس محترم در صورت مالی 6 ماهه منتهی به خرداد ماه، برگشت ذخائر در گزارش 9 ماهه ضرورت دارد و شرکت با توجه به قیمت های جاری سهام، ملزم به اینکار خواهد بود. همکنون ولصنم 296ریال به ازای هر سهم سود دارد و برگشت ذخائر به میزان 173ریال تاثیر با اهمیتی بر سود شرکت در سال مالی جاری خواهد داشت. لازم به ذکر است که برگشت ذخائر سود قابل تکرار نیست.
سیمان : معاون وزیر صنعت از تشکیل کمیتهای برای اجرای خرید ۲ میلیون تن سیمان توسط وزارت راه و با هدف کمک به صنعت سیمان خبر داد. جعفر سرقینی با اشاره به اینکه در حال حاضر مجوزی برای احداث کارخانه فولاد صادر نمیشو به ایسنا گفت: با توجه به وضعیت تولید و انباشت سیمان در کارخانهها صلاح نیست کارخانه جدیدی احداث شود اما طرحهای توسعه سیمان که در حال اجراست مربوط به پروژههایی است که در زمان رونق بازار سیمان کلید خوردهاند و توقف آنها امکانپذیر نیست. وی با اشاره به تعهد وزارت راه در سال گذشته مبنی بر خرید یک میلیون تن محصول سیمانی عنوان کرد: وزارت راه و شهرسازی مقدار کمی از میزان تعهد شده را خرید کرد ولی امسال بر اساس توافق انجام شده مجددا تعهد کرده تا دو میلیون تن خرید سیمان را در دستور کار داشته باشد. معاون معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: در خصوص اجرای این تعهد کمیتهای در وزارت صنعت، معدن و تجارت با حضور نمایندگان وزارت راه و شهرسازی تشکیل شده که در آن مصارف وزارت راه مربوط به کفپوشهای بتنی، سازهها و... نهایتا تا دو میلیون تن پیشبینی شده که قرار است درباره نحوه خرید آن توافق صورت بگیرد. سرقینی در خصوص موضوع تاخیر در قیمتگذاری سیمان، این موضوع را مربوط به بخش خصوص دانست و گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت بیش از یک سال است که دیگر دخالتی در این زمینه نداشته و اظهار نظر در اینباره باید توسط انجمن کارفرمایان صنعت سیمان صورت گیرد.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.