اکنون با توجه به داده های مثبت از اقتصاد منطقه یورو و آمریکا در ماه جاری میلادی، از شدت نگرانی ها کاسته شده است.
هفته پیش تحولات در بازارهای مختلف خیلی بزرگ نبود و در پایان هفته، خبرهای مثبت از بخش تولید کارخانه ای و خدمات منطقه یورو و آمریکا سبب شد از شدت هراس سرمایه گذاران کاسته شود. در هفته پیش رو، نشست کمیته سیاستگذاری بانک مرکزی آمریکا در روزهای سه شنبه و چهارشنبه، یکی از رویدادهای مهم است که بر بازارهای مختلف تاثیر خواهد گذاشت. خبرهای مثبت اخیر از اقتصاد آمریکا سبب نشده تحلیلگران به این نتیجه برسند که در این نشست نرخ های بهره بالا برده خواهد شد اما اگر روند انتشار گزارش های امیدبخش ادامه یابد بانک مرکزی آمریکا زودتر از آنچه انتظار می رود نرخ های بهره را بالا خواهد برد. این به معنای افزایش ارزش دلار و فشار بیشتر بر قیمت مواد خام است. در هفته پیش رو، همچنین گزارش های جدید از عملکرد شرکت های بورسی در اروپا و آمریکا منتشر می شود. هفته پیش برخی از این گزارش ها منفی بود و سبب کاهش ریسک پذیری سرمایه گذاران شد.
کاهش قیمت ها ادامه یافت
روز جمعه در پایان معاملات هفته در بازارهای جهان قیمت نفت برنت و نفت آمریکا به ترتیب به 45.7 دلار و 44.3 دلار در هر بشکه کاهش یافت. رشد ارزش دلار و نگرانی ها درباره افزایش مازاد عرضه دو عامل مهم در کاهش قیمت ها هستند. از پیش قیمت نفت به دلیل پیش بینی افزایش عرضه تحت فشار قرار داشته است. هفته پیش کاهش کمتر از انتظار ذخیره بنزین و فرآورده های نفتی نیز در کاهش قیمت نفت موثر بود. قبلا اختلال در عرضه نفت از کانادا، نیجریه، لیبی و چین رشد قیمت ها را در پی داشت زیرا بازار به تعادل نزدیک شده بود اما شرایط بازار تغییر کرده است. نهادهای تحلیلگر معتقدند پایان امسال قیمت نفت به بالای 50 دلار خواهد رسید. در هفته ای که گذشت، قیمت نفت برنت از نزدیکی 48 دلار، به زیر 46 دلار در هر بشکه کاهش پیدا کرد. همچنین قیمت نفت آمریکا از 46 دلار به نزدیکی 44 دلار افول کرد. در زیر نمودار تغییرات قیمت هر بشکه نفت برنت در یک هفته گذشته نشان داده شده است:
ثبات قیمت ها
روز جمعه قیمت طلا حدود 10 دلار کاهش یافت و به محدود 1320 دلار در هر اونس رسید. قیمت سه فلز گرانبهای دیگر یعنی نقره، پلاتین و پالادیوم نوسانی اندک داشت. کاهش هراس سرمایه گذاران در باره افق اقتصاد جهان و نیز افزایش ارزش دلار دو عامل کاهش جذابیت طلا بودند. هفته گذشته چهارمین هفته پس از برگزاری همه پرسی در انگلستان بود. رای مردم انگلستان به خروج کشورشان از اتحادیه اروپا عامل اصلی رشد قابل ملاحظه قیمت طلا در نیمه اول ماه جاری میلادی بود. اما در روزهای اخیر روند رشد قیمت ها متوقف شده زیرا سرمایه گذاران به این نتیجه رسیده اند که تاثیر خروج انگلستان از اتحادیه اروپا خیلی منفی نخواهد بود. برای هفته پیش رو شرکت کنندگان در نظرسنجی کیتکو پیش بینی کرده اند قیمت ها افزایش خواهد یافت. این هفته نشست کمیته سیاستگذاری بانک مرکزی آمریکا با تاثیری که بر ارزش دلار دارد قیمت نفت را تحت تاثیر قرار خواهد داد. بعید است تغییری در نرخ های بهره داده شود اما اگر سرمایه گذاران به این نتیجه برسند که بانک مرکزی آمریکا آماده بالا بردن نرخ های بهره است قیمت طلا سقوط خواهد کرد. در هفته ای که گذشت، قیمت طلا به رغم افت و خیز زیاد، در مجموع تغییری بزرگی نداشت و حول 1325 دلار در هر اونس نوسان کرد. در زیر نمودار تغییرات قیمت هر اونس طلا در هفته گذشته نشان داده شده است:
نگرانی سرمایه گذاران و افول شاخص ها
آسیا. روز جمعه شاخص های مالی در برخی بازارهای بزرگ آسیا کاهش یافتند. سرمایه گذاران آسیایی همچنان درباره روند تحولات در اقتصاد جهان نگران هستند. افول قیمت نفت نیز در کاهش شاخص های مالی تاثیر داشته است. البته خبرهای مثبت روز جمعه از اقتصاد منطقه یورو و آمریکا، پس از تعطیل شدن بازارهای مالی در آسیا منتشر شد و انتظار می رود این خبرها روز دوشنبه سبب افزایش شاخص های مالی در این قاره شوند. سرمایه گذاران منتظر اجرای سیاست های حمایتی جدید از سوی بانک مرکزی و دولت چین هستند.
اروپا. روز گذشته شاخص های مالی در بازارهای بزرگ اروپا عموما رشد کردند. گزارش های موسسه مارکیت اکونومیکس درباره وضعیت بخش های تولید کارخانه ای و خدمات منطقه یورو و اعضاء مهم آن در ماه جاری میلادی، مثبت بود و این امر نشان می دهد همه پرسی پایان ماه پیش در انگلستان تاثیر بزرگی بر رفتار شرکت ها و مصرف کنندگان نداشته است. در نشست هفته پیش شورای سیاستگذاری بانک مرکزی اروپا، ماریو دراگی، رییس این نهاد تلاش کرد تاثیرات منفی خروج انگلستان از اتحادیه اروپا را اندک توصیف کند. در مجموع به نظر می رسد از شدت هراس سرمایه گذاران کاسته شده است.
آمریکا. روز گذشته شاخص های مالی در بازار آمریکا نوسانی محدود داشتند اما در مجموع رشد کردند. افزایش شاخص های مالی حاصل گزارش های مثبت از بخش های مختلف اقتصاد این کشور بوده است. روز گذشته کاهش قیمت نفت سبب شد رشد شاخص های مالی زیاد نباشد. این هفته مهم ترین عامل موثر بر رفتار سرمایه گذاران در بازار مالی آمریکا، نشست کمیته سیاستگذاری بانک مرکزی این کشور است که نتیجه آن روز چهارشنبه مشخص خواهد شد. بسیار بعید است در این نشست تغییری در نرخ های بهره داده شود اما سخنان جانت یلن، رییس بانک مرکزی آمریکا و بیانیه پایانی نشست اهمیت بالایی دارد زیرا سرنخ هایی درباره زمان افزایش نرخ های بهره در اختیار سرمایه گذاران قرار خواهد داد. بانک مرکزی آمریکا در نشست های اخیر خود همواره تاکید کرده بر مبنای داده های اقتصادی در باره زمان محدود کردن سیاست های حمایتی تصمیم خواهد گرفت. در هفته ای که گذشت، شاخص استاندارد اند پورز در بورس آمریکا با 15 واحد افزایش به نزدیکی 2175 واحد رسید. در زیر نمودار تغییرات این شاخص در هفته گذشته نشان داده شده است:
نوسان چند درصدی قیمت ها
روز جمعه قیمت مس کاهش یافت اما در کل هفته، قیمت ها رشد کرد. در پایان معاملات روز جمعه قیمت هر تن مس به زیر 5000 دلار رسید. عامل اصلی کاهش قیمت ها رشد ارزش دلار متعاقب انتشار گزارش های مثبت از اقتصاد آمریکا بود. قیمت فلزات پایه در هفته های اخیر به تدریج رشد کرده اما نتوانسته به میزانی قابل ملاحظه افزایش یابد زیرا شاخص های بنیادی بازار این مواد خام به شکلی نیست که از افزایش قیمت ها حمایت کند. اگر رشد ارزش دلار ادامه یابد، که بعید نیست چنین شود، این عامل در کنار ضعف اقتصاد جهان سبب می شود فشارهایی بر قیمت ها وارد شود. پیش بینی شده اقتصاد چین امسال در خوشبینانه ترین حالت 7 درصد رشد کند که رقم بالایی نیست. قیمت فلزات پایه در مقایسه با چند ماه پیش در سطح بالاتری قرار دارد اما رشد نکردن آنها به رغم خبرهای مثبت از اقتصاد چین نشان می دهد شرایط برای رونق بازار مهیا نیست. در هفته ای که گذشت، قیمت مس با یک درصد افزایش به 4940 دلار در هر تن رسید. در زیر نمودار تغییرات قیمت هر تن از این فلز پایه در یک ماه اخیر نشان داده شده است:
رشد ارزش دلار ادامه می یابد
روز جمعه ارزش دلار در برابر یورو رشد کرد زیرا خبرهایی که از اقتصاد آمریکا منتشر شد مثبت بود و اکنون برخی تحلیلگران می گویند ممکن است بانک مرکزی آمریکا در آینده ای نزدیک تر از پایان سال نرخ های بهره را بالا ببرد. البته هفته پیش گزارش های منتشر شده از اقتصاد منطقه یورو و برخی اعضاء مهم آن نیز مثبت بود و این امر نشان داد در ماه جاری میلادی وضعیت اقتصادی در منطقه یورو بد نبوده است. اهمیت داده های اقتصادی که روز جمعه در اختیار سرمایه گذاران قرار گرفت در این است که این داده ها به ماه جاری میلادی یعنی پس از اعلام نتیجه همه پرسی در انگلستان مربوط بود. به نظر می رسد تاثیر خروج انگلستان از اتحادیه اروپا خیلی منفی نیست. البته روند خروج هنوز شروع نشده و نخست وزیر جدید انگلستان اعلام کرده از ابتدای سال آینده میلادی این روند آغاز خواهد شد اما در هفته های اخیر نگرانی های زیادی در باره تبعات این خروج وجود داشت. اکنون با توجه به داده های مثبت از اقتصاد منطقه یورو و آمریکا در ماه جاری میلادی، از شدت نگرانی ها کاسته شده است. در هفته ای که گذشت، ارزش دلار در برابر یورو رشد کرد و نسبت یورو به دلار از 1.105 به 1.095 کاهش پیدا کرد. در زیر نمودار تغییرات نسبت یورو به دلار در هفته گذشته شان داده شده است:
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.