Bourse24 Ads 245
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

نگرانی ها درباره افق اقتصاد جهان از میان نرفته است. بزرگ ترین عامل ریسک گریزی سرمایه گذاران، ابهام درباره سیاست های پولی بانک های مرکزی بزرگ است.

رونق بازارها پس از کاهش یک ریسک بزرگ

هفته پیش یکی از ریسک های بزرگ برای اقتصاد جهان یعنی خروج انگلستان از اتحادیه اروپا کاهش یافت و روز جمعه شاهد رشد شاخص های مالی بودیم. البته نگرانی ها درباره افق اقتصاد جهان از میان نرفته است. بزرگ ترین عامل ریسک گریزی سرمایه گذاران، ابهام درباره سیاست های پولی بانک های مرکزی بزرگ است. بانک های مرکزی چین، ژاپن و اروپا در مسیر اجرای سیاست های پولی انبساطی در حرکت هستند اما درباره تاثیرگذاری این سیاست های اطمینانی وجود ندارد. از سوی دیگر، برنامه افزایش نرخ های بهره در آمریکاه فعلا به تعویق افتاده اما بانک مرکزی آمریکا قصد دارد در سال جاری میلادی سیاست های حمایتی خود را محدود کند. مبنای تصمیم گیری این نهاد، داده های اقتصادی است و این امر سبب شده نوسان در بازارهای بزرگ شدت پیدا کند زیرا خبرهای مثبت و منفی از اقتصاد آمریکا و جهان بر رفتار سرمایه گذاران تاثیر می گذارد. در نشست هفته پیش کمیته سیاستگذاری بانک مرکزی آمریکا تغییری در نرخ های بهره داده نشد و محتوای بیانیه پایانی نشست حاکی از آن بود که بانک مرکزی امسال حداقل یک بار نرخ های بهره را بالا می برد. اما همه چیز به داده های اقتصادی وابسته است. خبرهایی که در هفته های اخیر از اقتصاد آمریکا منتشر شده مثبت بوده و همین امر سبب شده افزایش نرخ های بهره در آینده نزدیک محتمل باقی بماند. در هر حال سرمایه گذاران چاره ای جز انتظار کشیدن برای مشخص شدن جهت حرکت بازارها ندارند.

کاهش هفتگی قیمت ها

روز جمعه در پایان معاملات هفته در بازارهای جهان، قیمت نفت برنت و نفت آمریکا رشد کرد و این درحالی بود که گزارش ها نشان داد تعداد چاه های نفتی فعال در آمریکا هفته پیش برای سومین هفته پی در پی افزایش یافته است. تحلیلگران معتقدند کاهش ارزش دلار و کاهش ریسک خروج انگلستان از اتحادیه اروپا دو عامل مهم در رشد قیمت نفت در روز جمعه بوده است. البته تغییرات هفتگی قیمت نفت از کاهش قیمت ها حکایت دارد. یکی از عوامل مهم در افول قیمت ها، پیش بینی کاهش تقاضا بوده است. ضعف اقتصادهای بزرگ ادامه یافته و انتظار نمی رود امسال شاهد رونق قابل ملاحظه در اقتصاد جهان باشیم. اگر عرضه نفت از سوی برخی کشورها افزایش یابد، که احتمال آن زیاد است، تعادل کنونی بین عرضه و تقاضا از میان خواهد رفت و فشار بر قیمت ها بیشتر خواهد شد. در هفته های اخیر از تولید نفت آمریکا کاسته شده است اما برخی تولیدکنندگان در این کشور، فعالیت را از سر گرفته اند. در هفته ای که گذشت، قیمت نفت برنت با اندکی کاهش به بالای 49 دلار رسید و قیمت نفت آمریکا با یک درصد کاهش به محدوده 48 دلار در هر بشکه رسید. در زیر نمودار تغییرات قیمت هر بشکه نفت برنت در یک هفته گذشته نشان داده شده است:

رشد قیمت ها برای سومین هفته

روز جمعه قیمت طلا افزایش یافت و به مرز 1300 دلار در هر اونس رسید. هفته گذشته قیمت فلز زرد برای سومین هفته پی در پی رشد کرد. واقعیت این است که از یک سو برنامه افزایش نرخ های بهره در آمریکا به تعویق افتاده و از سوی دیگر ریسک هایی اقتصاد جهان را تهدید می کند. به همین دلیل طلا جذابیت پیدا کرده است. هفته پیش قیمت طلا تا 1310 دلار در هر اونس بالا رفت اما در این رقم باقی نماند. بویژه پس از آنکه ریسک خروج انگلستان از اتحادیه اروپا کاهش یافت، شاهد افول قیمت طلا بودیم. تحلیلگران معتقدند ابهام های موجود در باره وضعیت اقتصاد جهان و نمایان شدن ریسک های جدید سبب شده قیمت طلا بار دیگر در مسیر رشد قرار گیرد. در نظرسنجی این هفته کیتکو هم سرمایه گذاران و هم تحلیلگران پیش بینی کردند قیمت طلا این هفته رشد خواهد کرد. در هفته های آینده، داده های اقتصادی آمریکا عاملی مهم در تغییرات ارزش دلار و قیمت طلا خواهند بود. در هفته ای که گذشت، قیمت طلا با حدود 1.5 درصد افزایش به 1300 دلار در هر اونس رسید. در زیر نمودار تغییرات قیمت هر اونس طلا در یک هفته گذشته نشان داده شده است:

نگرانی سرمایه گذاران درباره افق اقتصاد جهان

آسیا. روز جمعه شاخص های مالی در برخی بازارهای بزرگ آسیا رشد کردند. افزایش قیمت نفت و کاهش ریسک خروج انگلستان از اتحادیه اروپا دو عامل رشد شاخص های مالی بودند. به تعویق افتادن افزایش نرخ های بهره در آمریکا نیز عاملی برای افزایش ریسک پذیری سرمایه گذاران بوده است. البته هفته گذشته شاخص بورس ژاپن در مجموع 6 درصد کاهش یافت. اوضاع بازارهای آسیایی در هفته های اخیر به دلیل ابهام هایی که در باره افق اقتصاد جهان و چین وجود دارد چندان خوب نبوده است.

اروپا. روز گذشته شاخص های مالی در بازارهای بزرگ اروپا افزایش یافتند. رشد قیمت نفت و افزایش قیمت سهام بانک ها دو عامل رشد شاخص های مالی بودند. البته کاهش ریسک خروج انگلستان از اتحادیه اروپا سبب شده فعلا از نگرانی سرمایه گذاران کاسته شود. نهادهای تحلیلگر پیش بینی کرده بودند در صورت خروج انگلستان از اتحادیه اروپا، هر دو اقتصاد با مشکلات بزرگ مواجه خواهند شد. حال این ریسک برای مدتی کاهش یافته و امیدهایی به رونق اقتصادی وجود دارد.

آمریکا. روز گذشته شاخص های مالی در بازار آمریکا کاهش یافتند و شاخص متوسط صنعتی داوجونز بدترین هفته را در یک ماه گذشته سپری کرد. در نشست کمیته سیاستگذاری بانک مرکزی آمریکا، تغییری در نرخ های بهره ایجاد نشد اما احتمال افزایش نرخ ها در سال جاری میلادی از میان نرفته است. بانک مرکزی آمریکا به دلیل آنکه دیدگاه روشنی از افق اقتصاد این کشور ندارد بر مبنای داده های اقتصادی تصمیم گیری خواهد کرد. جانت یلن، رییس بانک مرکزی آمریکا در سخنرانی های اخیر خود همواره تاکید کرده که لازم است نرخ های بهره بالا برده شود اما ضعف اقتصاد جهان یک مانع بزرگ بر سر اجرای این برنامه است. در هفته های اخیر اکثر داده های اقتصادی از آمریکا مثبت بوده و به نظر می رسد اعضاء کمیته سایستگذاری بانک مرکزی مایل هستند سیاست های حمایتی محدود شود اما داده های نگران کننده از اقتصاد جهان سبب شده آنها بر اجرای این برنامه در آینده نزدیک تاکید نکنند. در هفته های آینده تا نشست ماه آینده کمیته سیاستگذاری بانک مرکزی، مانند ماه های قبل، گزارش های اقتصادی بیشترین تاثیر را بر تصمیم گیری بانک مرکزی خواهد داشت. در هفته ای که گذشت، شاخص استاندارد اند پورز با 25 واحد کاهش به 2070 واحد رسید. در زیر نمودار تغییرات این شاخص در یک هفته اخیر نشان داده شده است:

ثبات شکننده در بازار

روز جمعه قیمت مس و دیگر فلزات پایه نوسانی محدود داشت و این ثبات نسبی به رغم افول ارزش دلار در برابر یورو رخ داد. هفته گذشته در مجموع قیمت فلزات پایه تغییرات بزرگی نداشت و سرمایه گذاران ترجیح دادند با احتیاط رفتار کنند. به تعویق افتادن برنامه افزایش نرخ های بهره در آمریکا سبب کاهش ارزش دلار و تقویت قیمت فلزات پایه شده است اما افق نامعلوم اقتصاد چین، فشار قابل ملاحظه ای بر قیمت ها وارد می کند. در هفته های اخیر قیمت فلزات پایه نوسان های بزرگ نداشته و در مجموع افول کرده است. سرمایه گذاران معتقدند رشد ارزش دلار ادامه پیدا خواهد کرد و نیز اقتصاد چین در بهترین حالت امسال رشدی در محدوده 6.5 درصد تا 7 درصد خواهد داشت که در حدی نیست که سبب رشد شدید تقاضای این کشور برای فلزات پایه شود. همچنین بازار اکثر این فلزات امسال نیز با مازاد عرضه مواجه خواهد بود. روز جمعه قیمت نیکل و آلومینیوم به ترتیب با 2 درصد و 0.4 درصد افزایش به 9050 دلار و 1600 دلار در هر تن رسید. قیمت روی و سرب به ترتیب با 0.4 درصد و 0.6 درصد کاهش در سطح 1990 دلار و 1700 دلار در هر تن قرار گرفت. در هفته ای که گذشت قیمت مس با 50 دلار افزایش به 4550 دلار در هر تن رسید. در زیر نمودار تغییرات قیمت هر تن مس در یک ماه اخیر نشان داده شده است:

دلار افول کرد

هفته گذشته نوسان ارزش دلار و یورو قابل ملاحظه بود و با توجه به برگزاری نشست کمیته سیاستگذاری بانک مرکزی آمریکا و داده های اقتصادی که از آمریکا منتشر شد این نوسان طبیعی بود. هفته پیش در پایان نشست کمیته سیاستگذاری بانک مرکزی آمریکا مشخص شود این نهاد همچنان در فکر بالا بردن نرخ های بهره است اما قصد ندارد در آینده نزدیک نرخ های یاد شده را بالا ببرد. پس از انتشار بیانیه پایانی نشست، ارزش دلار در برابر یورو کاهش یافت اما در روز پنجشنبه و جمعه ارزش دلار رشد کرد. در واقع سرمایه گذاران همچنان معتقدند بانک مرکزی آمریکا در صورت انتشار گزارش های مثبت، برنامه افزایش نرخ های بهره را دنبال خواهد کرد. روز پنجشنبه با کشته شدن یکی از نمایندگان مجلس انگلستان که مخالف خروج این کشور از اتحادیه اروپا بود، شاهد رشد ارزش پوند و کاهش ارزش ین بودیم. ارزش یورو نیز رشد کرد. برای هفته آینده تحلیلگران همچنان معتقدند ارزش دلار رشد خواهد کرد. خبرهای اقتصادی اخیر از آمریکا عموما مثبت بوده و انتظار می رود بانک مرکزی این کشور در نشست ماه آینده خود نرخ های بهره را بالا ببرد عاملی که سبب رشد ارزش دلار می شود. در هفته ای که گذشت ارزش دلار در برابر یورو اندکی کاهش یافت و نسبت یورو به دلار از 1.125 به 1.128 رسید. در زیر نمودار تغییرات نسبت یورو به دلار در یک هفته اخیر نشان داده شده است:

منبع خبر: سازمان خبری_تحلیلی بورس 24

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 242


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 246
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 247
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 32
تبلیغ بورس24