Bourse24 Ads 245
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

در بازار فولاد هنوز هم روند پیشین یعنی رشد جسته و گریخته قیمت‌ها ادامه دارد؛ هرچند که هنوز هم جو غالب بازار به افزایش قیمت‌ها متمایل است. به عبارت ساده‌تر بازار هر‌چند که به رشد قیمت‌ها امیدوار بوده ولی برخی واقعیت‌های درونی، تاکنون اجازه رشد فراگیر نرخ‌ها را نداده و البته ترس از بازگشت مجدد قیمت‌ها نیز هراس پیشین را در ذات بازار زنده نگه داشته است. در هر حال روز گذشته در بازار فولاد شاهد رشد قیمت‌ها بودیم تا جایی که حتی در ساعات پایانی فعالیت بازار نیز بسیاری از کانال‌های فروش قیمت‌های خود را به نسبت ابتدای فعالیت و نرخ‌های اولیه خود افزایش داده‌اند که احتمال رشد بیشتر قیمت‌ها را تقویت خواهد کرد. این در حالی بود که از ابتدای فعالیت بازار در روز گذشته قیمت‌ها با تایید مجدد و حتی به‌صورت موردی اعلام شده بود که نشان‌دهنده ذهنیت افزایشی فعالان بازار به شمار می‌رفت...

گذرگاه های متفاوت در بازار فولاد

بورس کالا

مشخصات عرضه محصولات رینگ فولادی

1395/03/17

محصول

سبد میلگرد 32تا12-A3

0

تولید کننده

ذوب آهن اصفهان

0

قیمت پایه

14500

0

قیمت نهایی بورس با مالیات بر ارزش افزوده

15843

0

حجم عرضه

حداکثر افزایش عرضه

2000

2000

0

0

گزارش بازار جهانی

قیمت های هفتگی محصولات صادراتی کره جنوبی

20.05.2016

13.05.2016

06.05.2016

شرایط قرارداد

سایز

محصول

430-440

480-500

470-475

FOB

2 mm

HRC

440-520

450-530

460-550

FOB TW

200-600 mm

I-beam

گزارش بازار واردات

جدول قیمت محصولات وارداتی در ایران

ورق

نام محصول

صادرکننده

مشخصات

قیمت

ضخامت 2

روسیه

ورق سیاه ۲ M.M.K 1000 برش خورده ST37 بنگاه تهران

18650

تیرآهن

نام محصول

صادرکننده

مشخصات

قیمت

سایز 20

کره

تیرآهن ۲۰ کره ۱۲ متری IPE تهران

4650000

سایز 22

کره

تیرآهن ۲۲ کره ۱۲ متری IPE تهران

5790000

سایز 24

کره

تیرآهن ۲۴ کره ۱۲ متری IPE تهران

7390000

سایز 27

کره

تیرآهن ۲۷ کره ۱۲ متری IPE تهران

9150000

سایز 30

کره

تیرآهن 30 کره۱۲ متری IPE تهران

11390000

میلگرد

نام محصول

صادرکننده

مشخصات

قیمت

سایز 5/5

چین

کلاف ساده چین | بندر امام

18400

سایز 6/5

چین

کلاف ساده (پلاک قرمز) چین | بندر امام

18100

اخبار بازار و صنعت

واگذاری معادن به بخش خصوصی اقدامی عملی است، در حال حاضر 74 درصد کنسانتره سنگ‌آهن ایران در دو معدن چادرملو و گل‌گهر تولید می‌شود. محمود نوریان، مدیر عامل شرکت معدنی و صنعتی با اشاره به این مطلب که با واگذاری دو معدن چادرملو و گل‌گهر به بخش خصوصی شاهد رشد چشمگیر عملکرد آنها هستیم، افزود: این در حالی است که معادن بزرگ سنگ‌آهن که به‌صورت دولتی اداره می‌شوند هر سال با کاهش عملکرد مواجه هستند و این نشان می‌دهد مدیریت بخش خصوصی، به مراتب کارآمد‌تر و توانمند‌تر از تصدی‌گری دولتی است.

کاهش مجدد قیمت سنگ آهن ایران ،سنگ‌آهن ایران 43 دلار و 61 سنت اعلام شد. یکشنبه، متال بولتن در ادامه سریال افت قیمت سنگ‌آهن قیمت هفتگی این ماده معدنی را با کاهش سه دلار و 48 سنتی اعلام کرد. به گزارش اقتصادنیوز، روند نزولی قیمت سنگ‌آهن همچنان ادامه دارد و هر هفته سنگ‌آهن ایران از محدوده 60 دلار بیشتر از هفته گذشته فاصله می‌گیرد. بر اساس اعلام متال بولتن شاخص قیمت سنگ‌آهن‌ ریزدانه با عیار 60 درصد ایران برای تحویل در بندر کینگ‌دائو چین این هفته 43 دلار و 61 سنت است. اگرچه شاخص سنگ‌آهن ایران از هفته‌های گذشته عقبگرد از کانال 60 دلاری را تجربه کرده بود و حتی از محدوده 50 دلار نیز دور افتاده است. این روند نشان می‌دهد سنگ‌آهن ایران کاهش سه دلار و 48 سنتی را نسبت به هفته گذشته تجربه کرده است. معدنکاران سنگ‌آهن ایران گرچه پیش از صعود قیمت، روند نزولی قیمت این ماده معدنی را در سایه بازار جهانی تجربه کرده بودند اما به نظر می‌رسد بار دیگر با تداوم سریال کاهش قیمت سنگ‌آهن، امیدواری خود را نسبت به سرمایه‌گذاری در این حوزه از دست داده‌اند. اما با وجود اینها سنگ‌آهنی‌ها معتقدند که افزایش یا کاهش قیمت مواد معدنی در بازار مقطعی است و فصل رونق معدنکاری سنگ‌آهن بار دیگر فرا می‌رسد. با این حال به نظر می‌رسد برخلاف آرزوی افزایش قیمت سنگ‌آهن، روند نزولی این ماده معدنی در ایران و بازارهای جهانی تداوم پیدا کند

جو مثبت بازار فولاد قبل از ماه رمضان، بازار فولاد این هفته مثبت آغاز شد. گرچه بسیاری از فعالان این بازار به تداوم رشد قیمت‌ها خوش‌بین نیستند و دلیل جو مثبت بازار را خرید‌های قبل از ماه رمضان و کمبود مواد اولیه می‌دانند و معتقدند با کاهش معاملات در ماه رمضان قیمت‌ها نیز افت پیدا می‌کند. در این روز گروه صنعتی درپاد تبریز و شرکت‌ذوب‌بریس نرخ محصولات را با رشد اعلام کردند.

تحلیل و پیش بینی بازار فولاد

بازار آهن چه خبر! ،رشد قیمت انواع مصنوعات نوردی در بازار داخلی فولاد، حفظ سطوح قیمتی پیشین در بازار شمش و تلاش بسیاری از تولیدکنندگان این کالا برای رشد بیشتر قیمت‌ها، کاهش حجم تولید در اغلب واحدهای نوردی، پایین بودن موجودی انبارها، ترس از عقب‌نشینی بیشتر تقاضا، وجود سفارش‌های خرید در بازار در حالی که خریداران اصلی نیز نگران افت نرخ هستند، تلاش برخی از فروشندگان بزرگ برای افزایش حجم فروش حتی به قیمت کاهش نرخ‌ها، بهبود واقعی تقاضا هرچند که هنوز هم در زیر پوست بازار در جریان است و اما و اگرهای قیمت شمش که به افزایش نرخ‌های میلگرد نوردی کمک کرده و نهایتا ادامه ابهامات پیشین در بازار فولاد را می‌توان از مهم‌ترین ویژگی‌های بازار در روزهای اخیر به شمار آورد که همچون گذشته تحلیل اوضاع را دشوار ساخته است. در روزهای اخیر قیمت انواع میلگردهای نوردی در بازار افزایش یافته و حتی در ساعات میانی فعالیت بازار نیز شاهد افزایش قیمت برخی از واحدهای نوردی بودیم. با توجه به این وضعیت می‌توان میلگردهای نوردی را پرچمدار رشد قیمت‌ها در بازار فولاد به شمار آورد که بر بسیاری از مصنوعات فولادی دیگر نیز کم و بیش تاثیرگذار بوده‌اند.

به تجربه ثابت شده است که در بازار میلگردهای نوردی نوسان قیمت‌های بیشتری را شاهد هستیم زیرا از یکسو هزینه تولید آنها به نسبت قیمت شمش متغیر بوده و از سوی دیگر توان مالی و نقدینگی آنها نیز محدودتر بوده است بنابراین تلاش بیشتری برای حفظ سطوح قیمتی و رشد نرخ‌ها به کار خواهند گرفت. از سوی دیگر در شرایط سخت پیشین و قیمت‌های بالای شمش، حجم تولید این قبیل واحدها نیز پایین آمده که به تضعیف عرضه به بازار داخلی انجامیده است. از طرف دیگر و با توجه به کاهش حجم تولید و همچنین نوسان قیمت‌ها در بازار، موجودی انبارهای تولیدکنندگان یا انبارهای تهران و شهرستان‌های کوچک و بزرگ نیز کاهش یافته که تاکنون به پتانسیلی برای رشد قیمت‌ها تبدیل شده است.

نکته دیگر را باید در قیمت شمش جست‌وجو کرد زیرا به رغم وجود موجودی انبارها از شمش‌هایی که در گذشته تولید شده، هنوز هم بهای این محصول میانی بالاست و حتی در روند قیمت‌ها در روزهای گذشته نیز کاهش چندانی را شاهد نبودیم. این وضعیت که در کنار رشد قیمت میلگردهای نوردی، شتاب مضاعفی گرفت تا جایی که قیمت‌ها به بیش از 1300 تومان رسیده هرچند که می‌توان از هم اکنون شمش با پایه قیمتی 1300 تومان را نیز اعلام کرد. در صورت گسترش بیشتر قیمت شمش فولادی در پایه 1300 تومان شاید دیگر نتوان به کاهش محسوس قیمت میلگردهای نوردی در کوتاه مدت امیدوار بود.

نکته دیگر را باید انتظار بازار برای کاهش تقاضای موثر در ماه رمضان دانست هرچند که اوج ضعف بازار را باید در اواسط ماه رمضان جست‌وجو کرد ولی باز هم سیگنالی خواهد بود برای عمیق‌تر شدن ترس در بازار. با توجه به رفتار فعالان بازار در روزهای اخیر باید این گونه استناد کرد که ترس از کاهش قیمت‌ها یا عقب‌نشینی بیشتر خریداران همچون گذشته قدرت نمایی نمی‌کند زیرا شواهدی از افزایش حجم فروش در دسترس بوده هرچند که به تمامی بازار قابل تعمیم نیست. در صورت صحت این طرز فکر باید احتمال رشد بیشتر قیمت‌ها را بیش از پیش مد نظر قرار داد یعنی ممکن است تا اواسط ماه رمضان رشد قیمت‌ها ادامه یابد. نکته دیگر را می‌توان موقعیت‌های جغرافیایی معاملات دانست زیرا نوسان قیمت‌ها نشان می‌دهد که در تمام بخش‌های کشور شرایط مشابهی حکمفرما نیست و هزینه حمل‌ونقل‌ به‌عنوان فاکتور مهمی برای تعیین نرخ در بازار به شمار می‌آید. به‌عنوان مثال حتی در بازار تهران شاهد ادامه رشد بهای تولیدات فولاد خراسان (میلگرد نیشابور) نیستیم که نشان می‌دهد حوزه شمال شرقی کشور وضعیت چندان مطلوبی از لحاظ تقاضا نداشته ولی بازار تهران اوضاع بهتری دارد. این مطلب را باید جدی گرفت زیرا می‌تواند به چندگانگی قیمت‌ها در بازار فولاد کمک کرده هرچند که عدم رشد جدی قیمت میلگرد نیشابور را باید در رقابت بین کانال‌های فروش مختلف نیز جست‌وجو کرد اما با توجه به جایگاه قدرتمند این تولیدکننده، نمی‌توان به سادگی از کنار این واقعیت گذشت. البته باید گفت که این وضعیت حال فراگیری ندارد زیرا با توجه به رشد قیمت میلگرد ذوب آهن اصفهان، باز هم میل به رشد قیمت‌ها را می‌توان از وضعیت کلی بازار استنباط کرد.البته باید به این نکته نیز اشاره داشت که جهت‌گیری کلی قیمت‌ها در بازار فولاد وضعیتی مستمر داشته و دارد یعنی رشد قیمت‌ها از زمان آغاز خود تا کاهش مجدد زمانبر بوده و بازار تلاش داشته و دارد تا شرایط پیشین را حفظ کند یعنی ادامه رشد قیمت‌ها از این منظر چندان هم دور از ذهن نخواهد بود ولی تنها از این لحاظ نمی‌توان دورنمای قیمت‌ها را تخمین زد هرچند که موثر خواهد بود.درخصوص بهای تیرآهن هم باید گفت که به‌رغم نوسان نرخ‌ها در بازار میلگرد، شاهد ثبات نسبی قیمت تیرآهن ذوبی در بازار تهران بودیم که از یکسو نشانه بالا بودن موجودی انبارهاست و از سوی دیگر حکایت از جایگاه قدرتمند این کالا در بازار دارد. مدیریت خاص بازار تیرآهن و انسجام کانال‌های فروش و همچنین عدم نوسان تقاضا و ثبات کلی این بازار را می‌توان از ویژگی‌های بازار تیرآهن دانست. البته عدم رشد قیمت این کالا و ثبات نسبی بهای آن یک ذهنیت دیگر را نیز در بازار فولاد ایجاد می‌کند که شاید فروشندگان اصلی تیرآهن به رشد قیمت‌های فعلی در بازار اعتقادی نداشته و بازار منسجم خود را با این قبیل بازی‌ها دستخوش تغییر نمی‌کنند هرچند که این مطلب فقط یک احتمال است. نکته پایانی را باید روند کاهشی قیمت‌های جهانی دانست هرچند که از شتاب آن کاسته شده ولی هنوز هم در مسیری نزولی گام برمی‌دارد. به نظر می‌رسد این شرایط در ماه رمضان ادامه داشته و ممکن است سیگنال‌ها و تاثیرات آن بر بازار داخلی نیز تاثیر گذارده و در صورت ادامه این وضعیت و همچنین بالا ماندن قیمت‌ها در بازار آزاد ممکن است شاهد رشد واردات مصنوعات فولادی به کشور باشیم.

گزارش بازارهای سه گانه(دلار-نفت-مسکن)

گزارش بازار دلار

فشار طلایی بر دلار، در معاملات دیروز، هر دلار آمریکا با افت 10 تومانی به نرخ 3472 تومان معامله شد. همان‌طور که انتظار می‌رفت به دنبال جهش اونس طلای جهانی، معامله‌گران بازار سکه به منظور کاهش شدت رشد قیمت سکه اقدام به عرضه در بازار ارز کردند. موضوعی که منجر به کاهش نرخ دلار در بازار داخلی شد. از سوی دیگر، کاهش ارزش جهانی دلار پس از آمار ضعیف اشتغال آمریکا نیز عامل بنیادی دیگری بود که کاهش نرخ‌ها در بازار ارز را رقم زد. همچنین، پس از پایان تعطیلات و حضور گسترده‌تر بازارسازهای ارز (صرافی بانک‌ها) تمایلات سفته‌بازی در جهت رشد نرخ دلار کاهش یافت. از سوی دیگر، نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان انتظار کاهش مبادلات ارزی را افزایش داده است که این موضوع نیز بر نرخ دلار فشار وارد می‌کند. با این حال، حمایت در محدوده 3460-3450 نیز مانعی در برابر کاهش نرخ است.

گزارش بازار نفت

نفت از 50 دلار عبور می کند؟،هفته گذشته، هر بشکه نفت خام آمریکا با کاهش 4/ 1 درصدی به قیمت 6/ 48 دلار معامله شد. گرچه فضای مثبت نشست اوپک تا حدودی از قیمت‌ها حمایت کرد، اما نگرانی از بازگشت تولیدکنندگان شیل آمریکا و نشانه‌های ضعف تقاضا موجب افت قیمت نفت شد. افزایش تعداد دکل‌های حفاری آمریکا پس از 11 هفته و کاهش کمتر از انتظار ذخایر نفت تجاری این کشور از جمله عوامل فشار بر قیمت نفت بودند. در این شرایط، شورشیان در نیجریه که در ماه‌های اخیر نیز اختلالات زیادی در عرضه نفت از سوی این کشور ایجاد کرده بودند، هفته گذشته تهدید کرده‌اند که تولیدات نفت نیجریه را به صفر می‌رسانند. این موضوع در صورت تحقق می‌تواند به رشد قیمت نفت کمک کند. از سوی دیگر، افت شاخص دلار هرچند با سیگنال ضعف تقاضای این کشور همراه بود، اما می‌تواند به‌صورت کلی از قیمت‌ها حمایت کند.

گزارش بازارمسکن

سرایت شهر فروشی به 4 کلان شهر،ویروس «تغییر کاربری و فروش تراکم» که کارشناسان و مسوولان حوزه شهرسازی از آن تحت‌عنوان «شهر فروشی» نام می‌برند، از تهران به سایر کلان‌شهرها سرایت کرده و میانگین سهم «درآمد حاصل از انواع عوارض ساخت‌وساز» در بودجه شهرهای بزرگ به نزدیک 80 درصد رسیده است. این نوع درآمد به‌خاطر نوسانات دوره‌های رکود و رونق مسکن، ناپایدارترین منبع مالی شهرداری‌ها محسوب می‌شود؛ اما دسترسی راحت به آن، باعث غفلت از منابع درآمدی پایدار شده است. نتایج یک مطالعه، پنج منبع مالی مستمر را برای پوشش 100 درصدی هزینه‌ کلان‌شهرها معرفی کرده است.

منبع خبر: کارگزاری مبین سرمایه

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 242


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 246
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 247
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 32
تبلیغ بورس24