Bourse24 Ads 245
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

سایت خبری فرات نیوز ارگان خبری مجلس اعلای اسلامی عراق به نقل از یك منبع مطلع در هیات دولت عراق نوشت كه هیات وزیران به منظور حمایت از تولید داخلی، واردات خارجی سیمان را به كشور ممنوع اعلام كرده است . این بیانیه تاكید كرده است كه تنها با موافقت نخست وزیر عراق، سیمان وارد این كشور می شود.

«بهار» متناقض بورس...

نیم نگاهی به تابلو معاملات


در نتیجه معاملات روز سه شنبه 7 اردیبهشت 1395 ، شاخص کل با افت 294 واحدی در سطح 78394 واحد به کار خود پایان داد. فولاد و وصندوق هر کدام با 53 واحد و شبندر با 50 واحد بیشترین نقش را در ریزش شاخص کل ایفا کردند. در سمت مقابل تاثیر مثبت 60 واحدی فارس و 45 واحدی خساپا کمی از بار منفی شاخص کاست.

ارزش معاملات بالغ بر 336 میلیارد تومان بود که نمادهای خودرو با 20 میلیارد ، خساپا با 17.5 میلیارد و فملی با 13.2 میلیارد تومان بیشترین ارزش معاملات را به خود اختصاص دادند.

شاخص کل هم از ابتدا تا انتها نزولی بود و صرفا در نیم ساعت پایانی به لطف معامله دو طرفه فارس کمی از بار منفی شاخص کاسته شد.

در بازار فرابورس هم آیفکس تقریبا بدون تغییر بود و کمتر از 1 واحد منفی بود. در حال حاضر شاخص این بازار عدد 800 را نشان می دهد. میدکو ، شتران و هرمز بیشترین تاثیرات مثبت و منفی را به روی شاخص این بازار داشتند.

ارزش معاملات امروز بازار فرابورس رقمی در حدود 149 میلیارد تومان بود که ذوب با 20.6 میلیارد تومان ، دماوند با 5.8 میلیارد تومان و بمپنا با 5.4 میلیارد تومان صدر نشین بودند.

نمودار روزانه آیفکس دو روی یک سکه بود! در یک ساعت ابتدایی شاهد پیشروی 5 واحدی شاخص این بازار بودیم اما در ادامه مسیر رفته شده را برگشت و تقریبا بدون تغییر به کار خود پایان داد.

ارزش کل معاملات در دو بازار بورس و فرابورس در مجموع بالغ بر 485 میلیارد تومان بود که اگر بلوک ها و اوراق مشارکت را از دل این رقم بیرون بکشیم چیزی معادل 237 میلیارد تومان باقی می ماند که سهم بازار بورس در حدود 216 میلیارد تومان و بازار فرابورس تنها 21 میلیارد تومان بود!

اخبار سیاسی – اقتصادی

1) سفیر سوئیس در تهران به عنوان حافظ منافع دولت آمریکا در ایران برای ابلاغ اعتراض رسمی جمهوری اسلامی ایران به رأی دادگاه‌های آمریکا علیه کشورمان توسط مدیرکل آمریکا به وزارت امور خارجه فراخوانده شد. در این ملاقات محمد کشاورززاده مدیرکل آمریکا با ارائه دو یادداشت رسمی به سفیر سوئیس، اعتراض رسمی کشورمان را به رای صادره دیوان عالی آمریکا در خصوص پرداخت غرامت به اتباع آمریکایی از محل دارایی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران اعلام و آن را نقض صریح و آشکار تعهدات قراردادی دوجانبه از جمله عهدنامه 1955 دو کشور و نیز تعهدات حقوقی بین‌المللی آمریکا و مصونیت قضایی و مصونیت اموال و دارایی‌های دولت جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد.

مدیرکل آمریکا همچنین با اشاره به رای دادگاه محلی نیویورک مبنی بر اتهام مشارکت کشورمان در حملات تروریستی 11 سپتامبر با اعتراض شدید نسبت به انتساب این اتهامات بی پایه و اساس به کشورمان، با وجود هیچگونه مدارک و شواهد و قرائنی، مبنی بر مشارکت جمهوری اسلامی ایران و یا اتباع ایرانی در این حادثه، این ادعاها را مضحک و خلاف رویه‌های پذیرفته شده حقوقی بین‌المللی مبنی بر رعایت مصونیت قضایی دولت‌ها دانست.

2) علی‌اکبر ولایتی در حاشیه دیدار با قائم مقام وزیر خارجه سوئیس در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره مصادره دو میلیارد دلار از اموال ایران از سوی آمریکا اظهارداشت: دشمنی آمریکا با جمهوری اسلامی ایران از ابتدای انقلاب بوده و کماکان برقرار است. وی تصریح کرد: این اقدام نشان دهنده تناقض گویی مسئولان آمریکایی است که از یک طرف در گفت‌وگو با وزیر امور خارجه ایران می‌گویند متعهد به انجام مسئولیت‌های خود و رفع تحریم ها هستند و از سوی دیگر به شکل‌های دیگر تحریم‌های جدید برقرار می‌کنند و بر سر روابط قانونی و آزاد تجاری بین ایران و سایر کشورها مانع تراشی می‌کنند.

وی تأکید کرد: بدون تردید کاری که آنها کردند یک دزدی بین المللی است و جمهوری اسلامی ایران در احقاق حقوق خود مُصر خواهد بود و حق خود را از آمریکایی‌ها خواهد گرفت؛ همانطور که در نوبت قبلی هم پس از گذشت سال ها بالاخره توانستیم مطالبات خود را با مقاومتی که نشان دادیم، دریافت کنیم.

3) محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در مصاحبه با نیویورکر به بررسی تحولات منطقه پرداخت. ظریف گفت : منطقه اولویت نخست ایران است و ما دوست داشتیم تا از هر فرصتی برای همکاری با همسایگان خلیج فارس استفاده کنیم و درخواست خود برای تعامل و گفتگو را نیز به هر دو صورت خصوصی و علنی مطرح کرده ایم. اما متاسفانه گوش شنوایی در کار نیست به ویژه از جانب عربستان سعودی. وی تاکید کرد: طی دو سال و نیم گذشته مادامی که ایران درگیر مذاکرات هسته ای بود، سعودیها هرکاری اعم از اشباع بازارهای نفتی برای تضعیف مذاکرات انجام دادند و ما خویشتنداری کردیم. اما برای هر چیزی حد و مرزی وجود دارد.

ظریف در توضیح مشکلاتی که پیش پای اجرای توافق هسته ای است گفت: مهمترین مشکل آن است که ایالات متحده بعد از هشت سال هراس آفرینی و اعمال جریمه های سنگین علیه آنهایی که خواهان تجارت با ایران بودند، خودش را کنار کشیده است. میلیاردها دلار جریمه علیه موسسات مختلف مالی اروپا وضع شد. آمریکا باید به بانک های مختلف می رفت و به آنها می گفت گذشته ها گذشته.

وزیر خارجه ایران در واکنش به حکم پرداخت حدود ۲ میلیارد دلار به خانواده‌های قربانیان بمب‌گذاری ۱۹۸۳ بیروت گفت: کل احترامم به دستگاه قضایی آمریکا از بین رفت.

وزیر خارجه ایران در توضیح انتظاری که از دیدارهایش با «جان کری» همتای آمریکایی خود دارد، گفت: می خواهم شاهد این باشم که بانک های اروپایی بدون ترس از اقدامات تلافی جویانه آمریکا با ایران وارد معامله شوند. حال که تمام و کمال به تعهدات خود عمل کرده ایم، حق داریم که به طور کامل هم از آن نفع ببریم. وی تصریح کرد: آمریکا باید این پیام را به بانک های اروپایی بفرستد که تجارت با ایران پیامدهای منفی برایشان به همراه نخواهد داشت. در این میان هیچ اما و اگری هم پذیرفته نیست.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه توافق هسته ای همچنان پابرجاست هشدار داد چنانچه یکی از طرفین به تعهدات خود عمل نکند، روند تضعیف توافق آغاز می شود.

4) حسن روحانی در دیدار«رائول سندیک رودریگز» اظهارداشت: با تشکیل کمیسیون مشترک اقتصادی و اجرای توافقات حاصله میان ایران و اروگوئه، فصل نوینی در روابط دو کشور برپایه تامین منافع دو ملت، آغاز خواهد شد. وی به امکانات و ظرفیت‌های اقتصادی ایران و اروگوئه اشاره کرد و اظهارداشت: برای شتاب در سطح همکاری‌ها، باید این ظرفیت‌های مشترک بیش از پیش و بویژه بین بخش‌های خصوصی دو کشور معرفی وعملیاتی شوند.

روحانی ایجاد طرح ها و پروژه های مشترک برای همکاری‌های منطقه‌ای را ضروری دانست و گفت: دو کشور با سرمایه گذاری و اجرای طرح‌هایی برای تولید و صادرات مشترک می توانند به بخشی از بازارهای وسیع در آمریکایی لاتین و آسیای میانه و قفقاز، دست یابند.

«سندیک رودریگز» معاون رییس جمهوری اروگوئه نیز در این دیدار تصریح کرد که کشورش برای توسعه سطح همکاری ها با تهران در همه حوزه های مورد علاقه، مصمم است. وی با اشاره به اینکه «ایران و اروگوئه دو دوست و شریک تجاری دارای روابط دیرینه هستند»، افزود: دو کشور دارای توانمندی ها و ظرفیت های گسترده ای هستند که باید از این توانمندی ها در مسیر توسعه و تقویت همکاری ها بهره برداری کرد.

معاون رئیس‌جمهور اروگوئه که توسط یک هیات تجاری و بازرگانی همراهی می شود، افزود: با فعال شدن کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور ، دوره تازه ای در روابط تهران – مونته ویدئو آغاز خواهد شد و انرژی و کشاورزی از مهمترین حوزه های همکاری خواهد بود.

5) در حالی که مبارزات انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا در جریان است، نتیجه یک نظرسنجی از غلبه نامزد دموکرات‌ها بر نامزد جمهوریخواهان حکایت دارد. مبارزات انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 با پیشتازی هیلاری کلینتون در اردوگاه دموکرات‌ها و دونالد ترامپ در میان نامزدهای جمهوریخواه در حال پیگیری است.

هرچند تا پایان رقابت‌های درون حزبی هنوز راه درازی باقی مانده، اما رسانه‌های آمریکایی از احتمال بالای رویارویی کلینتون و ترامپ در انتخابات 2016 برای جانشینی باراک اوباما سخن می‌گویند. به گزارش پرس‌تی‌وی، نتیجه نظرسنجی سراسری داشنگاه جورج واشنگتن که روز دوشنبه(دیروز) منتشر شده، حاکی از پیشتازی و برتری سه درصدی نامزد دموکرات‌ها بر همتای جمهوری خواهش است. بر این اساس، نتیجه نظرسنجی نشان می‌دهد هیلاری کلینتون توانسته 46 درصد را از آن خود کند و دونالد ترامپ هم 43 درصد آرا را کسب کرده است. پیش از این اختلاف آرای این دو نامزد انتخابات 2016 آمریکا از 7 درصد تا 11 درصد بوده و در آنها کلینتون توانسته بود از ترامپ پیشی بگیرد.

6) رئیس دپارتمان کنترل و عدم اشاعه تسلیحات در وزارت خارجه روسیه امروز سه‌شنبه اعلام کرد، مسکو و تهران هنوز درباره خرید 40 تن از آب سنگین تولیدشده در تأسیسات هسته‌ای ایران به توافق نرسیده‌اند و مذاکرات بیشتری در این زمینه باید صورت گیرد.

7) شرکت هواپیمایی بمباردیه متعلق به کشور کانادا برای سرمایه گذاری در خطوط هوایی ایران اعلام آمادگی کرده است. این شرکت از احتمال ایجاد یک خط هوایی جدید در جزیره قشم ایران خبر داده است و می‌گوید چشم انداز روشنی برای سرمایه گذاری در بازار ایران می‌بیند. شرکت کانادایی از شرکت‌های هوایی کشورهای دیگر نیز خواست برای مشارکت در این پروژه سهیم شوند. گفته می‌شود مسئولان منطقه آزاد تجاری قشم جلساتی با پیر بودین مدیر اجرایی این شرکت کانادایی برگزار کرده‌اند و احتمال انعقاد قرارداد برای برقراری این خط هوایی در جنوب ایران وجود دارد.

پیش از شرکت کانادایی بسیاری از شرکت‌های فعال در امور هوایی از جمله شرکت آمریکایی هواپیماسازی بوئینگ برای سرمایه گذاری در ایران اعلام آمادگی کرده اند.

8) فرانک والتر اشتاین مایر رئیس دستگاه دیپلماسی آلمان با ورود به مباحث انتخابات ریاست جمهوری آمریکا از دونالد ترامپ نامزد پیشروی انتخابات درون حزبی جمهوریخواهان انتقاد کرد و گفت که ترامپ کاملا غیرقابل پیش بینی است. وی همچنین آشکارا از هیلاری کلینتون نامزد دموکراتها حمایت کرد.

اشتاین مایر به شبکه ای آر دی گفت: هیلاری کلینتون از مذاکرات چند جانبه هسته ای سال گذشته درباره ایران حمایت کرد. آلمان این تجربه را با وی دارد. وی همچنین افزود: تا انجا که ما دیدیم ترامپ اظهارات متناقضی دارد. یک بار میگوید که میخواهد آمریکا را دوباره قدرتمند کند اما از طرف دیکر از تعامل آمریکا با جهان انتقاد میکند. وزیر خارجه آلمان با اشاره به پایان دوران ریاست جمهوری اوباما گفت که مطمئن هستم که رفتن باراک اوباما از کاخ سفید ناراحت کننده است.

9) وضعیت تورم در فروردین ماه باز هم بهبود یافت و عدد آن به نیم درصد برای این ماه رسید که کمترین میزان در ۲۵ سال اخیر بود. در حال حاضر تورم کل به ۱۱.۲ درصد رسیده اما برخی آمارهای بازار پول، پایایی این روند را با تردید مواجه میکنندنرخ رشد پایه پولی در سال گذشته ۲۱ و نقدینگی ۲۸ درصد گزارش شده که با توجه به رشد تقریبا صفر درصدی اقتصاد عدد بالایی است

اما دلیل آنکه این رشد نقدینگی و اجزای آن به تورم بالا منجر نشده، افزایش سهم شبه پول در نقدینگی و حبس نقدینگی در بانکها و البته بعضا در قالب مطالبات سوخت شده است. از همین رو کاهش سریع نرخ سود بانکی میتواند زمینه ساز برگشت تورم به بالا شود.

بازارهای جهانی

بازارهای جهانی را در حالی دنبال می کنیم که در لحظه نگارش این مطلب بهای هر بشکه نفت برنت دریای شمال به 45 دلار 16 سنت رسیده است. نفت سبک امریکا هم 43 دلار و 23 سنت مبادله می شود.

صادرات نفت ‌خام ایران در دو هفته نخست ماه آوریل در مقایسه با مدت مشابه ماه پیش، 600 هزار بشکه در روز افزایش یافت. آمارهای اولیه منتشر شده در زمینه حمل و نقل نفتکشها نشان می‌دهد، صادرات نفت‌خام ایران در 2 هفته نخست ماه آوریل در مقایسه با مدت مشابه ماه پیش، حدود 600 هزار بشکه در روز افزایش یافته است.

براین اساس، در این مدت صادرات نفت خام ایران بیش از دو میلیون بشکه در روز بوده است، افزایش صادرات ایران در شرایطی صورت پذیرفت که صادرات نفت‌خام برخی دیگر از اعضای اوپک همچون نیجریه و عراق طی همین مدت به دلیل برخی اختلالات بوجود آمده در مجموع حدود 100 هزار بشکه در روز کاهش یافت.

اما در رینگ فلزات رنگین هر اونس طلا 1235 دلار قیمت دارد. سایر فلزات هم با افت نسبی قیمت کار را دنبال می کنند. در حال حاضر تن مس 4922 دلار و هر تن روی 1871 دلار معامله می شوند.

بازار سهام

در حالی روزها را یکی پس از دیگری سپری می کنیم که به نظر حواشی ایجاد شده در اجرایی شدن برجام و همچنین تنش های میان دولت و جناح رقیب باعث شده تا اهالی بازار در ادامه دار بودن روند رو به رشد بازار و در نتیجه خریدهای خود کمی دچار تردید شوند! از طرفی دیگر دور دوم انتخابات مجلس را داریم. در حال حاضر چینش کرسی های مجلس به گونه ای است که تقریبا هیچ کدام از دو جناح برتری خاصی بر دیگری ندارد و در نتیجه دور دوم انتخابات و رقابت بر سر کرسی های باقی مانده از آن جهت که مجلس آینده با دولت فعلی هم جهت باشد برای اهالی بازار با اهمیت است!

بازار امروز را در حالی آغاز کردیم که از همان ابتدا می شد حدس زد که روز پر عرضه ای در پیش داریم و عرضه ها در محدوده مثبت بالا خواهد بود. این اتفاق خیلی زود رخ داد و اغلب نمادهای بازار اسیر دست فروشندگان شدند. البته نه اینکه بازار منفی شود ؛ خیر! اما این روزها دامنه حرکتی قیمت ها در اغلب نمادهای بازار محدود شده ، عمر صفوف خرید به طور محسوس کم شده و تقریبا به هیچ صفی نمی توان دل بست!

به نظر بازار برای رشد نیاز به یک شوک اساسی دارد. این شوک می تواند رشد معنادار قیمت های جهانی باشد یا یک خبر قوی سیاسی – اقتصادی و یا خبری که بتواند فعالان بازار را مجاب کند که دوباره سر کیسه را شل کنند و جریان نقدینگی را به سمت بازار پمپاژ کنند.

وقتی جریان نقدینگی در بازار کم می شود ، سهم های بزرگ نمی توانند پیشروی آنچنانی کنند ، بازار می شود محل نوسان گیری و پول ها برای کسب سودهای بزرگ تر به سمت صنایعی و نمادهای کوچک تر شیفت می کنند. اتفاقی که در بازار امروز کم و بیش شاهد آن بودیم.

کار را با گروه خودرویی آغاز می کنیم. خودروسازانی که چند ماهی است بازوبند لیدری را بر دست بستند و آن را زمین نمی گذارند. امروز اغلب نمادهای این گروه با فشار عرضه ها همراه شدند. هر چند در دقایق پایانی سر و شکل بهتری به خود گرفتند. تحلیل گران نموداری اعتقاد دارند که نمادهای این گروه در موج b اصلاحی خود قرار دارند و بسیار بعید است که سقف های قبلی در نمادهای این گروه شکسته شود.

در نماد سایپا که چند روزی است بار دیگر تب خریداران بالا رفته ، گفته می شود مذاکره با رنو و سیتروین در گام های آخر خود قرار دارد. از طرفی دیگر همانطور که در بخش "هشت صبح" امروز هم اشاره کردیم برخی در بازار شایعه کردند که به زودی سایپا از سود 30 تومانی که از محل فروش زیر مجموعه ها شناسایی شده رونمایی خواهد کرد.

در پارس خودرو هم روند معاملات به گونه ای دنبال می شود که گویی خبری در دل سهم نهفته است! به هر حال در روزهای گذشته 30 – 35 درصد از ارزش سهم کاسته شده بود و برخورد به حمایت 150 تومانی هم طرف تقاضا را تحریک کرد. خپارسی که در روزهای آینده مقاومت 185 تومانی را در پیش دارد و باید دید با این سطح چه کار خواهد کرد؟! در مجموع به نظر می رسد فردا روز سختی در انتظار پارس خودرو و سهامدارانش خواهد بود.

اما ایران خودرو بر خلاف سایپا و پارس خودرو در محدوده منفی کار خود را دنبال می کرد. ایران خودرویی که از لبه تیغ برگشت و اکنون فاصله قیمتی مناسبی را با سطح حمایتی 300 تومانی برای خود ثبت کرده است. به نظر بیشتر از اینکه روند معاملات سهم را دنبال کنیم بهتر است منتظر نتیجه احتساب مالیات 25 درصدی از افزایش سرمایه ها از محل تجدید ارزیابی ها باشیم. اگر این موضوع حل و فصل شود به نظر می رسد ایران خودرو می تواند حداقل یک گین 20 – 25 تحت هیجان بازار در دل خود داشته باشد.

در سایر نمادهای این گروه اتفاقی که قابل عرض باشد نداشتیم. اما در خبرهای مرتبط با این گروه منصور معظمی در دیدار با هیات مدیره شرکت فرانسوی سیتروئن، با اشاره به همکاری‌های قبلی ایران و فرانسه در حوزه خودروسازی گفت: امیدواریم در آینده همکاری‌های دوجانبه خوبی داشته باشیم، این در حالی است که بر اساس سیاست وزارت صنعت، ‌معدن و تجارت، ‌داخلی‌سازی قطعات خودرو، تاکید بر صادرات تولیدات خودرویی و همچنین استفاده از تجهیزات و قطعات خودرو ساخت داخل در تولید محصولات جدید، مورد توجه و تاکید جدی قرار دارد. معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین با اشاره به لزوم طراحی مدل‌های جدید خودرو گفت: در هرگونه شراکت سرمایه‌گذاری جدید باید مسائل عمده و کلیدی مورد توجه جدی قرار گیرد از جمله اینکه حداقل ۴۰ درصد از قطعات خودرو باید داخلی‌سازی شود و بعلاوه ۳۰ درصد از تولیدات صادر گردد و همچنین نوع موتور براساس رده‌بندی یورو ۶ باشد.

در خبری دیگر محمدرضا نعمت زاده در دیدار با رئیس اتاق مشترک بازرگانی بریتانیا و ایران با اشاره به علاقه مندی ایران برای ارتقای روابط تجاری و گسترش همکاریهای دو جانبه تصریح کرد: دراین بین انجام سرمایه گذاریهای مشترک و بلندمدت از اهداف مهم ما خواهد بود. وی با اشاره به ظرفیتها و فرصتهای کشور برای گسترش مناسبات دوجانبه تولیدی و تجاری سرمایه گذاری مشترک در زمینه خودروسازی و قطعه سازی ،‌حمل و نقل،‌راه آهن ،‌صنعت شیمی و پتروشیمی ،‌آموزش ،‌تحقیق و توسعه ،‌خدمات ، خطوط لوله ‌نفت و گاز را از زمینه ها و محورهای همکاری دو کشور برشمرد.

همچنین دراین دیدار « لرد لامونت » ، رئیس اتاق مشترک بازرگانی بریتانیا و ایران نیز ضمن ابراز خرسندی از بسط و توسعه تعاملات دو کشور افزود:‌ آغاز همکاری بانکها و حل مسائل بانکی به افزایش سطح همکاریها کمک خواهد کرد چرا که ما خواهان از سر گیری روابط خود با ایران همچون گذشته هستیم. لرد لامونت با بیان اینکه در خصوص روابط بانکی شاهد پیشرفتهای خوبی از سوی ایران هستیم یادآور شد:‌ زمینه های مختلفی برای تعمیق روابط اقتصادی دو کشور وجود دارد که از آن جمله می توان به تمایل شرکتهای خودروسازی جگوار،‌لندروور و بنتلی اشاره کرد.

در پالایشی ها خبر افزایش سرمایه 50 درصدی شتران از محل انباشته هم نتوانست سهامداران این شرکت را مجاب کند که در قیمت های بالاتر فروشنده باشند! به نظر می رسد کف سهم هم اکنون تا حوالی 420 تومان رشد کرده است. توصیه می کنیم سهم را زیر نظر داشته باشید. اگر به قیمت های ذکر شده نزدیک شد ، می تواند گزینه خوبی برای خرید باشد.

لیدر این گروه یعنی شبندر هم نتواسنت بالای 500 تومان دوام بیاورد. به نظر بد نیست معاملات روزانه این سهم را زیر نظر داشته باشیم. محدوده 430 – 460 می تواند سطح مناسبی برای خریداران میان مدتی باشد. کافی است یک خبر در مورد تک نرخی شدن ارز بیاید یا اینکه نفت صعودی شود!

اما عقبگرد قیمتی در نماد شبریز هم ادامه دارد و حتی با شدت بیشتری نسبت به باقی پالایشی ها دنبال می شود. امروز بیش از 50 درصد معاملات مربوط به فروش حقوقی ها بود. اولین حمایت پیش روی سهم محدوده 460 تومان می باشد و حمایت بعدی که از درجه اعتبار بالاتری برخوردار است سطح 420 تومان می باشد.

از دیگر نمادهای وابسته به این گروه می توان به شرانل اشاره کرد. شرکت طی اطلاعیه ای در خصوص تعدیل در عملکرد 12 ماهه نسبت به آخرین پیش بینی خود اعلام کرده که آخرین پیش بینی سود خالص 94 این شرکت 2,113 میلیارد ریال می باشد که با توجه به عدم تحقق فروش ساختمان پاسداران شرکت در سال 94، مبلغ 410 میلیارد ریال در بخش در آمدهای غیر عملیاتی در سال 94 تحقق نیافته که این مبلغ عمده تعدیل فوق الذکر را تشکیل می دهد. سایر موارد تعدیلی کم اهمیت بوده و علت آن عمدتا کاهش قیمت نفت و تاثیر آن بر روی نرخ محصولات صادراتی و جانبی ، ترکیب سبد فروش محصول و همچنین رکود بازاروافزایش تسهیلات دریافتی می باشد. صورتهای مالی نهایی سال 94 و یادداشتهای توضیحی آن در دست تهیه می باشد و متعاقبا در زمان اعلامی مقرر ارسال خواهد شد.

اما در خبرهای مربوط به این گروه یک مقام مسئول گفت: سازمان امور مالیاتی کشور، حساب ارزی و ریالی پالایشگاه ها و شرکت ملی پالایش و پخش فراورده‌های نفتی را به دلیل بدهی مالیاتی مسدود کرد. گفته می شود بدهی مالیات مجموعه پالایش و پخش فراورده های نفتی حدود 37 هزار میلیارد ریال است که براساس بند «و» ماده 1 الحاقیه قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت وظیفه پرداخت مالیات برارزش افزوده پالایشگاه ها برعهده شرکت ملی پالایش و پخش است که عدم پرداخت به موقع مالیات توسط شرکت ملی پالایش و پخش حساب ارزی و ریالی این مجموعه به همراه 9 پالایشگاه کشور مسدود شده است. ظاهرا نزدیک به دو ماه است که این اتفاق رخ داده و در مجموعه پالایشگاه اصفهان سازمان امور مالیاتی حتی حساب مدیران این مجموعه را نیز مسدود کرده است.

کار را با بانکی ها دنبال می کنیم. جایی که با صحبت های دیروز وزیر اقتصاد و زمزمه هایی از افزایش سرمایه بانک ها بازار کم و بیش برای خرید نمادهای این گروه رغبت نشان می دهد. از طرفی دیگر شنیده می شود دولت مکلف به کاهش 50 درصد بدهی های خود به بانک ها شده است. متاسفانه رفتار حقوقی ها و عرضه های آبشاری در 2 – 3 رالی گذشته باعث شده تا بازار در این گروه دست به عصا پیش برود. آن هم در حالی که نقدینگی در بازار نسبت به روزهای پیش از نوروز به طور محسوسی کاهش یافته است!

نموداری که به این گروه نگاه می کنیم ، فردا یا نهایتا شنبه اغلب نمادهای گروه با سطوح مقاومتی مواجه خواهند شد که در برهه فعلی امید چندانی به شکست این مقاومت ها نداریم! به نظر بانکی ها چند روزی استراحت می کنند و حتی ممکن است عقب نشینی داشته باشیم اما معتقدیم که از اواخر اردیبهشت احتمال آغاز یک رالی صعودی 20 – 25 درصدی خصوصا در بانک های کوچک دور از ذهن نیست.

در بانک صادرات سهم نرسیده به خط روند کوتاه مدتی خود سر خم کرد. به هر ترتیب در روزهای گذشته وبصادر یک رشد 10 درصدی را تجربه کرده بود. به نظر می رسد برای ادامه رشد قیمتی صادرات نیاز دارد که یکبار دیگر قیمت های 90 – 95 تومان را تست کند.

در نماد وپاسار امروز یک بلوک 11 میلیونی در این سهم جابجا شد. به لحاظ نموداری سهم در حال تکمیل آرایش گارتلی صعودی است و همانطوری که چندباری تاکید کردیم حوالی 115 – 118 ریسک خاصی برای خرید ندارد. کوتاه مدت 130 تومان سطح عرضه است و می تواند مانع رشد بیشتر شود. اما به مرور و در بازه میان مدتی پیش بینی می کنیم که وپاسار تا حوالی 160 تومان هم پیشروی داشته باشد.

به سراغ وپارس برویم. سهمی که امروز از محدوده مثبت و یک قدمی صف خرید تا منفی 2 عقب نشنی کرد. به نظر می رسد سهم گارد اصلاح به سمت 120 – 125 تومان را به خود گرفته است. در این حوالی هم قیمت به خط روند صعودی خود برخورد می کند و همین اینکه آرایش هارمونیک shark را تکمیل می کند.

در بیمه ای ها البرز را خوب می خرند. اگر در اوایل سال 95 اشاره کردیم که سهم داخل یک کانال صعودی در حال نوسان است و احتمال رشد تا حوالی 145 تومان دور از ذهن نیست. حالا قیمت در یک قدمی محدوده مورد نظر قرار دارد و به نظر می رسد فردا روز حساسی برای البرز خواهد بود. گفته می شود بلوک 17 درصدی این شرکت در قیمت های بالای 150 تومان داد و ستد خواهد شد.

اما بی شک مهمترین اتفاق در گروه بیمه ای در جلسه معاملاتی امروز مربوط به تکذیبیه افزایش سرمایه بیمه آسیا بود. مدیریت این شرکت در نامه ای کوتاه که به روی خروجی کدال قرار گرفت ، اعلام کرد که شایعه افزایش سرمایه این شرکت (از هر محلی) که در فضای مجازی قوت گرفته صحت ندارد! همین امر باعث عقب نشینی قیمت تا محدوده منفی در این نماد شد.

به سراغ گروه سیمانی برویم. جایی که نمادهای این گروه اغلب در محدوده منفی داد و ستد می شدند و به نظر برای فردا با خبر ممنوعیت واردات سیمان به عراق روز سختی در انتظار نمادهای این گروه خواهد بود. سایت خبری فرات نیوز ارگان خبری مجلس اعلای اسلامی عراق به نقل از یك منبع مطلع در هیات دولت عراق نوشت كه هیات وزیران به منظور حمایت از تولید داخلی، واردات خارجی سیمان را به كشور ممنوع اعلام كرده است . این بیانیه تاكید كرده است كه تنها با موافقت نخست وزیر عراق، سیمان وارد این كشور می شود. كارشناسان پیش بینی می كنند كه تصمیم غیرمنتظره دولت عراق مبنی بر ممنوعیت واردات سیمان، شركت های سیمان ایرانی را كه از مهمترین شركت های تامین كننده سیمان عراق هستند، تحت تاثیر قرار دهد.

اما در مورد این خبر باید بگوییم که اولا پیش تر هم دولت عراق تصمیمی مبنی بر ممنوعیت واردات سیمان اتخاذ كرده بود كه بعد از پیگیری و مذاكرات كشورهای صادركننده سیمان به عراق، این مصوبه بعد از یك هفته برداشته شد. ثانیا در متن خبر قید شده که با موافقت نخست وزیر عراق امکان واردات سیمان وجود دارد!

با همه این تفاسیر به نظر می رسد حداقل 1 – 2 روزی این خبر تاثیر روانی به روی نمادهای وابسته به این گروه داشته باشد.

در حمل و نقلی ها تحلیل تکنیکی بالاس را روز گذشته روی خروجی سایت کار کردیم. امروز خیلی زودتر از آنچه که انتظار داشتیم تقاضا روی این نماد شدت گرفت و سهم تا صف خرید پیش روی کرد. همچنان معتقدیم که زیر 1000 تومان خرید سهم با دید میان مدت یعنی 3 – 4 ماهه ریسک خاصی ندارد ومی تواند با بازدهی بالایی همراه باشد.

چند روزی بود حریل را هم خوب می خریدند. نحوه معاملات و همچنین نسبت کدهای خریدار به فروشنده بیان گر این بود که سهم مستعد رشد قیمتی است. امروز بالاخره سهم با صف خرید به کار خود پایان داد. بعید نیست یک رشد 10 درصدی را در این نماد شاهد باشیم.

در مورد حسینا به کرات در بخش های مختلف سایت صحبت کردیم. چند روزی بود که قیمت در محدوده 3400 – 3500 نوسان می کرد. بالاخره ظاهرا عرضه های یک کد حقوقی خاص و زیر یک درصد ته کشید و سهم نفسی چاق کرد! اعتقاد داریم که به مرور حسینا پتانسیل رشد تا 4400 – 4500 تومان را دارد.

در فلزی ها شاهد معاملات پرحجم ذوب بودیم. برخی صحبت از نهایی شدن افزایش سرمایه شرکت می کنند. افزایشی که واقعا در نوع خود داستان شده!!! اما از طرفی دیگر امروز شاهد خرید برخی کدهای خاص در نماد ذوب بودیم. کدهایی که پیش از این رد آنها در نمادهایی چون ذوب ، وپست و حتی زامیاد دیده شده و گین خوبی هم از این سهم ها گرفتند! فردا سهم با 290 تومان دست و پنجه نرم می کند و اگر بتواند از کمند این مقاومت مهم قیمتی عبور کند بعید نیست که شاهد ذوب 340 تومانی هم باشیم.

از دیگر نمادهای وابسته به این گروه می توان به ارفع اشاره کرد. ارفعی که صحبت از سود 60 تومانی آن برای سال 94 است. حوالی 190 – 200 تحلیل سهم روی خروجی سایت قرار گرفت. به نظر رشد سهم تا حوالی 280 تومان ادامه دار باشد.

در گروه غذایی ، شنیده می شود گروهی از شرکت های مواد غذایی ایرلند این هفته قرار است در قالب یک هیئت تجاری به ایران سفر کنند تا زمینه فروش مواد غذایی تولیدی این کشور به ویژه لبنیات به ایران را فراهم کنند.

در نیروگاهی ها افزایش سرمایه دماوند هم نتوانست سهم را تکان دهد! این شرکت که قصد دارد در 2 مرحله سرمایه خود را 1000 درصد رشد دهد هر چند امروز تا حدودی مورد توجه اهالی بازار قرار داشت اما ضعیف تر از حد انتظار ظاهر شد و به نظر می رسد با دید کوتاه مدت نمی توان به این سهم دل بست!

به سراغ یکی از تک سهم های گروه برقی برویم. سهمی به نام بالبر که چند روزی است مورد توجه واقع شده است. سهم به لحاظ نموداری روی ترند صعودی خود پترنی مشابه پترن ولفی را تشکیل داده و به نظر می رسد در کوتاه مدت شاهد رشد 20 – 25 درصدی سهم باشیم. مهمترین مقاومت پیش روی قیمت سطح 240 – 245 تومان خواهد بود.

قیمت ارز و سکه

دلار (بازار آزاد) : 3470 تومان

یورو (بازار آزاد) : 3913 تومان

درهم امارات : 944 تومان

سکه بهار آزادی (امامی) : 1 میلیون 25 هزار تومان

منبع خبر: سازمان خبری - تحلیلی بورس24

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 242


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 246
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 247
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 32
تبلیغ بورس24