اگر بر این مبنا، افزایش نرخ های بهره در آمریکا به تعویق افتد شاهد کاهش بیش از پیش ارزش دلار در برابر دیگر ارزهای معتبر خواهیم بود. به نظر می رسد سرمایه گذاران به این نتیجه رسیده اند که وضعیت شاخص های اقتصادی به شکلی نیست که بانک مرکزی آمریکا در ماه آینده میلادی بتواند بار دیگر نرخ های بهره را بالا ببرد.
ضعف در بازارهای مختلف طی هفته جاری ادامه پیدا کرده است. سخنانی که جانت یلن، رییس بانک مرکزی آمریکا در جمع اعضاء کمیته خدمات مالی مجلس نمایندگان این کشور به زبان آورد سبب نگرانی بیش از پیش سرمایه گذاران شده است. وی به وجود عوامل تهدید برای رونق اقتصاد جهان اشاره کرد البته گفت بانک مرکزی در مسیر بالا بردن نرخ های بهره به حرکت خود ادامه می دهد. مهمترین پیام سخنان خانم یلن این بود که وضعیت اقتصاد جهان مطلوب نیست. به همین دلیل سرمایه گذاران به این باور رسیده اند که بانک مرکزی آمریکا نرخ های بهره را در ماه آینده و شاید در نیمه اول امسال بالا نخواهد برد. از پیش بروز نشانه های نگران کننده از وضعیت اقتصاد چین، منطقه یورو و آمریکا سبب ریسک گریزی سرمایه گذاران شده بود.
با آنکه این هفته بازارهای چین به مناسبت آغاز سال جدید در این کشور تعطیل هستند و عملا خبر منفی جدیدی از اقتصاد این کشور منتشر نشده است اما شاهد کاهش قیمت فلزات پایه هستیم. همچنین شاخص های مالی در آسیا کاهش یافته اند. قیمت نفت نیز افول کرده است. به تدریج سرمایه گذاران و کارشناسان به این نتیجه می رسند که وضعیت شاخص های اقتصادی خوب نیست و احتمال دارد سیاست های حمایتی بانک های مرکزی نتواند رونق مورد نظر را برای اقتصادهای بزرگ به همراه داشته باشد. اگر ثابت شود این باور صحیح است بازارها با نوعی شوک مواجه خواهند شد.
امروز خبرهای زیادی از اقتصاد جهان منتشر نمی شود و مهمترین خبر به وضعیت بازار کار آمریکا در هفته گذشته مربوط است.
قیمت ها تحت فشار شدید قرار دارند
امروز قیمت نفت برنت و نفت آمریکا به ترتیب با 1.5 درصد و 2.8 درصد کاهش به 30.5 دلار و 26.7 دلار در هر بشکه رسیده است. روز گذشته قیمت نفت برنت و نفت آمریکا در مسیر کاهش به حرکت خود ادامه داد و این در حالی بود که تغییر بزرگی در ارزش دلار در برابر ارزهای دیگر پدید نیامده بود. همچنین در گزارش اداره اطلاغات انرژی آمریکا به کاهش 700 هزار بشکه ای ذخیره نفت این کشور در هفته گذشته اشاره شده بود و انتظار می رفت با اعلام این خبر قیمت نفت رشد کند. پیش بینی شده بود ذخیره نفت 3.6 میلیون بشکه افزایش یافته باشد. بسیاری از تحلیلگران معتقدند رشد قیمت ها دور از ذهن است زیرا بعید است تولیدکنندگان نفت بتوانند بر سر کاستن از عرضه به توافق برسند. از طرف دیگر، امکان افزایش تولید در آمریکا در صورت بالا رفتن قیمت ها سبب می شود فشار بر قیمت ها ادامه یابد. تولیدکنندگان نفت شیل در آمریکا آماده هستند با بالا رفتن قیمت ها فعالیت خود را بیشتر کنند. نکته مهم دیگر این است که در گزارش جدید آژانس بین المللی انرژی، افق مثبتی برای بازار نفت ترسیم نشده است. بدین ترتیب وضعیت شاخص های بنیادی بازار نفت همچنان منفی است. در زیر نمودار تغییرات قیمت نفت برنت در یک ماه اخیر نشان داده شده است:
عبور قیمت طلا از 1200 دلار
امروز قیمت طلا با 19 دلار افزایش به 1218 دلار در هر اونس رسیده است. قیمت دیگر فلزات گرانبها نیز رشد کرده اما میزان آن زیاد نیست. روز گذشته در ساعات اولیه معاملات، قیمت طلا تغییر محسوسی نداشت و حول 1190 دلار در هر اونس نوسان می کرد زیرا سرمایه گذاران منتظر سخنرانی جانت یلن، رییس بانک مرکزی آمریکا در کمیته خدمات مالی مجلس نمایندگان این کشور بودند. پس از نشست مشخص شد بانک مرکزی همچنان قصد دارد نرخ های بهره را بالا ببرد اما این اقدام را در صورتی انجام خواهد داد که وضعیت اقتصاد جهان بهتر شود. از دید بانک مرکزی آمریکا، روند بهتر شدن شرایط اقتصادی در این کشور ادامه یافته اما عواملی برای نگرانی وجود دارد. از جمله شرایط اقتصادی در چین مناسب نیست. جانت یلن در سخنان خود نسبت به وضعیت بازار کار و سطح دستمزدها ابراز رضایت کرد و کاهش نرخ های بهره را بسیار بعید دانست. برخی سرمایه گذاران به این نتیجه رسیده اند که بانک مرکزی برای بالا بردن نرخ های بهره در ماه های آینده با موانعی مواجه است در نتیجه امروز شاهد افزایش قیمت طلا هستیم. کاهش شاخص های مالی در بازارهای آسیا و اروپا نیز در افزایش قیمت فلز زرد در روز جاری موثر بوده است. در هفته های اخیر نگرانی ها در باره افق اقتصاد جهان عامل اصلی رشد قابل ملاحظه قیمت طلا بوده است. افزایش قیمت طلا به بالای 1200 دلار در هر اونس نشان می دهد سرمایه گذاران در باره وضعیت اقتصاد جهان نگران هستند و پیش بینی می کنند قیمت فلز زرد در مسیر رشد به حرکت خود ادامه دهد. در زیر نمودار تغییرات قیمت هر اونس طلا در یک ماه اخیر نشان داده شده است:
سرمایه گذاران نگران هستند
آسیا. امروز شاخص های مالی در برخی بازارهای بزرگ آسیا کاهش یافته است. روز گذشته روند کاهش شاخص های مالی در بازارهای آسیایی ادامه پیدا کرد. عواملی که سبب ریسک گریزی سرمایه گذاران بوده تغییری نکرده و بر همین مبنا، از حضور و فعالیت آنها در بازار کاسته شده است. کاهش قیمت نفت، وضعیت بد اقتصاد چین و نگرانی ها در باره کاهش حمایت های بانک مرکزی آمریکا، سه عامل مهم در کاهش ریسک پذیری سرمایه گذاران بوده است. روز گذشته جانت یلن، رییس بانک مرکزی آمریکا در جمع اعضاء کمیته خدمات مالی مجلس نمایندگان این کشور سخنرانی کرد و در سخنان خود پذیرفت که وضعیت اقتصاد چین و جهان مطلوب نیست. البته وی در باره افق اقتصاد آمریکا ابراز امیدواری کرد.
اروپا. امروز شاخص های مالی در اروپا کاهش یافته اند. کاهش قیمت نفت و هشدارهای روز گذشته جانت یلن، رییس بانک مرکزی آمریکا در باره ریسک هایی که اقتصاد جهان را تهدید می کند سبب شده سرمایه گذاران اروپایی در باره حضور در بازارهای مالی تردید کنند. روز گذشته شاخص های مالی در اروپا
رشد کردند زیرا هم قیمت نفت اندکی رشد کرده بود و هم انتظار می رفت داده های اقتصادی مثبت باشد. بانک مرکزی اروپا ماه آینده میلادی نشست دارد و اکنون دیگر همه معتقدند در این نشست سیاست های جدید حمایتی اتخاذ خواهد شد.
آمریکا. روز گذشته شاخص های مالی در آمریکا کاهش یافتند البته میزان کاهش زیاد نبود. برخی گزارش های منفی از عملکرد شرکت های بورسی، ابراز نگرانی رییس بانک مرکزی آمریکا در باره وضعیت اقتصاد جهان و افول قیمت نفت سبب شد شاخص های مالی کاهش یابند. جانت یلن در سخنان خود در کمیته خدمات مالی مجلس نمایندگان اعلام کرد وضعیت بازار کار در حال بهتر شدن است و ما به کاستن از نرخ های بهره در آینده نزدیک فکر نمی کنیم اما وضعیت اقتصادی در چین می تواند به روند بهبود شرایط اقتصادی در آمریکا و بازارهای مالی لطمه وارد کند.
در زیر نمودار تغییرات شاخص استاندارد اند پورز در یک ماه اخیر نشان داده شده است:
افول قیمت ها ادامه یافته است
امروز قیمت مس و دیگر فلزات پایه تغییر محسوسی نداشته و اندکی رشد کرده است. قیمت مس روز گذشته کاهش یافت و در سطح 4450 دلار قرار گرفت. افول قیمت نفت و دیگر عوامل فشار بر قیمت ها سبب شده قیمت فلزات پایه در سطوح پایین تر نوسان کند. با آنکه در هفته جاری خبری از اقتصاد چین منتشر نشده اما فعالان بازار فلزات پایه معتقدند قیمت ها در مسیر رشد قرار نخواهد داشت زیرا بازار این فلزات با مازاد عرضه مواجه است و تقاضای جهانی برای این فلزات در خوشبینانه ترین حالت رشدی اندک خواهد داشت. در هفته های اخیر نهادهای تحلیلگر نسبت به افق بازار فلزات پایه ابراز نگرانی کرده اند. به نظر این نهادها، دوران رشد قابل ملاحظه قیمت ها پایان یافته و تا سال های آینده شاهد بهبود اوضاع در بازار این مواد خام نخواهیم بود. در زیر نمودار تغییرات قیمت هر تن سرب در یک ماه اخیر نشان داده شده است:
پیش بینی کاهش ارزش دلار
امروز ارزش دلار در برابر یورو تغییر بزرگی نداشته اما تحلیلگران بازار ارز معتقدند ارزش دلار تحت فشار بیشتری قرار خواهد گرفت زیرا به نظر می رسد بانک مرکزی آمریکا برای بالا بردن مجدد نرخ های بهره در این کشور با موانعی بزرگ مواجه است. روز گذشته جانت یلن، رییس بانک مرکزی آمریکا نسبت به بهتر شدن وضعیت اقتصاد این کشور ابراز امیدواری کرد اما پذیرفت که برخی ریسک ها وجود دارد که می تواند به رونق اقتصاد جهان لطمه وارد کند. اگر بر این مبنا، افزایش نرخ های بهره در آمریکا به تعویق افتد شاهد کاهش بیش از پیش ارزش دلار در برابر دیگر ارزهای معتبر خواهیم بود. به نظر می رسد سرمایه گذاران به این نتیجه رسیده اند که وضعیت شاخص های اقتصادی به شکلی نیست که بانک مرکزی آمریکا در ماه آینده میلادی بتواند بار دیگر نرخ های بهره را بالا ببرد. البته جانت یلن، احتمال افزایش نرخ های بهره را منتفی ندانست. برخی اعضاء کمیته سیاستگذاری بانک مرکزی آمریکا در هفته های اخیر در باره افزایش نرخ های بهره در این کشور ابراز نگرانی کرده و این اقدام را نامناسب ندانسته اند. در زیر نمودار تغییرات نسبت یورو به دلار در یک ماه اخیر نشان داده شده است:
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.