خوشبختانه علیرغم ارائه گزارشات ۶ ماهه نه چندان دلچسب ، فشار فروش آنچنانی بر روی تابلو معاملات رویت نمی شود. حال دلیل این اتفاق می تواند ریزش سنگین قیمت ها در هفته های اخیر یا خوشبینی معامله گران به بسته خروج از رکود و کاهش نرخ بهره بانکی باشد.
پیش بینی بازار امروز
در حالی تا دقایق دیگر بازار را در آخرین روز کاری از اولین هفته آبان آغاز خواهیم کرد که تغییری در شرایط بازار ایجاد نشده است. همچنان نمادهایی خودرویی متوقف هستند و اهالی بازار نگران زمان و نحوه بازگشایی نمادهای این گروه هستند. ضمنا داستان نرخ خوراک واحدهای پتروشیمی و وعده وزیر نفت برای تعیین تکلیف قیمت خوراک در 1 – 2 هفته آینده باعث شده تا بازار همچنان با احتیاط گام بردارد.
خوشبختانه علیرغم ارائه گزارشات 6 ماهه نه چندان دلچسب ، فشار فروش آنچنانی بر روی تابلو معاملات رویت نمی شود. حال دلیل این اتفاق می تواند ریزش سنگین قیمت ها در هفته های اخیر یا خوشبینی معامله گران به بسته خروج از رکود و کاهش نرخ بهره بانکی باشد. البته در طرف مقابل خریدار آنچنانی هم نداریم و تقریبا می توان گفت بازار در تعادل به سر می برد.
امیدواریم که مطابق پیش بینی ها کف قیمتی اکثر سهم ها در بازار بسته شده باشد و شاهد رشد ملایم قیمت ها در هفته های پیش روی باشیم. بسیاری از کارشناسان بازار معتقدند که شاخص می تواند تا پایان سال جاری تا حوالی 68000 واحد و حتی در شرایط خوشبینانه 70000 واحد رشد داشته باشد.
امروز هم بازار می تواند مثبت باشد. بهتر بگوییم ، انتظار ما از بازار فعلا قرار داشتن در شرایط تعادل است تا زمانی که خودرویی ها بازگشایی شوند. در آن برهه با مشاهده نحوه و قیمت بازگشایی می توان در مورد روند بعدی بازار بهتر نظر داد.
بازار سهام
در گروه بیمه ای شاهد افزایش تقاضا و روند رو به رشد نمادهای این گروه هستیم. تقریبا دو هفته پیش بود که تحلیل تکنیکی بیمه البرز روی خروجی سایت قرار گرفت. در آن تحلیل گفتیم که قیمت در کف کانال نزولی قرار دارد و الگوی هارمونیک alt bat در نمودار سهم مشاهده می شود. خوشبختانه سهم مطابق تحلیل ارائه شده شروع به پیشروی کرد. طی معاملات امروز سهم با محدوده مقاومتی خود بخورد خواهد کرد. اکنون دو سناریو در پیش دارد. رشد یک سره تا سقف کانال یعنی 125 تومان ، یا اینکه اصلاح جزئی تا حوالی 106 – 107 تومان برای تکمیل الگوی سر و شانه کف احتمالی...
از دیگر نمادهای این گروه می توان به آسیا اشاره کرد. این سهم هم امروز با محدوده مقاومتی سقف قبلی برخورد می کند. به نظر می رسد امروز برای اسیا هم روز سخت و پر عرضه ای داشته باشیم. سهم در صورت گذر از مقاومت ذکر شده می تواند تا محدوده ترند نزولی خود یعنی 134 – 135 تومان پیشروی داشته باشد.
گروه سیمانی از دیگر نمادهایی است که این روزها بار دیگر مورد توجه بازار قرار گرفته است. سیمانی هایی که همچنان شرایط مناسبی ندارند اما در ماه های اخیر به قدری ریزش داشتند که به نظر تمام اتفاقات بد در قیمت نمادهای این گروه لحاظ شده است!
در این گروه سشرق صف خرید نسبتا قابل قبولی را در معاملات روز گذشته تجربه کرد. در نمودار سهم الگویی مشابه مثلث پایان قطری مشاهده می شود. سطح خرید مناسب و مطمئن در این نماد محدوده 88 – 90 تومان است. در کوتاه مدت 103 – 105 تومان مهمترین محدوده مقاومتی قیمت است.
معاملات روز گذشته سیمان خوزستان باعث شد تا سقف کانال نزولی در این نمودار این سهم بی اعتبار شود. قیمت خرید سهم هر چه به 300 تومان نزدیک تر باشد ریسک خرید کمتر است. در صورتیکه سخوز به سلامت از پیچ 320 – 325 تومان بگذرد می تواند تا حوالی 350 – 360 تومان نیز رشد کند.
سیمان سپاهان از دیگر نمادهای سیمانی است که در نمودار آن مثلث پایان قطری رویت می شود. پس از برخورد با کف این الگو قیمت به آن واکنش نشان داد و با افزایش تقاضا مواجه شد. به نظر می رسد طی روزهای اینده شاهد رشد ارزش سهم تا حوالی 120 تومان خواهیم بود.
در گروه پالایشی ، شایعاتی مبنی بر احتمال گزارش مثبت نمادهای این گروه به دلیل افزایش نسبی قیمت نفت در سه ماهه دوم سال ، باعث توجه نسبی اهالی بازار به نمادهای این گروه شده است. در گزارش های قبلی هم اشاره داشتیم که به نظر شاوان به کمک بازیگرانش به مرور تا حوالی 1000 تومان رشد داشته باشد. با این حال به هیچ عنوان توصیه ای برای خرید سهم نداریم. به هر حال نمادهای پالایشی جزو نمادهای بزرگ بازار بورس هستند و تحرک و روند رو به رشد آنها علاوه بر گزارش مناسب نیازمند تزریق نقدینگی است!
در گروه قندی ، تحلیل نموداری قپیرا به روی خروجی سایت قرار گرفت. اشاره به شکل گیری الگوی سر و شانه کف در نمودار سهم داشتیم. علیرغم عرضه های نسبتا سنگین ، خوشبختانه در پایان خریداران در این نماد به صف نشستند.
از دیگر نمادهای گروه قندی می توان به قجام اشاره کرد. سهمی که به واسطه زمزمه هایی از افزایش سرمایه سنگین از محل تجدید ارزیابی ها مورد توجه اهالی بازار واقع شده است. هر چند سهم در بازار توافقی قرار دارد و ریسک خرید آن بالاست ، اما به نظر می رسد در صورت گذر از باند مقاومتی 630 – 635 تومان ، شاهد رشد ارزش سهم تا حوالی 800 تومان باشیم.
در گروه لیزینگی صحبت هایی از وام 25 میلیونی خودرو که در بسته خروج از رکود دولت گنجانده شده ، باعث شد تا بازار نمادهای لیزنگی را پس بزند! در این گروه ولساپا یک بار دیگر روی سطح حمایتی 190 تومان قرار گرفته است. در نماد ولغدر نیز به لحاظ تکنیکی الگوی دو قلوی سقف تشکیل شده است. در کوتاه مدت 160 – 165 تومان سطح حمایتی قیمت است که می تواند باعث کاهش فشار فروش و یک برگشت موقت در سهم شود.
اخبار سیاسی – اقتصادی
***سعید لیلاز در نشست راهکارهای عبور از رکود که در اتاق بازرگانی تهران برگزار شد، اظهار کرد: امروز یکی از انتقاداتی که به دولت وارد میشود کاهش بیش از حد نرخ تورم است. به نظر میرسد ما همیشه تصویر کاملی از اوضاع نداریم. وی افزود: میدانیم امروز سیاستهای پولی دولت انقباضی نیست و رشد 23 درصد نقدینگی بر اقتصاد رشد بالایی محسوب میشود و میدانید که چه فشاری در یک دهه اخیر روی طبقات فرودست اجتماعی ایران وارد شده است. در واقع ماهیت بحران اقتصادی در ایران در بسیاری از موارد به درستی شناخته نشده است و نامهای که اخیرا از سوی چهار وزیر منتشر شد یکی از نشانههای سهم نادرست اقتصادی است.
این کارشناس اقتصادی ادامه داد: امروز آماری منتشر شده است که نشان میدهد مصرف متوسط مواد غذایی در 10 سال گذشته 26 درصد بهطور متوسط کاهش پیدا کرده است. امروز بهطور متوسط هر شهروند ایرانی در هر 11 روز یک لیتر شیر مصرف میکند. به اعتقاد من ماهیت رکود و بحران اقتصادی در ایران هنوز به درستی شناخته نشده است.
لیلاز ادامه داد: نکته اصلی بحران فعلی اقتصاد ایران فروپاشی طرف تقاضاست در سال 1390 معادل 119 میلیارد صادرات نفتی و 100 میلیارد واردات کالا به کشور داشتیم اما 11 درصد قدرت خرید کارگران نسبت به دستمزدشان کاهش پیدا کرده است.
این کارشناس اقتصادی در بخش دیگری از صحبتهایش گفت: حدس میزنم که اکنون 100 میلیون مترمربع مسکن شهری بدون مشتری داریم که ارزش آن حدود 200 هزار میلیارد تومان است این میزان به این زودیها مصرف نخواهد شد و رونقی را حداقل تا چهار سال آینده ایجاد نخواهد کرد به نظر من رکود فعلی اولین رکود درونزا در اقتصاد ایران است. وی افزود: اگر تا یک دهه آینده دولت قادر نباشد که بدون درآمدهای نفتی اقتصاد را اداره کند بخش خصوصی در ایران تبدیل به یک موضوع میشود. در 20 سال گذشته خصوصیسازی در ایران یک ژست بوده است اما وضعیت فعلی را باید فرصتی برای بخش خصوصی بدانیم.
لیلاز درباره بسته جدید اقتصادی دولت گفت: ارائه چنین بستههایی میتواند برای شروع حرکت مناسب باشد اما مشکلات ساختاری که در سالهای اخیر به اقتصاد ایران اضافه شده است با چنین اقداماتی برطرف نمیشود و این مسائل باید از همان راهی که آمدهاند بازگردند.
این کارشناس اقتصادی افزود: امیدی که به سرمایهگذاری خارجی بستهایم واهی است، چراکه با اوضاع سیاسی فعلی اتفاق نخواهد افتاد. بخش خصوصی باید در این زمینه فعال باشد. مشکل اقتصاد ایران در حال حاضر قدرت خرید مردم است با وجود تلاشهایی که در این زمینه صورت گرفته است بین 35 تا 40 درصد نسبت به سال 1389 قدرت خرید پایینتر آمده است. این عنصر اصلی مشکلات اقتصاد امروز ایران است که به سادگی قابل رفع نیست و وجود تورم باعث میشود اتخاذ سیاستهای انبساطی به راحتی انجام نشود.
وی ادامه داد: بیشتر راهحلهایی که برای حل مسائل اقتصادی در ایران ارائه میشود، راهحلهای سیاسی است تا راهحلهای اقتصادی؛ به عنوان نمونه اینکه یارانهها را قطع کنیم یک راهحل سیاسی است و یا اینکه میگویند قیمت حاملهای انرژی باید افزایش یابد در چارچوب راهحلهای سیاسی است. به اعتقاد من بهترین راه برای شکستن رکود فعلی مراجعه کردن به مردم و بخش خصوصی است امروز نقطه امید اقتصاد ایران برای خروج از رکود بخش خصوصی است.
لیلاز گفت: در بهترین حالت در سالهای گذشته بین سه تا پنج میلیارد جذب سرمایهگذاری خارجی اتفاق افتاده است که بعید به نظر میرسد با توافق صورت گرفته حتی در این حتی به وضعیت قبلی برسیم که البته بیشتر این سرمایهگذاریهای در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی خواهد بود تنها راه نجات اقتصاد ایران از وضعیت فعلی آزادسازی اقتصادی است. آزادسازی که باید منسجم و همگن باشد. این یک گزینه برای اقتصاد ایران نیست بلکه یک اجبار است.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.