تعریف تئوریک فوق را کمتر کسی ست که قبول داشته باشد اگرچه در ایران بازار بورس نیز وظیفه تامین سرمایه را بر عهده دارد اما ذکر نشده که تامین سرمایه چه گروه یا گروه هایی؟
23 تیرماه سال 1394- وین؛ توافق تاریخی ایران با 6 قدرت جهانی به امضا رسید تا پس از طی کردن مراحل قانونی عمده تحریم های مهم بر ضد دولت، شرکت ها و اشخاص در لیستی چند صفحه ای برداشته شده و درهای تجارت به روی ایران باز گردد.
چند روز بعد ؛ شورای امنیت به لغو تحریم های ایران رای مثبت داد.
بورس چیست؟ محلی برای دادوستد سهام که شرکت های گوناگون برای تامین سرمایه وارد آن شده و در تلاشند تا از این طریق سرمایه مورد نیاز برای بنگاه های اقتصادی را فراهم آورند
تعریف تئوریک فوق را کمتر کسی ست که قبول داشته باشد اگرچه در ایران بازار بورس نیز وظیفه تامین سرمایه را بر عهده دارد اما ذکر نشده که تامین سرمایه چه گروه یا گروه هایی؟
بورس تهران در حالی پس از یک ماه از توافق تاریخی وین روندنزولی را پشت سر می گذارد که افت 7 درصدی شاخص در این مدت بسیاری از تحلیلگران را متعجب گذاشته و آنها را مجبور به وعده امروز و فردا می کند. خروج نقدینگی در بازار سرمایه تا حدی بود که بسیاری از حقیقی ها که در روزهای پیش از توافق سرمایه مناسبی را وارد بازار کرده اند (حدود 500 میلیارد تومان)، پس از عرضه های سنگین حقوقی ها و گروه های خاص اکنون منتظر بازگشت قیمت ها و خروج از بازار حتی بدون سود هستند.
افت ارزش معاملات نسبت به ماه پیش به همراه کاهش قیمت ها در حالی رخ داده است که سهامداران از کوچکترین روندهای صعودی برای خروج و فروش سهام استفاده می کنند و آفت کنونی با هیچ چیز به جز ورود سرمایه جدید که در پی حس اعتماد حاصل می شود، از بین نخواهد رفت.
در این مطلب نگاهی به وضعیت بازار بورس طی یک ماه اخیر می اندازیم و شرایط بورس را در حالی به چالش می کشیم که وزنه سهام در سمت منفی به شدت سنگینی می کند.
- همانگونه که مشاهده می شود 90 شرکت از مجموع بیش از 600 نماد مورد بررسی روند مثبت داشته اند که این 90 شرکت مجموعا حدود 11% از ارزش بازار را به خود اختصاص داده اند. به عبارت دیگر اگرشما در سهمی سود کرده اید باید بدانید که در اقلیت بوده اید و استراتژی خرید سهام کوچک توسط شما موفقیت آمیز بوده است. متوسط روند صعودی این سهام با احتساب نقاط پرت حدود 9% در این مدت بوده است.
- حدود 20% از ارزش بازار شامل 194 شرکت سهامی بوده اند که یا افت قیمتی خاصی نداشته اند یا متوقف مانده اند که هنوز در خصوص برخی از آنها نمی توان قضاوت درستی کرد.
- حدود 70% از ارزش بازار در اختیار 321 نمادی ست که روند منفی را عمدتا در دوران پسامجمع و پساتحریم تجربه می کنند. این در حالی ست که به طور متوسط این سهام با افت بیش از 10 درصدی مواجه شدند.
در ادامه به جدولی کامل از تمامی نمادهای بازار سرمایه اشاره خواهیم داشت که در راس آن شاخص با افت 7 درصدی قرار دارد و مابقی سهام به ترتیب بازده قیمتی صعودی مرتب شده اند. صرف نظر از دلایل و علل افت شاخص و بازار با نجابت یک ایرانی تنها به سوغاتی توافق وین برای بازار بورس نگاهی خواهیم انداخت.
در جدول صرفا به بررسی نوسان قیمتی سهام توجه شده و بازده نقدی (برای نوسان گیران) مورد توجه بوده است.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.