تقریبا یک و نیم ساعت از زمان آغاز معاملات سپری شده است. این در حالی است که شاخص کل به لطف معامله بلوکی همراه رشدی....
تقریبا یک و نیم ساعت از زمان آغاز معاملات سپری شده است. این در حالی است که شاخص کل به لطف معامله بلوکی همراه رشدی 92 واحدی داشته و به کانال 66 هزار واحدی برگشته است. شرایط بازار بهتر از آن چیزی است که انتظار داشتیم اما عملا رکود واضحی در معاملات دیده می شود و نوسان قیمتی نمادها (خصوصا نمادهای مطرح بازار) ناچیز است. ارزش معاملات دو بازار بورس و فرابورس حدود 36 میلیارد تومان است که یک سوم این رقم نیز در اختیار اوراق مشارکت و صکوک است. در بازار صف خرید و فروش آنچنانی نداریم و اغلب نمادها به صورت متعادل داد و ستد می شوند. شاید بتوان گفت حفارس ، ختوقا و کماسه مهمترین صفوف خرید بازار هستند و در سمت مقابل شبهرن مهمترین صف فروش بازار را تشکیل می دهد.
اخبار سیاسی – اقتصادی
*باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا در حمایت از توافق هسته ای ۱۴ جولای با ایران گفت: علیرغم مخالفت رژیم صهیونیستی و کنگره آمریکا، کاملاً واضح بود که حمایت ها از تحریم ایران رو به افول نهاده بود. به گزارش اسپوتنیک، اوباما در مصاحبه خود ضمن دفاع از توافق هسته ی جامع میان کشورهای ۱+۵ با ایران در ۱۴ جولای (۲۳ تیر ماه) موسوم به برجام، تمدید تحریم ها علیه ایران را امری بیهوده دانست. وی در مصاحبه با شبکه تلویزیونی سی ان ان در این باره گفت: دیگر نمی توانیم تحریم های ضد ایرانی را ادامه دهیم. این کار بی فایده است؛ چرا که حمایت های بین المللی از ادامه تحریم ها علیه ایران از بین رفته است.
رئیس جمهور آمریکا با بیان اینکه فقط کنگره و رژیم صهیونیستی از ادامه تحریم های ضد ایرانی دفاع می کنند، ادامه داد: به عقیده من، این سخنان که کشورهایی مانند چین و روسیه به صورت داوطلبانه از نظام تحریم ها همانطور که پیشتر برای فشار آوردن بر ایران حمایت و پیروی می کردند، خواهند کرد، توهمی بیش نیست. اوباما در ادامه تصریح کرد که معاهده منع گسترش تسلیحات اتمی به وضوح در برابر تسلیحاتی شدن قدرت اتمی ایستادگی می کند؛ حال آنکه این معاهده هیچگونه ممنوعیتی را برای استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای بیان نکرده است.
باراک اوباما که همراه با تیم مذاکره کننده هسته ای کشورش که چندی است برای جلب موافقت کنگره از توافق هسته ای با ایران مشغول تلاش هستند، مدعی شد: ما دیگر از حمایت مخالفان ایران در میان متحدین جهانی خود برخوردار نیستیم. آنها درخصوص حفظ تحریم ها و اعمال فشار علیه ایران تنها تا جاییکه این کشور را به پای میز مذاکره بیاورد با ما همراهی کردند.
گفتنی است، کنگره آمریکا که تحت نفوذ اکثریت جمهوریخواه قرار دارد تا ۱۷ سپتامبر فرصت مخالفت با این توافق را دارد. در صورت رأی منفی به توافق مذکور، اوباما اعلام کرده است که آن را وتو خواهد نمود. مجلس نمایندگان و سنای آمریکا تنها درصورتی می توانند وتوی اوباما را لغو کنند که آراء دو سومی را در کنگره داشته باشند.
*وزیر امور خارجه متن برجام را متنی متوازن و حضور مردم در انتخابات را عامل به ثمر رسیدن این مذاکرات دانست و گفت: از روز برجام برخورد جامعه بین المللی با ایران تغییر کرده است. محمد جواد ظریف روز یکشنبه در نشست ویژه توافق هسته ای که توسط دیپلماسی ایرانی برگزار شد، این مطلب را بیان کرد.
وزیر امور خارجه ادامه داد: هدف تحریم تغییر سیاست است، از این طریق که به مردم فشار وارد کرده و مردم را از حاکمیت جدا کنند و حاکمیت ناگزیر شود به خواسته وضع کنندگان تحریم گردن نهد؛ برای همین تحریم هایی که تاکنون از سوی شورای امنیت علیه کشورها وضع شده تماما به تغییر رژیم یا یک جنگ منتهی شده است. ظریف خاطرنشان کرد: بنابراین هدف تحریم ها جدا کردن حاکمیت از مردم است به همین دلیل مردم با حضور در انتخابات نشان دادند که تحریم ها اثر ندارد و با حضور 73 درصدی در پای صندوق های رای نشان دادند که می خواهند که با دولت خود از طریق صندوق رای تعامل کنند. وی تصریح کرد: همین امر باعث شد که طرف مقابل از تحمیل اراده خود از تحریم ایران ناامید شده و به مذاکره روی آورد.
به گفته محمد جواد ظریف، 6 قطعنامه شورای امنیت بدون یک دقیقه اجرا و برای اولین بار لغو شد و برای نخستین بار بود که موضوعی با عنوان قطعنامه موضوع مذاکره شد. اگر این ها را فرامتن نگاه کنیم با هر متنی توازن ایجاد می کند، ضمن آنکه داخل متن هم توازن قابل توجهی وجود دارد. رییس دستگاه دیپلماسی خاطرنشان کرد: حتی از نظر تناظر زمانی اقدامات هم این مساله رعایت شده است، به طوری که پرونده مرحله ای را طی می کند و در فاصله ای در شورای امنیت در یک بازه 10 ساله به طور قطعی خاتمه می باید. البته در حوزه هایی محدودیت هایی روی ایران هست اما قطعنامه جدید برخلاف قطعنامه قبلی تحریم ندارد بکله محدودیت دارد. به گفته ظریف، قطعنامه های قبلی علیه کشورمان ممنوعیت داشت و کشورها مجاز نبودند با ایران معامله کنند و یا در برنامه هسته ای ایران حضور داشته باشند اما الان کشورها تشویق شده اند در برنامه هسته ای ایران حضور داشته باشند. وی خاطرنشان کرد: درموارد قبلی شاهد تحریم های شدید موشکی بودیم به طوری که حتی امکان استفاده از اقدامات قهر آمیز برای جلوگیری از دسترسی به فناوری موشکی بر اساس بند 9 قطعنامه 1929 وجود داشت اما این ها تبدیل به محدودیت برای مدت مشخص شده است.
ظریف تاکید کرد: نکته ای که باید به آن اشاره کرد این است که از روز پایان مذاکرات برخورد دنیا با ایران در موضوع هسته ای بر اساس متن برجام و قطعنامه تغییرکرده است. قطعنامه در مقدمه می گوید روز جمع بندی برجام، چون قطعنامه به اجرای کامل اشاره می کند، پرونده ایران در این مقطع عادی می شود.
وی خاطرنشان کرد: در واقع از روز اول برجام، برنامه هسته ای ایران تهدید علیه صلح نیست و زمانی هم کل موضوع از شورای امنیت خارج می شود.
ظریف در پاسخ به سوال مظاهری در خصوص برنامه ریزی دولت برای شرایط پس از رفع تحریم ها نیز گفت: دولت معتقد است مهم ترین تضمین اجرای برجام در هم تنیدن مسایل اقتصادی با کشورها است که باعث می شود هیچ کشوری زیر برجام نزند و به تعهدات خود عمل کند. وی افزود: با این طرح نوعی روابط سیاسی، فرهنگی، اقتصادی حتی در زمینه مبارزه با تروریسم ایجاد خواهد شد که برای کسی که بهانه جویی برای برهم زدن برجام داشته باشد به صرفه نباشد و در دولت و سطح وزارتخانه ها این طراحی صورت گرفته است.
ظریف در پاسخ به این که اگر بخواهیم بررسی کنیم هزینه و سود این برجام چه بوده است؟ گفت: آن چه هزینه کردیم هزینه سانتریفیوژ نبود بلکه به دنیا گفتیم که شما نمی توانید حرفی را به ما تحمیل کنید، این هزینه اقتدار ملی است. وی افزود: امروز معادله قدرت چند وجهی شده و قدرت اقتصادی، نظامی و سیاسی دیگر مبنای قدرت نیست، بنابراین قدرت معنایی ما باعث شد تا با تحمل فشار به این دستاورد برسیم و ممکن است در این موضوع بسیاری از افراد هزینه و فایده کنند که آیا مذاکره کنندگان خوب عمل کردند یا نه اما این که بگوییم این دستاورد مذاکرات کیلوواتی چند درآمده است، عامل قدرت که همان ایستادگی بود را فراموش کرده ایم.
بازار سهام
در گروه تجهیزاتی شاهد تعدیل منفی 39 درصدی حفاری هستیم. عملا با این تعدیل کف 340 تومانی را از دست خواهیم داد. به نظر می رسد سهم به مرور تا حوالی 300 تومان عقب نشینی کند.
در همین گروه رمپنا هم معاملات ضعیف و کم رمقی را تجربه می کند. عملا مدتی است که سهم به حاشیه رفته و بازار توجه چندانی به این نماد ندارد. به نظر می رسد با توجه به شرایط کلی بازار مپنا در این قیمت ها خریدار قوی ندارد و شاید با عقب نشینی و رسیدن قیمت به حوالی 700 تومان سهم شرایط بهتری را تجربه کند.
از دیگر نمادهای این گروه می توان به فاراک اشاره کرد. سهمی که در سطوح قیمتی نسبتا مناسبی قرار دارد و به نظر می رسد با رسیدن به سطح 265 تومانی بار دیگر تقاضا در این نماد افزایش یابد. فعلا حجم معاملات در این نماد به شدت پایین است و تا زمانی که شاهد حجم های خوب در سهم نباشیم ، هر برگشتی صرفا موقت است.
گروه خودرویی را نسبتا خوب خریدند. خکاوه همچنان در مقابل افت زیر 100 تومان مقاومت می کند و با نزدیک شدن به قیمت های 100 تومانی تقاضا به صورت نسبی افزایش می یابد.
در این گروه خبهمن حوالی 200 ، وساپا زیر 100 تومان و رنا حوالی 90 – 95 تومان گزینه مناسبی برای خرید می باشند.
از میان قطعه سازها خشرق و خمحرکه در منفی ها فروشنده آنچنانی ندارند و به نظر می رسد اگر شرایط بازار کمی بهبود یابد ، رشد مناسبی را تجربه کنند.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.