هنوز در باره شرایط کلی اقتصاد این کشور نگرانی ها باقی است. برخلاف انتظارها، بانک مرکزی چین اخیرا اقدامی برای کمک به رونق اقتصادی انجام نداده و این درحالیستکه خبرهای مختلف از اقتصاد این کشور انجام چنین اقداماتی را ضروری کرده است.
روز گذشته مجموعه ای از گزارش ها از شاخص های مختلف اقتصادی در آمریکا و منطقه یورو منتشر شد که عموما مثبت بود و سبب شد از یک سو احتمال افزایش نرخ های بهره در آمریکا در آینده نزدیک بالا رود و از سوی دیگر برخی نگرانی ها در باره وضعیت اقتصادی در منطقه یورو کاهش یابد. البته برخی داده ها از منطقه یورو منفی بود. برای مثال، خرده فروشی در ماه ژوئن در مقیاس ماهانه بیش از انتظار اقتصاددان ها کاهش یافته و در مقیاس سالانه کمتر از پیش بینی ها رشد کرده است. روز گذشته سرمایه گذاران به داده های جدید از شرایط اقتصاد جهان دست یافتند اما گزارش وزارت کار آمریکا در باره وضعیت بازار کار این کشور در ماه گذشته میلادی، که فردا منتشر می شود، اهمیت بالایی دارد و تاثیری بزرگ بر بازارها خواهد گذاشت. سرمایه گذاران معتقدند وضعیت اقتصاد چین مطلوب نیست و داده های اقتصادی این باور را تایید می کند. بخش های تولید کارخانه ای و ساخت و ساز این کشور در شرایط نگران کننده قرار دارد و تلاش های ماه های اخیر بانک مرکزی برای غلبه بر وضعیت کنونی نتیجه مورد نظر را در بر نداشته است. دولت چین هنوز نتوانسته بر مصرف داخلی بیافزاید و از وابستگی رشد اقتصاد به صادرات و سرمایه گذاری بکاهد. انتظار می رود در صورت بدتر شدن شرایط، تدابیر حمایتی جدید از سوی بانک مرکزی چین اتخاذ شود. در زیر نمودار تغییرات مصرف فلزات از سوی چین و بقیه کشورهای جهان از سال 1975 تاکنون به میلیون تن نشان داده شده است:
ضعف بازار عمیق تر می شود
امروز قیمت نفت برنت و نفت آمریکا تغییر بزرگی نداشته و کاهش روز گذشته جبران نشده است. روز گذشته قیمت نفت پس از انتشار گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا که نشان داد ذخیره نفت این کشور در هفته گذشته بیش از انتظار اقتصاددان ها کاهش یافته است رشد کرد اما در این گزارش به افزایش قابل ملاحظه ذخیره بنزین اشاره شده بود و این به معنای کاهش مصرف است. افزایش ذخیره بنزین در حالی رخ داده که در فصل تابستان و اوج مسافرت ها در آمریکا هستیم. از سوی دیگر، بازار نفت همچنان تحت تاثیر مازاد عرضه به تقاضا و کندی رشد تقاضا قرار دارد. کاهش قیمت نفت در روز گذشته در حالی رخ داد که ارزش دلار در برابر یورو کاهش پیدا کرده بود و نیز خبرهای منتشر شده از اقتصاد آمریکا و چین مثبت بود. بدین ترتیب می توان نتیجه گرفت وضعیت بازار نفت به شکلی است که نباید انتظار داشت قیمت ها رشد کند. همانطور که بارهای ذکر شده هر نوع افزایش تقاضا برای نفت با رشد تولید همراه خواهد بود و این به معنای ضعف پایای قیمت هاست. در زیر نمودار تغییرات قیمت نفت آمریکا در شش ماه اخیر نشان داده شده است:
ضعف تقاضای فیزیکی
امروز مانند روز گذشته، قیمت طلا تغییر بزرگی نداشته و سرمایه گذاران در انتظار گزارش های جدید از اقتصاد آمریکا و تغییرات ارزش دلار هستند. ثابت شده تقاضا برای طلا حتی در صورت کاهش شدید قیمت ها افزایش پیدا نمی کند. از دید تحلیلگران، برای رشد تقاضای فیزیکی برای فلز زرد ضروری است خبرهای منفی متعدد از بخش اشتغال آمریکا منتشر شود و افزایش نرخ های بهره در این کشور به تعویق افتد. روز گذشته قیمت طلا و دیگر فلزات گرانبها تغییر بزرگی نداشت و این ثبات درحالی رخ داد که خبرهای مثبت از اقتصاد آمریکا منتشر شده و احتمال افزایش نرخ های بهره در ماه سپتامبر بیشتر شده است. فردا گزارش وزارت کار آمریکا در باره وضعیت بازار کار این کشور در ماه گذشته میلادی منتشر می شود و محتوای آن بر ارزش دلار و قیمت طلا موثر خواهد بود. روز گذشته گزارش نهایی موسسه مارکیت اکونومیکس در باره وضعیت بخش خدمات آمریکا در ماه گذشته میلادی منتشر شد و در آن به افزایش شاخص این فعالیت ها اشاره شده بود. در هفته های اخیر گزارش های مثبت متعدد در باره اقتصاد آمریکا منتشر شده و نیز برخی اعضاء کمیته سیاستگذاری بانک مرکزی این کشور بر احتمال افزایش نرخ های بهره در ماه سپتامبر تاکید کرده اند. بدین ترتیب، طلا جذابیت خود را به عنوان حوزه سرمایه گذاری از دست داده است. امروز و فردا سرمایه گذاران در انتظار داده های جدید از اقتصاد آمریکا هستند. روز گذشته قیمت سه فلز گرانبهای دیگر یعنی نقره، پلاتین و پالادیوم نوسانی بسیار محدود داشت و امروز نیز همین وضعیت مشاهده می شود. در زیر نمودار تغییرات قیمت طلا در شش ماه اخیر نشان داده شده است:
کاهش دوباره شاخص بورس چین
آسیا. امروز شاخص های مالی در اکثر بازارهای آسیا رشد کرده اما شاخص بورس چین کاهش یافته است. ضعف بازار مالی چین عمیق است و اقدامات دولت در هفته های اخیر نتوانسته اعتماد را به سرمایه گذاران بازگرداند. روز گذشته انتشار گزارش مثبت از بخش خدمات چین سبب رشد شاخص های مالی در آسیا شد اما هنوز در باره شرایط کلی اقتصاد این کشور نگرانی ها باقی است. برخلاف انتظارها، بانک مرکزی چین اخیرا اقدامی برای کمک به رونق اقتصادی انجام نداده و این درحالیستکه خبرهای مختلف از اقتصاد این کشور انجام چنین اقداماتی را ضروری کرده است.
اروپا. روز گذشته شاخص های مالی در اروپا رشد کردند و عامل این رشد، خبرهای مثبت از عملکرد شرکت های بورسی بود. روز گذشته برخی گزارش های منتشر شده از اقتصاد منطقه یورو و تعدادی از اعضاء این منطقه مثبت بود. گزارش دیروز موسسه مارکیت اکونومیکس نشان داد وضعیت فعالیت ها در بخش خدمات منطقه یورو در ماه گذشته میلادی بهتر از پیش بینی اقتصاددان ها بوده است. در حال حاضر سرمایه گذاران اروپایی بیشتر نگران وضعیت اقتصاد چین هستند زیرا در داخل این منطقه نگرانی درباره یونان تااندازه زیادی رفع شده و شرایط کلی اقتصادی منطقه ثبات دارد.
آمریکا. روز گذشته شاخص های مالی در آمریکا رشد کردند. سرمایه گذاران در انتظار گزارش وزارت کار آمریکا در باره وضعیت بازار کار این کشور در ماه گذشته میلادی هستند که فردا منتشر می شود. داده های اقتصادی مثبت سبب شده احتمال افزایش نرخ های بهره در ماه سپتامبر بیشتر شود. افول قیمت مواد خام، بویژه قیمت نفت نیز در ضعف بازار مالی آمریکا موثر بوده است. روز گذشته شاخص های مالی در ابتدای معاملات رشدی قابل ملاحظه داشتند اما کاهش قیمت نفت و انتشار چند گزارش منفی از عملکرد شرکت های بزرگ بورسی سبب شد از رشد حاصل شده کاسته شود.
در زیر نمودار تغییرات شاخص استاندارد اند پورز در شش ماه اخیر نشان داده شده است:
رشد اندک قیمت ها
امروز قیمت مس و برخی دیگر از فلزات پایه افزایش یافته است. روز گذشته قیمت ها نوسانی محدود داشت اما عموما کاهش یافت. رشد ارزش دلار یک عامل برای این کاهش است. قیمت مس مدتی است زیر 5200 دلار در هر تن باقی مانده و خبرهایی که از اقتصاد چین منتشر شده نتوانسته به افزایش قیمت این فلز مهم پایه کمک کند. همه در انتظار واکنش بانک مرکزی چین و اجرای برنامه های جدید حمایتی هستند اما به نظر می رسد مقامات چین به رغم وعده هایی که در هفته های اخیر داده اند، فعلا قصد ندارند اقدام جدیدی انجام دهند. روز گذشته ارزش دلار نوسان زیادی نداشت اما پیش بینی شده روند رشد ارزش این ارز در ماه های آینده ادامه یابد. در صورت تحقق این پیش بینی فشار بیشتری بر قیمت مواد خام از جمله فلزات پایه وارد خواهد شد. دوران رونق بازار فلزات پایه پایان یافته و نباید انتظار داشت قیمت ها به سطوح چند سال پیش بازگردد. در هفته های اخیر، میزان ذخیره فلزات پایه در انبارهای تحت نظارت بورس لندن کمتر از ارزش دلار و داده های اقتصادی چین بر قیمت فلزات پایه تاثیر داشته است. در زیر نمودار تغییرات قیمت هر تن آلومینیوم در شش ماه اخیر نشان داده شده است:
دلار، یک قدم دیگر به جلو
امروز ارزش دلار در برابر یورو تغییری نداشته و به نظر می رسد سرمایه گذاران ترجیح می دهند محتاطانه رفتار کنند. در آستانه انتشار گزارش وزارت کار آمریکا، ارزش دلار تغییر محسوسی ندارد و سرمایه گذاران در انتظار داده های جدید از اقتصاد این کشور هستند. روز گذشته خبرهای منتشر شده از بخش خدمات آمریکا مثبت بود و دلیل دیگری برای اثبات بهتر شدن وضعیت اقتصاد این کشور در ماه های اخیر ارائه شد. در منطقه یورو شرایط اقتصادی نگران کننده نیست و بحران یونان از سر گذشته است. در زیر تغییرات نسبت یورو به دلار در یک ماه اخیر نشان داده شده است:
تقویم اقتصاد جهان
امروز در تقویم اقتصاد جهان گزارش هایی از شاخص های اقتصادی در ژاپن، آلمان، انگلستان و آمریکا منتشر می شود و در زیر، گزارش ها به ترتیب انتشار نشان داده شده اند:
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.