بازار را در حالی دنبال می کنیم که هر چند شاخص بیش از ٢٠٠ واحد مثبت است اما عرضه ها در بازار بسیار بالاست و قیمت اغلب نمادها گارد منفی به خود گرفته است.
نیم نگاهی به تابلو معاملات
شاخص کل با رشد 118 واحدی به رقم 66899 واحد رسیده است. حکشتی ، مپنا و وبصادر به ترتیب با 80 ، 42 و 36 واحد بیشترین تاثیر مثبت را به روی شاخص داشتند و در سمت مقابل 75 واحد بیشترین تاثیر منفی را به روی شاخص داشت. ارزش معاملات بالغ بر 515 میلیارد ریال است که خاور با 76 میلیارد ریال بیشترین ارزش معاملات را به خود اختصاص داده است.
در بازار فرابورس شاخص آیفکس 1.5 واحد مفنی است و در سطح 783 واحد قرار دارد. ارزش معاملات بالغ بر 856 میلیارد ریال است.
اخبار سیاسی
*جان کری، وزیر خارجه آمریکا، میگوید اگر کنگره جمعبندی نهایی مذاکرات هستهای بین ایران و گروه 1+5 را رد کند، "متحدین ما در این کار ترکمان خواهند کرد." بلومبرگ مینویسد یک مقام ارشد امنیت ملی در یکی از همین کشورهای درگیر در مذاکرات یعنی فرانسه، نگاهی کاملا متفاوت دارد: وی به دو قانونگذار ارشد آمریکایی گفت که فکر میکند رأی منفی کنگره حتی سودمند نیز میتواند باشد.
یاکوس اودیبرت، مشاور ارشد دیپلماتیک فرانسوا اولاند، رئیس جمهور فرانسه، پیشتر مدیر کل امور سیاسی وزارت خارجه فرانسه از سال 2009 تا 2014 بوده و هدایت تیم فرانسوی را در مذاکرات بین ایران و گروه 1+5 بر عهده داشت.
وی اوایل ماه جاری میلادی با لورتا سانچز، نماینده دموکرات، و مایک تورنر، نماینده جمهوریخواه، در کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان آمریکا دیدار کرد. جین هارتلی، سفیر فرانسه در آمریکا، نیز در این دیدار حضور داشت.
هر دو قانونگذار آمریکایی میگویند اودبیرت در کل از توافق حمایت کرد اما به صورت مستقیم ادعای کری مبنی بر اینکه رد برجام توسط کنگره منجر به فروپاشی رژیم تحریمها و نیز دستیابی ایران به بمب هستهای خواهد شد را به چالش کشید.
سانچز میگوید: "وی اساسا گفت که اگر کنگره رأی منفی بدهد، به مدت یکی دو سال مشکلات و بینظمیهایی رخ خواهد داد اما در نهایت چیزی تغییر نکرده و ایران بار دیگر به میز مذاکره باز خواهد گشت و این امر به نفع ما خواهد بود. وی فکر میکرد که اگر کنگره توافق را رد کند ما میتوانیم توافق بهتری به دست آوریم."
بلومبرگ مینویسد که پس از انتشار این مطالب، سفارت فرانسه در آمریکا ضمن انتشار بیانیهای "به صورت رسمی محتویات این اظهارات" منتسب به اودیبرت توسط دو عضو کنگره را رد کرده و هارتلی نیز آنها را "غیردقیق" خواند. اودبیرت در صفحه توئیتری خود اعلام کرد وی "هیچگاه نگفته است که رأی منفی کنگره ... شاید سودمند بوده یا به یک توافق بهتر منجر شود" و اینکه به درخواستهای مصاحبه نیز پاسخ نداده است.
روز گذشته (جمعه) دو عضو دیگر کنگره که با اودبیرت دیدار کرده بودند، یعنی پال کوک و تام مارینو، در بیانیهای اعلام کردند "میتوانند تأیید کنند که اظهارات سانچز دقیق هستند. ما با ادعاهای اخیر که سعی دارند اظهارات وی را رد کنند، موافق نیستیم." تورنر نیز گفت که وی بار دیگر بر اظهاراتش تأکید میکند.
اظهارات اودیبرت در تضاد کامل با آنچه که کری چند روز پیش در شورای روابط بیان کرد قرار دارد. وی گفت که اگر کنگره توافق را رد کند امکان بازگشت به میز مذاکرات وجود ندارد و اینکه اعتبار آمریکا برای تحمیل تحریمهای جدید را از بین خواهد برد.
اودیبرت به نمایندگان آمریکایی گفت که تحریمها به قوت خود باقی مانده و از تبادلات تجاری بین غرب و ایران جلوگیری خواهد کرد. سانچز میگوید: "من از او مشخصا پرسیدم که اروپاییها چه کاری انجام خواهند داد، وی در پاسخ گفت تحریمهای آمریکا به گونهای هستند که هیچ نهاد یا کشوری نمیتواند با آن مخالفت کند، خطر این امر بسیار زیاد خواهد بود."
سانچز و تورنر میگویند اودیبرت همچنین از برخی مفاد برجام راضی نبود. وی گفت که برجام باید برای همیشه ادامه مییافت نه اینکه از 10 سال بعد پایان آن شروع میگشت. وی همچنین گفت که نمیفهمد چرا ایران به بیش از 8 هزار سانتریفیوژ برای یک توافق هستهای صلحآمیز نیاز دارد. وی همچنین نگرانی خود را درباره رژیم بازرسیها و راستیآزماییها بیان کرد.
*اتحادیه اروپا دو شرکت نفتی ایران را از فهرست تحریمهای خود خارج کرد. این نخستین اقدام اتحادیه اروپا از زمان حصول توافق هستهای وین است.
شورای وزرای اتحادیه اروپا همچنین روز جمعه اعلام کرد اولین اقدامات حقوقی برای اجرای برنامه جامع اقدام مشترک بین ایران و کشورهای گروه 1+5 را تصویب کرده است.
شرکت عملیات و مدیریت پتروپارس و شرکت مهندسی منابع پتروپارس اعلام کرده بودند که برای قرار دادن آنها در فهرست تحریمها مدرک کافی وجود ندارد. این شرکتها بخشی از یک گروه هستند که مشغول استخراج گاز طبیعی در میدان گازی پارس جنوبی هستند. شرکتهای مذکور در ماه مه از دادگاه اتحادیه اروپا فرجام خواهی کرده بودند.
در یادداشت خزانه داری انگلیس آمده است: بلوکه کردن داراییها از این پس در مورد این شرکتها اجرا نمیشود.
دادگاه اتحادیه اروپا پس از آنکه عدم مخالفت شورای اروپا را دریافت کرد، این شرکتها را از فهرست تحریمها خارج کرده است.
برداشته شدن تحریمها علیه این دو شرکت درحالی است که این دادگاه اروپایی تحریمها ضد دو شرکت دیگر ایرانی بهنامهای پتروپارس ایران و خدمات میادین نفتی پتروپارس را پابرجا نگه داشته است چون این شرکتها سهم بیشتری در گروه مادرشرکت ملی نفت ایران دارند.
بازار سهام
بازار را در حالی دنبال می کنیم که هر چند شاخص بیش از 200 واحد مثبت است اما عرضه ها در بازار بسیار بالاست و قیمت اغلب نمادها گارد منفی به خود گرفته است. اتفاقی که با توجه به بازار چهارشنبه کمتر کسی آن را پیش بینی می کرد و به نظر می رسد امروز هم بازار سرمایه روز خوبی را سپری کند.
در مجموع شرایط بازار به گونه ای است که پتانسیل بهتر شدن را دارد و در راند دوم معاملات در صورت خریداران کمی تقویت شوند می توانند قیمت ها را به سمت بالا سوق دهند.
در گروه خودرویی شاهد جوی پر عرضه هستیم و فشار فروش محسوس است. صف خاور عرضه شد و سهم متعادل شد. هر چند بار دیگر خریداران برای خرید این سهم به صف نشستند.البته تا حدودی طبیعی بود که با توجه به نزدیک شدن به مقاومت 100 تومانی عرضه ها در این نماد بالا رود.
در نماد خکاوه همچنان قوامین خریدار است. با این حال با توجه به رشد 15 – 20 درصدی اخیر سهم توصیه ای برای خرید در این قیمت ها نداریم. شاید در صورت اصلاح تا حوالی 95 – 100 تومان بار دیگر خکاوه برای خرید جذاب شود.
در گروه غذایی مارگارین را خوب می خرند. سهمی که در چند وقت اخیر نشان داده حوالی 290 – 300 حمایت دارد و معمولا رالی های سهم تا 355 – 360 تومان ادامه دارد.
در گروه سرمایه گذاری وبیمه پس از داد و ستد با حجم بالا به صف خرید رسیده است. به لحاظ تکنیکی امروز سقف محدوده تراکمی شکسته شد و به نظر می رسد راه برای ادامه رشد هموارتر شده است.
در سایر نمادهای بازار تجار با خرید نسبتا سنگین حقوقی به صف خرید رسیده است. به لحاظ تکنیکی سهم گارد سر و شانه کف گرفته و به نظر می رسد روند رو به رشد قیمتی ادامه داشته باشد.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.