بازار را در حالی دنبال می کنیم که تا این لحظه شاخص کل با افت ٢٩٢ واحدی به عدد ۶٩١۴١ واحد رسیده است. وبملت با ٩٢ ، شبندر با ٧٣ و وپاسار با ۶١ واحد بیشترین تاثیر منفی را به روی شاخص داشتند و در سمت مقابل فارس با ٨٠ و وصندوق با ۴٠ واحد اندکی از بار منفی شاخص کاستند.
نیم نگاهی به تابلو معاملات
بازار را در حالی دنبال می کنیم که تا این لحظه شاخص کل با افت 292 واحدی به عدد 69141 واحد رسیده است. وبملت با 92 ، شبندر با 73 و وپاسار با 61 واحد بیشترین تاثیر منفی را به روی شاخص داشتند و در سمت مقابل فارس با 80 و وصندوق با 40 واحد اندکی از بار منفی شاخص کاستند.
ارزش معاملات بالغ بر 925 میلیارد ریال است که وبصادر با 132 میلیارد ریال ، ولساپا با 63 و وبملت با 61 میلیارد ریال در رتبه های اول تا سوم جای دارند.
در بازار فرابورس آیفکس تقریبا 1 واحد منفی است و روی 818 واحد نوسان می کند. مارون و شتران بیشترین تاثیر مثبت و منفی را در این بازار داشتند. ارزش معاملات بالغ بر 365 میلیارد ریال است که پترول با 35 و دی با 27 میلیارد ریال بیشترین ارزش معاملات را به خود اختصاص دادند.
اخبار بازار سرمایه
رئیس سازمان بورس با اعلام آثارتوافق تاریخی بر اقتصاد کشور، ۳ اولویت اصلی بازارسرمایه از جمله OPEN UP بورس ایران خبر داد و از همه فعالین خواست تا از فرصت به وجود آمده برای توسعه بازار استفاده کنند.
محمد فطانت درباره آثار توافق تاریخی بر اقتصاد ایران و برنامه های سازمان بورس برای آینده بازارسرمایه اظهار داشت: طبق تحلیل های معتبر داخلی و خارجی مانند موسسه گلدمن ساکس، اقتصاد ایران بعد از نهایی شدن لغو تحریم ها بالاترین رشد دنیا را به خود خواهد دید. چرا که بر همگان عیان و واضح است که این کشور پهناور و دارای ذخایر غنی چه ظرفیت هایی داشته و چه تعداد علاقمند به سرمایه گذاری در پروژه های متعدد و وسیع و در سطح جهانی دارد.
وی با تاکید براینکه باید از مقام معظم رهبری ،دولت تدبیر و امید، شخص رئیس جمهور و تیم مذاکره کننده قدردانی و تشکر ویژه کرد، ادامه داد: بنابراین ایران می تواند به یکی از کشورهای برتر در عرصه اقتصاد جهانی تبدیل شده و حتی به زعم کارشناسان بین المللی ، می تواند در بین 11 کشور اول دارای بیشترین رشد بایستد.
این مقام مسئول خاطر نشان کرد: درباره آثار توافق بر بازارسرمایه هم انتظار این است که صنایع و شرکت ها براساس نوع فعالیت و جایگاهی که دارند طی دوره های زمانی کوتاه، میان مدت و بلندمدت از توافق تاریخی متاثر شوند.در کنار همین وضعیت است که شرایط جذب سرمایه گذاری خارجی به اقتصاد ایران فراهم شده و بازار سرمایه در اولویت توسعه قرارگرفته است.
فطانت ادامه داد: بنابراین درحالی برخی شرکت ها به رغم همه فشارها و تحریم ها عملکرد قابل قبولی داشته و با برنامه اقتصاد مقاومتی از محدودیت های موجود و چندین ساله عبور کرده اند که با لغو تحریم ها و ترسیم چشم اندازی مثبت، می توان شاهد توسعه فعالیت شرکت ها در عرصه ملی و بین المللی آن هم با هزینه ها و محدودیت های کمتر و همچنین رشد سود آوری و بهبود فضای کسب و کار و بهره وری بود.
وی خاطر نشان کرد : با این حال وجود ریسک های سیستماتیک و مشکلاتی درصنایع مانند نرخ خوراک پتروشیمی به طور کاملا" واضح، اجازه اجرای پروژه ها و برنامه های مدنظر نمی دهد. این موضوع یکی از دغدغه های اصلی بازار سرمایه و فعالان است ولی انتظار می رود این گونه مسائل هم در آینده و به فراخور زمان و شرایط برطرف شده و در آینده نمود بیشتری یابد.
وی با تاکید بر تداوم حمایت های دولت و نظام از بازارسرمایه ، ادامه داد: واقعیت این است که در اولویت قرارگرفتن بازار سرمایه در اقتصاد کشور و موتور محرکه بودن این بازار، نظر همه دست اندرکاران ارشد دولت و نظام بوده و هست و باید این فرصت از سوی همه فعالین و مدیران مغتنم شمرده شود.
دبیر شورای عالی بورس در واکنش به این سئوال که با توجه به علاقه سرمایه گذاران خارجی به حضور در بازارسرمایه ایران و ظرفیت های متعدد و پیدا و پنهان این بازار، چه اولویت های مهمی مدنظر قرار دارد؟ به بورس پرس گفت: یکی از برنامه های اصلی که درآینده ای کوتاه مدت عملی خواهد شد برگزاری همایشی بین المللی با حضور سرمایه گذاران خارجی و اعلام رسمیOPEN UP بورس ایران (گشایش رسمی) است تا متقاضیان خارجی فعالیت در بازارسرمایه ایران ضمن آشنایی در عمل هم دارای امکان حضور و فعالیت داشته باشند.
فطانت ادامه داد: درکنار این رویداد مهم ، باید ابرازهای متنوع و جدیدی طراحی و به کار گرفته شود که مقدمات این برنامه هم از قبل فراهم شده است. سومین اولویت اصلی هم تسریع در هرچه شفاف تر کردن بازارسرمایه و رفع همه مسائل و حواشی آن و توسعه استانداردها و امکان ارتباطی است.
وی درخاتمه تاکید کرد: با این حال با توجه به وجود درایت و پختگی در اصحاب بازارسرمایه، انتظار می رود هر کدام از دست اندرکاران و مدیران به نوبه خود در توسعه هرچه بیشتر بازارسرمایه ایران عزیز حضوری فعال داشته و در جذب سرمایه گذاران خارجی و کمک به عملی شدن ابزارهای نوین نقش داشته باشند تا زمینه رشد اقتصادی کشور از طریق بازارسرمایه فراهم شود.
بازار بورس
معاملات امروز را در حالی آغاز کردیم که در تایم پیش گشایش بازار کفه خریدار چندان قوی نبود. امری که با توجه به عرضه های سنگین دیروز تا حدودی قابل پیش بینی بود! اما با شروع بازار جبهه خریداران بسیار ضعیف تر از آنچه انتظار داشتیم بود. به طوریکه با شروع معاملات صف خریدی را شاهد نبودیم و مثبت شاخص حتی 10 دقیقه هم دوام نداشت!
به نظر تعطیلات 4 – 5 روزه در کنار قرار داشتن در روزهای پایانی ماه عامل اصلی فشار فروش در بازار امروز است. هر چند برخی افراد مسائل سیاسی را هم در ریزش امروز دخیل می دانند که بیان آن از حوصله این مقاله خارج است!
توصیه می شود به صورت هیجانی در صفوف فروش قرار نگیرید. حتی اگر امروز هم شرایط بازار تغییر نکند به نظر می رسد که هفته آینده بازار خوبی را شاهد باشیم.
برای بازار امروز نمی توان انتظار داشت که ورق برگردد و از منفی به مثبت برویم اما پیش بینی می کنیم که رفته رفته از هیجان بازار کاسته شود و از فشار فروش تا حدودی کاسته شود. شاخص کل امروز می تواند حدود 500 واحد ریزش را تجربه کند و اگر صفوف فروش کلا جمع آوری شود (بعید است این اتفاق بیفتد) شاخص می تواند ریزش بیشتری را تجربه کند.
نظرات :
این مطلب 3 نظر دارد.
به نظر بنده باید حقوقی ها را از حقیقی ها جدا کرد.
9 سال پیشباسلامو تشكر،ایده تفكیك حقوقیها از حقیقیها(كه 30درصد كل سهامدارها را تشكیل میدهند) كاملا درست است انشاالله سازمان بورس فكری به حال این اقلیت محتاج كند و از حقوقیها خواهش كند كه دست از این كارها بردارند و سرمایه های اندكی حقیقیها را برباد ندهند روز چهارشنبه روزی بود كه همه انتظار مثبت داشتندولی نشد.
9 سال پیشسازمان بورس فکری کند
9 سال پیش