همانطور که از روند معاملات روز چهارشنبه مشخص بود ، علیرغم اخبار ضد و نقیض سیاسی ، بازار کار خود را با مثبت آغاز کرد و شاهد رشد قیمتی در اغلب نمادهای بازار هستیم. با این حال آنچه به چشم می آید و از آن به عنوان پاشنه آشیل بازار می توان نام برد ، حجم پایین معاملات است.
نیم نگاهی به تابلو معاملات
شاخص کل تا این لحظه با رشد 163 واحدی به محدوده 62485 واحد رسیده است. شاخص قیمت هم با 68 واحد رشد در سطح 26032 واحد قرار دارد. وبملت ، مبین و وبصادر به ترتیب با 62 ، 20 و 14 واحد بیشترین تاثیر مثبت را به روی شاخص کل داشتند.
ارزش معاملات تا به این جای کار بالغ بر 168 میلیارد ریال بوده که مبین و وبملت هر کدام با 12 میلیارد ریال در صدر قرار داشتند.
در بازار فرابورس آیفکس با 6 واحد رشد در محدوده 697 واحد قرار دارد. ذوب و جم بیشترین تاثیر مثبت را به روی آیفکس داشتند. ارزش معاملات بازار فرابورس معادل 234 میلیارد ریال است که مطابق معمول بخش عمده آن مربوط به معاملات اوراق مشارکت است.
اخبار سیاسی – اقتصادی
*جف راتکه، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در کنفرانس روزانه خبری روز جمعه در پاسخ به سوالات خبرنگاران درباره احتمال تمدید مهلت مذاکرات هستهای ایران و گروه 1+5 گفت که توافق تا 30 ژوئن ممکن است. بر اساس گزارش وبگاه رسمی وزارت خارجه آمریکا راتکه درباره روند فعلی مذاکرات هستهای اظهارنظر نکرد و گفت که جزئیات مذاکرات مربوط به اتاق محل برگزاری این گفتوگوها است.
او افزود: همانطور که قبلاً گفتهام، دیدگاه ما این است که مهلت 30 ژوئن قابل دستیابی است و تمرکز ما بر این است که تا آن تاریخ به توافق برسیم. پیش از این برخی رسانهها از جمله پایگاه خبری المانیتور و خبرگزاری ایتارتاس روسیه از احتمال تمدید مهلت مذاکرات هستهای خبر داده بودند. جاش ارنست، سخنگوی کاخ سفید در کنفرانس خبری روزانه که همزمان با نشست خبری وزارت خارجه برگزار میشد، صحبت از تأخیر در مهلت رایزنیها را یک «تاکتیک مذاکرهای» خواند که طرفین از آن استفاده میکنند.
جف راتکه در ادامه این کنفرانس خبری به سوالات دیگری درباره مسائل ایران هم پاسخ داد. او درباره گزارشی از خبرگزاری آسوشیتدپرس در روز جمعه که مدعی شده بود 1+5 عدم حل مسئله ابعاد نظامی احتمالی (PMD) تا ضربالاجل 30 ژوئن را پذیرفته گفت موضع واشنگتن نسبت به گذشته تغییر نکرده است.
او گفت: «فکر میکنم موضع ما در این باره تغییری نکرده است. ما همیشه به صراحت به ایرانیها گفتهایم که آنها باید با آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره فراهم آوردن دسترسیهای لازم برای حل نگرانیها پیرامون جنبههای نظامی برنامه هستهایشان به توافق برسند و بدون چنین توافقی ما قادر به رفع تحریمها نخواهیم بود. این موضع ما در سرتاسر مذاکرات بوده است.
راتکه در حالی این اظهارات را بیان کرد که دسترسی به سایتهای نظامی یا مصاحبه با دانشمندان هستهای برای حل و فصل موضوع PMD در زمره اختیارات آژانس تحت پروتکل الحاقی، که ایران به اجرای آن در صورت توافق هستهای متعهد شده قرار نمیگیرد. به گفته کارشناسان، تنها در صورت امضای سند موسوم به «پروتکل الحاقی مضاعف» است که آژانس میتواند چنین درخواستی را از ایران مطرح کند.
*مدیرکل سیاسی و امنیت بین الملل وزارت امور خارجه در صفحه اینستاگرام خود نوشت: بعد از چند روز جلسات کارشناسی که بدون وقفه از هفته پیش ادامه یافته بود و بعد از جلسات معاونین سیاسی که از چهارشنبه صبح آغاز شده بود، امروز جلسه رسمی ایران و اعضای پنج بعلاوه یک با حضور تمامی هیاتهای عضو تشکیل گردید. در این جلسه کشورهای عضو روند بحثهای روزهای گذشته را مرور و بررسی کردند و تمایل جدی خود را برای سرعت دادن به پیشرفت در مذاکرات اعلام نمودند.
*ریابکوف گفت: "متاسفانه سرعت پیشرفت در حال کند شدن است. این مسئله ما را بیشتر و بیشتر نگران میکند، چرا که زمان باقیمانده تا ضربالاجل کمتر میشود و ما باید هر چه سریعتر به خط پایان نزدیک شویم.
معاون وزیر خارجه روسیه علاوه بر این از برخی اختلافات بین طرفین درباره بازطراحی رآکتور اراک خبر داد و گفت: " ایران و ۱+۵ درباره آرایش آینده رآکتور آب سنگین اراک به تفاهم رسیدهاند اما طرفین هنوز نمیدانند چه کسی این رآکتور را بازطراحی خواهد کرد، چه زمانی، چگونه و به چه نوع تأمین مالی این کار را انجام خواهد داد."
ریابکوف که در جمع خبرنگاران صحبت میکرد، افزود: "بدون پاسخدهی به این سوالات ما نخواهیم توانست به سمت توافق نهایی حرکت کنیم.
مذاکرهکننده ارشد روسیه در بخش دیگری ازاظهاراتش گفت که موضوع شرکت وزرای خارجه گروه ۱+۵ در مذاکرات در نشست آتی دو طرف مطرح خواهد شد. او گفت: "این موضوع که وزیران چه زمانی به فرایند مذاکرات میپیوندند در نشست شش کشورمطرح میشود."
معاون وزیر خارجه روسیه درباره دسترسیها به سایتهای ایران هم گفت که تنها راه حل برای اعطای دسترسی مدیریت شده به تأسیسات هستهای ایران، چارچوب توافق با آژانس است. ریابکوف در این باره گفت: "تنها راه حل قابل قبول و جهانی درباره این موضوع سند توافق ایران و آژانس و ادامه بحث درباره چگونگی استفاده از این سند برای توافقات آتی است."
بازار سهام
همانطور که از روند معاملات روز چهارشنبه مشخص بود ، علیرغم اخبار ضد و نقیض سیاسی ، بازار کار خود را با مثبت آغاز کرد و شاهد رشد قیمتی در اغلب نمادهای بازار هستیم. با این حال آنچه به چشم می آید و از آن به عنوان پاشنه آشیل بازار می توان نام برد ، حجم پایین معاملات است.
راند دوم بازار هم می تواند به همین منوال ادامه داشته باشد اما باید توجه کرد که اگر امروز بازار حجم مناسب و معقولی را تجربه نکند ، فردا بازار روز سختی را در پیش خواهد داشت.
اما امروز بعد از ظهر کنفرانس خبری ریاست جمهوری را داریم که می تواند روی بازار تاثیر گذار باشد.
در نمادهای بازار صف خرید بکاب خودنمایی می کند. ظاهرا اخبار مربوط به افزایش سرمایه 1230 درصدی شرکت دلیل اصلی چنین صف خریدی است.
قاسم از دیگر نمادهایی است که پس از ریزش سنگین امروز صف خرید را تجربه می کند. هر چند تقسیم سود 14 تومانی کمی بازار را از این سهم دلزده کرد ، اما واقعا قیمت سهم ریزش سنگینی را تجربه کرده و به نظر می رسد موقتا سهم یک رشد 10 – 15 درصدی را تجربه کند.
در گروه خودرویی شاخص این صنعت فاصله چندانی با سطح حمایتی خود یعنی خط روند صعودی ندارد و به نظر می رسد با یک اصلاح جزیی شاهد افزایش محسوس تقاضا به روی این صنعت باشیم.
در گروه کانی ها غیر فلزی جو مثبت و رو به بالاست. به لحاظ نموداری شاخص این گروه الگوی هارمونیک Crab صعودی را تکمیل کرده است و به نظر برای صعودی تا حوالی 1700 واحد مشکلی نداشته باشد.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.