در حالی که برخی از اهالی بازار از امکان برگشت بازار طی معاملات هفته آینده صحبت می کنند ، به نظر می رسد فعلا برای قضاوت کمی زود است. باید معاملات امروز را به صورت جدی زیر نظر داشت. تا این لحظه چنین سیگنالی رویت نشده است!
نیم نگاهی به تابلو معاملات
تا این لحظه و در پایان نیمه اول معاملات شاخص کل با افت 42 واحدی به سطح 62275 واحد رسیده است. شاخص قیمت هم 17 واحد افت داشته و اکنو در محدوده 26036 واحد دست و پا می زند. وبملت با 26 و شبندر با 21 واحد بیشترین تاثیرات مثبت و منفی را به روی تیپکس داشتند.
ارزش معاملات تا به اینجای کار رقمی معادل 161 میلیارد ریال را نشان می دهد. مبین با 13 ، وبصادر با 11 و ثنوسا با 10 میلیارد ریال بیشترین ارزش معاملات را به خود اختصاص دادند.
شاخص کل هم نیم ساعت ابتدایی بازار ریزشی بود و پس از آن در صدد تثبیت خود برآمده است.
در بازار فرابورس ، آیفکس 2.3 واحد مثبت است و در محدوده 693.5 واحد قرار دارد. معاملات مارون بیشترین تاثیر مثبت را به روی شاخص فرابورس داشته است. ارزش معاملات این بازار معادل 269 میلیارد ریال است که در حدود 70 درصد از این رقم مربوط به معاملات اوراق مشارکت است!
اخبار سیاسی - اقتصادی
*آسوشیتدپرس در گزارش خود به نقل از دیپلماتها و افراد دخیل در مذاکرات هسته ای ایران و ۱+۵، می نویسد: ممکن است دولت آمریکا به وعده خود مبنی بر اینکه در صورت توافق با ایران فقط تحریم های مرتبط با برنامه هسته ای ایران از میان برداشته شوند، عمل نکند. به نوشته این رسانه، امکان آن وجود دارد که برخی از تحریم های غیر هسته ای ایران نیز در صورت رسیدن به توافق جامع، از سوی دولت آمریکا لغو شوند.
آسوشیتدپرس می نویسد: اوباما این توانایی را دارد که تمامی تحریم های اعمال شده علیه ایران را بصورت موقت لغو کند اما از میان برداشتن کلی و همیشگی این محدودیت ها فقط از طریق مصوبه کنگره امکان پذیر است.
در ادامه این گزارش به تحریم های مختلفی که آمریکا در طول سال های گذشته علیه ایران اعمال کرده اشاره شده و آمده است: آمریکا در طول سال های گذشته علاوه بر اعمال تحریم علیه برنامه هسته ای ایران، افراد مرتبط با این فعالیت و همچنین افرادی را که در برنامه موشکی این کشور فعالیت داشتند را نیز تحریم کرده است. علاوه بر آن به موجب حمایت ایران از گروه هایی همچون حزب الله و حماس، تحریم های دیگری نیز علیه تهران اعمال شده اند.
با این همه برخی مقامات آمریکایی از جمله «جک لی یو» وزیر خزانه داری این کشور، می گویند تحریم هایی که به موجب حمایت ایران از گروه های خاص اعمال شده همچنان باقی خواهند ماند.
هر چند آمریکا متعهد شده که فقط تحریم های مرتبط با برنامه هسته ای ایران در صورت حصول توافق جامع از میان برداشته می شوند و تحریم های دیگر کماکان به قوت خود باقی خواهند بود اما «آدام سزوبین» مسئول تحریم های ایران در وزارت خزانه داری آمریکا، در این ارتباط می گوید: هنوز برنامه روشنی برای این کار (لغو تحریم ها) نهایی نشده است.
به گزارش مهر، این گزارش در حالی منتشر شده که قرار است از امروز چهارشنبه ۲۰ خرداد دور جدید مذاکرات نمایندگان ایران و ۱+۵ برای رسیدن به توافق جامع آغاز شود. بر اساس اعلام مقامات بحث اصلی این دور از مذاکرات نحوه لغو تحریم های ایران در صورت حصول توافق جامع است.
پیشتر اختلافات میان کشورهای ۱+۵ در مورد نحوه لغو تحریم ها و نحوه بازگرداندن آنها در صورت تخطی ایران از توافق جامع بود اما در ماه گذشته کشورهای آمریکا، روسیه، انگلیس، فرانسه و چین به همراه آلمان (۱+۵) به توافقی در این رابطه دست یافتند که احتمال رسیدن به توافق جامع را بیشتر کرد.
*احمد داوداوغلو نخستوزیر ترکیه پس از عدم کسب اکثریت آرای پارلمانی توسط حزب عدالت و توسعه، روز سهشنبه از سمت خود استعفا داد. بر اساس خبر رویترز، داود اوغلو تا روی کار آمدن دولت جدید بر سر کار باقی میماند. داود اوغلو استعفای خود را پس از دیدار با «رجبطیب اردوغان» تقدیم وی و رئیس جمهور ترکیه هم این استعفا را قبول کرد.
شمارش آراء انتخابات بیست و پنجم پارلمان ترکیه نشان داد که 4 حزب عدالت و توسعه، جمهوریخواه خلق، جنبش ملی و دموکراتیک خلق به این پارلمان راه یافتهاند. حزب جمهوریخواه خلق با 132 کرسی در رتبه دوم، حزب جنبش ملی با 81 کرسی در رتبه سوم و حزب دموکراتیک خلقها با 79 کرسی در رتبه چهارم قرار گرفت تا به این ترتیب پارلمان جدید ترکیه میزبان 4 حزب از 20 حزب شرکتکننده در انتخابات 7 ژوئن باشد.
حزب دموکراتیک خلقها هم که نماینده کُردها به شمار میرود، موفق شد، با کسب 11 درصد آراء سرانجام موجب ورود کُردها به پارلمان شود. نکته تلخ این انتخابات برای حزب حاکم عدالت و توسعه این است که در صورت اصرار بر تشکیل ائتلاف با احزاب بزرگ ناچار است در سیاست های داخلی و خارجی اش تجدید نظر کرده یا این سیاست ها را تعدیل نماید. با این وجود حزب عدالت و توسعه این شانس را دارد که در صورت در اختیار داشتن سهمی از نتایج این انتخابات توسط کاندیداهای مستقل با جذب کرسی های متعلق به نمایندگان مستقل از جهنم ائتلاف با رقیبان سرسخت بگریزد.
بازار سهام
در بازار سهام شرایط بهتری را نسبت به روز گذشته تجربه می کنیم. شاخص کل کمی منفی است اما رگه هایی از حمایت , در بازار دیده می شود. هر چند که ارزش معاملات به طور محسوسی همچنان پایین است. بیشتر به نظر می اید فروشندگان تمایل به فروش در هر قیمتی ندارند و از فشار فروش کاسته شده تا اینکه جبهه خریداران تقویت شده باشد!
در حالی که برخی از اهالی بازار از امکان برگشت بازار طی معاملات هفته آینده صحبت می کنند ، به نظر می رسد فعلا برای قضاوت کمی زود است. باید معاملات امروز را به صورت جدی زیر نظر داشت. تا این لحظه چنین سیگنالی رویت نشده است!
در گروه بانکی ، در حالی بانک مرکزی در آخرین آمار اعلامی در سال گذشته عنوان کرد که میزان معوقات بانکی تا پایان آبان ماه به 94 هزار میلیارد تومان رسیده است که ارقام بیان شده از سوی رییس کل بانک مرکزی حاکی از کاهش این معوقات در پایان سال 1393 به 85 هزار میلیارد تومان یعنی ریزش حدود 10 هزار میلیاردی آن بود. کاهشی که اگر چه از یک سو سیف را امیدوار از این اتفاق نشان می داد، اما در سویی دیگر تاکید کرد که نسبت به صحت این آمار بسیار حساس بوده و به طور دقیقی آن را مورد بررسی قرار خواهد داد.
در گروه خودرویی با رسیدن قیمت ها و شاخص گروه به سطوح حمایتی جو نسبتا خوبی را داریم. با این حال برای برگشت از این سطوح باید حجم معاملات بیش از اینها باشد. جالب است که تا این لحظه ایران خودرو کمتر از 1 میلیون برگه سهم داد و ستد شده است! امروز قطعه سازان شرایط بهتری را نسبت به خودرو سازان تجربه می کنند.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.