Bourse24 Ads 261
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

Bourse24 Ads 263

هر روز بازار یک روند تکراری را پشت سر می گذارد. خبر خاصی در بازار نیست. پول اهالی بازار هم ته کشیده و وعده حمایت نامحدودی بانک ها هم همانند حمایت ۵٠٠٠ میلیاردی تو خالی از آب در آمد و پوچ بود.

حمایت نامحدود بانک ها از بازار!!!

نیم نگاهی به تابلو معاملات


در حالی بازار را دنبال می کنیم که تا این لحظه شاخص کل ریزش 37 واحدی را تجربه کرده و به سطح 63260 واحد رسیده است. شاخص قیمت هم با افت 15 واحدی در محدوده 26467 واحد قرار دارد. وپاسار ، والبر و شنفت به ترتیب با 7 ، 6 و 4 واحد بیشترین تاثیر منفی را به روی شاخص کل داشتند.

ارزش معاملات در این بازار بالغ بر 205 میلیارد ریال است که اگر معامللات 70 میلیاردی مشیر را از آن کسر کنیم به رقمی در حدود 136 میلیارد ریال می رسیم. بیشترین ارزش معاملات متعلق به پارسیان با 11 میلیارد ریال است که آن هم ماه عسل کد به کد حقوقی هاست!

در بازار فرابورس آیفکس با افت 2 واحدی به 706.8 واحد رسیده است. شتران و جم بیشترین تاثیرات منفی و مثبت را به روی شاخص کل داشتند. ارزش معاملات بازار فرابورس در حدود 108 میلیارد ریال است که وگردش با 8 میلیارد ریال بیشترین ارزش معاملات را به خود اختصاص داده است.


اخبار سیاسی – اقتصادی


*علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در نطق پیش از دستور خود در جلسه علنی مجلس ضمن تشکر از نصایح رهبری در دیدار نمایندگان مجلس با ایشان خاطرنشان کرد: تذکرات رهبر انقلاب در تعامل قوا و رعایت اخلاق سازنده در همکاری بخش‌های مختلف و عنایت ایشان به رویکرد مستحکم مجلس شورای اسلامی در اتخاذ مواضع اصیل جهت احقاق حقوق ملت و توجه به رونق اقتصاد درونی ارزشمند و حکمت‌آمیز بود و ما این منظومه گرانقدر را پایه اقدامات خود قرار می‌دهیم که یکی از آنها استفاده از زمان باقی‌مانده مجلس در انجام وظایف اصلی و پرهیز از آغشتگی این وظایف به بحث انتخابات است.

وی ادامه داد: از این جهت از کمیسیون‌های مختلف و نمایندگان می‌خواهم اولا بر این اساس به تناسب وظایف کمیسیون‌ها طرح‌ها و لوایحی که دارای اهمیت بیشتری هستند سریع‌تر بررسی و به مجلس ارائه کنند تا در دستور کار قرار گیرد. رئیس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: ثانیا حال که سیاست‌های اقتصاد مقاومتی ابلاغ و قانون رفع موانع تولید نیز ابلاغ شده بر نحوه اجرای قانون مهم و سیاست‌‌های مربوط نظارت و مطابق آیین‌نامه ظرف 6 ماه آینده گزارش نظارتی خود را به مجلس ارائه کنند.

لاریجانی افزود: ثالثا محور سخنان رهبر انقلاب چه در مرقد مطهر امام و چه در دیدار نمایندگان بر مردمی کردن اقتصاد و زمینه‌سازی برای تشویق کارآفرینان بود. هر یک از کمیسیون‌ها با تعامل با بخش‌های دولتی و غیردولتی تحرک در این زمینه را پیگیری کنند و موتور محرکی برای تحقق این مهم شوند. وی ادامه داد: صادرات غیرنفتی یکی از محورهای اقتصاد مقاومتی است که در شرایط فعلی در اوج اهمیت قرار دارد. کمیسیون‌های مختلف با همکاری بخش‌های دولتی و غیردولتی پیگیر تحقق این امر مهم باشند و در رفع موانع تلاش کنند. رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: یکی از مشکلات مهم بخش تولید رکود است که لازم است کمیسیون‌های صنایع و کشاورزی با دعوت از مسئولین مختلف صنعتی و کشاورزی و بانک‌ها این امر را در اولویت قرار دهند و مشکلات بخش‌های تولیدی را رفع کنند.

*حمید بعیدی نژاد عضو مذاکره کننده هسته‌ای کشورمان در صفحه اجتماعی خود با بیان اینکه بعد از پایان یافتن روز سوم مذاکرات و اتمام جلسه معاونان که تا ساعت یازده و نیم شب گذشته ادامه داشت، گفت: معاونان وین را ترک کردند ولی قرار شد جلسات کارشناسی ادامه یابد.

بعیدی نژاد افزود: بر این اساس دو جلسه کارشناسی (روز گذشته) در صبح و بعدازظهر در خصوص مباحث هسته‌ای و مباحث تحریم‌ها بین تیم‌های کارشناسی ایران و نمایندگان 1+5 برگزار شد که طی آن متن پیوست‌های مربوط مورد بحث و بررسی بیشتر قرار گرفت. عضو تیم مذاکره کننده هسته‌ای کشورمان نوشت: با انجام این مرحله از مذاکرات کارشناسی، این دور از مذاکرات پایان یافت. پس از این مذاکرات، بلافاصله هماهنگی‌های لازم برای تعیین چارچوب و زمانبندی جلسات بعدی معاونان و کارشناسان صورت خواهد گرفت.

مدیرکل سیاسی و امنیت بین‌الملل وزارت امور خارجه در پایان اظهار داشت: در مجموع هر چند با توجه به ماهیت پیچیده مباحث، پیشرفت در مذاکرات تدوین متن‌ها روند کُند و آهسته‌ای دارد اما در این دور از مذاکرات، تلاش شد متن اصلی و پیوست‌های فنی در خصوص مباحث هسته‌ای و تحریم‌ها هر چه بیشتر تکمیل شود و بحثهای مهمی برای امکان پالایش هر چه بیشتر این متون از موارد اختلافی صورت گرفت.

*بیزنس اینسایدر نوشت: با حصول توافق هسته ای بین غرب و ایران ممکن است «باب تازه ای» در ایران باز شود اما معلوم نیست آمریکا و روسیه نیز از این وضعیت بهره مند شوند و در هر صورت، تماشای اقدامات بعدی واشنگتن و تهران و همچنین مسکو پس از هر توافق هسته ای ، جالب خواهد بود.

پل شوارتز عضو ارشد در مرکز «مطالعات راهبردی و بین المللی» گفت:این مسئله بستگی دارد که آیا واقعا غرب با ایران وارد تعاملاتی فراتر از این توافق می شود و اساسا ارتباط خود با تهران را تغییر می شود. او می افزاید: ترفند غرب این خواهد بود که به بهره برداری از وضعیت جدید با ایران بپردازد و پا را فراتر از گفتگو های هسته ای بگذارد . غرب باید به تعامل با ایران بپردازد و این کار را با ارائه مشوق هایی برای ادغام با غرب انجام دهد. غرب با بهره برداری از این گشایش با افزایش تجارت با ایران و تشویق به سرمایه گذاری غرب در مقیاس بزرگ در اقتصاد ایران موجب خواهد شد تهران در حفظ روابط خوب ، سهم بیشتری داشته باشد. در غیر این صورت، روسیه استفاده کامل را خواهد برد.

شوارتز اضافه می کند: در حالی که مسائلی مختلف باقی می ماند، آنچه روشن است این که اگر توافق در نهایت به تحول اساسی در رابطه ایران با غرب منجر نشود، روسیه احتمالا ذینفع اصلی این فرآیند خواهد بود. وی تصریح می کند: مسائل بیشتری برای تحول اساسی در روابط بین ایران و غرب مورد نیاز خواهد بود چرا که همه انگیزه های ژئوپلیتیکی فعلی در خاورمیانه به ادامه جنگ با ایران تمایل دارند.اهداف ایران در منطقه ، در تضاد مستقیم با منافع غرب و منافع متحدان کلیدی غرب در منطقه، به ویژه عربستان سعودی و اسرائیل قرار دارد. حل اختلافات نیازمند گفتگوی متعهدانه ، خویشتنداری همه طرف ها و مصالحه واقعی است که رسیدن به همه این موارد بسیار دشوار خواهد بود.

اگر امریکا و غرب دستشان را به منظور تعامل به سمت ایران دراز نکنند ، روسیه واقعا به سبب نفوذ سیاسی و اقتصادی در خاورمیانه از اوضاع بهره برداری خواهد کرد. برخی از تحلیلگران معتقدند روسیه از این مشارکت بیشتر از ایران سود می برد و این به معنی آن است که انگیزه روسیه برای استفاده از این فرصت حتی بیشتر خواهد بود.

مسکو و تهران متقابلا از افزایش تجارت بهره مند می شوند بدین گونه که ما در حال حاضر شاهد برخی معاملات ایران و روسیه هستیم از جمله پایگاه های هسته ای بیشتر ، این احتمال که موشک های اس سیصد در نهایت به ایران تحویل داده شود و معامله نفت در برابر کالا. اما مسکو نیز امیدوار است پس از آنکه تحریم ها برداشته شود، بتواند انتقال تسلیحات را از سر بگیرد زیرا ایران به سلاح های مدرن نیاز دارد.

شوارتز افزود مهدی سنایی سفیر کنونی ایران به روسیه اشاره کرده است که دو کشور برنامه هایی برای افزایش تجارت دو جانبه از پنج میلیارد دلار فعلی به 70 میلیارد دلار در سال در آینده ای نزدیک دارند. او خاطرنشان کرد: حتی اگر این هدف بسیار بلند پروازانه به نظر برسد، نشان از آن است که هر دو طرف خواستار به پیش بردن روابط تجاری خود هستند.

علاوه بر این، مسکو به نظر می رسد در مورد همگرایی غرب با ایران نگران باشد. روسیه معتقد است روابط بهتر واشنگتن و تهران همواره جایگاه مسکو را در صحنه جهانی تضعیف خواهد کرد.

چندی پیش، گئورگی میرسکی کارشناس روسی مسائل خاورمیانه به واشنگتن پست گفت: « چند سال پیش شنیدم یکی از دیپلمات های ما می گفت ایران طرفدار آمریکا ، برای ما خطرناک تر از ایران هسته ای است.. اگر شما به این وضع به صورت یک بازی با حاصل جمع صفر نگاه کنید، نزدیک تر شدن ایران به غرب ، به منزله تضعیف موقعیت روسیه است.

به این دلیل ، وارد کردن یک ضربه پیشگیرانه، قبل از اجرای این توافقنامه هسته ای لازم است تا به ایران نشان داده شود که ما قابل اطمینان ترین و تنها قدرت بزرگی هستیم که آنها می توانند به آن تکیه کنند.

در هر صورت، تماشای اقدامات بعدی واشنگتن و تهران و همچنین مسکو پس از هر توافق هسته ای ، جالب خواهد بود.


بازار سهام


واقعا در این شرایط کاری سخت تر از گزارش نوشتن برای بازار نیست! هر روز بازار یک روند تکراری را پشت سر می گذارد. خبر خاصی در بازار نیست. پول اهالی بازار هم ته کشیده و وعده حمایت نامحدودی بانک ها هم همانند حمایت 5000 میلیاردی تو خالی از آب در آمد و پوچ بود.

عملا بازار به حالت نیمه تعطیل در آمده و کسی خرید و فروش نمی کند. حجم و ارزش معاملات هم به شدت افت کرده است!

در گزارش هشت صبح انتظار داشتیم که گزارش خودرو تا حدودی به بازار جهت دهد اما تا این لحظه اینطور نشده است! تا زمانی هم که نقدینگی به بازار تزریق نشود واقعا نمی توان انتظار خاصی از بازار داشت. شاخص کل هم چسبندگی عجیبی به سطح 63000 واحد پیدا کرده و مدتی است که در همین محدوده نوسان می کند.

فضای کسل کننده بازار هم باعث شده عده ای قید بازار را بزنند و نوسانات روزمره را دنبال نکنند. گروهی دیگر هم که سهم دارند و نقدینگی ندارند چاره ای جز انتظار و دعا و برای بهبود شرایط بازار ندارند!

منبع خبر: سازمان خبری - تحلیلی بورس24

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 242


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 259
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 246
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24