واقعا مانده ایم از بازار چه بگوییم! هر روز که می گذرد ارزش معاملات پایین تر می آید و کم کم معاملات به قدری کند و ضعیف می شود که گاها احساس می کنیم سایت بورس خراب است و یا بازار تعطیل است.
بازار را در حالی ادامه می دهیم که تا این لحظه شاخص کل در حدود 8 واحد افت را تجربه نموده است. تاپیکو با 34 واحد منفی تاثیر گذارترین نماد به روی شاخص کل بوده. ارزش معاملات در بازار بورس بالغ بر 170 میلیارد ریال بوده که ثنوسا با 8 میلیارد ریال بیترین ارزش معاملات را به خود اختصاص داده است!
در بازار فرابورس آیفکس به لطف رشد مارون 2.8 واحد مثبت است و اکنون در سطح 713.7 واحد قرار دارد. ارزش معاملات در این بازار بالغ بر 320 میلیارد ریال است که مطابق معمول بخش عمده این رقم به معاملات اوراق مشارکت اختصاص دارد.
در اخبار سیاسی – اقتصادی :
1) علی اکبر ولایتی روز یکشنبه در دیدار با برخی از اصحاب رسانه اردن در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا شما پیش بینی می کنید که در پایان یک ماه آینده توافقی امضا شود ؟ آیا این موضوع به زیان موضع منطقه ایران خواهد بود یا خیر و یا آنکه در صورت عدم توافق آیا شرایط نظامی تشدید می شود؟ گفت: مصمم به ادامه مذاکراتیم و امید زیادی داریم که به نتایج مثبت و مطلوب ایران منتهی شود اما زیر بار هیچ تحمیلی نخواهیم رفت. وی ادامه داد: مذاکرات شرایطی هم دارد که یکی از آنها زیربار بازدید از مراکز نظامی نرفتن است. رییس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: شرط دیگر این است که بازجویی، بازپرسی و سوال کردن از دانشمندان هسته ای را نمی پذیریم و این دو مهم از شرایط ما محسوب می شود.وی ابراز امیدواری کرد که مذاکرات تا زمان تعیین شده به نتیجه برسد.
رییس مرکز تحقیقات استراتژیک در عین حال تصریح کرد: البته نمی دانیم اگر آمریکایی ها بخواهند هر بار دبه درآورند و درخواست جدیدی را مطرح نمایند مذاکرات به نتیجه می رسد یا باید همچنان منتظر خواسته های جدید آنها باشیم. ولایتی در ادامه پاسخ به پرسش های مطرح شده اصحاب رسانه اردن افزود: به طور حتم کاری خلاف سیاست های 35 ساله جمهوری اسلامی که همان حمایت از مقاومت است انجام نمی گیرد چرا که حامی تحت مقاومت بودن از زمان امام خمینی (ره) شروع شده و در زمان رهبر معظم انقلاب ادامه یافته و همچنان دنبال می شود. وی اضافه کرد: مصداقیت نظام جمهوری اسلامی اقتضا می کند که از کیان امت اسلامی و کشورهای اسلامی حمایت کنیم.
2) محمد باقر نوبخت روز یکشنبه در اختتامیه همایش فرمانداران سراسر کشور افزود: خود را آماده کرده ایم که اگر مذاکرات به نتیجه ای که مورد نظر است نرسد و یا اصلا توافقی صورت نگیرد، کشور را همان طور که در روزها و سال های سخت اداره کرده ایم،پیش ببریم و برای این موضوع برنامه داریم. وی ادامه داد: امید داریم و خود را آماده کرده ایم که با قدرت منطق جمهوری اسلامی در مذاکرات هسته ای بتوانیم حقوق ملت ایران را استیفا کنیم و حلقه تنگ ظالمانه و غیر انسانی تحریم ها را بشکنیم. معاون رییس جمهوری اضافه کرد: اگر منابع ما آزاد شود تازه برای استفاده کردن از منابع آزاده شده نیز برنامه داریم که این برنامه در سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور تعریف شده که می توانیم آن ها را اجرایی کنیم.
سخنگوی دولت درباره برنامه ششم توسعه گفت: سال جاری ما باید برنامه ششم توسعه را تهیه کنیم و منتظر ابلاغ سیاست های کلی رهبری هستیم؛ می خواهیم این برنامه توسعه ای بسیار متفاوت باشد و احکام تقنینی آن کم، مختصر و قابل نظارت باشد. نوبخت افزود: تلاش کرده ایم در این برنامه به موارد خاص منطقه ای توجه شود که قرار است در سال های 95 تا 99 به آن ها دست یابیم؛ زیرا توجه کرده ایم بدون توجه به توسعه مناطق، استان ها و شهرستان ها٬ توسعه ملی امکان پذیر نیست. وی ادامه داد: همچنین قرار شده هر فرماندار و استاندار با توجه به اطلاعات خود٬ نقشه راه استان و شهرستان را تهیه کند و ما نیز همین نقشه های راه را با کمی تغییر به صورت ملی قبول کنیم.
سخنگوی دولت درباره جزییات بودجه سال 1394 نیز گفت: ما لایحه بودجه را در موعد مقرر با فرض این که منابع عمومی 224 هزار میلیارد تومان محقق می شود٬ به مجلس ارسال کردیم که در آن زمان قیمت نفت حدود 70 دلار بود و در این لایحه پیش بینی قیمت نفت 72 دلار انجام شده بود. نوبخت اظهار کرد: در این بین که مجلس در حال بررسی بودجه بود٬ قیمت نفت به زیر 50 دلار آمد و طبیعی بود که با کاهش قیمت نفت سقف بودجه نیز کاهش پیدا کند اما مجلس بودجه ای که تصویب کرد 236هزار میلیارد تومان بود که بسیار خوشبینانه به مساله توجه شده بود٬ اما قرار شد در 6 ماهه اول سال 94 بودجه 220 هزار میلیارد تومان مورد توجه باشد؛ یعنی 16 هزار میلیارد تومان از بودجه تصویب شده کمتر بود. وی ادامه داد: بنابراین ما بودجه 220 هزار میلیارد تومانی را به دستگاه ها ابلاغ کردیم، به فرض این که اگر رقم های بودجه تحقق پیدا کرد٬ 16 هزار میلیارد تومانی بعدی به دستگاه ها ابلاغ شود. سخنگوی دولت تصریح کرد: با پیش بینی هایی که سازمان برنامه ریزی انجام داد٬ مشخص شد که بودجه 220 هزار میلیاردی نیز با واقعیت منطبق نیست و ما پیش نویسی در این باره تدوین کردیم. نوبخت اضافه کرد: در وضعیتی که ما قرار داریم اگر نفت 52 دلار باقی بماند٬ تنها می توانیم 199 هزار میلیارد تومان بودجه را به دست بیاوریم که بنابراین نه بودجه 236 هزار میلیاردی مصوب محقق می شود و نه بودجه 220 هزار میلیاردی کف مجلس.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور با تکرار این که 199 هزار میلیارد تومان از درآمدهای دولت قابل تحقق است٬ افزود: ما برخی پرداخت های اجتناب ناپذیر داریم که باید آن ها را پرداخت کنیم؛ اما براساس تعیین تکلیف مجلس باید 30 هزار میلیارد تومان برای طرح های عمرانی کنار گذاشته شود. نوبخت یادآور شد: در نیمه دوم سال گذشته پیش بینی می کردیم٬ از بودجه 211 هزار میلیارد تومان که منابع بودجه ای سال 93 است تنها 185 هزار میلیارد تومان محقق شود. بنابراین برای آنکه به کسری بودجه برنخوریم تغییری در برخی بندها به وجود آوردیم که قراراست از 185 هزار میلیارد تومان 30 هزار میلیارد تومان برای بودجه عمرانی در نظرگرفته شود. وی ادامه داد: مجلس برای آن که در سال جاری بودجه عمرانی کمتر از سال گذشته نباشد٬ 30 هزار میلیارد تومان را تصویب کرد. در قانون بودجه 236 هزار میلیاردی قرار بود در صورت تحقق، 50 هزار میلیارد تومان برآورد شده صرف اعتبارات عمرانی شود.
در بازارهای جهانی :
هر بشکه نفت برنت دریای شمال 65 دلار و 25 سنت ارزش دارد. نفت سبک امریکا نیز 59 دلار 88 سنت معامله می شود. روزنامه تلگراف در آستانه برگزاری نشست اوپک در روز جمعه نوشت، انتظار میرود، اوپک در نشست آتی خود علیرغم نگرانیهای ایران، ونزوئلا و تعدادی از تولیدکنندگان آفریقایی در مورد کاهش قیمت نفت به زیر ۱۰۰ دلار در هر بشکه، سطح تولید خود را تغییر ندهد.
به گفته کارشناسان، بسیار بعید به نظر میرسد که عربستان سعودی در برابر فشار دیگر اعضای اوپک برای تغییر استراتژی تحمل قیمت پایین نفت برای از میان خارج کردن نفت شیل آمریکا، سر خَم کند.
قیمت نفت برنت امسال ۳۰ درصد ارزش خود را بازیافت. قیمت نفت پس از تصمیم اوپک در ماه نوامبر مبنی بر حفظ سقف تولید خود در سطح ۳۰ میلیون بشکه در روز کاهش یافته بود.
قیمت نفت برنت هفته گذشته ۳.۵ درصد ارزش خود را بازیافت و به ۶۵ دلار در هر بشکه رسید.
پاسکال منگز مدیر صندوق لامبارد اودیر گلوبال انرژی گفت، ما فکر میکنیم اوپک و به ویژه عربستان تمایل خواهند داشت تا راهی را دنبال کنند که آنها را قادر بسازد تا موقعیت بلندمدت آنها را در میان مدت به بالاترین حد برساند.
از اینرو، ما انتظار هیچگونه تغییری از سوی اوپک در این مرحله نداریم.
قیمت پایین نفت، تعدادی از اعضای اوپک نظیر ایران، عراق و ونزوئلا را با کمبود ذخیره ارزی روبرو هستند، تحت فشار مالی قرار داده است.
این کشورها انتظار دارند که سیاست اوپک در نشست عادی آن در وین را تغییر دهند اما این امر بعید است.
منگز افزود، ما انتظار داریم که برخی از شرکتکنندگان کوچکتر نظیر ونزوئلا تلاش کنند تا صدایشان بیشتر شنیده شود اما موفق نخواهند بود.
در آستانه این نشست در روز جمعه، قیمت نفت با تداوم کاهش ذخایر نفت آمریکا تقویت شد که نشان دهنده افزایش تقاضا در بزرگترین کشور مصرفکننده نفت در جهان است.
هر اونس طلا 1191 دلار قیمت دارد. با توجه به اینکه اونس طلا هفته گذشته روی قیمت 1190 دلار بسته شد، رشد طلا ممکن است بتواند آن را به کانال بالاتر ببرد. افت هفته گذشته اونس طلا دومین هفته افت پیاپی آن را رقم زد، اما در نظرسنجی کیتکو از مخاطبان و کارشناسان اکثریت شرکتکنندگان به افزایش قیمتها در روزهای پیشرو رای دادهاند. البته بررسی این دو نظرسنجی نشان میدهد که حرفهایهای بازار گرایش قویتری به افزایش قیمتها دارند.
در آخرین نظرسنجی کیتکو از کارشناسان، 20 نفر شرکت کردهاند که از این میان 13 نفر معادل 65 درصد افزایش و 3 نفر معادل 15 درصد کارشناسان کاهش قیمتهای طلا را در هفتهکاری جاری پیشبینی کردهاند. 4 نفر معادل 20 درصد نیز نظری خنثی داشتهاند. در نظرسنجی آنلاین از مخاطبان نیز 515 نفر شرکت کردهاند که از این میان 230 نفر معادل 45 درصد افزایش و 186 نفر معادل 37 درصد کاهش قیمتها را پیشبینی کردهاند. 96 نفر معادل 19 درصد نیز نظری خنثی داشتهاند.با این همه درخصوص روزهای آینده، همه مخاطبان کیتکو به افزایش قیمتها قانع نشدهاند.
یاش، یکی از مخاطبان هندی این پایگاه اینترنتی نوشته است با توجه به کمرنگ شدن نسبی موضوع بحران یونان و اعلام دادههای خوب از اقتصاد آمریکا، انتظار کاهش قیمتها را دارد: «قیمت طلا بالا نخواهد رفت، مگر آنکه دادههای بد قابلتوجهی از ایالاتمتحده منتشر شود. گزارش بعدی اشتغالزایی برای بازار طلا بسیار مهم خواهد بود. دلیل کاهشی بودن نظر کارشناسان حرفهای عمدتا ثبات نسبی اونس در نیمه دوم هفته گذشته بهرغم قوی ماندن دلار است. کم موریسون، دبیر Morrison on the Markets، رالف پرستون از موسسه Heritage West Financial و کالین چیزینسکی از موسسه CMC Markets میگویند که مقاومت طلا در برابر افت بیشتر، نظر کوتاهمدت آنها را افزایشی کرده است.
برخی از کارشناسان هم معتقدند که تصحیح روند شاخص دلار در روزهای آینده به بالا رفتن ارزش دلار کمک خواهد کرد.
بازار سهام
واقعا مانده ایم از بازار چه بگوییم! هر روز که می گذرد ارزش معاملات پایین تر می آید و کم کم معاملات به قدری کند و ضعیف می شود که گاها احساس می کنیم سایت بورس خراب است و یا بازار تعطیل است.
تعطیلات آخر هفته هم مزید بر علت شده و باعث شده تا خریداران احتیاط را در دستور کار قرار دهند. ای کاش امروز و فردا هم هر چه سریع تر سپری می شدند تا حداقل یکی از بهانه های خریداران کاسته می شد و دیگر کسی حرف از تعطیلات و ... نمی زد. به نظر می رسد امروز و فردا هم بازار به همین منوال ادامه داشته باشد و بعید است که اتفاق خاصی در بازار بیفتد. واقعا خبر بیرونی هم که بخواهد بازار را شارژ کند وجود ندارد و بهتر است این دو روز بازار را کسل کننده را پیگیری نکنیم.
در گروه پتروشیمی شازند پس از برگزاری مجمع و تقسیم سود دیروز به تابلو برگشت. سهمی که به نظر می رسد قیمت های 470 – 480 تومانی آن برای خرید خصوصا میان مدتی ها و بلند مدتی ها گزینه مناسب و کم ریسکی خواهد بود. برخی از تحلیل گران بنیادی اعتقاد دارند که سود سهم تا حوالی 160 تومان قابلیت تعدیل را دارد.
تقسیم سود شازند قطعا روی وبانک هم بی تاثیر نخواهد بود. سهمی که هر چند رشدهای شارپ و تند و تیز ندارد اما همواره نشان داده که در این روزها زیر 520 تومان نمی آید.
در همین گروه باید به پترول اشاره کرد. سهمی که کم کم به قیمت های حمایتی خود نزدیک می شود و به نظر بعید است که قیمت زیر 150 تومان تثبیت شود! البته پترول بازیگران خاص خود را دارد.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.