Bourse24 Ads 261
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

Bourse24 Ads 263

لیزینگی ها شرایط خوبی را تجربه نمی کنند. دلیل این امر هم بخشنامه ٢١ درصد است که خبر آن را در گزارش ٨ صبح نقل و قول کردیم. با مصوبه شورای پول و اعتبار، نرخ سود شرکت‌های لیزینگ خودرو به ٢١ درصد کاهش یافت. شرکت‌های لیزینگ خودرو به طور میانگین ٢٨ درصد و در مواردی تا ٣٢ درصد نیز بهره بابت تسهیلات پرداختی به مشتریان دریافت می‌کنند ....

باز هم اشکال در «هسته معاملات»!

در حالی نیمه اول معاملات را سپری کردیم که عملا در طی این مدت به دلیل مشکلات نرم افزاری پیش آمده برای هسته معاملات بازار تعطیل بود و از ساعت 10 کار خود را آغاز کرد! تا این لحظه و در زمان نگارش این مطلب شاخص کل 121 واحد افت را تجربه کرده و به سطح 65512 رسیده است. شاخص قیمت هم با 51 واحد افت در محدوده 28027 واحد قرار دارد.تا این لحظه وبملت ، وبصادر و حکشتی بیشترین نقش را در ریزش شاخص داشتند و ارزش معاملات تنها 195 میلیارد ریال بوده است.

در بازار فرابورس آیفکس 2.2 واحد رشد داشته و اکنون در محدوده 743 واحد قرار دارد. پترول و شتران بیشترین تاثیر را به روی شاخص این بازار داشتند. ارزش معاملات بالغ بر 168 میلیارد ریال است.

در اخبار سیاسی ، سید عباس عراقچی و مجید تخت روانچی معاونان وزیر خارجه ایران و هلگا اشمیت معاون فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و کارشناسان فنی و حقوقی 2 طرف دیروز به مدت هشت ساعت درباره متن برنامه جامع اقدام مشترک به گفت‌وگو پرداختند. امروز (یکشنبه) نیز رایزنی‌ها و مشورت‌های داخلی بین ۲ طرف در جریان است.

دور جدید رایزنی‌های هسته‌ای در راستای نگارش برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) از روز پنجشنبه ۱۰ اردیبهشت ماه در حاشیه کنفرانس بازنگری معاهده NPT در شهر نیویورک در جریان است و احتمالا این مذاکرات تا روز سه‌شنبه ۱۵ اردیبهشت ماه نیز به طول بینجامد. ظریف و تیم مذاکره کننده هسته‌ای ایران بامداد یکشنبه ششم اردیبهشت ماه به منظور شرکت در این کنفرانس و انجام رایزنی‌های هسته‌ای راهی نیویورک شد. آنگونه که ظریف پیش از این اعلام کرد ادامه مذاکرات در راستای نگارش متن برجام در اروپا دنبال خواهد شد.

در بازار سهام و در گروه پتروشیمی همه نگاه ها به مبین معطوف است. همانگونه که انتظار داشتیم بعید است امروز هم صف خرید سهم تهدید شود. نکته سوال برانگیز در معاملات امروز سهم این بود که دو خط اول صف خرید به یک کد مربوط می شد.

از دیگر نمادهای این گروه می توان به پترول اشاره کرد. در دقایقی از بازار سهم با رنج مثبت حقوقی به صف خرید هم رسید و خریداران برای دقایقی به صف نشستند. با توجه به معاملات پر حجم حقوقی ها در این نماد ، توصیه می کنیم جانب احتیاط را رعایت کنید. هر چند پترول تقریبا در سطوح کف قیمتی در حال معامله است.

در گروه پالایشی تنها شراز و تا حدودی شتران معاملات خوبی را سپری می کنند. شبندر در محدوده صفر تابلو معامله می شود اما شپنا منفی است. به نظر قیمت های زیر 500 و خصوصا 480 تومان برای شپنا بد نباشد. البته وقتی بازار سهام شفاف و با پ بر ای پایین را نمی خرد ، خرید پالایشی ها با این همه ابهام و ... دل شیر می خواهد.

لیزینگی ها شرایط خوبی را تجربه نمی کنند. دلیل این امر هم بخشنامه 21 درصد است که خبر آن را در گزارش 8 صبح نقل و قول کردیم. با مصوبه شورای پول و اعتبار، نرخ سود شرکت‌های لیزینگ خودرو به 21 درصد کاهش یافت. شرکت‌های لیزینگ خودرو به طور میانگین 28 درصد و در مواردی تا 32 درصد نیز بهره بابت تسهیلات پرداختی به مشتریان دریافت می‌کنند .با این حال شورای پول و اعتبار در جدیدترین جلسه خود نرخ سود شرکت‌های لیزینگ را به 21 درصد کاهش داد؛ بنابراین شرکت‌های لیزینگ خودرو نیز موظف هستند سود تسهیلات خودرو را به حداکثر 21 درصد کاهش دهند .در مصوبه شورای پول و اعتبار در این رابطه آمده است: نرخ سود مورد عمل شرکت‌های لیزینگ معادل 21 درصد تعیین می‌شود. دریافت هرگونه وجه اضافی از سوی شرکت‌های مزبور برای اعطای تسهیلات ممنوع است .طبق آنچه که اعلام شده، مصوبه جدید شورای پول و اعتبار از نیمه ماه جاری (اردیبهشت‌ماه) لازم‌الاجرا خواهد بود؛ بنابراین شرکت‌های لیزینگ خودرو نیز تنها چند روز فرصت دارند تا بهره تسهیلات پرداختی به مشتریان برای خرید اقساطی خودرو را به 21 درصد کاهش دهند. به نظر بهتر است فعلا از گروه لیزینگی فاصله بگیرید.

در بانکی ها هم شرایط خوبی را تجربه نمی کنیم. به گزارش ایرنا ، در پی تشدید رقابت میان بانک ها در سال گذشته برای جذب سپرده های بییشتر، آنها اقدام به افزایش خودسرانه نرخ سود حساب های روزشمار با نرخ های بالا در قالب طرح های متفاوت در سیستم بانکی کشور کردند که هنوز زمان طرح های آن منقضی نشده است و این در حالی است که موسسات اعتباری و بانک ها در حالی به این حساب های روزشمار نرخ های سود 22 تا 24 درصد ارایه می کردند که براساس تفاهم سال گذشته مدیران بانکی و مصوبه شورای پول و اعتبار نرخ سود روزشمار این حساب ها به 10 درصد کاهش یافته بود. اما صاحبان این حساب ها از روز پنجشنبه هفته گذشته پس از مراجعه به شعب بانک ها برای واریز وجوه و دریافت سودهای بالاتر از نرخ مصوب سال گذشته شورای پول و اعتبار با بخشنامه جدید بانک مرکزی مواجه شدند که براساس آن دیگر امکان واریز به این حساب ها برای مشتریان وجود ندارد و تنها می توانند تا زمان منقضی شدن حساب از آنها برداشت کنند البته میزان نرخ سود این حساب ها تا زمان انقضای آن همان نرخ های بالاتر از مصوبه شورای پول و اعتبار است.

برهمین اساس کارمندان بانک ها و موسسات اعتباری از پنجشنبه هفته گذشته به صاحبان این حساب ها اعلام کردند که براساس بخشنامه جدید بانک مرکزی که پس از جلسه سه شنبه شب هفته گذشته شورای پول و اعتبار به بانک ها ابلاغ شده، واریز به این حساب ها دیگر امکان پذیر نیست. یکی از مسولان در حوزه مدیریت اداره نظارت بر بانک ها و موسسات اعتباری بانک مرکزی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با تایید صدور بخشنامه اصلاح ضوابط ناظر بر هر حساب از سوی بانک مرکزی، گفت: حساب های کوتاه مدت یا مدت دار و بلندمدت یکساله قابلیت واریز یا برداشت ندارد. وی ادامه داد: به عنوان مثال اگر این حساب ها در شهریور سال 93 افتتاح شود تا شهریور سال 94 دیگر امکان کاهش یا افزایش موجودی آن وجود ندارد. این مقام مسوول در بانک مرکزی تصریح کرد: درهمین حال حساب های روزشمار کوتاه مدتی وجود داشت که بانک ها نرخ سود بیشتر از نرخ متناظر برای آنها پرداخت می کردند و به این حساب ها نرخ های سود بالا می پرداختند .وی ادامه داد: واریز سود به حساب هایی که ماهیت مدت دار داشته متوقف شده و صاحبان حساب نمی توانند به مانده حساب مبالغی را اضافه کنند. وی با بیان اینکه، بانک مرکزی با صدور بخشنامه ای از بانک ها و موسسات اعتباری خواست تا ضوابط ناظر بر هر حساب که در گذشته رعایت نمی شد، اصلاح شود، اظهار داشت: در راستای این بخشنامه بانک ها و موسسات به مشتریان اعلام کردند که دیگر امکان واریز به این حساب ها وجود ندارد و فقط می توانند از آنها برداشت کنند.

ظاهرا پیش از این بانک ها تسهیلات با نرخ 27 – 28 درصد به مشتریان خود می دانند و اکنون با بخشنامه جدید نرخ تسهیلات تا 21 – 22 درصد کاهش یافته است. این در حالیست که نرخ بهره بانکی تاکنون تنها 2 درصد کاهش یافته! همین خبر باعث شده تا بازار نمادهای این گروه را پس بزند.

در گروه فلزات اساسی با افزایش قیمت های جهانی ، نمادهای این صنعت معاملات نسبتا خوبی را سپری می کنند. کروی در محدوده مثبت و نسبتا پر حجم معامله می شود. در کوتاه مدت سهم مقاومت 185 تومان را در پیش دارد. فاسمین از دیگر نمادهای این گروه است که صف خرید را در دقایقی از بازار تجربه کرد اما این صف دوامی نداشت. نزدیکی به مجامع این گروه و همچنین افزایش قیمت جهانی روی عوامل اصلی توجه بازار به این صنعت است.

در پایان و به عنوان جمع بندی باید گفت که به نظر در نیمه دوم معاملات هم همین شرایط پا بر جا باشد و بعید است که تغییر محسوسی را در روند معاملات شاهد باشیم.

منبع خبر: سازمان خبری - تحلیلی بورس24

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 242


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 259
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 246
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24