همزمان با افت قیمت نفت بسیاری از معامله گران از تحویل دادن نفت امتناع کردند که در پی آن جرایمی برای عدم تخلیه و تآخیر در آن متحمل شدند و صاحبان کشتی از این موضوع سود کردند...
بلومبرگ اخیرا مقاله ای منتشر کرده است که برنده ها و بازنده های نوسانات نفت در چند هفته اخیر را در دنیا به چالش کشیده است. بد نیست نگاهی به برخی از فاکتورهای این لیست بلند بالا داشته باشیم.
برنده ها:
*صاحبان کشتی و خطوط کشتی رانی ؛ همزمان با افت قیمت نفت بسیاری از معامله گران از تحویل دادن نفت امتناع کردند که در پی آن جرایمی برای عدم تخلیه و تآخیر در آن متحمل شدند و صاحبان کشتی از این موضوع سود کردند.
*خطوط هوایی ؛ شرکت های هواپیمایی با خرید و ذخیره سوخت ارزان و عدم انتقال این تحولات به نرخ قیمت بلیط عملا سودهای مناسبی شناسایی کردند که برای سال 2015 درآمدهای آن ها را با جهش قابل توجهی همراه خواهد کرد.
*رانندگان اتوموبیل ها ؛ کاهش قیمت بنزین به 3 دلار و 2 دلار برای هر گالن در عمده کشور های جهان مثل امریکا، بخش زیادی از هزینه های مردم را کاهش داده است.
*کشور فیلیپین ؛ با توجه به نیاز این کشور به این ماده استراتژیک ، برآورد آکسفورد رشد 7.6 درصدی اقتصاد این کشور با نرخ 40 دلاری نفت طی دو سال آینده می باشد.
*کشور عربستان ، به گفته کارشناسان اقتصادی پادشاهی صحرا در جلسه اوپک که در نوامبر برگزار شد، نشان داد که همچنان رئیس باقی مانده است. با نگاهی دقیق تر به بودجه عربستان متوجه خواهیم شد که این کشور برای تراز بودجه به نفت 97.5 دلاری نیاز دارد اما پشتوانه 736 میلیارد دلاری این کشور، عملا جایگاه سیاسی این کشور را به تضعیف سایر رقبا، تقویت خواهد کرد.
بازنده ها:
*کشور روسیه ؛ کاهش قیمت روبل در کنار افت قیمت نفت می تواند روسیه را فلج کند و برخی معتقدند این دو اتفاق در کنار هم قدرت روسیه را در جهان در آینده نزدیک بسیار کاهش خواهد داد.
*کشور ایران ؛ به نقل از کارشناسان اقتصادی ایران برای جبران کسری بودجه به نفت 130 دلاری در بودجه نیاز دارد حال آنکه با این قیمت نفت و ادامه تحریم های اعمال شده علیه کشورمان نه تنها تراز بودجه 94 دچار مشکل شده است، فشار اقتصادی و روانی بر دولت افزایش خواهد یافت.
*صنایع وابسته به نفت مثل لوله کشی ؛ این صنعت در برخی کشورها مثل کانادا به دلیل افت محسوس قیمت نفت عملا فلج شده است.
*اهداف تورمی ؛ با توجه به رشد اقتصادی اخیر، بانک های مرکزی در کشورهای پیشرفته به دنبال افزایش قیمت ها برای اثبات سلامت اقتصادی بودند که با کاهش قیمت نفت موفق به اینکار نخواهند شد.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.