Bourse24 Ads 245
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

Bourse24 Ads 248

این اتفاق باعث خواهد شد پیش‌ بینی‌ های رشد اقتصادی اروپا و حتی جهان کاهش یافته و میزان بدهی کشورهای عضو یورو افزایش یابد. در چنین تصویر و چشم‌ اندازی برای کشور ما، می‌توان در درازمدت توسعه روابط تجاری را محتمل‌ تر از قبل از انتخابات مردم انگلیس دانست...

تأثیر خروج انگلیس از اتحادیه اروپا بر اقتصاد ایران

این اتفاق باعث خواهد شد پیش‌ بینی‌ های رشد اقتصادی اروپا و حتی جهان کاهش یافته و میزان بدهی کشورهای عضو یورو افزایش یابد. در چنین تصویر و چشم‌ اندازی برای کشور ما، می‌توان در درازمدت توسعه روابط تجاری را محتمل‌ تر از قبل از انتخابات مردم انگلیس دانست.

مهران ابراهیمیان طی یادداشتی در صفحه اقتصادی روزنامه جوان نوشت:

کمتر کسی انتظار داشت رأی مردم انگلیس بر جدایی از اتحادیه اروپا باشد و خیلی‌ ها رأی دادن مردم خود‌متشکر انگلیس را به آرای سوئیسی‌ ها تشبیه می‌ کردند که: نمایش دموکراسی و نگاه بلند مدت بر اروپا مستولی شده است! اما صبح دیروز که از خواب برخاستند ورق برگشته بود.

نگاه خودبرتربینی و جلوگیری از موج مهاجرت باعث شد تا همان ارتباط نیم‌بند با اتحادیه اروپا به خصوص در حوزه سیاسی نیز از هم بپاشد و ازخودراضی‌ ترین مردم جهان ستاره خود را از اتحادیه اروپا بکنند. آنها در پروسه‌ ای حداقل دوساله از اتحادیه اروپا جدا خواهند شد؛ اتحادیه‌ای که شاید آرای مردم انگلیس پیش‌ لرزه‌ هایش باشد و تا فرو ریختن اتحادیه زمان زیادی نمانده باشد.

اما آثار این تصمیم بر اقتصاد ما چه خواهد بود؟

اگر چه اقتصاد ایران با حجم کم تجارت خارجی و محدودیت‌های تحریم چندان تحت تأثیر تحولات این چنینی در اقتصاد جهانی قرار نمی‌ گیرد و مثلاً ناگهان بورس ایران با این تصمیم افت پیدا نمی‌ کند یا مانند چین و روسیه به غیر از تضعیف قدرت سیاسی اتحادیه اروپا به این موضوع به عنوان یک فرصت جدید سرمایه‌ گذاری و بازاری قابل نفوذ نگاه نمی‌ کند، با این حال تأثیرات محدودی از این حادثه به ما هم خواهد رسید.

برای پاسخ به این سؤال که تأثیرات آن در کشور ما چیست ناگزیریم حداقل اثرگذاری‌ ها را به دو بخش کوتاه‌ مدت و طولانی‌ مدت تقسیم کنیم.

در کوتاه‌مدت آثار کاهش قیمت نفت و ارزش پوند و تقویت یورو با توجه به میزان و حجم مراوده با اروپا چندان برای ایران مناسب نبوده، بنابراین کاهش نسبی درآمدهای نفتی می‌تواند به عنوان یکی از بزرگ‌تر ین آثار منفی تصمیم مردم انگلیس بر اقتصاد کشور ما باشد؛ تصمیمی که به خصوص طی سال جاری شمسی و به دلیل شتاب افزایش حجم مراودات تجاری ما با اتحادیه اروپا اثرات بیشتری نسبت به سال گذشته دارد.

اما در دیگر سو پوند که بی‌ سابقهترین افت ۳۰ ساله خود را داشته و طلا به بالاترین حد دوسال اخیر رسیده می‌ تواند نشانه‌ ای منفی برای اقتصاد انگلیس تلقی شود ولی در عین حال به دلیل افت ارزش پوند جذابیت صادرات کالا و خدمات را برای کشورهای دیگر از سوی انگلیسی‌ ها بیشتر می‌ کند، بنابراین از این منظر می‌ توان حدس زد که ایران برای انگلیسیها بعد از جریان رأی جدایی از اتحادیه اروپا جذاب‌ تر از گذشته باشد.

همچنین افزایش قیمت طلا و نقدینگی بالای کشور و تصمیم حریصانه اخیر سیستم بانکی این امر را محتمل می‌کند که بخشی از نقدینگی را به سوی خود بکشاند.

نکته بعدی این است که اگر تصمیم مردم انگلیس مراودات و ارتباطات انگلیس با اتحادیه اروپا و به خصوص با اسکاتند و ایرلند را به هر میزان تحت تأثیر قرار دهد، تأثیرات هیجانی و پرریسک بر اقتصاد بریتانیا جدی خواهد بود و ماه‌ها طول خواهد کشید تا همه چیز در مورد نوع جدید تجارت بریتانیایی‌ ها با همتایان اروپایی و جامعه جهانی کاملاً مشخص شود و شکل تازه‌ای بگیرد و این موضوع می‌تواند فرصتی هوشمندانه باشد برای تجار ایرانی، البته اگر از تجربه فضای پسا‌برجامی درس گرفته باشند!

از سوی دیگر باید توجه داشت که دلگیری سایر ستاره‌های روی پرچم آبی اتحادیه اروپا و کمرنگ شدن نقش حامی سیاسی‌شان باعث خواهد شد در کوتاه‌مدت یا تا زمان فروپاشی اتحادیه، نقش آلمان پررنگ‌تر از گذشته در اتحادیه شود، بنابراین تنظیم روابط ایران با آلمان شاید مسیر اقتصادی ایران را در ارتباط با اروپا تعیین خواهد کرد، هر چند اعضای اتحادیه با این لرزه اولیه در اتحادیه اقتصادهای هیجانی نگران‌کننده‌تری خواهند داشت و شوک خروج انگلیس از اتحادیه ممکن است اعتماد به نفس گذشته را کم کرده و بنابراین بازارهای جدید و مراودات جدید به خصوص در آسیای شرقی برای آنها جذاب‌تر شود.

در این میان ممکن است که اقتصاد ایران نه تنها از کاهش قدرت سیاسی اتحادیه اروپا در جهت کاهش فشارهای غیرمنطقی بهره ببرد بلکه اقتصاد ایران با توجه به رصد چند ماهه اخیر کشورهای اروپایی جذاب‌ تر و درخشان‌ تر دیده خواهد شد.

همچنین این اتفاق باعث خواهد شد پیش‌ بینی‌ های رشد اقتصادی اروپا و حتی جهان کاهش یافته و میزان بدهی کشورهای عضو یورو افزایش یابد. در چنین تصویر و چشم‌ اندازی برای کشور ما، می‌ توان در درازمدت توسعه روابط تجاری را محتمل‌تر از قبل از انتخابات مردم انگلیس دانست.

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 242


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 252
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 246
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 247
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 32
تبلیغ بورس24